Opplevelser i

Kairo

Oppdagelsesreisende i Egypts hovedstad kan oppleve byens skatter som Nilen, museer og travle basarer.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

De beste tingene å gjøre i Kairo

Du kan nesten ikke gå et skritt i denne byen uten å komme over arkeologiske skatter. Kairo som kalles "Byen med de tusen minareter" huser ikke bare vakre ottomanske moskeer, men har også en blanding av moderne og tradisjonell kultur. Her er noen av de tingene du absolutt bør få med deg.

 • 1. Djoserpyramiden

  Bestill en dagstur til denne trappepyramiden tegnet av den første arkitekten vi vet om, Imhotep. Pyramiden har stått her i over 4 årtusener, men faraoen Djoser er det bare venstrefoten igjen av!

 • 2. Det egyptiske museet

  Museet har verdens største samling av egyptiske antikviteter, inkludert Tutankhamons berømte gylne maske. Ikke la deg skremme av strenge sikkerhetsregler. Dette er skatter du bare må se!

 • 3. Al-Azhar-parken

  Parken ble ferdigstilt i 2005, og det er vanskelig å forestille seg at stedet der den storslåtte Al-Azhar Parken ligger, tidligere var en søppelhaug, fylt opp over fem århundrer!

 • 4. Al-Azhar-moskéen

  Om du vil bli bedre kjent med Kairos religiøse historie, er det ikke noe bedre sted å starte enn her i byens eldste moské. Den ble bygget i år 970 e.Kr. og huser en av verdens aller første universiteter.

 • 5. Khan El-Khalili

  Kairos mest berømte basarområde har en like lang historie som den egyptiske hovedstaden selv. Her er det fremdeles yrende liv, og basaren er populær både blant lokale og turister.

 • 6. Muhammed Ali-moskéen

  Det storslåtte landemerket troner som en krone over byen, og ikke bare er den vakre ottomanske moskéen et flott skue i seg selv; herfra får du også en utrolig utsikt over byen.

 • 7. Giza Nekropolis

  Her finner du to av Kairos mest berømte ikoner – Kheopspyramiden og Sfinksen – Nekropolis beste attraksjon kan likevel sies å være den fascinerende, gamle arbeiderlandsbyen som ligger her.

Planlegg besøket ditt

 • Når bør man reise til Kairo?

  Det er best å besøke Kairo i perioden oktober til mai, da er det ikke for varmt. Hotellprisene er rimeligere i den glohete sommersesongen, men pass på at hotellet har klimaanlegg og svømmebasseng!

 • Hvor mange dager trenger man i Kairo?

  Du trenger 3 til 4 dager bare til å oppdage byen, men vi anbefaler en hel uke slik at du kan reise på dagsutflukter for å se de storslagene pyramidene og andre arkeologiske skatter, eller for å oppleve de mange sidene av byens vibrerende kultur.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Moderne standardarabisk
 • Valuta
  Egyptiske pund (EGP)
 • Tidssone
  UTC (+02:00)
 • Landskode
  +20
 • Beste tiden å dra
  Fra oktober til mai er det mest behagelig temperatur i Kairo.

Flere reisetips for Kairo

Vil du vite mer om aktiviteter i Kairo? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Kairo

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 7 299 vurderinger

Alt var veldig enkelt. Sjåføren vår og reiseleder (Bassant) vi venter på oss i tide i lobbyen på hotellet. Vi likte severdighetene på vei til middagscruise og fikk tilbringe ekstra tid med Bassant og ventet på at båten skulle komme ... trafikken var liten den dagen. Hun ble ombord for å hjelpe med alt vi trengte, men vi hadde et bord for oss selv. Drikkevarer er ikke inkludert, og vi hadde bare vann og en drink, så vi fikk ikke mye oppmerksomhet fra servitørene slik de store drikkerne gjorde, men vi hadde ikke noe imot det. Maten var deilig, ikke et 5 -stjerners hotellmåltid, men alt veldig velsmakende. Sangerne, danserne og utøverne var bare fantastiske, og de andre gjestene som danset gjorde det også mye morsommere. Bassant tok oss med opp på dekk for utsikten og bildene og tok oss trygt tilbake til hotellet. Å være i Nilen var rett og slett fantastisk, og alle var veldig hyggelige og morsomme! Jeg anbefaler definitivt denne turen ... sikkert en god del. De tar også amerikanske konta

Guiden vår Amir er så flott! Kunne ikke ha bedt om mer. En så kul og jordnær fyr. En så fantastisk opplevelse og en god måte å bli kjent med kulturen. Sjåføren vår var i tide. Kjørte veldig trygt. Da vi kom dit, var personalet veldig høflige og hjelpsomme. Maten var fantastisk. Så mye å velge mellom og all lokal mat. Sangen var kul. Ansatte var oppmerksomme gjennom hele greia som var vår guide. Han chattet med oss, ga oss litt historie om Nilen og svarte på alle spørsmål vi hadde. Vi likte utsikten fra toppen av båten også.

Guiden vår Engy Ashour gikk ut av hennes måte å gjøre opplevelsen uforglemmelig. Hun var informativ og ga oss masse interessant informasjon. Hun tillot oss å gå i vårt eget tempo og prøvde ikke å skynde oss med sightseeing. Uten denne enestående guiden tror jeg ikke vi hadde hatt en så fantastisk opplevelse.

veldig hyggelig aktivitet..Miljøet er fantastisk ... showet, musikken .. maten. guiden din venter alltid på deg ... Jeg tror at hvis du vil ha en morsom kveld ... er dette ditt valg.

Vi hadde en flott dag !!! Guiden vår var fantastisk. Takk skal du ha !!!!!!