Våre mest anbefalte ting å gjøre i Kairo

Fra Hurghada: Høydepunkter i Kairo og Giza inkludertlunsj

1. Fra Hurghada: Høydepunkter i Kairo og Giza inkludertlunsj

Oppdag «byen med 1000 minareter» på en dagstur til Kairo, med tur-retur transport med buss fra Hurghada. Slapp av i en komfortabel buss med klimaanlegg på den lange reisen, mens du beundrer utsikten til Suezbukten. På bussen ledsages du av en guide frem til du møter din egyptologguide. Ved ankomst tar din private egyptologguide deg med til Gizaplatået for å se det eldste av Verdens syv underverker. Få fantastisk utsikt over pyramidene i Giza, mens du studerer templene til Kufu, Khafra og Menkaure. Lær historien om hvordan templene ble konstruert, og hør historiene bak deres legender. Fortsett til den store Sfinxen, den gigantiske statuen av et liggende, mytisk dyr med en løves kropp og ansiktet til faraoen Khafre. Dra til Tempeldalen, knyttet til faraoen Khafre, og beundre prestasjonen av eldgammel ingeniørkunst. Deretter blir det en 30-minutters pause for lunsj på en lokal restaurant. Etterpå kjører du inn til Kairo sentrum for å oppdage gjenstandene ved det egyptiske museet på Tahrir-plassen, med hurtigadgang. Du kan også velge å legge til et Nilen-elvecruise og en kameltur til omvisningen når du bestiller. Museet, designet av den franske arkitekten Marcel Dourgnon, huser mer enn 120 000 mesterverk fra pre-dynastiske til farao-og gresk-romerske perioder. Lær om kunsten bak mumifisering i det gamle Egypt, før du drar tilbake til Hurghada. Etter å ha besøkt alle attraksjonene, nyt et shoppingstopp før du starter reisen tilbake til Hurghada.

Kairo: Privat omvisning av pyramider, Sakkara og Memfis

2. Kairo: Privat omvisning av pyramider, Sakkara og Memfis

Legg ut på en heldagstur til Giza-pyramidene, Sfinxen, Memphis og Sakkara fra Kairo. Lær om skattene i den antikke verden med guiden din og nyt en deilig lunsj. Start turen med å besøke de store pyramidene - Cheops, Chephren og Mykerinos. Høydepunktet i denne delen er å komme tett på Sfinxen - den legendariske vokteren med en løvekropp og hodet til kong Chephren. Beundre den imponerende statuen og få bildet ditt tatt ved siden av den. Du vil deretter besøke Sakkara, en 27 km reise unna Kairo. Høydepunktet i denne delen er trinnpyramiden. Bygget for kong Zoser, regnes det som en viktig del av prosessen med pyramideutviklingen. Til slutt drar du til Memphis. Ikke hjemmet til Elvis, selvfølgelig, men den gamle hovedstaden i Egypt!

Kairo: Middagscruise på Nilen med underholdning

3. Kairo: Middagscruise på Nilen med underholdning

Tilbring en kveld på et kveldscruise langs Nilen som inkluderer middag og levende underholdning. Du blir hentet på hotellet ditt slik at du kan du legge ut på en romantisk kveld på vannet. Se solnedgangen over Kairo, nyt en deilig buffémiddag, lytt til levende musikk og se en tradisjonelt danseforestilling. Dette fantastiske midddagscruiset starter i lobbyen på hotellet ditt. Gå om bord på en båt i Kairo og oppdag skjønnheten til den gamle egyptiske byen om kvelden. Nyt den fantastiske utsikten til opplyste Kairo, mens du koser deg med en deilig buffetmiddag. Se et magedansshow, hør arabisk sang og musikk i tillegg til et Tanoura-show, mens du nyter et endeløst måltid. Denne utrolige arabiske kvelden avsluttes med at du slippes av ved hotellet ditt.

Fra Kairo: Tur til pyramidene i Giza, sfinksen, Saqqara og Memphis

4. Fra Kairo: Tur til pyramidene i Giza, sfinksen, Saqqara og Memphis

Bli på en omvisning av Giza, fra Kairo eller Giza, i et kjøretøy med klimaanlegg. Guiden gir deg masse ineformasjon, mens du besøker eldgamle underverker, inkludert den store sfinxen, Giza-pyramidene og Tempeldalen, før det blir tid for lunsj og litt shopping. Du blir hentet fra hotellet ditt i Kairo eller Giza. Besøk Djoserpyramiden, Egypts eldste eksisterende kolossale steinbygning (2630 f.Kr.) bygget for kong Djoser. Besøk deretter Memfis, den første hovedstaden etter Øvre og Nedre Egypts forening i 3100 f.Kr., og se den kolossale statuen av Ramesses II. Nyt lunsj på en lokal restaurant og besøk pyramidene i Kheops, Chefren og Mykerinus. Deretter ser du Sfinksen i Giza, en kalksteinstatue av den mytiske skapningen med hodet til en Farao og kroppen til en løve. Utforsk Tempeldalen, et gravkompleks med et likhustempel og Chefrenpyramiden.  Du får tid til shopping på egen hånd, som kan være litt av en opplevelse når du pruter på prisen direkte med selgerne. Deretter drar du tilbake til overnattingsstedet ditt i Kairo eller Giza.

Fra Kairo: Halvdagstur til Pyramidene i Giza og Sfinxen

5. Fra Kairo: Halvdagstur til Pyramidene i Giza og Sfinxen

Se pyramidene i Giza, de største overlevende monumentene i den antikke verden, og sfinxen på en halvdagstur. Start denne spennende opplevelsen når en egyptolog-reiseguide henter deg i en komfortabel bil med klimaanlegg fra ditt hotell i Kairo/Giza. Lytt mens egyptologen vil fortelle informasjon om pyramidene på vei til pyramidene, inkludert fakta, myter og mer. Beundre utsikten over pyramidene i Giza, som inkluderer tre pyramidekomplekser og en sfinx, er en visuell godbit. Beundre den største av de tre pyramidene i Giza, den store pyramiden i Khufu, en attraksjon for både historieentusiaster og vandrelyster. Ta en spasertur rundt pyramiden, og føl deg heldig som kan se panoramautsikten over pyramidene - Cheops, Chephren og Menkaure, de tre viktige pyramidene i Giza-komplekset. Belønn deg selv med innsiden av den store pyramiden hvis du velger alternativet når du bestiller. Føl det som om du reiser tilbake i tid mens du krysser inne i pyramiden. Streif rundt, og sørg for å fange alle minnene i kameraet ditt, da disse pyramidene gir utmerkede fotografiske bakgrunner. Nyt sjansen til å besøke den berømte sfinksen i Giza. Nyt utsikten over den sagnomsuste skulpturen som består av en halv løve og en halv farao, og som ble skåret ut av ett stykke, er en attraksjon du må se mens du er i Egypt. Med et hjerte fullt av minner samlet på en halv dag, blir du satt tilbake på hotellet ditt på slutten av dagen.

Fra Hurghada: Heldagstur med høydepunkter fra Kairo og Giza

6. Fra Hurghada: Heldagstur med høydepunkter fra Kairo og Giza

Absolutt! En dagstur til Kairo og Giza fra Hurghada er en ambisiøs, men givende reise som gir deg muligheten til å utforske noen av Egypts mest ikoniske landemerker. Her er et forslag til reiserute: Morgen: Avreise fra Hurghada til Kairo. KL. 01:00 - 08:30: Avreise Begynn dagen med å bli hentet tidlig om morgenen på hotellet i Hurghada. Du reiser til Kairo i en bil med klimaanlegg. Reisen tar ca. 6 timer, så du kan hvile deg under kjøreturen. KL. 09.00 OM MORGENEN: Ankomst til Kairo og besøk på Egyptisk museum Ved ankomst til Kairo drar du rett til det egyptiske museet. Gå på oppdagelsesferd i den enorme samlingen av gjenstander på Tahrir-plassen, og se en av de mest omfattende samlingene av gamle egyptiske relikvier i verden. Utforsk skatter som forteller historien om en høyt utviklet kultur.., Sen formiddag: Giza-platået 13:00 - 14:00 ETTERMIDDAG: Lunsj Nyt lunsj på en lokal restaurant. 14:00 - 16:030 ETTERMIDDAG: Giza-pyramidene og sfinksen Besøk Giza-platået og beundre Den store pyramiden i Giza, Khafres pyramide og Menkaures pyramide. Utforsk sfinksen og området rundt og beundre de siste av antikkens 7 underverker, som ble bygget for mer enn 4500 år siden som evige graver for faraoene. Beundre den mystiske sfinksen, en statue av et faraohode med løvekropp. Valgfrie aktiviteter i Giza mot et tillegg inkluderer en titt inn i Den store pyramiden eller Den lille pyramiden, en ridetur på en kamel eller adgang til Solar Boat Museum for å se den legendariske båten til farao Cheops. Ettermiddag: Retur til Hurghada 17:00 - 23:00 PÅ ETTERMIDDAGEN: Avreise og hjemreise Avreise fra Kairo og tilbake til Hurghada. Du ankommer hotellet sent på kvelden og avslutter dagsturen. Vær oppmerksom på at denne reiseruten er tettpakket, og at tidspunktet kan variere avhengig av trafikk, værforhold og tilgjengeligheten av severdigheter. I tillegg er det lurt å sjekke åpningstidene til attraksjonene og eventuelle endringer på forhånd. Denne endagsturen innebærer en del reising, så vær forberedt på en lang, men spennende dag med utforskning. God fornøyelse i Kairo og Giza!

Hurghada: Heldagsutflukt til Kairo med fly

7. Hurghada: Heldagsutflukt til Kairo med fly

Legg ut på en heldags guidet tur i Kairo fra Hurghada. Reis med fly og besøk pyramidene i Giza og Sfinxen. Nyt en restaurantlunsj og utforsk skattene til det egyptiske museet. Ved ankomst til Kairo vil du bli møtt av en egyptolog som vil følge deg gjennom hele turen. Turen starter i Giza, hvor du kan beundre de berømte og imponerende pyramidene Cheops, Chephren og Mykerinos, samt den verdenskjente Sfinxen. Turen inkluderer også et besøk til Valley Temple. Etter en pause for en deilig lunsj, gå ombord på en typisk Felucca-båt for å krysse Nilen til byen (valgfritt). Turen fortsetter til det egyptiske museet. Her kan du beundre skattene til den unge farao Tutankhamon med mer enn 120 000 mesterverk av egyptisk kunst og gjenstander. På ettermiddagen kan du nyte shopping på Khan el-Khalili-markedet. På slutten av turen blir du overført til flyplassen i Kairo for å ta flyet tilbake til Hurghada, etterfulgt av direkte transport til hotellet ditt.

Kairo: Omvisning i pyramider, basar og museer med kvinnelig guide

8. Kairo: Omvisning i pyramider, basar og museer med kvinnelig guide

Utforsk de beste underverkene i det gamle Egypt på denne fullstendig guidede turen med en kvinnelig guide. Start turen med henting fra hotellet eller valgt sted i Kairo eller Giza. Møt din lokale egyptologguide som vil dele kunnskapen hennes, gi hjelp og få deg til å føle deg komfortabel gjennom dagen. Start turen ved et av verdens syv underverker, pyramidene. Se med ærefrykt på de praktfulle pyramidene til Cheops, Mycerinus og Chephren. Stopp deretter for et bilde ved den store sfinxen. Hvis alternativet er valgt, besøk inne i den store pyramiden før du besøker Valley Temple. Etterpå, stopp for en tradisjonell egyptisk lunsj. Deretter besøker du det egyptiske museet hvor du kan utforske den enorme samlingen av 250 000 gamle gjenstander som dateres tilbake rundt 5000 år. Hvis du ønsker det (og for egen regning), kan du gjerne utforske Kong Tutankhamons rom, som inneholder en rekke dyrebare juveler og gull gravd ut fra graven i 1920.  Fortsett til Khan El-Khalili-basaren og nyt atmosfæren i den gamle byen. Ta en spasertur gjennom dette velkjente markedet og beundre det unike utvalget av suvenirer, antikviteter og smykker til salgs. Til slutt, avslutt turen med transport tilbake til ditt foretrukne sted i Kairo.

Sharm El Sheikh: Giza-platået og egyptisk museumsdagstur

9. Sharm El Sheikh: Giza-platået og egyptisk museumsdagstur

Ta en dagstur til Kairo fra Sharm El Sheikh med en komfortabel buss med klimaanlegg. Besøk viktige steder som pyramidene og sfinxen på Giza-platået, og museet for egyptiske antikviteter på Tahrir-plassen. Lær om de gamle egyptiske gjenstandene fra en ekspertguide mens du går. Bli hentet fra hotellet ditt i Sharm El Sheikh for en tur til Kairo. Ved ankomst tar en guide deg til Museum of Egyptian Antiquities på Tahrir-plassen. Oppdag en enorm samling av gjenstander fra det gamle Egypt, inkludert statuer, sarkofager og dyrebare juveler. Møt skattene i det faraoniske Egypt, for eksempel de 6 forgylte kong Tutankhamon-kistene, med din guides hjelp. Du vil ha litt tid her til å ta en valgfri båttur på Nilen, før du stopper for å nyte en deilig lunsjbuffé med typisk egyptisk mat ved bredden av elven. Etter måltidet, kjør ut til Giza-platået. Utforsk pyramidene på Giza-platået, et av underverkene i den antikke verden bygget for mer enn 4500 år siden som et monument til faraoene Cheops, Chephren og Mykerinos. Se på ansiktet til den mystiske sfinksen, og hør om solbåten som Cheops bygde for å seile gjennom underverdenen. Eventuelt kan du velge å bruke litt av tiden din her til å utforske den store pyramiden eller ta en tur på en hest eller kamel rundt stedet. Avslutt dagen tilbake i Kairo og stopp ved basaren for litt shopping, og kjør deretter tilbake til hotellet ditt i Sharm El Sheikh.

Sharm El-Sheikh: Heldagstur til Kairo og pyramidene med buss

10. Sharm El-Sheikh: Heldagstur til Kairo og pyramidene med buss

Ta en guidet heldagstur til Kairo for å se de viktigste attraksjonene på enhver tur til Egypt: Det egyptiske museet, pyramidene i Giza og den store sfinksen. Start med en veldig tidlig morgenhenting fra hotellet ditt i Sharm El Sheikh klokken 12:30. Transportguiden din vil hilse på deg i lobbyen på hotellet ditt og hjelpe deg til busstasjonen, hvor du tar den omtrent 8-timers turen til Kairo på en komfortabel luftkondisjonert buss. Når du ankommer Kairo, vil reiselederen din møte deg igjen på busstasjonen og ta deg til Museum of Egyptian Antiquities (Egyptian Museum). Tilbring morgenen med å utforske dette enorme museet, som huser omtrent 120 000 gjenstander. Se de glitrende skattene til Tutankhamon, gravgods, mumier, smykker, husholdningsartikler og leker til egyptere hvis navn er tapt for historien. Etter lunsj på en lokal restaurant drar du til Pyramidene i Giza - se den store pyramiden, Khafre-pyramiden, Menkaure-pyramiden og Sfinxen, som ligger ved siden av hverandre i et fryktinngytende syn. Dette komplekset står på UNESCOs verdensarvliste, et av verdens syv underverker, og det eneste gjenværende vidunderet i den antikke verden. Etter å ha utforsket disse praktfulle strukturene, vil reiselederen din bringe deg tilbake til busstasjonen for turen tilbake til Sharm El Sheikh.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Kairo
Oppdagelsesreisende i Egypts hovedstad kan oppleve byens skatter som Nilen, museer og travle basarer.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Kairo

Alle aktiviteter

626 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Kairo

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Kairo

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Kairo?

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Kairo?

De beste dagsturene og utfluktene fra Kairo er:

Luxor

Flere reisetips for Kairo

Vil du vite mer om aktiviteter i Kairo? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Kairo

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 12 793 vurderinger

En krevende tur som varte i nesten 24 timer. Vi var i Makadi, de hentet oss rundt klokka 1 og tok deretter bussen til Hurhada. Vi ankom Kairo klokken ni og noe vi gikk inn på museet hvor guiden som snakket italiensk ønsket oss velkommen, en veldig snill og veldig oppmerksom person som forklarte alt nøye og fulgte oss steg for steg. Så tok vi båten for å gå og spise (ekstra). Etter lunsj dro vi til papyrusmuseet og satte kursen mot pyramidene og sfinxen hvor guiden selv der var veldig nøye med å holde seg nær oss for å unngå at de på stedet angrep oss for bilder av kameler osv... siste stopp i butikken av parfymer og deretter rundt halv seks på bussen for å returnere til feriestedet kl 00.30. Slitsomt såååå mye, men det er verdt det du kan ikke gå glipp av det, og vi var veldig fornøyde med organisasjonen, så vel som allerede understreket i guiden. Jeg anbefaler neste dag ikke gjør andre turer ta den til å slappe av.

Alt gikk bra og var veldig godt organisert. Det var en veldig fin opplevelse som barna (5 & 7 år) likte godt. Anbefales for alle som ønsker å få en smak av kultur, pyramider og Kairo. For folk som ønsker å håndtere museet eller pyramidene i detalj og svært omfattende, er turen ikke egnet på grunn av de relativt korte oppholdene.

guiden vår Mohamed var veldig bra. Hans tyske var ekstremt god og han hadde mye kunnskap. han kunne svare på alle spørsmål og var alltid vennlig. Han er også fotograf ved siden av, og det gjenspeiles i bildene han tok fra mobiltelefonen vår. ville kjøre med ham igjen når som helst og kan anbefale ham ubetinget. 10/10

En opplevelse for livet! Ahmed var en fantastisk reiseleder, veldig oppmerksom, engasjerende og kunnskapsrik. Det er lang tid å reise, men min partner og jeg holdt oss oppe til hentetid (01:30) og sov på minibussen så vi var friske på turen, og sov igjen på vei tilbake. Kunne ikke anbefale nok!

Alle som reiser til Egypt bør også ta en avstikker til Kairo. Pyramidene er verdt å se. Det var kjempegøy.