Våre mest anbefalte ting å gjøre i Hovedstadsregionen, Island

Reykjavik: Heldagstur til den gylne sirkel m/ Keriðkrateret

1. Reykjavik: Heldagstur til den gylne sirkel m/ Keriðkrateret

Se det beste av sørvest-Island, på en 8-timers busstur langs den gylne sirkel, med avreise fra Reykjavik. Besøk det spektakulære Geysir-området og se den imponerende Gullfoss. Oppdag hvor de nordamerikanske og eurasiske tektoniske plater møtes i Þingvellir nasjonalpark. Reis til det geotermiske området Geysir. Opplev de aktive varme kildene i Strokkur med sprutende, kokende varmt vann 30 meter opp i luften hvert 8. minutt. Fortsett til Gullfoss, en av Islands mest ikoniske attraksjoner. Kjenn vannspruten fra den bredannede elven, Hvítá, idet vannet fosser ned i en 32 meter dyp kløft. Besøk deretter Þingvellir nasjonalpark, hvor de nordamerikanske og eurasiske tektoniske platene trekker fra hverandre med en hastighet på noen centimeter i året. Þingvellir ble oppført på UNESCOs verdensarvliste for sine kulturelle verdi i 2004 og er åsted for en fantastisk riftdal, samt vikingenes første landsting. Beundre det vulkanske krateret ved Kerið-sjøen, og passer gjennom de islandske gårdene i sør på kjøreturen rundt den gylne sirkel, før du returnerer til utgangspunktet i Reykjavik.

Fra Reykjavik: Nordlyssafari med buss

2. Fra Reykjavik: Nordlyssafari med buss

Legg ut på en kveldstur for å se Aurora Borealis. Hør fascinerende fakta om dem fra guidene dine, besøk Aurora-museet og søk for å se lysene selv. Dra fra Reykjavik sentrum i buss for å se det dansende nordlyset. Nordlyset er en av de mest spektakulære forestillingene under vintermånedene. Dra dit meteorologene har spådd at nordlyset er på sitt beste. For å få fantastisk utsikt til himmelen drar du til områder uten kunstig lys. Hør forklaringer om hvordan Aurora Borealis blir skapt som et resultat av gassformige partikler i jordens atmosfære, som kolliderer med ladede partikler fra solens atmosfære. Dra nytte av en reiserute som inkluderer stopp hvor du kan gå ut og ta bilder. Stedene som besøkes varierer fra dag til dag, men du drar i retningen med best sjanse for å se naturens underverk på sitt vakreste. Ettersom opplevelseen er væravghengig og nordlys ikke kan garanteres, er du velkommen til å være med på en annen nordlystur gratis dersom fenomenet ikke skulle dukke opp.  Utforsk nordlyset i Aurora-museet. Nordlysturen inkluderer en tilleggsbillett for et selvguidet besøk på museet i Reykjavik, gyldig den dagen du blir med på omvisningen, fra du mottar bekreftelse på at nordlyssafarien gjennomføres.

Reykjavík: Hvalsafari og cruise for å utforske livet i havet

3. Reykjavík: Hvalsafari og cruise for å utforske livet i havet

Bli med på en båttur fra havnen i Reykjavik for å oppdage Islands rike sjøliv, som er et av landets høydepunkter. Hele året kan du få øye på en rekke hvaler og andre havdyr i Reykjavik-området, inkludert vågehval, knølhval, niser og kvitnos. Denne båtenturen gir deg en unik mulighet til å se noen av Islands vakreste havdyr, sammen med det fantastiske landskapet i den islandske kysten. Høysesong for hvalsafari går fra april til oktober, men selvfølgelig er havet alltid fullt av magiske skapninger, og du vet aldri hva du kan se. Dra nytte av å ha med deg en spesialtrent hvalsafariguide som er ekspert på å finne dyrene. Du står fritt til å lytte når de forteller deg om hvalenes oppførsel, og svare på alle spørsmål du måtte ha. Nyt det fantastiske landskapet på den islandske kysten mens du oppdager det lokale dyrelivet. Ta en pause og varm deg opp i det oppvarmede innendørsområdet. Slapp av om bord i båten og nyt sitteplasser innen- og utendørs. Du kan dessuten kjøp drinker og snacks underveis fra baren og kafeteriaen om bord. Du får oppleve en behagelig og komfortabel båttur, selv i høyere hastigheter, og du kan dele eventyret ditt live på sosiale medier med WiFi om bord.

Keflavík lufthavn (KEF): Busstransport til/fra Reykjavik

4. Keflavík lufthavn (KEF): Busstransport til/fra Reykjavik

Nyt en trygg og pålitelig flyplasstransport mellom Reykjavík Keflavik lufthavn (KEF) og ditt overnattingssted i Reykjavík eller BSI bussterminal. Reis stressfritt med garantert sitteplass på bussen, uten at du ikke trenger å vente lenge. Dra nytte av kjøretøy med klimaanlegg og jevnlig renhold for høy hygienisk standard. Velg en enveistjeneste til eller fra flyplassen, og føl deg trygg med å vite at tjenesten din er pålitelig og sikker. Slipp å måtte finne frem i offentlige transportsystemer, før eller etter en lang reise. På grunn av et miljømessig standpunkt tillater ikke byen Reykjavík større busser i mange av gatene. Derfor kan det hende du under transporten må bytte fra en større til en mindre buss på BSI bussterminal. Personalet sørger for at du føler deg trygg og gir deg all informasjon på stedet. Du trenger ikke å bekymre deg for lang ventetid. Bussene har avgang 30–45 minutter, etter hvert fly for din bekvemmelighet. Det eneste igjen å gjøre da er å slappe av og nyte utsikten fra det komfortable setet ditt.

Fra Reykjavik: Heldagstur til sørkysten av Island

5. Fra Reykjavik: Heldagstur til sørkysten av Island

Tilbring dagen med å utforske det dramatiske landskapet sør på Island sammen med kystlinjen, på en heldags sightseeingtur fra Reykjavik. Underveis oppdager du en rekke elver, fosser, fjell og isbreer. Du blir hentet fra utvalgte overnattingssteder i det sentrale Reykjavík med buss og drar til de flotte fossefallene Seljalandsfoss og Skógafoss. Ved Seljalandsfoss kan du gå bak fossefallet og kjenne vannspruten i ansiktet. Fortsett til Skógafoss, hvor du kan beundre den 60 meter høye fossen. Kjør deretter forbi de svarte sandstrendene langs den sørlige kysten, og nyt kraften av havet. Besøk kanten av isbreen Solheimajøkull, og se utløpet til isbreen Mýrdalsjökull. Beundre naturens stadig skiftende bragd på nært hold. Deretter kan du se på basalthavstablene ved Reynisfjara, Islands sørligste landsby like sør for Mýrdalsjökull-breen, før du returnerer til Reykjavik.

Reykjavik: Adgangspass til Sky Lagoon – 7-trinns spa-rituale

6. Reykjavik: Adgangspass til Sky Lagoon – 7-trinns spa-rituale

Skaff deg et Sky Lagoon-pass og senk deg ned i varmen fra en geotermisk lagune ved havet, hvor det dramatiske Nord-Atlanterhavet strekker seg ut foran deg. Gjør avslapningen dypere med et unikt 7-trinns spa-rituale inkludert i passet. Velg mellom Sky Pass eller Pure Pass. Med Sky Pass kan du dra nytte av private garderober og dusjkabiner med botaniske signatur-kroppsprodukter. Med Pure Pass vil du bruke felles garderobe- og dusjfasiliteter. Bli kjent med islandske tradisjoner og slapp av i sinn, kropp og sjel. Fullfør et 7-trinns rituale for å fordype deg fullt ut i islandske badetradisjoner. Steg 1: Ro ned og slapp av i lagunen Steg 2: Avkjøl deg med et kaldt stup Steg 3: Slapp av og nyt utsikten i badstuen Steg 4: Føl forfrisket ved hjelp av en kald tåke Steg 5: Smør deg inn og eksfolier med en deilig kroppsskrubb Steg 6: Slapp av i dampbadet Steg 7: Dusj og slapp av i lagunen Etter opplevelsen kan du få liv i smaksløkene på Sky Café og Smakk Bar. Oppdag og koble til de lokale smakene i regionen.

Fra Reykjavik: Adgang til Den blå lagune med transport

7. Fra Reykjavik: Adgang til Den blå lagune med transport

Dra nytte av en trygg og pålitelig transport mellom Reykjavík sentrum og den verdensberømte Blå lagune, samtidig som du også får muligheten til å velge mellom komfortpakken eller premiumpakken. Opplev roen i det unike geotermiske melkeblå sjøvannet, som av mange anses å være en opplevelse man kun opplever én gang i livet og en uunngåelig del av ferien på Island. Det er hyppige avganger til og fra Reykjavik, slik at du kan utforske når du selv ønsker det. Den blå lagune ble dannet i 1976 under arbeider ved det nærliggende geotermiske kraftverket. I årene som fulgte begynte folk å bade i vannet og påføre silikagjørme på huden. Den er kjent for sine gjenopprettende egenskaper og helsemessige fordeler. Den blå lagune er omgitt av et mosegrodd lavafelt, og tilbyr utrolig natur med toppmoderne fasiliteter og en utenomjordisk atmosfære. Velg mellom to forskjellige tilgjengelige pakker og ta deg tid til å slappe av. Deretter drar du tilbake til Reykjavík. Din returbillett er fleksibel/åpen og kan brukes til alle avganger fra Den blå lagune.

FlyOver Iceland Experience, Reykjavik: Adgangsbillett

8. FlyOver Iceland Experience, Reykjavik: Adgangsbillett

Dra på en spennende reise over verdens mest spektakulære natur – fra det amerikanske vesten til Canadian Rockies og over noen av Islands mest ikoniske steder – alt uten å forlate Reykjavík, med inngangsbilletter til FlyOver Island. Ved hjelp av avansert teknologi tok FlyOver spennende, autentiske opptak av virkelige steder, slik at du kan oppleve disse stedene slik de virkelig er. Du henger med dinglende føtter foran en 20 meter lang sfærisk skjerm, mens spesialeffekter som vind, tåke og dufter kombineres med flyturens bevegelser, for å skape en uforglemmelig opplevelse. Flyturen utvides med pre-show, som setter scenen for hovedattraksjonen og er en minneverdig opplevelse i seg selv. Her får du et innblikk i de fascinerende områdene, menneskene og stedene som er omtalt i filmene, og bringer hver deltaker dypere inn i FlyOver-opplevelsen. FlyOver Iceland ligger i Grandi-området i Reykjavík, og er lett tilgjengelig til fots, med bil eller buss, og det finnes parkering på stedet. Inne på FlyOver Iceland finner du butikker som selger lokale håndverksartikler og suvenirer, samt Kaffi Grandi, som serverer en rekke varme drikker og lokal mat. Heiser er tilgjengelige og FlyOver Island tar gjerne imot rullestolbrukere.

Fra Reykjavik: Sky Lagoon Pure Pass med transport

9. Fra Reykjavik: Sky Lagoon Pure Pass med transport

Nyt en dukkert i det geotermiske bassenget ved Sky Lagoon med denne attraksjonsbilletten som inkluderer henting og avreise fra overnattingsstedet ditt i Reykjavik. Nyt havutsikten mens du lar det geotermiske vannet berolige deg. Bli hentet på hotellet ditt i Reykjavik og len deg tilbake og slapp av på turen til den splitter nye Sky Lagoon. Samle håndkleet ditt og kom deg til evighetsbassenget som vender ut mot Faxaflói-bukten. Fordyp deg i islandske tradisjoner med 7-trinns ritualet. Start med å slappe av i bassenget og ta en kald dukkert i et avkjølt basseng. Deretter kan du besøke badstuen før du engasjerer sansene dine med en kald tåke-tåke. Opplev en dyp rens med en kroppsskrubb og slapp av i damprommet. Fullfør ritualet ditt med en dusj og et nytt bad i lagunen. Etter 2 timer ved Sky Lagoon, gå tilbake til hotellet ditt i Reykjavik.

Húsafell: Into the Glacier Ice Cave Tour

10. Húsafell: Into the Glacier Ice Cave Tour

Opplev Islands nest største isbre fra innsiden og nyt det sjeldne synet av blåis i hjertet av en isbre på denne halvdagsturen. Ta en skyttelbuss til Glacier Base Camp, Klaki fra Húsafell. Møt din profesjonelle guide og utstyr deg i varme kjeledresser om nødvendig, før du går ombord på en spesialmodifisert isbrebil for kjøreturen opp til huleinngangen. Når du ankommer huleinngangen, går du inn i breen sammen med guiden din. Den menneskeskapte Langjökull-bretunnelen er et vidunder å se. Isen lyses opp bakfra av glødende fargetoner, slik at du kan se lagene som har dannet seg over mange år. Lytt mens guiden din går med deg gjennom breens korridorer, hvor du får en sjanse til å lære om geologi, historien til isbreer, hvordan de dannes og hvordan de beveger seg.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Hovedstadsregionen, Island

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Hovedstadsregionen, Island

Alle aktiviteter

430 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 27

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Hovedstadsregionen, Island

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Hovedstadsregionen, Island

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Hovedstadsregionen, Island?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Hovedstadsregionen, Island er:

Hva er de beste tilbudene og rabattene på aktiviteter og attraksjoner i Hovedstadsregionen, Island?

Flere reisetips for Hovedstadsregionen, Island

Vil du vite mer om aktiviteter i Hovedstadsregionen, Island? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Hovedstadsregionen, Island

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 64 777 vurderinger

We really enjoyed our snorkeling experience. Thank you so much to our guide Luis and Jori for giving us a great day. Luis took pictures and gave us a card to access them later. We also got some hot chocolate to get warm after the snorkling. We had a dry suit so the snorkling itself wasn't cold.

It was such a fun day! Our driver and guide, Roman, was a great driver and such a fun and informative tour guide. He gave us so many interesting facts about Iceland and was very kind. It felt like we had time to enjoy each stop and there was food and toilets at all stops which was great

The warm water feels like a hug❤️ I recommed this for all kinds of people. I went with my fiance and we had the best time☃️

Magisk! Eventyrlig! Proffe folk, følte meg trygg og ivaretatt hele veien. Det tar en halv dag, men vel verdt pengene!

All good. Easy to book. We booked on short notice and no issues.