Våre mest anbefalte ting å gjøre i Hillerød

Fra København: Besøk Roskilde, Frederiksborg og Kronborg

1. Fra København: Besøk Roskilde, Frederiksborg og Kronborg

Bli med på en herlig 8,5-timers sightseeingtur på Nordsjælland, fra København. Besøk de kongelige severdighetene Kronborg slott og Frederiksborg slott, samt den UNESCO-vernede domkirken i Roskilde. Omvisningen er ideell for dem som ønsker å se så mye som mulig av det historiske Danmark, utover bare sentrum, men som har begrenset med tid. Du reiser i en liten gruppe for en mer personlig opplevelse. Opplevelsen inkluderer tid til å utforske det imponerende eksteriøret og interiøret til Frederiksborg og Kronborg slott, sistnevnte ruver over bredden av Sundet mellom Danmark og Sverige, og er mest kjent som Elsinores sted i Shakespeares «Hamlet». Nyt de romantiske omgivelsene på Frederiksborg slott i Hillerød, som er omgitt av en vakker innsjø og hager. Ferden går videre til Roskilde og domkirken, som er gravstedet til 39 danske konger og dronninger, inkludert Ingrid fra Sverige, ektefellen av Danmarks Fredrik IX, og far til nåværende dronning Margrethe II. Siste stopp på er på Vikingskipshuset, hvor du får se modeller og ekte utgravde skip fra perioden da vikingene herjet og erobret mye av Vest-Europa og Nord-Atlanteren. Vær oppmerksom på at i november, mars og i april, inkluderer turen ikke et besøk til katedralen, men en spasertur rundt den imponerende strukturen og en introduksjon til katedralens sted i historien.

Slott: Kronborg (Hamlet) og Frederiksborg

2. Slott: Kronborg (Hamlet) og Frederiksborg

Frederiksborg og Hamlets slott ligger på nordsiden av Sjælland, rundt 40 kilometer unna København. Du vil besøke slottet hvor Hamlet fant sted og Federico II holdt de fleste av de velkjente festene på 1500-tallet i Nord-Europa og slottet som Christian IV konverterte til det mest forbløffende renessanseslottet. Du vil bli hentet på hotellet ditt kl. 9:00. Du vil da bli kjørt til Hamlets slott, hvor du vil lære alt om Sound Dues, Hamlet, Holger Danske og hvor de mest pompøse festene pleide å finne sted. Etter Kronborg vil du ha muligheten til å beundre det store renessanseslottet, Frederiksborg, sin skjønnhet og dets barokke hager. Her vil du lære om storheten av dette slottet som ble bygget som et jaktslott og konvertert til et nasjonalmuseum på 1800-tallet. Etter denne fantastiske dagen full av historier om dansk historie, vil du avslutte omvisningen på hotellet ditt.

København: 4-timers privat omvisning av Frederiksborg slott

3. København: 4-timers privat omvisning av Frederiksborg slott

På denne private turen til Frederiksborg slott er guiden din tilgjengelig for å svare på alle spørsmålene dine.En profesjonell guide sørger for at du får en perfekt personlig opplevelse på dette viktige stedet i dansk kongehistorie.  Møt guiden din om formiddagen på Københavns sentralstasjon og reis cirka 40 minutter til Frederiksborg slott.Nyt de fantastiske omgivelsene ved slottets innsjø, så vel som veien opp til selve slottet, før du går inn i en av de viktigste kunstsamlingene fra renessansen i Danmark. Slottet hadde en beskjeden opprinnelse og startet som et lite jakthus under Frederik IV, på slutten av 1500-tallet. Etter en enorm brann, ble slottet gjenreist og huset på begynnelsen av 1900-tallet en viktig kunstsamling, tilhørende verdens eldste monarki. Dette tidløse slottet imponerer med sin vakre utforming og kunstverk.

Flere reisetips for Hillerød

Vil du vite mer om aktiviteter i Hillerød? Trykk her for full oversikt