Opplevelser i
Istanbul

East meets West, Byzantine meets Ottoman, bustling meets leafy — Istanbul is full of eclectic surprises.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Istanbul

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Istanbul?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Istanbul er:

Ti ting å gjøre i Istanbul

Istanbuls strategiske beliggenhet mellom Europa og Asia på den historiske silkeveien har ført til at den er en av historiens viktigste byer. En liste med interessante steder man bør se blir lang nok til å dekke Bosporosstredet, så her er et mer overkommelig utvalg med de ti beste severdighetene og opplevelsene i Istanbul!

 • Hagia Sofia

  1. Hagia Sofia

  Haga Sofia, anses for å være det største og mest imponerende bysantinske monumentet i Istanbul, som først gikk fra å være en kirke, til å bli en moské og deretter et museum. Kuppelen var et arkitektonisk mesterverk i sin tid. Den store kuppelen ser ut til å sveve på grunn av vindusbåndet som omkranser hele kuppelen, og den kollapset faktisk to ganger før det lykkes å gjøre den stabil.

 • Sultan Ahmed-moskeen

  2. Sultan Ahmed-moskeen

  Bedre kjent som den blå moské, er denne moskeen kledd i Iznik-keramikkfliser med blå detaljer. Flisene får bygningen til å se enda mer blå ut enn den er i virkeligheten.

 • Dolmabahçepalasset

  3. Dolmabahçepalasset

  Det utsøkte Dolmabahçepalasset dominerer den europeiske siden av Bosporos, hvor det var administrativt sentrum for det døende osmanske riket.

 • Topkapipalasset

  4. Topkapipalasset

  Topkapipalasset var hjemmet til mange sultaner, byr på en utrolig utsikt over byen, og har også skatter som får kronjuvelene til å blekne!

 • Galatatårnet

  5. Galatatårnet

  Det sies at Ahmet Çelebi allerede på 1600-tallet fløy tvers over Bosporosstredet fra toppen av Galatatårnet. De fleste besøkende vil nok være mer enn fornøyde med å nyte den vakre utsikten.

 • Grand Bazaar (Kapali Carsi)

  6. Grand Bazaar (Kapali Carsi)

  Grand Bazaar er et av verdens største og eldste markeder. Hvis du bare skulle stoppe tre minutter ved hver bod og butikk, ville du måtte bruke to hele uker på besøket i basaren. Full av mange spennende ting og mennesker, er den en av verdens mest besøkte plasser.

 • Süleymaniye-moskeen

  7. Süleymaniye-moskeen

  Den bergtagende Süleymaniye-moskeen ble bygget for sultan Suleiman den store av den legendariske arkitekten Sinan. Om du er litt sulten, serverer restauranten Ali Baba over gaten kanskje byens beste tyrkiske bønner!

 • Krydderbasaren

  8. Krydderbasaren

  Krydderbasaren som også er kjent som Den egyptiske basar åpnet i 1660, og er fortsatt det beste stedet å gå om man skal ha krydder, nøtter, Turkish delight og andre himmelske smaker og dufter!

 • Basilicasisternen

  9. Basilicasisternen

  Rett under et gatekryss finner du kanskje Istanbuls mest uvanlige byggverk, det underjordiske vannreservoaret Basilicasisternen. Bysantinske byggmestere brukte romerske ruiner for å bygge opp det komplekse systemer som en gang forsynte byen med ferskvann.

 • Leandertårnet

  10. Leandertårnet

  Plassert på en liten øy i Bosporosstredet, var dette historiske fyret før i tiden et vakttårn. Nå fungerer det som en populær restaurant og kafé hvor du kan nyte utsikten mot kysten.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor mange dager?

  Istanbul er en kartografisk labyrint med severdigheter og opplevelser som venter rundt hvert eneste hjørne. Hvor lenge du ønsker å bli avhenger i stor grad av hvor dypt inn i byen du ønsker å dra. En uke er allikevel nok til å få oversikt over de mest berømte severdighetene.

 • Hvordan komme jeg fra flyplassen til byen?

  Havataş shuttlebusser er plassert rett utenfor terminalen og kjører hver halve time til Taksim mellom kl. 04.00- kl. 01.00. Taxi er kanskje den enkleste måten å komme seg inn til byen på, og er ikke dyrere enn shuttlebussen om man er fire personer. Ikke la deg lure av de som forsøker å tilby taxitjenester inne på flyplassen, men velg en sertifisert taxi ved terminalutgangen.

 • Hvor skal jeg bo?

  De sentrale turistområdene er Fatih og Taksim, og hva du foretrekker avhenger av målet med din reise til Istanbul i Tyrkia. Fatih er den gamle bydelen med mange av Istanbuls historiske landemerker. Taksim er den moderne bydelen og henvender seg mer til de som ønsker å handle, spise og feste. Heldigvis er det lett å bevege seg fra en bydel til en annen, om man skulle ønske mer historie, eller mer uteliv etter et beøk til Hagia Sofia for eksempel!

Praktisk informasjon

 • Språk
  Tyrkisk
 • Valuta
  Tyrkiske Lire (TRY)
 • Tidssone
  UTC (+02:00)
 • Landskode
  +90
 • Beste tiden å dra
  Været er pent hele året, men om du ikke ønsker ekstrem varme bør du unngå å reise til Istanbul om sommeren.

Flere reisetips for Istanbul

Vil du vite mer om aktiviteter i Istanbul? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Istanbul

Samlet vurdering

4.3 / 5

basert på 13 628 vurderinger

Jeg hadde en lang permisjon i Istanbul fra 16:00 til 3:30, så jeg bestemte meg for å ta Bosphorus Dinner Cruise. Jeg ble velsignet over at søskenbarnene mine skulle bli med meg. Det var en eksepsjonell opplevelse. Mannskapets medlemmer og teamet var sterkt samarbeidsvillige og punktlige. Jeg hadde bedt om gode sitteplasser (nær forestillingen og nær utsikten) og hadde presise hentetid / avleveringstid på grunn av flyturen. Alt var perfekt. Maten var god (jeg hadde kyllingretten), og forestillingene var fantastisk. Jeg anbefaler å ta denne turen til solo- og gruppereisende. Alle på båten var vennlige og ansatte er veldig engasjerende og rask med svar. Båten er også ganske stor og fin å utforske (øvre dekk, foran og bak). Jeg kommer snart tilbake med mer familie !!

Fra å plukke opp til å droppe av var hele turen veldig godt organisert. Severdighetene i Istanbul om natten fra Bosporos er fantastisk vakre. Det er en smak av autentisk tyrkisk kultur som serveres med virvlende deerviser og tradisjonell bryllupsdans blant den musikalske underholdningen. Og du kan være med og glede deg over livemusikk som fullfører kvelden. Maten kunne ha tilbudt mer variasjon, men jeg tror det var utenfor sesongen da jeg gikk, de hadde kanskje ikke det fulle tilbudet. Bortsett fra en liten hikke, vil jeg anbefale denne turen på det sterkeste. Det var en utmerket kveld, og det var morsomt av alle.

til hotellet, ta kortet ditt og dra! Hvis alt er selvforklarende, er kart for kollektivtransport selvforklarende og superenkle å bruke. Omvisningen med guiden er informativ og underholdende. Men jeg fant Hagia Sofia for kort, jeg skulle gjerne hatt mer tid, spesielt siden du bare kan gå inn en gang med museumspasset, og etter Hagia kommer Basilica Cystern, som også er vel verdt å se

Så snart jeg foretok reservasjonen fikk jeg hjelp via whatsup. Jeg plukket opp enheten ved ankomst til flyplassen, leveransen var presis og punktlig. Vi brukte den i 7 over hele ferien. Jeg sa da ja til å forlate ham på hotellet. Perfekt service

Jeg likte ikke det når det er et stort bord, og alle er på bordet, og du kjenner til og med den andre personen