Legg til datoer

Hvammsvik Hot Springs, Hvalfjörður

Hvammsvik Hot Springs, Hvalfjörður: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Fra Reykjavik: Hvammsvík varme kilde med transport

1. Fra Reykjavik: Hvammsvík varme kilde med transport

Hvammsvík er kjent for sin fantastiske naturlige skjønnhet og rolige omgivelser, noe som gjør det til et ideelt reisemål for de som søker ro og avslapning. Vår halvdagstur går fra BSI-bussterminalen, beleilig plassert i sentrum av Reykjavik, og tar deg med på en naturskjønn reise til de utsøkte Hvammsvík varme kilder. Opplev det beste av Islands naturlige skjønnhet mens du slapper av i den varme omfavnelsen av de varme kildene, omgitt av fantastiske landskap som lover å etterlate deg forynget og uthvilt. Høydepunktene i Hvammsvík inkluderer den pittoreske varme kilden, som tilbyr en foryngende og beroligende opplevelse midt i det fantastiske islandske landskapet. I tillegg kan besøkende nyte områdets rolige atmosfære, perfekt for å slappe av og nyte den naturskjønne utsikten over de omkringliggende naturlige underverkene.

Golden Circle: Geotermisk sjøbad og gårdslunsj guidet tur

2. Golden Circle: Geotermisk sjøbad og gårdslunsj guidet tur

Guiden din henter deg på et hotell, gjestehus eller et nært bussholdeplass i Reykjavik (se bussholdeplasser her), og etterpå drar du på denne fantastiske reisen. Thingvellir nasjonalparker er første stopp. Det er her vi fikk vår uavhengighet, det er her vi tok kristendommen, den første kirken på Island ble bygget der og det er her de 2 tektoniske platene som Island ligger på, beveger seg fra hverandre. Thingvellir er ikke bare en naturlig skjønnhet, men dette stedet er fylt med historiske hendelser gjennom Islands historie. Mens du er på Island, er det et "må gjøre" for å prøve alt det autentiske Island har å tilby. Du får sjansen til å besøke en islandsk melkegård og nyte det islendinger kaller Made in satin”. Det betyr å nyte mat og produkter som bøndene lager med egne hender. En av bøndene som er 3 søstre og 1 bror, vil sette seg ned med den lille gruppen og holde en presentasjon. Etter presentasjonen vil du smake på deres hjemmelagde produkter. Til lunsj har de 2 alternativer: Biffkjøttsuppe med biff fra gården, eller soppsuppe med sopp fra Islands eneste soppfarm. Til dessert får du hjemmelaget is. Etter dette fine besøket på disse søstrenes gård, fortsetter du over til den verdensberømte ene og eneste Geysir. Hvorfor sier jeg,, en og bare"? Det er fordi dette naturfenomenet kalt Geyser kommer opprinnelig fra denne på Island. Vet du hva enhver islending er stolt av? Den ikoniske Gullfoss-fossen. Å stå der og beundre denne vakre fossen er helt fantastisk. Vannet i denne fossen renner fra Islands nest største isbre, Langjökull-breen. Avslutt denne turen på en perfekt måte. Island er rikt på geotermisk vann og vi har hundrevis av varme kilder rundt hele Island. Du har sjansen til å bade i en av Islands varme kilder, og det er faktisk et varmt sjøvann. Dette er luksuriøse geotermiske havbad som ligger i Hvalfjörður (hvalfjorden) og der får du den mest fantastiske utsikten mens du slapper av både sinn og kropp. Lurer du på hvordan du skal kle deg til denne aktiviteten, sender vi alltid ut mail dagen før om hvordan været kommer til å bli. Men vi anbefaler på det sterkeste å ta med regntøy til Island. Spiller ingen rolle når på året. Om vinteren, ta med regnutstyr og også varme klær, lue og hansker. Du kan også leie en parkas for turen. Husk også å ta med deg et håndkle til sjøbadet og en badedrakt. For ikke å snakke om smilet ditt Vi gleder oss til å se deg på turen.

Gyllen sirkel og Hvammsvik-lagunen for små grupper med inngangsbilletter

3. Gyllen sirkel og Hvammsvik-lagunen for små grupper med inngangsbilletter

Vår smĂĽgruppetur til Den gylne sirkel og Hvammsvik-lagunen med entre byr pĂĽ en herlig blanding av Islands mest fortryllende naturperler, inkludert et stopp ved Hvammsvík varme kilder med fantastisk utsikt over fjorden. Den gylne sirkel er et absolutt must å besøke på Island, og er kjent for sitt mangfoldige landskap som er omhyggelig formet av millioner av år med vulkanske krefter og isbreer. Til tross for sin korte historie, som startet i 2022, har Hvammsvík Hot Springs raskt blitt et av Islands mest ettertraktede geotermiske spa. Hvammsvík har 8 bassenger med varierende temperaturer og ligger på en svart sandstrand med fascinerende utsikt over fjellene. Når du senker deg ned i disse koselige bassengene, får du en dyp kontakt med naturen. Premium-inngangsbilletten inkluderer gratis bruk av håndkle og drikke. Vi utforsker det 6500 år gamle vulkankrateret Kerið og blir vitne til de fascinerende damputbruddene i det geotermiske området Geysir. Vi besøker også Gullfoss, en av Islands største fossefall, og utforsker Thingvellir nasjonalpark, som står på UNESCOs verdensarvliste og er kjent for sin enestående geologi.

Reykjavik: Hvalfjordur & Hvammsvik Hot Springs Private Tour

4. Reykjavik: Hvalfjordur & Hvammsvik Hot Springs Private Tour

Dette er en privat kjøretur til Hvalfjordur og Hvammsvik varme kilder med en ekspertguide fra Your Friend i Reykjavik. På vei fra Reykjavik besøker vi en foss og en alvestein før vi setter kursen mot de strålende Hvammsvik Hot Springs, som er en vakker opplevelse hvor du har tilgang til åtte naturlige varme kilder som utvikler seg til havet med temperaturer fra havtemperaturer til 42°C i den gamle opprinnelige varme kilden. Du kan til og med få tilgang til havet, dampbadene og varme utendørsdusjer for å varme deg opp hvis du er modig nok til å trosse havet. Denne opplevelsen ble nylig kåret til verdens nummer én ting å gjøre av Timeout magazine! Etter at foryngelsen din har suget i de varme kildene, er det på tide å ta turen til restauranten for å nyte en god bolle med deilig sjømatsuppe laget av fisk fra fjorden og lokale råvarer (det finnes også et vegansk alternativ). Til sjømatsuppen får du luftig surdeigsbrød og smør med havsalt, også laget på stedet.

Den gyldne sirkel, Keridkrateret og Hvammsvik varme kilde

5. Den gyldne sirkel, Keridkrateret og Hvammsvik varme kilde

Legg ut på en uforglemmelig reise langs Golden Circle Route og utforsk fire ikoniske attraksjoner som viser Islands naturlige skjønnhet. Første stopp på denne turen er vulkankrateret Kerið, kjent for sin dramatiske røde jord. Med en bredde på 270 meter og en dybde på over 55 meter er dette krateret et syn for øyet. Det som gjør det enda mer fortryllende, er innsjøen som ligger på bunnen og gir landskapet et magisk preg. Stup ned i den nesten 14 meter dype innsjøen og fordyp deg i dens skjønnhet. Deretter kan du la deg forbløffe av de majestetiske Gullfoss-fossene. Fossen har to fallhøyder på over 30 meter og skaper et fascinerende skue med endeløse skyer av vannsprut. På solfylte dager danner tåken fra fossen gigantiske regnbuer som omslutter fossen og gjør opplevelsen enda mer forunderlig. Vi fortsetter til Haukadalur-dalen, som er hjemsted for de berømte Strokkur og Geysir. Mens Geysir nå er i dvale, stjeler Strokkur showet med sine imponerende utbrudd. Hvert 5. til 10. minutt skyter Strokkur en vannsøyle opptil 20 til 30 meter opp i luften, og etterlater tilskuerne i ærefrykt for kraften og skjønnheten. Videre kommer du til Thingvellir nasjonalpark, et sted av stor historisk og geologisk betydning. Dette nasjonale klenodiet ligger i et belte av vulkansk aktivitet og sprekker som krysser Island og markerer overgangen mellom den amerikanske og den eurasiske tektoniske platen. Når du står her, med høyre fot i Europa og venstre fot i Amerika, vil du føle en unik forbindelse til jordens geologiske krefter. Men eventyret slutter ikke der. På slutten av dagen tar bussen deg med på en naturskjønn tur mot Hvalfjordene, der du vil oppdage den skjulte perlen Hvammsvik Hot Spring. Denne rolige oasen byr på en perfekt blanding av geotermisk vann fra 1400 meters dyp og foryngende sjøvann fra det nærliggende Atlanterhavet. Den harmoniske blandingen av disse to vanntypene skaper en jevn strøm som renner mellom bassengene, faller i kaskader over kantene og til slutt vender tilbake til havet. Denne naturlige syklusen sikrer eksepsjonell vannkvalitet og renhet, og gir deg en virkelig foryngende opplevelse. Inkludert i inngangsbilletten er den første drinken du ønsker, slik at du kan nyte øyeblikket mens du nyter den fantastiske utsikten. I tillegg kan du leie håndklær, slik at du kan føle deg komfortabel under hele besøket. Gå ikke glipp av denne enestående muligheten til å utforske Den gylne sirkelens underverker og nyte et herlig bad i geotermiske bassenger, mens du er omgitt av hvalfjordens imponerende skjønnhet. Det er en reise som vil gi deg uforglemmelige minner og en fornyet følelse av beundring for naturen.

Flere reisetips for Hvammsvik Hot Springs, Hvalfjörður

Vil du vite mer om aktiviteter i Hvammsvik Hot Springs, Hvalfjörður? Trykk her for full oversikt