Våre mest anbefalte ting å gjøre i Jelsa, Hvar

Fra Makarska: Hurtigbåttur på Hvar-øya North Shore

1. Fra Makarska: Hurtigbåttur på Hvar-øya North Shore

POKRIVENIK VELIKI: Turen vår starter i Makarska med et 35-minutters panoramacruise til vårt første stopp, Veliki Pokrivenik-bukten på øya Hvar. Det er en av de mindre kjente og besøkte buktene på øya Hvar, dekorert med imponerende klipper, vakre rullesteinstrender og en skjult hule. Hvilken bedre måte å utforske denne skjulte skatten enn mens du snorkler. Hvis snorkling ikke er noe for deg, kan du nyte solen og det omkringliggende steinete landskapet. MALA STINIVA: Vårt neste stopp er Mala Stiniva-bukten, en pittoresk steinbukt med klipper som faller vertikalt ned til havet nedenfor. Det er et fantastisk syn og et sted som ikke etterlater noen likegyldige. Havet er krystallklart, og klippene er et flott klippehoppested. JELSA: Etter å ha hatt litt bading og snorkling i Mala Stiniva-bukten, drar vi til Jelsa by. I Jelsa vil du ha litt ledig tid til en kaffe eller å dra på sightseeing. Jelsa er en gammel by på øya Hvar med mange historiske monumenter som forteller om dens rike historie. ZEČEVO ISLET: Overfor Jelsa by, kun et kort cruise unna er neste stopp, holmen Zečevo. Zečevo er en ubefolket holme i øygruppen Hvar og den er beskyttet som et betydelig landskap. Den er stolt av uberørt natur og krystallklart turkis hav. Det er et perfekt sted for snorkling. Det er også en strandbar som du kan besøke hvis du vil slappe av litt.

Hvar: Vinsmaking med olivenolje

2. Hvar: Vinsmaking med olivenolje

Vinsmakingen begynner med en kjøretur til den andre siden av øya, til øyas viktigste vinregion. Denne turen vil introdusere deg for noe av den vakre naturen og kulturen på øya Hvar. Dere kjører forbi landsbyer og lavendelmarker på veien til Jelsa eller Vrboska, hvor dere besøker en vingård, lærer om vinproduksjon og får en vinsmaking. Denne turen gir deg muligheten til å se en annen side av øya med et besøk på en vingård for en avslappende kulinarisk opplevelse. Nyt en vinsmaking i en unik atmosfære. Når du blir hentet på Hvar, reiser du til Jelsa eller Vrboska, der du besøker en av de mest berømte kroatiske vinprodusentene for å oppdage Hvars viner. Du vil smake på vin i en av de oppførte vingårdene (Carić eller Duboković vingård)!

Fra Brač: Panoramafly over Brač, Hvar, Šolta og Split

3. Fra Brač: Panoramafly over Brač, Hvar, Šolta og Split

Denne ruten begynner med avgang fra Brač flyplass og en flytur over den vakre stranden Zlatni rat nær Bol, en av de mest kjente kroatiske strendene, på vei mot øya Hvar. Flyturen fortsetter til Vrboska, en av de mest pittoreske landsbyene på øya Hvar, og snart ved å fly over byene Jelsa og Starigrad. En scene som venter reisende er utsikten over slottet Tvrdalj, sommerresidensen til Petar Hektorović, med et sjøvannsfiskebasseng og et tårn med dueslag. Etter det fortsetter flyturen til byen Hvar, øyas administrative sentrum og et av de verdenskjente turistmålene. Over byen er et observatorium, brukt til både turist- og vitenskapelige formål. Flyturen fortsetter med å krysse Hvar-kanalen mot øya Šolta med urørlige høye klipper som renner ut i havet på sørsiden av øya og flere gamle fiskevær som ligger i bukter på nordsiden av øya, som den romantiske Stomorska . Flyturen avsluttes med å fly over byen Split og snu tilbake over Brač-kanalen i retning Supetar, det administrative sentrum av øya Brač.

Hvar: Vinelskere tur til 3 vingårder med lokale smaksprøver

4. Hvar: Vinelskere tur til 3 vingårder med lokale smaksprøver

Opplev Hvars unike vinkultur ved å smake på fire eller fem forskjellige viner på hver vingård. Nyt vinsmaking ledsaget av øyas beste lokale småretter mens sjåføren/guiden gir innsiktsfull informasjon. Dere besøker tre av de fem vingårdene nedenfor, avhengig av tilgjengelighet. I landsbyen Sveta Nedjelja, som ligger ved vannet, startet familien Plenković sitt gartneri i begynnelsen av 1986. Vingården er ansvarlig for Kroatias eneste Grand Cru, og et annet uforglemmelig innslag er den unike vinkjelleren under vann med utsikt over havets bunn. I Jelsa, en liten kystby med lange tradisjoner for vinproduksjon, dyrker familien Tomić både lokale druer og eksperimenterer med nye. Legg spesielt merke til Prošek, den originale dalmatiske vinen laget av utvalgte druer av høyeste lokale kvalitet. Også i Jelsa finnes det unge og ambisiøse "vin-nykommere" uten vinmarker eller med svært små jordstykker, som baserer vinproduksjonen på druer kjøpt fra andre bønder. Her i Kroatia har Dubokovic-viner blitt et "must" på de beste restaurantene, hotellene og i spesialiserte vinbutikker. Dubokovic - Medvid-vinene har nå fått æren av å være de dyreste vanlige årgangsvinene i landet. Boutique-vinhuset Ventus åpnet dørene i landsbyen Vrisnik i 2019, etter en felles idé fra to venner. Logoen er inspirert av vindrosen, og hver vin har navnet på den vinden som er karakteristisk for vinmarkens beliggenhet. Vind (lat. ventus) er nøkkelordet, og vin er økologisk. I den største landsbyen Vrbanj på øya startet Plančić-familien i 1919 og har fortsatt helt frem til i dag med å kombinere tradisjon og moderne ønologiske prestasjoner. I hvert eneste glass finner du kjærligheten til druene, autentisiteten til det økologisk beskyttede området og harmonien mellom de innfødte, men modige vinprodusentene. Sist, men ikke minst, har familien Carić i Vrboska drevet med vinproduksjon så lenge de kan huske. Det var imidlertid ikke før Vino Hvar ble etablert at de begynte å produsere sine egne "Carić-viner". Familien har 5 hektar vinmarker i et spesielt utpekt vindyrkningsområde kjent som "Vinogorje Hvar". Vi vil velge tre vingårder blant de seks som er oppført ovenfor. Valget vårt vil avhenge av tilgjengeligheten til vingårdene på listen. Du er velkommen til å foreslå dine favorittvinprodusenter, så skal vi gjøre vårt beste.

Hvar: Vin- og sjokoladesmaking

5. Hvar: Vin- og sjokoladesmaking

Sjokolade- og vinsmakingen begynner med en kjøretur til Vrboska, på den andre siden av øya Hvar. Ved ankomst møter dere vinprodusenten som er vert. Her får du muligheten til å smake på fire forskjellige typer vin sammen med sjokolade. De tradisjonelle middelhavssmakene kommer til live når de kombineres. På vei tilbake til Hvar by kjører vi på en gammel asfaltert vei med fantastisk utsikt gjennom den grønne og landlige øya Hvar. Denne utsikten kan være fengslende. I den andre delen av opplevelsen møter vi sjokolademakeren vår i Hvar by. Sjokoladesmakingen begynner med en kort innføring i sjokoladens historie og dens innvirkning på helsen. Du får smake sjokolade med unike smaker av middelhavsfrukt og urter som salvie, lavendel, johannesbrød, fiken og honning. Du får sjansen til å smake på fem forskjellige typer sjokolade og praliner.

Split: Dagstur til Hvar- og Brač-øyene med Zlatni Rat-stranden

6. Split: Dagstur til Hvar- og Brač-øyene med Zlatni Rat-stranden

Oppdag skjønnheten til de kroatiske øyene Brač og Hvar på denne dagsturen fra Spilt. Seil til et stykke WW2-historie ved militærtunnelene på øya Brač og reis til kystbyene Vrboska og Jelsa. Benytt deg av snorkleutstyret på Zlatni Rat-stranden. Sett av fra Split og ta deg til de militære tunnelene på øya Brač der spesialstyrkeubåter og mindre marinefartøyer en gang fant trygg havn. Ta noen bilder av denne delen av WW2-historien. Cruise til den hornformede og furukantede bredden av Zlatni Rat-stranden. Bruk litt tid på svømming og snorkling i det forfriskende krystallklare vannet. Slapp av på fin rullesteinstrand eller kjøp en fersk fiskelunsj på en lokal restaurant. Fortsett til den minste byen på øya Hvar, den sjarmerende fiskerlandsbyen Vrboska. Oppdag skjønnheten til den lille øya midt i Vrboska-bukten som er forbundet med broer. Beundre de gamle byhusene med kjennetegn fra gotisk, renessanse- og barokkarkitektur. Ta deg til byen Jelsa på øya Hvar. Ta noen bilder av vannkanten og den sjarmerende havnen. Fang skjønnheten til de gamle dalmatiske steinhusene og rullesteinstrendene før du drar tilbake til Split

Hvars beste på 1 dag med lokal middag

7. Hvars beste på 1 dag med lokal middag

Når du har blitt hentet fra Hvar, begynner denne smågruppeturen ved den franske festningen bygget av Napoleons tropper, på St. Nicholas Hill, den spanske festningen, Pakleni og Vis øyene. Fortsett å kjøre gjennom den grønne øya Hvar, passerer gjennom Brusje, hvor du vil kunne gå gjennom lavendelmarkene (sesongens valg juni). Ankom havnen i Stari Grad, hvor de gamle veiene er brolagt med fantastisk utsikt. Deretter vil du nærme deg den fascinerende byen Stari Grad, en gang kjent som Pharia og Pharos, øyas hovedstad. Fortsett gjennom steingatene langs den nye Riva, og besøk festningen "Tvrdalj", som en gang tilhørte poeten Petar Hektorović. Han er kjent for sitt arbeid med navnet "Fiske og snakk med fisker, og er det første realistiske diktet i kroatisk litteratur. Hektorović viet hele livet til festningen sin, og har fortsatt den originale fiskedammen. Han skrev alltid: "Jeg må tilbake dit, for det kaller meg hjem". Fortsett gjennom de velkjente UNESCO-vernede områdene (vingårder og oliven), til en liten sjarmerende by Vrbovska, også kalt "Lille Venezia". Denne byen i Hvar er oppkalt etter de mange små steinbroene som forbinder byen over dens trange svingete kanalen og den praktfulle kirken St. Mary of Mercy-festningen. Ditt neste stopp er for en vinsmaking på en av de beste vingårdene på øya. Her får du en guidet vinsmakingstur på en av de beste vingårdene på øya. På vei tilbake vil du nyte den sjarmerende autentiske dalmatiske lunsjen/middagen ("Pašticada" eller "Gregada") i en autentisk landsby.

Hvar vintur + dalmatisk middag

8. Hvar vintur + dalmatisk middag

De gamle grekerne og romerne dyrket allerede druer og produserte vin på Hvar i 300 f.Kr. Dette ga dem trygghet, mat og medisinsk rikdom. Vingårder er over hele øya. Sterk vind og sol er ideelle forhold for å produsere vin av beste kvalitet. Vinturen begynner i Hvar by med en kjøretur til den andre siden av øya til øyas viktigste vinregion. Videre besøker du to av de mest kjente kroatiske vinprodusentene. Vinturen inkluderer vinsmaking i to vingårder etter eget valg (avhengig av tilgjengelighet). Med beliggenhet i Jelsa vil du få en sjanse til å smake på hvordan det er å prøve "2718 timer på flaske". Unge og ambisiøse ”vinnykommere” uten vingårder eller med svært små tomter. Deres følelsesoppfatning er at å basere vinproduksjon på druer kjøpt fra andre bønder umulig kan være like bra som å komme fra din egen vingård. Her i Kroatia har Dubokovic-viner blitt et "must have" i de fineste restauranter, hoteller og spesialiserte vinbutikker. Dubokovic – Medvid-viner har nå utmerkelsen som de dyreste vanlige årgangsvinene i landet. Carić-familien ligger i Vrboska og har vært involvert i vingårder så lenge de husker, men det var ikke før Vino Hvar ble etablert at de begynte å produsere sine egne viner, "Carič-viner". De har 5 hektar med vingårder i et spesielt utpekt vinområde kjent som "Vinogorje Hvar." Vinene deres har en individuell historie fra vingården til vingården. Boutique-vingården Ventus åpnet dørene i landsbyen Vrisnik i 2019, som var en felles idé fra to venner. Logoen er inspirert av vindrosen og hver vin har navnet på vinden som er karakteristisk for plasseringen av vingården. Vind (lat. ventus) er nøkkelordet, og vin er økologisk. Etter vingårdene vil du nyte en spektakulær tradisjonell dalmatisk middag i en av de sjarmerende landsbyene.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Jelsa, Hvar

10 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Utforsk området rundt Jelsa, Hvar

Utforsk alle

Flere reisetips for Jelsa, Hvar

Vil du vite mer om aktiviteter i Jelsa, Hvar? Trykk her for full oversikt