Våre mest anbefalte ting å gjøre i Hellas

Santorini: Cruise til vulkanske øyer og varme kilder

1. Santorini: Cruise til vulkanske øyer og varme kilder

Seil fra havnen i Athinios til små øyer med vulkaner, varme kilder og tradisjonelle landsbyer. Nyt tid på egen hånd på øyene den fantastiske utsikten og den sjarmerende atmosfæren til den typiske greske landsbygda. Sett seil fra Athinios og nyt livekommentarer om bord under hele cruiset. Første stopp ved Nea Kameni hvor du kan ta stien til opp krateret til den aktive vulkanen, mens du nyter tiden på egen hånd til å utforske øya. Deretter drar du til Palea Kameni for å svømme i de varme kildene. Returner til båten for en kort seiltur til Thirassia, hvor du også får tid til å utforske på egen hånd. Deretter kan du besøke Manolas, tilgjengelig via svingete trapper, eller med en eseltur opp til landsbyen. Det finnes alternativ hvis du vil forlenge omvisningen i Oia, for å beundre panoramautsikten og en spektakulær solnedgang. Hvis du velger dette alternativet er det transporten til Oia etter båtturen inkludert. Vennligst møt opp ved møtestedet for bussen 15 minutter etter solnedgang.

Fra Adamas: Seilcruise til Kleftiko med snorkling og lunsj

2. Fra Adamas: Seilcruise til Kleftiko med snorkling og lunsj

Oppdag kysten og strendene i Milos på et heldagscruise med guide fra Adamas. Svøm og snorkle rundt den gamle piratbukten Kleftiko med utstyret som følger med. Nyt en gresk lunsj med drinker, og ta et nytt svømmestopp ved Agios Dimitrios før du beundrer solnedgangen fra dekk. Start fra havnen i Adamas, og beundre de tradisjonelle fiskerlandsbyene mens båten seiler. Se opp for Bears, to store bjørneformede steiner ved inngangen til havnen. Kryss Cape of Vani, med dens vulkanske stein. Seil forbi vestkysten av Milos med sin sjeldne flora og fauna, de pittoreske strendene i Agathia, Triades og Ammoudaraki, og klosteret Saint John Siderianos.  Nyt reisen din mens skipet ankommer Kleftiko med sine ruvende, hvite kalksteinssteiner av forskjellige fargede huler og tunneler opplyst i forskjellige farger av den reflekterende solen. La kapteinen slippe ankeret mens du tar på deg maske og svømmeføtter, og ta en svømmetur på dette unike stedet. Nyt et deilig måltid på hjemturen mens du nyter utsikten. Det blir også et badestopp ved den lille kirken ved Agios Dimitrios eller ved Klima. Beundre solnedgangen over Adamas-bukten mens båten din reiser tilbake til havn og slutten av seileventyret.

Athen: Kombibillett til Akropolis og 6 arkeologiske steder

3. Athen: Kombibillett til Akropolis og 6 arkeologiske steder

Spar tid og penger mens du er i Athen med en forhåndsbestilt kombinasjonsbillett, som gir deg forbi-køen-inngang til 7 av Athens fremste arkeologiske steder. Dra fordel av besparelser på opptil 50 % og unngå de lange køene til Akropolis, antikkens Agora, den romerske Agora, Zeus tempel, Aristoteles skole, Hadrians bibliotek og Kerameikos gamle kirkegård. Forbedre opplevelsen din med en lydguidet omvisning på egen hånd. Beundre Parthenon, et UNESCOs verdensarvsted på Akropolishøyden, og fordyp deg i denne imponerende bygningens 2500 år med omfattende historie. På Akropolishøyden kan du besøke den gamle agoraen, som ligger på de nordvestlige skråningene av Akropolis. Lær mer om dette tidligere kunstneriske, spirituelle og kommersielle senteret. Rett nord for Akropolis kan du utforske stedet for den romerske agoraen, som en gang var senter det offentlige livet i Athen. Du har dessuten adgang til det anerkjente Hadrians bibliotek og Zeustemplet på Olympion-området, samt Kerameikos, den gamle kirkegården som strekker seg til bredden av Eridanos-elven og det nærliggende Lyceum.

Adamas: Heldagscruise på Milos og Polyaigos med lunsj

4. Adamas: Heldagscruise på Milos og Polyaigos med lunsj

Tilbring dagen med å utforske Milos-øya og den ubebodde øya Polyaigos. Nyt lunsj og drikke og stopp for å svømme i krystallklart blått vann. Din reise fra Adamas og ta deg til de fargerike fiskerlandsbyene Adamas Gulf og Arkoudes. På den nordlige siden av øya kan du beundre det berømte månelandskapet Sarakiniko og de vulkanske øyene Glaronissia. Stopp for en svømmetur på Polyaigos-øya før du seiler til østlige Milos for å lære om historien til svovelgruvene ved Thiorichia. Stopp for en svømmetur i det smaragdgrønne vannet i Gerakas og dra deretter til den berømte Kleftiko, et gammelt gjemmested for pirater å snorkle i hulene. Før du forlater Kleftiko, nyt lunsj i det unike landskapet. Deretter kan du se Sykia-hulen, med det kollapsede taket, samt vestsiden av Milos, som kun er tilgjengelig med båt. Se den gamle mangangruven i Cape Vani før du returnerer til havnen i Adamas rundt 19.00.

Santorini: Premium katamarancruise med grillmat og drikke

5. Santorini: Premium katamarancruise med grillmat og drikke

Gå om bord i den 74-fots store Ocean Voyager-katamaranen eller den 80-fots store Tahiti-katamaranen, for et 5-timers cruise ved solnedgang rundt Santorini i Egeerhavet. Legg ut på en oppdagelsesreise som først vil ta deg til de varme kildene, deretter til Red beach og til slutt White beach. Bad og snorkle, og nyt et deilig måltid ombord. Start eventyret ditt med henting på hotellet, og sett seil mot vakre Red Beach for å bade og snorkle i 30 minutter. Fortsett til en bortgjemt hvit strand, som bare er tilgjengelig fra sjøen. Her blir det tid for mer bading og snorkling i skyggen av de høye hvite klippene. Ombord på katamaranen kan du nyte en grillmiddag med salater, og grillet kjøtt og grønnsaker. Seil videre mot innsiden av den halvmåneformede Caldera, i nærheten av vulkanen, og nyt en siste dukkert i de varme kildene, før turen går tilbake til Oia hvor dagen avsluttes når mørket senker seg.

Fra Korfu: Dagscruise til Paxos, Antipaxos, og blå grotter

6. Fra Korfu: Dagscruise til Paxos, Antipaxos, og blå grotter

Seil fra Korfu til de praktfulle øyene Paxos og Antipaxos, kjent for vin og pittoreske strender. Reis inn i de historiske steinhulene og beundre det vakre landskapet. På dette heldags-cruiset stopper du på øya Antipaxos, som har en av de flotteste strendene i Middelhavet. Beundre den naturskjønne gylne kysten, som gir en kontrast til det krystallblå vannet, og besøk deretter de blå grottene. Nyt en badetur når du stopper i Gaios, hovedstaden i Paxos. Få mest mulig ut av fritiden din til å utforske den lille byen. Handle på suvenirbutikker, spis litt lunsj eller kjøl ned med en iskrem.

Rhodos: Hurtigbåttur til Symi med tid til å utforske på egen hånd

7. Rhodos: Hurtigbåttur til Symi med tid til å utforske på egen hånd

Beundre utsikten over Rhodos og Symi fra vannet på denne hurtigbåtturen mellom disse to stedene. Ha god tid i Symi til å shoppe, prøve lokal mat og ta bilder av de fargerike husene før du returnerer med hurtigbåt til Rhodos Hopp om bord på den nye hurtigbåten i Kolona havn. Nyt litt sol på utedekket, eller kjøl deg ned på det lukkede dekket med klimaanlegg mens du nyter utsikten over Rhodos slottsmurer, minaretene i gamlebyen, middelalderklokken og Marineporten. Dra fra Rhodos og få et glimt av det 46 meter høye Naillac-tårnet på venstre hånd, vindmøllene på Rhodos, Saint Nicholas-festningen og Rhodos akvarium.  Kom til Symi-bukten, hvor du kan spionere på byen Symi som er bygget i amfiteater. Se de fargerike, nyklassisistiske husene som speiler seg i det klare havet. Gå av og ha over 3 timer til å nyte sjarmen til denne øya før du returnerer til Rhodos. 

Adamas: Kleftiko halvdags hurtigbåtcruise med snorkling

8. Adamas: Kleftiko halvdags hurtigbåtcruise med snorkling

West Milos cruise (09:30 til 14:30): Adamas - cape Vani - Sykia-grotten - Kleftiko - Kalogries - Klima. På denne 5-timers lange turen tar Volcano av klokken 9:30 ΑM fra havnen i Adamas. Mens du cruiser gjennom Milosbukten vil du lære om historien, geologien og kulturen til Milos fra guiden og nyte utsikten over de fargerike fjellformasjonene på cape Vani. Omtrent 25-30 minutter fra avgang vil du ha sjansen til å nyte det smaragdgrønne vannet i Sykia, en imponerende havgrotte med kollapset tak, og smake på en hjemmelaget frokost mot slutten av det 45 minutter lange stoppet. Bare 15 minutter senere vil motorene stoppe i Kleftiko-bukten, et kompleks av vulkanske bergarter som ble dannet for rundt 3 millioner år siden, under fremveksten av Milos fra Egeerhavet. De iøynefallende formasjonene og de mange havgrottene i området, senere dannet av bølgenes og vindenes erosjonskraft, ble brukt av piratene som et gjemmested for båter i middelalderen. Du vil bo der i ca. 2 timer, fordelt på to 45-minutters stopp i forskjellige deler av bukten, hvor du kan svømme i det krystallklare vannet og utforske havgrottene i to guidede snorkleturer, ledet av to erfarne dykkere - besetning. Etter hjemkomsten fra hver aktivitet vil fat med frisk frukt og tradisjonelle Milos-snacks vente på deg sammen med forfriskninger eller en kald øl. Kalogries bay vil være cruisets siste svømmestopp. Denne lille bukten i den nordvestlige delen av Milos består av et kontrastrikt landskap med grønnaktige steiner og nesten gjennomsiktig grunt vann, og den regnes som det naturlige svømmebassenget på øya. På et 45-minutters stopp vil du nyte svømming og slappe av på denne unike beliggenheten, garantert at dette vil være blant høydepunktene under ditt besøk i Milos. Når du returnerer inne i Milosbukten, vil båten stige ned foran den pittoreske fiskerlandsbyen Klima, slik at du kan få panoramautsikt og fotografier av den karakteristiske kykladiske arkitekturen. Etterlater deg full av minner og inntrykk om den blendende naturlige skjønnheten på Milos Island, og cruiset ditt returnerer til Adamas havn rundt 14:30. ***Vær oppmerksom på at ethvert enkelt cruise kan bli omplanlagt, avhengig av værmeldingen og sikkerhetsårsaker etter kapteinens skjønn. Ved fremherskende sterk nordlig vind kan "Adamas-Kleftiko: Halvdags hurtigbåtcruise med snorkling" flyttes langs den beskyttede sørkysten av Milos, i henhold til følgende reiserute: Paleochori - Kleftiko halvdag (alternativ cruise) South Milos cruise (09:30 til 14:30): Paleochori - Gerakas - Kleftiko - Sykia-hulen - Tsigrado.

Athen: Omvisning til fots av Akropolis og Parthenon

9. Athen: Omvisning til fots av Akropolis og Parthenon

Bli bedre kjent med antikkens underverker i Athen. Vandre langs trekantede gater til foten av UNESCOs verdensarvsted Akropolis, et av verdens mest avslørende arkeologiske steder. Ankom før folkemengdene og sett kursen mot sørskråningen av Akropolis for å hente forbi-køen-billetten din, for å se de eldgamle skattene som venter. Stopp ved Dionysos-tempelet, dedikert til den greske guden av vin og fruktbarhet. Når du er inne på Akropolis, kan du komme tett på viktige severdigheter som Propylaea-porten, Erechtheion, Athena Nike-tempelet og Parthenon. Lær historien til disse fascinerende ruinene fra guiden din. På toppen av den hellige høyden kan du beundre den overveldende panoramautsikten over Athen. Lær om utgravningene og få et innblikk i festningens ruiner. Hør om severdighetene rundt som Areopagos og Herod Atticus. Omvisningen avsluttes på toppen av Akropolis, og gir deg deretter muligheten til å utforske området videre på egen hånd. Du kan velge mellom en omvisning tidlig om morgenen, om formiddagen eller om ettermiddagen.

Zakynthos: Båttur til Navagio-stranden og blå grotter

10. Zakynthos: Båttur til Navagio-stranden og blå grotter

Oppdag Zakynthos Islands skjønnhet på en opplevelse med minibuss og en hurtiggående båt med glassbunn. Nyt bekvemmeligheten av å bli hentet fra overnattingsstedet ditt. Svøm i grotter med knallblått vann og få sjansen til å besøke Navagio («skipsvrak»)-stranden. Bli hentet fra komforten av ditt hotell eller nærliggende overnatting i en buss med klimaanlegg. Mens du er på Bohali panoramautsiktspunkt forteller guiden din om dagens begivenheter. Utforsk den nordøstlige delen av Zakynthos-øya ved først å stoppe ved Xygia-stranden som har et naturlig spa med svovel og kollagen, og den steinete kysten av Makris Gialos-stranden. Hopp om bord på hurtigbåten med glassbunn og besøk den fantastiske Navagio-stranden. Gå på den fine, gylne sanden og ta bilder med båten. På vei tilbake til havnen får du muligheten til å svømme inne i de vakre blå grottene i området. Kjøp lunsj etter båtturen, og før du tar en titt på den fantastiske panoramautsikten over skipsvrakstranden. Se det 2000 år gamle oliventreet i den sjarmerende byen Exo Chora før du drar tilbake til hotellet ditt.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Hellas

Alle aktiviteter

847 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 53

Byer i Hellas

Flere reisetips for Hellas

Vil du vite mer om aktiviteter i Hellas? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Hellas

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 74 268 vurderinger

Nydelig båttur med kjempehyggelig mannskap. Deilig mat. Vi kunne gjerne hatt mer tid på Agistri slik at vi hadde nådd frem til den fine badestranda for å bade. ( Vi kunne hatt mindre tid på Aegina). Men ellers er vi kjempefornøyde.

Quick and comfortable transport. The transport felt safe and the crew was professional. Wonderful experience at St. George’s Bay. Symi was very idyllic. I recommend you to bring a jacket because of the wind during the boat trip

Wonderful experience in beautiful surroundings. We visited beaches, bays and sea caves and got to swim and snorkel. The team was friendly, competent and took care of our safety. They served us greek lunch

Really informative tour, our guide exceeded in here task of leaving us more informed and interested in Santorini " Highly recommend. We are a family (10-48) and it suited all ages :)

One of the highlights of our tour. Me and my family (10-48) where extremely happy on/in this trip.