Legg til datoer

Ting å gjøre i
Hellas

Våre mest anbefalte ting å gjøre i Hellas

Athen: Kombinasjonsbillett til Akropolis og 6 arkeologiske steder

1. Athen: Kombinasjonsbillett til Akropolis og 6 arkeologiske steder

Spar tid og penger mens du er i Athen med en forhåndsbestilt kombinasjonsbillett, som gir deg forbi-køen-inngang til 7 av Athens fremste arkeologiske steder. Dra fordel av besparelser på opptil 50 % og unngå de lange køene til Akropolis, antikkens Agora, den romerske Agora, Zeus tempel, Aristoteles skole, Hadrians bibliotek og Kerameikos gamle kirkegård. Forbedre opplevelsen din med en lydguidet omvisning på egen hånd. Beundre Parthenon, et UNESCOs verdensarvsted på Akropolishøyden, og fordyp deg i denne imponerende bygningens 2500 år med omfattende historie. På Akropolishøyden kan du besøke den gamle agoraen, som ligger på de nordvestlige skråningene av Akropolis. Lær mer om dette tidligere kunstneriske, spirituelle og kommersielle senteret. Rett nord for Akropolis kan du utforske stedet for den romerske agoraen, som en gang var senter det offentlige livet i Athen. Du har dessuten adgang til det anerkjente Hadrians bibliotek og Zeustemplet på Olympion-området, samt Kerameikos, den gamle kirkegården som strekker seg til bredden av Eridanos-elven og det nærliggende Lyceum.

Athen: Inngangsbillett til Akropolis med valgfri audioguide

2. Athen: Inngangsbillett til Akropolis med valgfri audioguide

Besøk Akropolis, kanskje Hellas' viktigste landemerke og et av verdens mest besøkte steder. Bestill denne billetten for å unngå køene ved billettkontoret. Få mest mulig ut av opplevelsen med en valgfri audioguide på telefonen, og bli kjent med byens historie. Motta e-billetten din på e-post, og sjekk kupongen for instruksjoner om hvordan du laster ned audioguiden. Deretter går du med telefonen og hodetelefonene i hånden direkte til den sørlige inngangen, like ved metrostasjonen Akropolis, og skanner billetten ved billettvalideringsautomatene. Ta den tiden du trenger. Gå inn i Dionysos-teateret og se deretter Parthenon-tempelet, som står på UNESCOs verdensarvliste, og som er viet til Athene, visdommens og krigens gudinne. Besøk Propylæa, Athena Nikes tempel, Erechtheion og Herodes Atticus' Odeon. Vandre rundt på alle sider av høyden og få en fantastisk utsikt over Hellas' hovedstad. Se de omkringliggende fjellene og det blå Egeerhavet som omgir Athen.

Santorini: Cruise på vulkanøyene med besøk til varme kilder

3. Santorini: Cruise på vulkanøyene med besøk til varme kilder

Seil fra Athinios havn til små øyer som er hjemsted for vulkaner, varme kilder og tradisjonelle landsbyer. Nyt litt fritid på hver øy, nyt den fantastiske utsikten og sjarmerende atmosfæren på det typiske greske landskapet. Sett seil fra Athinios og nyt livekommentarer om bord under hele reisen. Første stopp ved Nea Kameni hvor du kan velge å gå til krateret til den aktive vulkanen. Vær oppmerksom på at fotturen gjøres på egen hånd og det er ingen guide med deg, så du må ta vare på din sikkerhet. Deretter går båten til Palea Kameni, hvor du har litt tid til å svømme i de vulkanske varme kildene. Vær oppmerksom på at svovelet i vannet kan etterlate en flekk på lyse badetøy. Gå tilbake til båten for en kort seiltur til Thirassia, hvor du har ledig tid til å utforske denne sjarmerende landsbyen. Der kan du også besøke Manolas, som nås via svingete trapper, eller med en eseltur opp bakken. Dette er selvfølgelig valgfritt. Hvis du bestiller utvidelsesalternativet, vil båten også ta deg til en havn hvor en komfortabel buss venter for å frakte deg til den fascinerende landsbyen Oia. Fordyp deg i dens unike sjarm mens du nyter 2-3 timers fritid til å vandre gjennom de svingete gatene, nyte den fantastiske utsikten og se den magiske solnedgangen som har gjort Oia verdenskjent. Når tiden din i Oia nærmer seg slutten, kan du hoppe tilbake på bussen for en avslappet reise tilbake til din opprinnelige destinasjon. Reflekter over de utrolige minnene du har laget, med Santorinis skjønnhet i hjertet ditt. Vennligst møt bussen din i Oia på møtepunktet 15 minutter etter solnedgang.

Athen: Akropolis-billett med valgfri audiotur og severdigheter

4. Athen: Akropolis-billett med valgfri audiotur og severdigheter

Aten spaserer stressfri! Skaff deg e-billetter til Acropolis Hill og det blendende Akropolismuseet. Oppgrader opplevelsen din med valgfrie kombinasjonsbilletter, som gir tilgang til topp arkeologiske attraksjoner og museer som Antikkens Agora, Forum Romanum, Kerameikos, Zeus-tempelet eller Nasjonalt arkeologisk museum. Velg din tidsluke (bare) for Acropolis Hill og motta e-billetter på e-post. Last ned billetter og turer via den medfølgende lenken og dykk inn i gamle historier ved hver attraksjon. Nyt Athen og dens skjønnhet, med profesjonell historiefortelling og historisk innsikt. Vær oppmerksom på at alle billetter ikke kan refunderes, og selv om tidsluker kan vises her, er det viktig å gjøre ditt bindende valg for Acropolis Hill på Clio Muse Tours "Min bestillingsside" for en jevn, stressfri opplevelse.

Athen: Akropolis og Parthenon - guidet fottur med guide

5. Athen: Akropolis og Parthenon - guidet fottur med guide

Ta innover de gamle underverkene i Athen. Gå gjennom trekantede gater til foten av UNESCOs verdensarvliste Akropolis, et av verdens mest avslørende arkeologiske steder. Slå folkemengdene og sett kursen mot den sørlige skråningen av Akropolis for å hente hopp over køen-billetter og ta deg inn for å se de eldgamle skattene som venter. Stopp ved Dionysos Sanctuary, dedikert til den greske guden for vin og fruktbarhet. Når du er inne på Akropolis, kan du komme tett på viktige severdigheter som Propylaea-porten, Erechtheion, Athena Nike-tempelet og Parthenon. Lær historien til disse fascinerende ruinene fra guiden din. Når du er på toppen av den hellige bakken, kan du beundre de vidstrakte panoramaene over Athen. Lær om utgravningene, og få et innblikk i citadellets ruiner. Hør om omkringliggende monumenter, inkludert Mars Hill og Odeon of Herodes Atticus. Avslutt turen på toppen av Akropolis, slik at du kan fortsette å utforske stedet i ditt eget tempo. Velg mellom en tidlig morgen-, morgen- eller ettermiddagstur. Hopp over billettlinjen Vi er glade for å kunne tilby alle våre gjester en praktisk skip-the-ticket-line service. Vi tar vare på og forhåndskjøper inngangsbillettene til hvert arkeologisk sted og museum som besøkes under omvisningen, og sparer deg for bryet med å kjøpe dem online eller stå i kø ved billettskrankene. Vær imidlertid oppmerksom på at selv med vår skip-the-ticket-line-tjeneste, kan det være noe ventetid som kreves for sikkerhetssjekker. Dette er fordi besøkstallene kan svinge uforutsigbart på nettstedene i løpet av dagen. Den typiske ventetiden faller innenfor 0 til 10 eller 30 minutter, men i sjeldne tilfeller kan den være lengre.

Fra Kissamos havn: Båttur til Balos-lagunen og Gramvousa

6. Fra Kissamos havn: Båttur til Balos-lagunen og Gramvousa

Ta en dagstur fra Kissamos havn til den ubebodde øya Gramvousa og Balos Lagoon på et rundturscruise. Gli forbi klipper, stopp ved uberørte gylne strender, svøm i krystallklart vann og besøk Gramvousa festning – et slott som tilbyr utrolig panoramautsikt. Avreise fra Kissamos havn og seil i omtrent en time i bukten. Nærmer deg øya Gramvousa og deretter lagunen Balos eller omvendt, avhengig av reiseruten. Cruise mot et fantastisk bakteppe av bratte klipper og steiner, utrolige bortgjemte strender og uendelig blått. Ha sjansen til å se en stor hule, som antas å være et gammelt verft. Ved enden av bukten, seil mellom Gramvousa Island og Cape Vouxa. Nyt det naturskjønne landskapet på bakgrunn av Valenti, Pontikonisi, Balos Lagoon og Imeri Gramvousa. Ankom den lille havnen i Gramvousa og nyt det magiske miljøet skapt av den kretiske naturen, legendene og områdets turbulente historie. Se stranden er utsmykket av et ensomt forlis. Se det berømte slottet Gramvousa, det høyeste punktet på øya som ligger på toppen av en bratt stein. Nyt en svømmetur i området ved siden av kirken Agioi Apostoloi. Etter et stopp ved Gramvousa, gå tilbake på båten for å ta turen til Balos-lagunen. Denne eksotiske strandlagunen, som er oppført som en av verdens beste strender, ligger mellom Gramvousa-halvøya og Kapp Tigani. Velg å svømme i det turkisblå vannet, slappe av på den rosa sandstranden, eller beundre den naturlige skjønnheten, steinene og klippene som reiser seg over deg mens du hviler på stranden før du drar tilbake.

Athen: Akropolis, Parthenon og Akropolismuseet - guidet omvisning

7. Athen: Akropolis, Parthenon og Akropolismuseet - guidet omvisning

Reis tilbake i tid på en informativ og morsom omvisning på Akropolis i Athen. Sammen med en ekspert og lisensiert reiseleder får du en reise inn i historie, mytologi og historiefortelling på UNESCOs verdensarvliste. Fortsett med et besøk på Akropolismuseet, som er rangert som et av de beste museene i verden. Alle de originale mesterverkene som er bevart fra templene på Akropolis, er utstilt med bruk av naturlig lys. Utgravningene er også synlige under glassgulv og gangbroer. Besøk Akropolis-høyden. Se Dionysos-teateret, der antikkens berømte dramaer og tragedier først ble fremført. Gå rundt i Herodes Atticus' fantastiske Odeon og helligdommen til den helbredende guden Asklepios. På toppen av åsen kan du besøke Nike-tempelet Propylea og Erechtheion-tempelet. Se Parthenon, som er symbolet på demokrati og vestlig sivilisasjon. Disse monumentene, som dateres tilbake til 500-tallet, er vitnesbyrd om det strålende gamle Athen og Perikles' gullalder. Gå inn i det moderne vidunderet New Acropolis Museum, som ligger bare noen minutters gange fra Akropolis. Denne arkitektoniske perlen, som er tegnet av arkitektene Fotiadis og Shumin, omfavner skattene fra antikkens Hellas. I første etasje får du et innblikk i dagliglivet, i andre etasje kan du beundre de fortryllende originale karyatidene (fem av dem står her, den sjette befinner seg på British Museum), og i toppetasjen finner du den ekstraordinære Parthenon-frisen og en gjenskaping av Parthenon, ved siden av den fantastiske utsikten over Akropolis. Hvert trinn er et historisk streif, og inviterer deg med på en tidløs reise gjennom Atens arv og arkitektoniske storhet. Utforsk den klassiske antikkens tiltrekningskraft på New Acropolis Museum.

Fra Athen: Besøk Kapp Sounion og Poseidons tempel i solnedgang

8. Fra Athen: Besøk Kapp Sounion og Poseidons tempel i solnedgang

Opplev en reise tilbake i tid på en omvisning av Kapp Sounion, med avreise fra Athen. Oppdag Poseidons tempel på Kapp Sounion og beundre det fantastiske landskapet i området. Dra fra Halandri t-banestasjon og slapp av i en komfortabel buss, mens du lærer om mytologien og historien til området. Stopp ved det antikke teateret Thorikos, det eldste bevarte teateret  i verden, og beundre de historiske gamle sølv gruvene i regionen. Nyt en deilig matbit med kaffe på en lokal restaurant før du ankommer Cape Sounion, hvor du har omtrent 2 timer til å utforske det fantastiske Poseidon-tempelet. Ta en rolig spasertur rundt tempelet og nyt den fantastiske utsikten over Egeerhavet, mens solen går ned og kaster en gylden glød over det krystallklare vannet. Opplev det pittoreske området Sounion på denne magiske tiden av dagen, og beundre templets skjønnhet når det bades i gyldent lys. Før du drar tilbake til Athen, nyt det fantastiske landskapet med en fredelig stund ved tempelet. Gå tilbake til Athen via Syntagma t-banestasjon, som ligger på Syntagma-plassen, med uforglemmelige minner fra en flott omvisning. Bli med på denne fengslende omvisningen og opplev skjønnheten og historien til Hellas' eldgamle landemerker.

Rhodos: Hurtigbåttur til Symi med tid til å utforske på egen hånd

9. Rhodos: Hurtigbåttur til Symi med tid til å utforske på egen hånd

Beundre utsikten over Rhodos og Symi fra vannet på denne hurtigbåtturen mellom disse to stedene. Ha god tid i Symi til å shoppe, prøve lokal mat og ta bilder av de fargerike husene før du returnerer med hurtigbåt til Rhodos Hopp om bord på den nye hurtigbåten i Kolona havn. Nyt litt sol på utedekket, eller kjøl deg ned på det lukkede dekket med klimaanlegg mens du nyter utsikten over Rhodos slottsmurer, minaretene i gamlebyen, middelalderklokken og Marineporten. Dra fra Rhodos og få et glimt av det 46 meter høye Naillac-tårnet på venstre hånd, vindmøllene på Rhodos, Saint Nicholas-festningen og Rhodos akvarium.  Kom til Symi-bukten, hvor du kan spionere på byen Symi som er bygget i amfiteater. Se de fargerike, nyklassisistiske husene som speiler seg i det klare havet. Gå av og ha over 3 timer til å nyte sjarmen til denne øya før du returnerer til Rhodos. 

Athen, Piraeus og strendene: Hopp-på hopp av-bussightseeing

10. Athen, Piraeus og strendene: Hopp-på hopp av-bussightseeing

Oppdag Athen, havna i Pireus og strendene på den atenske rivieraen i ditt eget tempo, med en hopp på hopp av-billett med 4 forskjellige busslinjer. Dra nytte av enkel transport til de største attraksjonene, som Panathenske stadion og Parthenon på Akropolis. Reis med 4 linjer på 1 dag, inkludert Athen (oransje linje), Piraeus (blå linje), Glyfada (gul linje) og Vouliagmeni (grønn linje). Bli kjent med den greske hovedstadens vakre steder og gjør cruiset eller ferien din enda bedre. Lydkommentarer på 16 forskjellige språk gir historisk, kulturell og sosial informasjon om en av verdens eldste hovedstader. Blå linje – Piraeus  Turen er perfekt hvis du nettopp har ankommet med cruise, og du kan hoppe rett på den blå linjen ved cruiseterminalene i Piraeus, kun et steinkast fra cruiseskipet ditt. Se attraksjoner som yachthavna i Pasalimani og den gamle havnen i Mikrolimano. Ikke gå glipp av det imponerende nye Akropolismuseet og gå opp bakken for å beundre Parthenon fra toppen. Bussen tar passasjerene direkte til de mest fremtredende monumentene i Athen og Hellas. Oransje linje - Athens Den oransje linjen strekker seg langs de vakreste områdene lenger ned i sentrum av Akropolis og Parthenon. Utforsk det historiske Plaka-distriktet og oppdag det mest tradisjonelle området i Athen.Besøk porten til den romerske keiseren Hadrian. Se Zeustemplet og beundre det største templet i Hellas fra romertiden. Gå til parlamentet i Hellas, på Syntagmaplassen og se de imponerende vaktene. Spaser gjennom Ermou for å oppleve den travleste handlegaten i Athen. Besøk Det Panathenske stadion, hvor de første moderne OL-lekene ble holdt. Gå til Nasjonalbiblioteket for å beundre en fremragende bygning med stor historisk verdi. Ta en tur til Det nasjonale arkeologiske museum, eller vandre omkring det pittoreske området Monastiraki og det lokale loppemarkedet. Gå en tur gjennom det sjarmerende nabolaget Thission.  Gul linje − Glyfada Nyt en omvisning av den atenske rivieraen, med utgangspunkt fra Planetarium-stoppet på den blå linjen. Finn ut hvordan den store ørkenen fra 1900-tallet har utviklet seg til et av de mest kosmopolitiske områdene i Hellas. Fra Niarchos-stiftelsen til Marina Alimou, forbinder den gule linjen historie med det moderne. Se solnedgangen fra Marina Flisvou eller bad og sol deg i Agios Kosmas. Fra Glyfada-terminalen kan du vandre rundt i de mest kosmopolitiske forstedene til hovedstaden og handle i luksuriøse butikker. Slapp av på en vakker kafe og gå ikke glipp av strandbarene hvor du kan nyte en cocktail ved sjøen.  Grønn linje – Vouliagmeni Vouliagmeni kan sies å være bedre knyttet til strendene, men området er også en historietime i seg selv. Vouliagmeni er absolutt verdt et besøk, fra den allierte styrken til det bysantinske museet. Slapp av på den vakre stranden Kavouri Oceanis, en av de mest populære strendene i Aten. Gå til Vouliagmeni Lake for å oppdage en av byens mest populære steder. Ikke gå glipp av de termiske badene og beundre de fantastiske omgivelsene.

Alle aktiviteter

891 aktiviteter ble funnet
Sorter etter:

Byer i Hellas

Flere reisetips for Hellas

Vil du vite mer om aktiviteter i Hellas? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Hellas

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 74 268 vurderinger

Denne dagen på Caplypso var fantastisk! Sam, Hassan, Mike, Mariana og den ukjente gamle kapteinen var veldig vennlige og la mye arbeid for å få oss til å føle oss komfortable på dette lille cruiset. Jeg var redd for å bade i sjøen, men mannskapet ga oss flyteutstyr så det var ikke risikabelt selv for en dårlig svømmer som meg. Buffeen var veldig smakfull og sjenerøs (takk igjen Mariana) og alle drikker (varm, myk og alkoholholdig) er selvbetjent (og Hassan foreslår deg alltid en til). Hvert stopp og hver øy ble godt beskrevet av Sam, og selv om det var "planer" for aktiviteter i samarbeid med lokalbefolkningen, ble vi ikke tvunget til å gjøre dem, og vi hadde det flott med å utforske små gater i Agistri og Egina på egenhånd. Denne hele dagen på havet med flotte mennesker var veldig avslappende midt i våre dager med besøk og fulle gater i Athen. Jeg anbefaler det på det varmeste!

God service for å komme seg rundt i byen og ned til kystområdene. Sjåførene og billettselgerne er veldig hjelpsomme. Busser kjører i henhold til rutetabellen bortsett fra den siste bussen tilbake fra Pireus som avsluttet på Syntagma-plassen i stedet for Akropolis. Ikke noe problem for oss, da vi fikk se vaktskiftet. Stor verdi for 2 dager

Utmerket tur rundt Athen, som gir oss en god oversikt for å starte ferien. Lyden var interessant, men ikke krystallklar. Likte musikken! Jeg var med en gammel venn [ikke et alternativ oppført nedenfor!] Jeg ville definitivt gjort dette igjen og anbefale det. Booking var enkelt.

Lidenskapelig og spennende, Vassia bringer Athens historie til live for oss! Hun forteller historiene, mytene og legendene på en fengslende, nesten teatralsk måte, noe som gjør denne turen helt strålende. Vi ser ikke at tiden går! Jeg anbefaler på det sterkeste. TAKK!

nydelig dag! flott cruise, de solgte god mat og drikke på båten.