Legg til datoer

Ting å gjøre i
Heraklion

Kretas hovedstad kombinerer gamle minoiske perler, venetiansk arkitektur og blått, krystallklart vann.

Våre mest anbefalte ting å gjøre i Heraklion

Heraklion: Seilbåtcruise på øya Dia med svømming og måltid

1. Heraklion: Seilbåtcruise på øya Dia med svømming og måltid

Seil med oss til den eksotiske øya Dia på våre store og komfortable seilbåter. Turen begynner i Heraklions gamle venetianske havn. Når vi starter, passerer vi den praktfulle Koules-festningen som er bygget rett ved inngangen til marinaen. Noen minutter senere forlater vi Heraklions hovedhavn og setter seil mot destinasjonen vår. Mens du beundrer det vakre kretiske havet og nyter følelsen av å seile, forteller mannskapet deg om legenden om øya Dia og dens historie. Omtrent en time senere ankommer vi den første bukten på Dia. Der kan du nyte det krystallklare, turkise vannet og de mange vannaktivitetene våre, som snorkling, fiske, padling og mye mer. Mens vi ligger for anker i bukten, tilbyr mannskapet vårt deg gjerne utstyr til vannaktivitetene og serverer rikelig med drikke, så ikke nøl med å be om det. Ca. 1 time senere serveres den deilige middelhavsmenyen vår, som består av gresk salat og flere forretter, mens hovedretten er rekepasta (vi tilbyr også vegetariske og glutenfrie versjoner av menyen på forespørsel). Du kan også velge mellom vin, øl, iste eller brus til måltidet. Rundt 30 minutter senere seiler vi til en annen bukt på øya, der du kan slappe av og nyte det krystallklare vannet og vår forfriskende fruktsalat full av tropiske og lokale frukter. Der har du ca. 30-60 minutter før vi igjen setter seil mot Heraklion og tar farvel med et vakkert landskap fullt av glede og gode minner. Du kan velge mellom morgen- eller ettermiddagscruise med utsikt over solnedgangen. *Hvis været ikke tillater det eller det ikke er nok tid til å besøke den andre bukten, blir det ekstra tid i den første, og fruktsalaten vil bli servert der. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen om bord til en uforglemmelig dag!

Kreta: Palace of Knossos inngangsbillett og valgfri lydguide

2. Kreta: Palace of Knossos inngangsbillett og valgfri lydguide

Dra nytte av tilgang til Knossos-palasset og unngå billettkøene. Når du først er inne, er du fri til å utforske dette minoiske arkeologiske stedet i ditt eget tempo, inkludert Grand Palace som dateres tilbake til år 2000 f.Kr. Velg mellom bare en inngangsbillett eller en inngangsbillett og lydguide. Når du vandrer gjennom stedet, kan du oppdage hva som er igjen av boligkvarter, arbeidsrom og lagerrom som har stått i århundrer. Lær mer om byen som antas å ha vært hovedstaden og det politiske sentrum for minoisk sivilisasjon og kultur. Få en følelse av hvordan bygningen var opprinnelig fra de omfattende restaureringene som har funnet sted gjennom det 20. og 21. århundre. Se fargerike restaurerte veggmalerier, som var typiske for tiden, og tronsalen til den legendariske kong Minos, som fortsatt er intakt.

Kreta: E-billetter til Knossos og museum med valgfrie lydturer

3. Kreta: E-billetter til Knossos og museum med valgfrie lydturer

Opplev antikkens Kreta i ditt eget tempo med en kombinert e-billett til øyas to beste arkeologiske attraksjoner, Knossos-palasset og Heraklion arkeologiske museum. Motta billetten din i en egen e-post fra aktivitetsleverandøren. Reis deretter tilbake i tid for å oppleve storheten på Kreta fra den minoiske perioden til romertiden. Oppdag Knossos-palasset og dets monumentale Minos-palasset. Utforsk de utsøkte gjenstandene som er utstilt i Heraklion arkeologiske museum og dens unike samling av minoiske kunstneriske mesterverk.

Heraklion: Adgangsbillett til CRETAquarium

4. Heraklion: Adgangsbillett til CRETAquarium

Dra ned i havdypet med en dagsbillett til CRETAquarium. CRETAquarium er en av Europas største akvarier med over 2000 sjødyr og 60 ulike habitater. Fordyp deg i Middelhavets huler og sprekker, hvor rokker og steinlignende skorpionfisk holder til. Beveg deg ut på det åpne havet, hvor imponerende haier sirkler og venter på å bli matet. Kom på nært hold til maneter og stimer av livlige, tropisk klovnefisk gjennom grunne og åpne tanker, som gir deg muligheten til å observere kjente fiskearter fra et nytt perspektiv. Fremfor alt kan du få en ny forståelse for det uendelige mangfoldet av verdens mest mystiske omgivelser. Når du har fått nok av å se på havets beboere, hvorfor ikke ta en dukkert. CRETAquarium ligger rett ved stranden.

Kreta: Dagstur til Agios Nikolaos og Spinalonga Island

5. Kreta: Dagstur til Agios Nikolaos og Spinalonga Island

Legg ut på en heldags guidet tur til det nordøstlige Kreta og ta en båttur til øya Spinalonga. Besøk Agios Nikolaos med sin berømte innsjø, og utforsk den pittoreske landsbyen Elounda. Begynn dagen med besøket til Agios Nikolaos, og se kysten av Mirabello-bukten. Utforsk byen, kjent for innsjøen i sentrum og shopping og kafeer. Ta deg tid til en spasertur for å nyte utsikten, nyte litt shopping eller ta en drink på en av de mange kafeene rundt innsjøen. Utforsk et friluftsmarked på onsdager. Gå videre for å se landsbyen Elounda, en tidligere fiskerlandsby på den nordlige kysten av øya. Avreise fra Elounda for cruise til Spinalonga Island. Lær om øyas pulserende historie, fra et hjem for venetianerne og tyrkerne til et sted for isolasjon for de som lider av spedalskhet. Opplev øya, mer populær etter den historiske romanen "Øya" fra 2005 om hvordan spedalske levde i Spinalonga. Bli med de hundrevis av mennesker som kommer til øya hver dag for å besøke og lære dens historie.

Fra Kreta: Omvisning av Santorini

6. Fra Kreta: Omvisning av Santorini

Bli med på en omvisning av Santorini. Reis komfortabelt med en moderne båt og i busser med klimaanlegg, mens du lærer om øyas historie og mytologi. Ta bilder av Santorinis berømte egeiske arkitektur samt trange, svingete gater.  Dra til Heraklion havn hvor du går om bord på en høyhastighetsbåt til Santorini. Nyt havutsikten på den 2,5 timer lange båtturen til øya og kos deg med en matbit fra baren om bord.  Når du ankommer Athinios havn hopper du om bord på en buss for omvisningen. Med bussen reiser du 40 minutter til Oia, hvor du kan beundre de blå og hvite husene bygget på klippene. Lær om byen før du tid på egen hånd til å beundre den vulkanske kalderaen i ditt eget tempo. Deretter reiser du 30 minutter til Fira, hovedbyen på Santorini, bygget på kanten av en 300 meter høy klippe. Spaser rundt i de trange gatene, og beundre de hvite hvelvede husene og knallblå kuplene. Du har også muligheten til å ta et cruise fra Fira til vulkanen i en trebåt og de varme kildene (mot en ekstra kostnad), eller bruke mer tid på å utforske byen. Etterpå returnerer du til Athinios havn, hvor guiden din hjelper deg om bord på fergen tilbake til Kreta.  Nyt den sene ettermiddagsutsikten fra båten før du ankommer havnen i Heraklion.

Kreta: E-billett og valgfri audioguide til palasset i Knossos

7. Kreta: E-billett og valgfri audioguide til palasset i Knossos

Nyt et spennende besøk til Knossos-palasset, Kretas mest kjente historiske attraksjon, med en forhåndsbestilt e-billett, inkludert en overbevisende lydomvisning som kan lastes ned på telefonen din og et detaljert kart over nettstedet. Fortape deg selv i lydturens historiefortelling og fordyp deg i historien mens du går rundt på dette ikoniske nettstedet. Besøk den store hovedstaden på Minoan Kreta, som ligger like sør for Heraklion, og se de stemningsfulle omgivelsene, komplett med imponerende ruiner og fargerike fresker, bli levende gjennom en engasjerende fortelling som kaster lys over ulike elementer av Minoisk kultur. Munnsknerne og prosesjonsfreskene ved South Propylaeum, som skildrer scener fra hverdagen og de seremonielle aktivitetene på det minoiske Kreta, gir et flott innblikk i datidens estetiske idealer. Følg utviklingen av minoisk mote, lær om de populære frisyrene til folket, og oppdag skjønnhetsproduktene lokalbefolkningen brukte for å forbedre utseendet deres. På West Magazines, hvor lagringsfasilitetene til palasset er plassert, får du en forståelse av det velorganiserte byråkratiet som støttet palassorganisasjonen, de tidligste formene for lineær skrift, samt den minoiske økonomien og handelsnettverk. Oppdag kopien av "Prince of the Lilies" ved den sørlige inngangskorridoren og se ut på Juktas-fjellet, perfekt innrammet av de eroderte veggene til palasset. Besøk dronningens Megaron, pyntet med kjente blå delfinfresker og utstyrt med et bad og et toalettrom, hvor du kan finne ut alt om badevanene i den minoiske tiden.

Heraklion: Seiltur til øya Dia

8. Heraklion: Seiltur til øya Dia

Spark av deg skoene og bli med om bord på en elegant yacht på en seiltur med oss. Legg ut på et privat cruise eller en gruppetur til Dia Island fra Heraklion, og utforsk denne barske øya med god tid til å svømme, snorkle eller slappe av på de uberørte strendene. Nyt et glass vin eller en forfriskning. Det er mulig å bli hentet på hotellet eller i leiligheten, og deretter kan du slappe av på et 1-times seilcruise til øya Dia på en luksusyacht sammen med familie eller venner. Etter å ha kastet anker i den romantiske Saint George-bukten, kan du tilbringe dagen med å oppdage et idyllisk sted med stor historie, som den gamle minoiske havnen under vann, som var et av favorittmålene til oppdagelsesreisende Jacques-Yves Cousteau. Her kan du fiske, bade i det krystallklare vannet, gå en tur blant øyas sedertrær eller bare slappe av i den rolige bukten med utsikt over Heraklion. Det oppmerksomme mannskapet sørger for snorkle- og fiskeutstyr, ubegrenset med forfriskninger og sesongens frukt.

Kreta: Dagstur til Rethimno, Chania og Kournas-sjøen

9. Kreta: Dagstur til Rethimno, Chania og Kournas-sjøen

Første stopp er byen Rethimno, den tredje største byen på Kreta vest for Heraklion på nordkysten av Kreta. Her eksisterer arkeologiske monumenter fra den osmanske og venetianske epoken side om side. Nyt en spasertur i smugene i gamlebyen, et besøk til de tyrkiske minaretene og de venetianske festningene, eller en kaffe på den praktfulle havnen. Neste stopp er Chania by, den nest største byen på Kreta på nordkysten vest for Rethymno. Byen Chania er delt inn i den gamle byen, med den nydelige havnen, og den nye byen, utenfor dens venetianske festningsverk. Gamlebyen er en av de vakreste byene i Middelhavet og kalles "Østens Venezia". Du kan finne tyrkiske minareter og moskeer, muslimske nabolag, venetianske festninger, verft, fontener, torg, buer, herskapshus, Loggia og fyret. Besøk det berømte Agora (markedet), som huser tradisjonelle små butikker og tavernaer. Dagens siste stopp er innsjøen Kournas, et vakkert habitat med naturlig ferskvann, unikt på Kreta. Hele Kournas-området er beskyttet under 'Natura 2000', siden det er et utpekt våtmark. Store grøntområder, bratte hulrom mellom åsene og sjeldne arter av fisk og fugler gjør Kournas til det ideelle stedet å nyte en tidlig ettermiddagstur.

Heraklion: Seilcruise på øya Dia med snorkling

10. Heraklion: Seilcruise på øya Dia med snorkling

Vi tilbyr deg en fin dag borte fra kysten. Dia Island er et naturlig sted med bare dyr og ingen innbyggere. Det er den perfekte muligheten til å være omgitt av stillhet og natur. Turen starter fra havnen i Heraklion og vil ta oss ca 1 og en halv time å komme til Dia Island. På vei til øya vil guidene våre fortelle deg om øyas historie og kan svare på alle spørsmål du måtte ha om Kreta. Når vi ankommer vil du ha muligheten til å svømme, snorkle, bruke padlebrettet, ta en drink og slappe av. Vi lager en god lunsj som du kan nyte på båten. Vi vil informere deg når vi må dra tilbake til øya og si farvel til Dia Island. Når vi kommer tilbake til havnen vil vi eskortere deg tilbake til møtestedet eller overføringen.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Heraklion

Alle aktiviteter

409 aktiviteter ble funnet
Sorter etter:

Ofte stilte spørsmål om Heraklion

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Heraklion?

De beste dagsturene og utfluktene fra Heraklion er:

Santorini/Thira

Flere reisetips for Heraklion

Vil du vite mer om aktiviteter i Heraklion? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Heraklion

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 8 667 vurderinger

Spinalonga var høydepunktet på denne turen. Det er flere ruter du kan ta bortsett fra den rundt øya. Overprisede ting ved båtkiosken (7 euro for et glass appelsinjuice!) Søte, godt vedlikeholdte båter gjorde 15 min. overføringen fra Plaka til Spinalonga til en godbit. God guiding av Rania og Maria. Henting var 15 minutter forsinket, men på alle andre stopp var alle i tide. Flott utsikt fra toppen av innsjøen Voulismeni, det er en benk i skyggen hvor du kan beundre innsjøen og havnen. Siste stopp, stranden i Elounda var også veldig fin, gratis strandstoler og omkledningsområde nær bussparkeringssonen.

Avhengig av hvor du bor på Kreta tilbyr de henting og avlevering på samme sted. Turen tar ca. 2 timer for å komme til Heraklion med et pitstop hver vei. På palassturen hadde vi vår personlige guide som ga deg fullstendige historiedetaljer. Mange bilder å ta. Det arkeologiske museet var også flott. Å se verktøyene, våpnene og kunsten var fantastisk. Det eneste du ikke har er nok tid til å utforske byen Heraklion med mindre du hopper over museet. Men hvis du liker historie er dette en tur du må gjøre.

Dette er en flott dagstur fra Kreta. Hvis du har kort tid til å utforske, vil jeg definitivt foreslå dette. Santorini er ekstremt overfylt, og dette er den perfekte måten å få en rask dose av det. Vår forkledning Elena var så snill og kunnskapsrik. Jeg anbefaler på det sterkeste å bestille dette. Vi hadde en fantastisk tid. Men vær forberedt det er en veldig lang dag og det er MANGE mennesker. Men verdt det!

Elsket denne ekskursjonen! Jeg leste den geniale boken, The Island, av Victoria Hislop, om den spedalske øya Spinalonga, så det var fantastisk å besøke øya og landsbyene Plaka & Elounda og se hvor alt skjedde. Jeg anbefaler denne turen (og boka).

Slapp en flere timer lang kø ved å kjøpe billettene via GetYourGuide. Raskt ekspedert uten problemer. Stort kompleks av ca 4000 år famle bygninger.