Legg til datoer

Jaszczurowka kapell

Jaszczurowka kapell: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Fra Krakow: Dagstur til Zakopane og Tatra-fjellene

1. Fra Krakow: Dagstur til Zakopane og Tatra-fjellene

Oppdag sjarmen til Zakopane, den fortryllende fjellbyen som ligger i hjertet av de polske fjellene. Fordyp deg i den pittoreske skjønnheten til Chochołów og opplev den rike kulturarven den har å tilby. Unn deg de unike smakene av tradisjonell polsk mat i en rustikk fjellhytte hvor du kan nyte den herlige oscypekosten sammen med et utvalg lokalprodusert brennevin. For eventyrlystne venter den ikoniske hoppbakken Wielka Krokiew, hvor du kan se de fantastiske bragdene til fryktløse idrettsutøvere. Beundre det arkitektoniske mesterverket til Jaszczurówka, en trekirke som ligger midt i fantastiske naturomgivelser. For å heve opplevelsen din, ta en spennende tur på Gubałówka-taubanen og nyt panoramautsikten over de majestetiske Tatra-fjellene. Enten du søker utendørseventyr, kulturell fordyping eller bare en fredelig ferie, tilbyr Zakopane og attraksjonene rundt en uforglemmelig blanding av skjønnhet, tradisjon og spenning.

Krakow: Zakopane og Tatra-fjelltur med hotellhenting

2. Krakow: Zakopane og Tatra-fjelltur med hotellhenting

Ta en dag ut fra Krakow og sett kursen 100 km sørover til vinterhovedstaden i Polen. Utforsk det regionale markedet i Zakopane, gå Krupowki-gaten og opplev byen når du vil. Se autentisk bolig i Chocholow og beundre Tatra-fjellene ved å kjøre et taubanetog opp Gubalowka-bakken. Reis til vinterbyen Zakopane. Utforsk som du vil og finn mange severdige attraksjoner som den profesjonelle hoppbakken. Gå gjennom den travle Kripowki-gaten og prøv regional mat. Finn helligdommen til Vår Frue Fatima, Jaszczurowca-kapellet, og utforsk den gamle kirkegården. Gå rett utenfor byen til landsbyen Chocholow og beundre de tradisjonelle trehusene. Smak på en autentisk høylandsost kalt 'Oscypek' og nyt den sjarmerende magien til denne skjulte skatten. Klatre ombord på en fantastisk skråningsbane og nå toppen av Gubalowka-bakken, 1126 meter høy. Ta en fantastisk utsikt over Tatra-fjellene, de høyeste toppene i hele Polen.

Krakow: Zakopane Tour taubane med ostesmaking på hotell

3. Krakow: Zakopane Tour taubane med ostesmaking på hotell

Røm byen og tilbring en dag med å utforske det polske landskapet i komforten til et privat kjøretøy. Se tradisjonelle trehus, se Tatras-fjellkjeden fra toppen av Gubałówka-høyden, og smak tradisjonell røkt sauemelk-ost. Begynn turen med en henting fra et sted du velger i Krakow. Hopp ombord i et luftkondisjonert kjøretøy og sett kursen mot et av de mest pittoreske stedene i Polen, Zakopane og Tatrafjellene. Når du er i Zakopane, går du rett til Krupówki-gaten som ligger i sentrum av byen. Utforsk de mange butikkene, restaurantene og kuriositetsbutikkene som ligger langs denne gågaten. Ved enden av Krupówki-gaten finner du ditt neste stopp på turen, stasjonen for taubanen Gubałówka Hill. Hopp på en av taubanene og nyt fantastisk utsikt over Zakopane og de omkringliggende fjellene mens du tar deg opp Gubałówka-høyden. Når du er på toppen, kan du beundre den fantastiske utsikten over de polske Tatra-fjellene. Få mest mulig ut av denne fantastiske beliggenheten og nyt et glass gløgg eller en forfriskende drink mens du nyter utsikten. Besøk Jaszczurówka-kapellet, en trebygning som ligger i utkanten av Zakopane, og se Wielka Krokiew, den største og mest kjente hoppbakken i Polen. Siste stopp på turen er landsbyen Chochołów. Beundre den uvanlige arkitektoniske stilen til de berømte trehusene og se Bacówkach, de tradisjonelle husene der Oscypek eller røkt ost produseres. Lær hvordan denne lokale spesialiteten lages og prøv ulike typer for å oppdage de forskjellige smakene som skapes av røykenivået.

Fra Krakow: Dagstur til Zakopane med taubane og smaksprøver

4. Fra Krakow: Dagstur til Zakopane med taubane og smaksprøver

Ta panoramautsikt over Tatra-fjellene på denne heldagsturen fra Krakow. Besøk den sjarmerende byen Chochołów og smak tradisjonell lokal ost og alkohol. Tilbring litt fritid i Zakopane og ta taubanen til toppen av Gubałówka. Gå til trebyen Chochołów hvor du kan se den tradisjonelle trearkitekturen. Etterpå kan du nyte lokale råvarer av ost og alkohol. Når du ankommer Zakopane, går du ombord på taubanen og reiser opp til Gubałówka-høyden. Opplev en fantastisk utsikt over Tatra-fjellene som er dekket av snø frem til mai. Nyt fritiden i det travle hjertet av Zakopane på Krupówki-gaten i sentrum. Beundre arkitekturen til det 120 år gamle trekapellet "Jaszczurówka". Avslutt turen med en kjøretur tilbake til hotellet ditt.

Fra Zakopane: Tatrafjellene med varme kilder og taubane

5. Fra Zakopane: Tatrafjellene med varme kilder og taubane

Utforsk Tatra-fjellene på en privat dagstur fra Zakopane med hotelltransport og en guide. Utforsk Chocholow, et levende museum med historiske trebygninger, og prøv regional ost og alkohol. Kjør Gubałówka-taubanen, og avslutt dagen i Terma Bania termalbad. Etter henting fra Zakopane, kjør til landsbyen Chocholow for å se de sjarmerende Goral-trehusene og lære om denne tradisjonelle byggestilen. Etterpå kan du prøve regionale godbiter i Witow, inkludert oscypek-ost og alkohol i en Bacówka, en tradisjonell gjeterhytte. Deretter tar du taubanen fra Zakopane til Gubałówka, den mest kjente toppen av de polske Tatra-fjellene. På bare 3,5 minutter kommer du til en høyde på 1122m over havet. Fra toppen kan du nyte et panorama av Zakopane og Tatra-fjellene. Til slutt, slapp av ved Terma Bania hvor bassengbassenger, vannsklier, saltvannsbassenger, geysirer, vannkanoner og boblebad venter på deg. Slapp av med en fantastisk utsikt over Tatrafjellene. Til slutt blir du kjørt tilbake til hotellet ditt i Zakopane.

Krakow: Slovakia Treetop Walk og Zakopane Small Group Tour

6. Krakow: Slovakia Treetop Walk og Zakopane Small Group Tour

Etter å ha blitt hentet fra hotellet ditt i Krakow, krysser du grensen til Slovakia og drar til Tatrazanski nasjonalpark, hvor en spektakulær spasertur blant tretoppene venter på deg. Nyt enten en 40-minutters spasertur for å nå starten på tretoppvandringen, eller ta en taubanegondol. Når du først er på toppen av bakken, kan du legge ut på en 1234 meter lang spasertur som garantert vil få adrenalinet til å pumpe mens du henger 25 meter over bakken. Stopp ved flere pedagogiske stopp underveis for å lære mer om den lokale floraen og faunaen og besøk et observasjonstårn hvor du kan beundre panoramautsikten over Pieniny-fjellene og Bielskie Tatra-fjellene. Når du er tilbake på fast grunn, kan du ta turen til den sjarmerende byen Zakopane, som ligger ved foten av Tatra-fjellene. Nyt litt fritid til å utforske den lokale gammeldagse basaren og Krupowki-gaten, fylt med lokale butikker og regionale varer, samt gavebutikker. Stopp for lunsj på en av de mange tradisjonelle polske restaurantene i byen før du drar tilbake til Krakow, og stopp for å besøke en sjarmerende trekirke i utkanten av Zakopane underveis.

Krakow: Omvisning i Zakopane og Tatrafjellene

7. Krakow: Omvisning i Zakopane og Tatrafjellene

Reisen din i Zakopane starter med en fengslende utsikt over Tatra-fjellene, som kan beundres fra toppen av Gubalowka-høyden, tilgjengelig med en taubanetur. Zakopane, en pittoresk by som ligger ved foten av Tatra-fjellene, nyter popularitet året rundt blant både polske og internasjonale turister. Zakopane ble etablert på 1500-tallet som en samling av sesongbaserte gjeterbosetninger, og har gjennomgått betydelig transformasjon gjennom århundrene, og utviklet seg til et bemerkelsesverdig urbant sentrum. På vei til Zakopane vil du stoppe i Chochołów, en sjarmerende trelandsby der innbyggerne fortsatt bor i de originale trehusene som ble bygget av de urbefolkningen i polske høyland – et område utpekt som et UNESCOs verdensarvsted. Du vil til og med ha muligheten til å gå inn i et av disse historiske husene og fordype deg i livsstilen til de tidligere beboerne. Fortsetter du letingen din, vil du besøke en Bacowka, en tradisjonell gjeterhytte, hvor du vil nyte den kjente lokale delikatessen, Oscypek-osten, og være vitne til den håndverksmessige osteprosessen. Deretter snirkler du deg gjennom den lokale, ærefulle markedsplassen og spaserer langs Krupowki-gaten, full av spisesteder, boutiquebutikker som selger regionale produkter og suvenirbutikker. Etter en tilfredsstillende lunsj vil reisen føre deg tilbake til Krakow, forbi den anerkjente hoppbakken og avslutte med et besøk til en sjarmerende trekirke i utkanten av Zakopane.

Krakow: Zakopane-tur med taubane og henting på hotellet

8. Krakow: Zakopane-tur med taubane og henting på hotellet

Omvisningen din til Zakopane begynner med en fantastisk panoramautsikt over Tatrafjellene, sett fra toppen av Gubalowka Hill, og en taubane vil ta deg dit. Den sjarmerende byen Zakopane ligger ved foten av Tatrafjellene. Det blir besøkt hele året av mange polske og internasjonale turister. Grunnlagt på 1500-tallet på sesongbaserte gjeter-bosetninger, har det utviklet seg til en imponerende by gjennom årene. Gjennom ruten din til Zakopane vil du stoppe opp i Chocholow, som er en tre-landsby. Folk bor der fortsatt i de originale trehusene som ble bygget av polske fjellfolk, som er under beskyttelse av UNESCO. Du vil også få sjansen til å gå inn i et av dem for å oppleve hvordan folk pleide å bo. Etter dette vil du besøke en Bacowka (en tradisjonell gjeterhytte), hvor du har sjansen til å prøve den berømte regionale osten Oscypek, og du vil også se hvordan den er tilberedt. T Videre utforsker du den lokale gammeldagse basaren og gaten Krupowki som er fylt med restauranter, lokale butikker og regionale varer, samt gavebutikker. Etter lunsj vil du dra tilbake til Krakow og passere den berømte hoppbakken og gå inn i en sjarmerende trekirke i utkanten av Zakopane.

Fra Krakow: Zakopane og Tatrafjellene

9. Fra Krakow: Zakopane og Tatrafjellene

Dagen din begynner med henting fra hotellet ditt i Krakow, deretter et besøk til studioet til en lokal folklore-skulptør i Chochołów for å beundre de tradisjonelle polske kunstverkene og, hvis du er interessert, kjøpe noen av kunstnerens verk. Dagen fortsetter med en uforglemmelig taubanereise til Gubałówka-fjellet, som står på en imponerende høyde på 1126m. Her kan du nyte en spektakulær utsikt over det polske landskapet. Etter en fottur gjennom fjelltoppene, ta turen ned til den sjarmerende byen Zakopane og gå langs Krupówki-gaten, som går gjennom byens sentrum. Her kan du ta en rolig lunsjpause og nyte en av de lokale delikatessene, en tradisjonell røkt ost som heter Oscypek. Etter lunsj kan du besøke den monumentale kirkegården til Pęksowy Brzyzk, samt Tatra-fjellmuseet og museet for Zakopane Style of Architectural på Willa Koliba. Du vil også få se Jaszczurówka-kapellet, et klassisk eksempel på Zakopane-arkitektur. Når turen nærmer seg slutten, drar gruppen tilbake til Krakow, hvor du blir satt av på et sted du foretrekker.

Krakow: Omvisning i Zakopane og Tatrafjellene

10. Krakow: Omvisning i Zakopane og Tatrafjellene

Reisen din i Zakopane starter med en fengslende utsikt over Tatra-fjellene, som kan beundres fra toppen av Gubalowka-høyden, tilgjengelig med en taubanetur. Zakopane, en pittoresk by som ligger ved foten av Tatra-fjellene, nyter popularitet året rundt blant både polske og internasjonale turister. Zakopane ble etablert på 1500-tallet som en samling av sesongbaserte gjeterbosetninger, og har gjennomgått betydelig transformasjon gjennom århundrene, og utviklet seg til et bemerkelsesverdig urbant sentrum. På vei til Zakopane vil du stoppe i Chochołów, en sjarmerende trelandsby der innbyggerne fortsatt bor i de originale trehusene som ble bygget av de urbefolkningen i polske høyland – et område utpekt som et UNESCOs verdensarvsted. Du vil til og med ha muligheten til å gå inn i et av disse historiske husene og fordype deg i livsstilen til de tidligere beboerne. Fortsetter du letingen din, vil du besøke en Bacowka, en tradisjonell gjeterhytte, hvor du vil nyte den kjente lokale delikatessen, Oscypek-osten, og være vitne til den håndverksmessige osteprosessen. Deretter snirkler du deg gjennom den lokale, ærefulle markedsplassen og spaserer langs Krupowki-gaten, full av spisesteder, boutiquebutikker som selger regionale produkter og suvenirbutikker. Etter en tilfredsstillende lunsj vil reisen føre deg tilbake til Krakow, forbi den anerkjente hoppbakken og avslutte med et besøk til en sjarmerende trekirke i utkanten av Zakopane.

Tilgjengelige aktiviteter

14 aktiviteter funnet
Sorter etter:

De beste severdighetene i nærheten av Jaszczurowka kapell

Flere reisetips for Jaszczurowka kapell

Vil du vite mer om aktiviteter i Jaszczurowka kapell? Trykk her for full oversikt