Våre mest anbefalte ting å gjøre i Imlil

Marrakesh: Heldags ørken- og fjelltur med kamelriding

1. Marrakesh: Heldags ørken- og fjelltur med kamelriding

Eventyret begynner med henting fra hotellet ditt i Marrakech eller det nærmeste tilgjengelige punktet til overnattingsstedet ditt. Sett kursen sørover mot den store Agafay -ørkenen, beundre det skiftende landskapet langs veien mens landskapet blir mer og mer landlig. Ankom den store landsbyenImlilsom ligger  ved  foten av de høye Atlasfjellene. Passer deretter det utrolige  Kik -platået. Legg deretter ut på en 30-minutters kameltur og nyt utsikten over det omkringliggende landskapet. Etter turen kan du nyte en avslappende tepause og lære om den lokale berberkulturen, samt berbernes tradisjoner, historie og levemåte. Passer gjennom flere berber-landsbyer på vei til Amizmiz-dalen  og  kom deretter til Tinirt - landsbyen, der du kan spise lunsj på et tradisjonelt berber-hus. Etter lunsj fortsetter turen til den store sletten Haour.  Kjør gjennom landsbyen OuledMataa, som opprinnelig var bebodd av  beduin - arabiske stammer fra ørkenen. Dagen avsluttes med en tur i  Agafay -ørkenen, der du kan ta utrolige bilder til ferie-albumet, og beundre det robuste, marokkanske landskapet som omgir deg. Etter en uforglemmelig dag, len deg tilbake og slapp av på returreisen til Marrakesh, og kom tilbake til overnattingsstedet ditt.

Marrakech: Atlasfjellene og Agafay-ørkentur med kameltur

2. Marrakech: Atlasfjellene og Agafay-ørkentur med kameltur

Få en dypere forståelse av berberkulturen når du legger ut på en uforglemmelig guidet naturskjønn dagstur til Atlasfjellene. Møt fortryllende landskap, få sjansen til å ta en tur på en kamel eller hest, og møt lokalbefolkningen i landsbyene i Imlil-dalen. Start dagen med henting og møt din vennlige lokale guide, som bor i en av de omkringliggende berberlandsbyene. Under reisen til Atlasfjellene-regionen vil guiden din fortelle deg om den rike kulturen og arven til berberfolket mens du vandrer mellom landsbyer. Ankom Tahnaout og besøk et kvinnestyrt arganolje-kooperativ. Oppdag hvordan argannøtten presses for å lage de berømte arganoljeproduktene fra Marokko. Motta en varm velkomst i Imlil med et glass myntete før du reiser forbi fantastiske fossefall og små berber-bosetninger. Ta en pause i Tamatert for å nyte utsikten over eldgamle vannet terrassefelt, omgitt av kirsebær- og valnøtttrær. Nyt et tradisjonelt marokkansk måltid i Ait Souka hjemme hos en berberfamilie. Slapp av med naturskjønn utsikt over dalen fra en solfylt takterrasse. Etter litt hvile kan du gå ombord i kjøretøyet og reise gjennom det naturskjønne Kik-platået, med spektakulær 360-graders utsikt. Se med ærefrykt på de praktfulle Høye Atlasfjellene mens du passerer gjennom steinørken, golde lysebrune platåer, oaser og bølgende åser. Nyt de rolige omgivelsene i Agafay-ørkenen hvor du kan ta en valgfri kamel- eller hestetur. Eller bare slapp av med litt marokkansk myntete for en perfekt avslutning på dagen før du drar tilbake til Marrakech.

Fra Marrakech: Heldags vandretur i Atlasfjellene

3. Fra Marrakech: Heldags vandretur i Atlasfjellene

Utforsk Atlasfjellene på en heldags fottur. Underveis kan du oppdage flere berberlandsbyer og et vakkert landskap. Nyt en 2 til 3-timers fottur, ri på en kamel langs pittoreske stier, og nyt en tradisjonell lunsj i en berberhusholdning med lokal myntete. Dra fra Marrakech om morgenen og kjør til Moulay Brahim-kløften. Ankom hovedstien og opplev det dramatiske landskapet på en kameltur. Stig om bord på kjøretøyet igjen, og passer berberlandsbyer på vei gjennom Imlil-dalen.  Når du ankommer landsbyen Imlil blir du møtt velkommen av en av innbyggerne, som byr på et glass myntete. Legg ut på en 2-3 timer lang vandring til Armed, den høyestbelligende og største landsbyen i Imlil-dalen. Passer grendene Ait Mizan, Targa og Imoula på fotturen til berberlandsbyen Ait Souka. Underveis stopper du ved Tamatert, hvor du kan nyte den vidstrakte utsikten over eldgamle jordbruksterrasser for bygg, mais og grønnsaker. Beundre kirsebærhager og valnøtttrær før du kommer til hjemmet til en berberfamilie i Ait Souka. Nipp til en forfriskende myntete, mens du nyter en tradisjonell lunsj hjemme hos en berberfamilie. Gå tilbake, ved å gå ned langs den andre siden av dalen, gjennom Taourirt og ta minibussen tilbake til Marrakech for å avslutte opplevelsen.

Fra Marrakech: Dagstur til Atlasfjellene med kameltur

4. Fra Marrakech: Dagstur til Atlasfjellene med kameltur

Avreise fra Marrakech og nyt en guidet dagstur gjennom Atlasfjellene for å lære mer om berberkulturen og -tradisjonene. Beundre naturskjønne landskap, lær om lokale tradisjoner og industri, og nyt litt lokal mat og drikke. Møt guiden din på overnattingsstedet ditt og start transporten til Imlil. På vei passerer du gjennom byen Tahnaout. Stopp ved et Argan Oil Cooperative for å lære hvordan kvinner i kooperativet gjør argannøtten om til mange forskjellige Argan oljebaserte produkter som Marokko er kjent for. Fortsett videre gjennom Asni hvor en tradisjonell berbersouk og marked kan besøkes på lørdager. Når du ankommer Imlil, nyt et velkomstglass myntete og møt guiden din før du starter omvisningen i lokalområdet . Ta deg til den største og høyeste landsbyen i Imlil-dalen. Reisen din tar deg forbi fossefall og grendene Ait Mizan, Targa og Imoula. Stopp i Tamatert og få muligheten til å nyte utsikten over eldgamle vannet terrassefelt med bygg, mais og grønnsaker , omgitt av kirsebær- og valnøtttrær. Guiden din vil peke på ting av interesse og snakke med deg om berberkulturen og -arven underveis. Reis ned gjennom landsbyen Ait Souka og nyt en tradisjonell marokkansk lunsj på et berberfamiliegjesthus. Når du er uthvilt, start returturen nedover den andre siden av dalen til Taourirt for å gå ombord i kjøretøyet. Gå gjennom Moulay Brahim Gorges, før du kommer til hovedstien med bekker og stier som forgrener seg i alle retninger. Her kan du nyte en kameltur gjennom pittoreske landskap. Til slutt, ta turen tilbake til Marrakech, med avreise tidlig på kvelden.

Fra Marrakech: 2-dagersvandring opp på Jbel Toubkal

5. Fra Marrakech: 2-dagersvandring opp på Jbel Toubkal

Utfordre deg selv til å vandre opp til den høyeste toppen i Nord-Afrika på 2 dager. Fotturen starter og ender i den pulserende byen Marrakech og inkluderer transport til og fra Imlil. Du vandrer sammen med en lokal engelsktalende guide, en lokal kokk og muldyr til å bære bagasjen. Dette er mer en utfordrende fottur enn klatring, og alle i god fysisk form kan nå toppen. Sørg for at du tar med kameraet ditt – utsikten fra toppen er fantastisk. Jbel Toubkal med sine 4167 meter over havet er den høyeste toppen i Nord-Afrika. Denne fjellturen involverer ikke klatring, men kan innebære å gå med stegjern eller holde en isøks for sikkerhet (november til april). Reiseruten er designet for ivrige turgåere, da oppstigningen ikke er teknisk, men innebærer noe lett klatring og skråninger med snø. Etter første dag med vandring, overnatter du på en fjellhytte hvor du kan nyte berber-gjestfriheten. Etter en tidlig frokost neste dag, setter du avgårde for å nå toppen mens solen er på vei opp. På toppen blir du belønnet med fantastisk utsikt. Utsikten fra toppen er fantastisk over fjellene og til Marrakech i nord og mot utkanten av Sahara i sør. Under oppstigningen belønnes du med fantastisk utsikt til Atlasfjellene, grønne daler og berberlandsbyer.

Marrakech: Atlasfjellene, Berberlandsbyer og fossefallstur

6. Marrakech: Atlasfjellene, Berberlandsbyer og fossefallstur

Sett ut på en dagstur fra Marrakech og oppdag den naturskjønne utsikten over fjelltopper, Lake Takerkoust, sjarmerende byer og fantastiske fossefall. Utforsk den lille byen Imlil og nyt en tradisjonell berberlunsj i et lokalt hjem. Start med henting fra Marrakech og reis mot Atlasfjellene. Nyt den naturskjønne kjøreturen mens du forlater den travle byen og går inn i det rolige landskapet. Ankomst til Lala Takerkoust som ligger i Atlasfjellene. Legg ut på en spennende kameltur, slik at du kan oppleve den tradisjonelle transportmåten. Utforsk en arganoljefabrikk administrert av berberkvinner for å få innsikt i produksjonsprosessen til Marokkos særegne olje. Nyt en komplett tradisjonell frokost bestående av myntete, arganolje, olivenolje, honning, amlou og nybakt brød omtenksomt tilberedt av disse dyktige kvinnene. Gå forbi en sjarmerende by hvor et lokalt marked finner sted. Hvis det er en tirsdag eller lørdag, vil du ha muligheten til å fordype deg i den livlige atmosfæren og utforske de fargerike bodene, og samhandle med lokalbefolkningen mens de viser frem sine produkter og håndverk. Stopp i Imlil, en sjarmerende landsby som ligger i hjertet av Atlasfjellene. Forbered deg på en eventyrlig fottur til de fantastiske fossefallene, omgitt av fantastiske landskap og pittoreske stier. Etter en spennende fottur kan du nyte en deilig lunsj i et tradisjonelt berberhus. Nyt smakene fra Marokko med en appetittvekkende spredning av tajine, couscous, salat og andre lokale delikatesser. Opplev berbersk gjestfrihet og lær om deres skikker og levesett. Ta farvel med Atlasfjellenes rolige skjønnhet og begi deg på reisen tilbake til Marrakech. Reflekter over de utrolige opplevelsene og minnene som ble skapt under dagsturen din.

Fra Marrakech: 2-dagers vandring i Atlasfjellene

7. Fra Marrakech: 2-dagers vandring i Atlasfjellene

Ditt 2-dagers eventyr begynner med henting fra hotellet ditt i Marrakech og går deretter mot Atlasfjellene via Tahnnaout, Oued Ghighaya og Asni. I løpet av kjøreturen kan du beundre den fantastiske utsikten til det omkringliggende landskapet. Dessuten får du noen glimt av landsbyene i dalen. Når du ankommer Imlil og treffer du vandreguidene dine. Nyt en forfriskende myntete, mens alt blir gjort klart for en dag med utforsking. Sammen med guidene dine legger du ut mot Azzaden dalen via Tizi Mzik -passet, hvor du kan beundre panoramautsikt over dalen, samt flere  nærliggende fjelltopper i Atlasfjellene. Lunsj serveres på toppen av passet, slik at du kan beundre utsikten mens du spiser. Fortsett deretter nedover dalen og gjennom einebærbuskskogen, for å komme fram til landsbyen Tizi Oussem . Tilbring natten på dette tradisjonelle Berber-stedet, møt lokalbefolkningen og lær om deres kultur og livsstil. Nyt en deilig og autentisk tagine til middag, omgitt av et fredelig fjellandskap. Etter frokost på dag 2, kan du nyte solskinnet som lyser opp den fargerike  dalen, før du drar videre mot landsbyen Id Issa. Bruk litt tid på å utforske landsbyen, før du vandrer videre og passerer gjennom landsbyen  Matat , underveis til  Tizi Oudid -passet. Ankom en valnøttlund og nyt en avslappende lunsj ved elven. Deretter returnerer du til Marrakech , hvor du ankommer omtrent kl. 17:00.

Fra Marrakech: 3-dagers Mount Toubkal klatrevandring

8. Fra Marrakech: 3-dagers Mount Toubkal klatrevandring

Dag 1: Marrakech - Imlil 1740m - Tizi Mzik pass 2479m - Red Valley - Tamsoult Refuge 2550m Etter frokost i Marrakech, hent og kjør mot de høye Atlasfjellene via Tahnnaout, Oued Ghighaya og Asni, nyt den fantastiske utsikten over landsbyene langs dalen. Ankomst til Imlil (65 km fra Marrakech), møt guiden og multeren og start deretter vandringen og klatre Tizi Mzik-passet (2479m), spektakulær utsikt over Imlil-dalen og Toubkal-toppen, fortsett til Tamsoulte for å besøke de høyeste fossefallene i Atlasfjellene ( 100 m høyde) gjennom einerskogen, Overnatting på Refuge, 5 timers gange. (Imlil til Tamsoult - 11 km, opp 800m og ned 400m, 5-6 timer). Dag 2: Tamsoult Refuge 2550m - Aguelzim Pass (3650) - Toubkal Refuge 3207m. I dag er en intens dag, hvor vi øker den gjennomsnittlige høyden betraktelig. Foran oss har vi den krevende stigningen til Aguelzim-passet på 3450 moh. Oppstigningen er lang, men progressiv. En gang på passet vil vi kunne beundre toppen av Toubkal. Vi går deretter ned mot Toubkal base camp, på 3200 moh. Gangtid: 6h30. (Tamsoult til Toubkal Refuge - 10 km, opp 1200m, ned 300m, 6 timer) Dag 3: Toubkal Refuge 3207m - Toubkal-toppen 4167m - Imlil 1740m - Marrakech Opp tidlig for å klatre opp Toubkal (4167 m) hvorfra du, hvis skyene tillater det, vil ha fantastisk utsikt over Atlas-området og Sahara-ørkenen. D en lang vei ned igjen forbi refugiet og den slitte stien tilbake til Imlil. Dette er en ganske lang dag med 8-9 timers trekking, som involverer 900m opp og deretter nesten 2500m tilbake til Imlil. Du vil normalt bli satt av rundt klokken 17.00 i Marrakech. ( Toubkal Refuge til toppen - 4 km, opp og ned 980m, 5 timer Toubkal Refuge - 4 timer, ned 1400m, 5 timer).

Marrakech: Agafay Desert Sunset Dinner med show i ørkenen

9. Marrakech: Agafay Desert Sunset Dinner med show i ørkenen

På denne turen drar du til Agafay-ørkenen og får en unik matopplevelse under åpen himmel. Du blir hentet på hotellet og kjørt til en leir i Agafay-ørkenen. Her kan du se solnedgangen og oppleve autentisk berbisk gjestfrihet. Du får muligheten til å spise i et nomadetelt rundt leirbålet og nyte tradisjonell marokkansk mat, inkludert velkomstte og bakverk, harira, salat, tagine med oksekjøtt og kylling, sesongens friske frukt og te.

Marrakech: Atlasfjellene og ørkenjeepsafari med lunsj

10. Marrakech: Atlasfjellene og ørkenjeepsafari med lunsj

Oppdag og utforsk dypt berberland i de høye Atlasfjellene, og nyt landskapet i ørkenen, daler, landsbyer og åpne sletter på en heldagstur fra Marrakech. Kjøreturen tar deg først til Agafay-ørkenen, like sør for Marrakech, hvor du vil oppleve noen sanddyner før du fortsetter til Lalla Takerkoust-regionen, og gjør ditt første stopp på åsene med utsikt over innsjøen. Herfra vil du begynne et 4x4-eventyr på grusveier som sjelden besøkes av turister, og klatre opp til Kik-platået, hvor du vil kjøre fra landsby til landsby og møte lokalbefolkningen, besøke berberhjem og smake på deres tradisjonelle myntete og hjemmelagde brød. Når du ankommer landsbyen Imlil, som ligger i hjertet av Toubkal nasjonalpark, har du muligheten til å gå en times fottur til den væpnede landsbyen eller fortsette til landsbyen med 4x4. 1-times fottur med lokal guide er av moderat vanskelighetsgrad. I landsbyen vil du bli servert en berberlam-tagine til lunsj på et lokalt hjem eller en lokal restaurant. Du vil også nyte marokkanske salater og hjemmelaget brød under måltidet. Etter lunsj og en kort avslapningspause, drar du ned en slak bakke til landsbyen Imlil, hvor du møter sjåføren din for den 1-timers turen tilbake til Marrakech via Haouz-slettene.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Imlil

Alle aktiviteter

167 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Imlil

Utforsk alle

Flere reisetips for Imlil

Vil du vite mer om aktiviteter i Imlil? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Imlil

Samlet vurdering

4.8 / 5

basert på 7 079 vurderinger

Minibussen hadde ikke godt klimaanlegg, og de benyttet seg av turen på en annen utflukt for å ta meg til Imlil, som etter noen få stopp gjorde at jeg ankom ved middagstid for å starte oppstigningen, men når jeg først var der, ventet min guide Muhamed for meg. Akkompagnementet var fantastisk, en erfaren guide og kjenner av fjellet. Opplevelsen var utrolig å gjøre Top midt i et hav av fjellkjeder, å se soloppgangen derfra... tusen takk til guiden min og til Ibraim, guiden til andre spanjoler som vi falt sammen med i tilfluktsstedet og vi tok den siste strekningen og nedstigningen var utmerket. Lunsj er selvfølgelig ikke inkludert.

Enestående 2 dagers tur! Vår guide Mustafa tillot oss å oppdage High Atlas og dens høyeste topp på best mulig måte. Å se solen stige opp fra toppen var en utrolig opplevelse. Tilfluktsstedet vi sov i var også en veldig hyggelig overraskelse. Vi hadde ikke forventet noe så stort! Ting å ta med som ikke er oppført i aktiviteten: hodelykt / hansker / spaserstokker. Ta dem med, ellers vil du bli bedt om å leie dem på stedet.

Hele opplevelsen var fantastisk. Det var vår første tur til Marrakech, og vi kunne ikke ha valgt bedre. Guiden vår Omar var utrolig tilgjengelig og vi er veldig takknemlige for den utmerkede dagen han ga oss. Vi blir kjent med en ny kultur og dens tradisjoner. Uten tvil anbefaler vi det.

The highlight of our trip to Marocco! Mustapha and Hassan took great care of us, made sure everything was comfortable getting to the top! We felt very safe and Well taken care of Highly recommended!

Fantastisk opplevelse. Toubkal er fantastisk og guider er veldig hjelpsomme og snille.