Våre mest anbefalte ting å gjøre i Haute-Savoie

Genève: Naturskjønn innsjøcruise med snacks og vin

1. Genève: Naturskjønn innsjøcruise med snacks og vin

Oppdag byen Genève fra et nytt perspektiv med et naturskjønn cruise. Driv over Genfersjøen og fordyp deg i denne verden av sveitsisk skjønnhet med fantastisk utsikt over Alpene og Mont Blanc. Ta deg til Fairmont Grand Hotel Geneva og møt ditt vennlige mannskap og gruppe for dagen like utenfor. Klatre om bord på båten din og sett deg til rette mens du skyver av fra kysten til Genfersjøen. Slapp av med et glass vin i hånden mens du nyter det pittoreske landskapet. Gå forbi FNs kontor og Bain des Paquis før du stirrer opp med ærefrykt på det mektige omrisset av Mont Blanc og Alpene.

Fra Geneve: Guidet dagstur til Chamonix og Mont Blanc

2. Fra Geneve: Guidet dagstur til Chamonix og Mont Blanc

Besøk stedet der de første olympiske vinterlekene fant sted. I Chamonix kan du oppleve majestetisk natur på en kjøretur gjennom Arve-dalen og fra utsiktsplattformen 3800 meter over havet på Europas høyeste fjell. Denne heldagsturen begynner i Geneve med en kjøretur over grensen til Frankrike, gjennom Arve-dalen. I Chamonix kan du beundre det fantastiske bakteppet av de massive toppene i Aiguilles Rouges. Du tar taubanen opp til Aiguille du Midi, som var verdens høyeste taubane da den ble lansert i 1955. Nyt slående panoramautsikter til Alpene, med utsikt til Frankrike, Sveits og Italia. Lunsj tar du på egenhånd. Du får også sjansen til å kjøre med den utrolige Mantenvers tannstangsbanen opp til Mer de Glace-isbreen. Reisen på dette elektriske toget er 5 kilometer lang, med vakre fjell underveis før toget ankommer den lengste breen i Frankrike. Bruk dagen som du vil. Gå til fots for å oppdage landsbyens mange gleder, slik som Parc Loisir, Musée Alpin, Lac Gaillards eller Atelier Les Racines. Chamonix er verdens hovedstad for utendørsaktiviteter. Her kan du være med på fjellklatring, alpinski, turgåing, mountainbiking, paragliding, trail-løping og skigåing.

Fra Genève: Dagstur til Chamonix med taubane og tog

3. Fra Genève: Dagstur til Chamonix med taubane og tog

Gå ombord i en buss fra Genève til Chamonix-Mont-Blanc, og ankom denne alpelandsbyen 1,5 time senere og nyt utsikten til de vakre fjellene. Kjør opp taubanen til toppen om morgenen. På mer enn 3842 meters høyde kommer du til å bli imponert av det majestetiske Mont-Blanc og alle toppene som omgir deg. Hvis du føler deg eventyrlysten, ta et skritt inn i tomrommet som kommer til å ta pusten fra deg. 3 glassvegger, glassgulv og takpaneler i glass gir deg en unik opplevelse som forsterkes av 1000 meter fri luft rett under føttene dine, i total sikkerhet. Se deg rundt og beundre de høyeste toppene i Vest-Europa, og se Bossonsbreen, med det største brefallet i Europa, fra et dramatisk perspektiv.  Knipse noen utrolige landskapsbilder fra en av de mange terrassene med panoramautsikt, eller varme hendene rundt en kopp kaffe fra butikken. Returner til landsbyen og nyt litt tid på egen hånd for å bearbeide opplevelsene dine, før du tar fjelltoget Montenvers for oppdage «havet av is». Dette er den største isbreen i Frankrike, omtalt i Mary Shelleys Frankenstein. Hvis det er åpent (ikke garantert) tar du trappene ned for å besøke isgrottene. Nyt museet og utsikten fra panoramaterrassen, før du drar tilbake.

Fra Genève: Halvdagstur til Annecy

4. Fra Genève: Halvdagstur til Annecy

Annecy, bare 45 minutter fra Genève, har blitt tildelt Frankrikes prestisjefylte kunst- og historiestatus. Når du ankommer i Annecy får du først en guidet spasertur, og deretter rikelig med tid til å utforske byen på egenhånd. Vær oppmerksom på at hvis du velger ettermiddagsturen, ser du deg om i Annecy på egen hånd.  Når du går gjennom gatene i denne sjarmerende byen ved elven Thiou, kommer du over mange mat- og loppemarkeder, historiske monumenter og landemerker. Kikk innom butikkene og ta en matpause for å prøve en tradisjonell matrett på en av de mange restaurantene eller kaféene.

Fra Genève: Heldagstur til Chamonix og Mont-Blanc

5. Fra Genève: Heldagstur til Chamonix og Mont-Blanc

Hvordan føles det å være ved foten av det høyeste fjellet i Europa? Finn det ut, med pålitelig transport fra Genève til Chamonix Mont Blanc. Gå ombord på en buss og nyt den 75-minutters kjøreturen i en buss gjennom den pittoreske Arve-dalen til den typiske alpinlandsbyen ved foten av det bemerkelsesverdige og majestetiske Mont-Blanc. Nyt dagen mens du spaserer i de små gatene fulle av sjarm i Chamonix. Gå inn i en lokal butikk for å oppdage lokale smaker som fjellhonning, ost eller charcuterie. Prøv en fondue eller raclette i en av de mange restaurantene på dette velkjente skianlegget. Oppdag hvor de første vinterlekene startet i 1924. Denne byen, som ligger på grensen mellom Frankrike og Italia, er kjent for sin tunnel under fjellet, som forbinder de to landene. Nyt aktiviteter tilgjengelig i denne lille byen før du drar tilbake til Genève. Hvis du velger alternativet med taubanen kan du nyte turen opp til Aiguille du Midi og bli overrasket av utsikten. På ettermiddagen kan du dra nytte av fjelltoget og oppdage ishavet.

Chamonix: Tandem Paragliding Flight

6. Chamonix: Tandem Paragliding Flight

Ta inn en spektakulær alpine utsikt mens du flyr over Le Brevent, Chamonix, og kanskje til og med en isbre på en spennende tandem-paragliding. Møt piloten i Chamonix ved møtepunktet (vanligvis nederst på taubanen) for å begynne eventyret ditt. Piloten vil klargjøre utstyret og sørge for at alt er i orden. Du vil bli utstyrt med en hjelm og en sele, som du vil sitte i under flyturen. Neste er en orientering om hva som forventes av deg under take-off og flyturen. Etter å ha forsikret deg om at du er riktig utstyrt, vil personalet ta deg til taubanen, og med piloten din fortsetter du opp til startstedet. Da er alt du trenger å gjøre å nyte flyturen. Beundre fugleperspektivet over Mont Blanc-området og mer.

Annecy: Byens høydepunkter Selvguidet skurvogn og omvisning

7. Annecy: Byens høydepunkter Selvguidet skurvogn og omvisning

Bli kjent med Annecy i ditt eget tempo på denne interaktive vandreturen som spilles av på telefonen din. Dechiffrer gåter, samhandle med de viktigste attraksjonene i byen, og lås opp interessante fakta og legender. En ideell utendørsaktivitet for førstegangsbesøkende, par, grupper, familier og barn. Kan brukes som en flott teambyggingsaktivitet. Du vil motta en lenke til mobilappen og påloggingsinformasjon etter bestilling. Logg på appen og start eventyret med kartet som guide. Nyt den livlige atmosfæren mens du lytter til historiene om denne historiske byen. Ved hvert stopp kan du lære om attraksjonen og løse en stedsbasert gåte som bare kan løses hvis du når det spesifikke stedet. Bruk logikk, fantasi, observasjon og lagånd for å låse opp den riktige koden og avsløre neste destinasjon for sightseeing-spillet i byen. Under omvisningen kan du velge å sette appen på pause når som helst for å ta en pause eller bruke litt mer tid på å se severdighetene. Ta deg tid til å se den berømte katedralen i Annecy, Le Palais de I'Île, Église Notre Dame de Liesse, det gamle rådhuset og mer. Lær fakta om historie- og kulturbyen Annecy gjennom hele turen. Utforsk byen i ditt eget tempo mens du spiller et morsomt skattejaktspill med laget ditt.

Fra Geneva: Besøk Chamonix, Aiguille du Midi og Mer de Glace

8. Fra Geneva: Besøk Chamonix, Aiguille du Midi og Mer de Glace

Nyt det dramatiske landskapet, mens du reiser med buss gjennom den vakre Arve-dalen til Chamoix. Chamoix som ligger ved foten av Europas høyeste fjell, Mont-Blanc, er en av de mest populære fjellandsbyene i området. På denne heldagsturen fra Geneva besøker du Aiguille du Midi, en 3842 meter høy fjelltopp nær Mount Blanc. Ta en tur opp den mest berømte taubanen i verden (vær oppmerksom på at taubanen er under for øyeblikket under vedlikehold, så omvisningen tar en alternativ taubane eller aktivitet). Dette stedet høyt oppe på fjellet er utstyrt for din komfort og sikkerhet, og tilbyr en 360-graders panoramautsikt der du kan se Mont-Blanc så vel som hele fjellmassivet. I tillegg kan du kunne nyte panoramautsikt til Chamonixdalen og de viktigste toppene i de franske, sveitsiske og italienske Alpene. Aiguille du Midi består av Piton Nord, Piton Central med sitt Mont-Blanc-galleri og Mont-Blanc-terrassen med dens uforglemmelige utsikt til Mont-Blanc. Ta det sjarmerende lille toget fra Chamonix til Montenvers og den verdensberømte Mer de Glace-isbreen. Montenvers er omgitt av fantastiske topper som les Drus, les Grandes Jorasses og les Grands Charmoz. Lær om den største franske isbreen og naturen i det alpine miljøet ved utstillinger her.

Fra Genève: Chamonix heldags skitur

9. Fra Genève: Chamonix heldags skitur

Nyt bakkene med misunnelsesverdig utsikt over Mont Blanc! I tillegg til å tilby et enormt variert og fantastisk utvalg av ski og boarding, på og utenfor bakken, er Chamonix et fantastisk reisemål. Dalbunnen er lav og skiområdene, hvorav det er 6 separate i dalen, starter på ca. 2000 meter med heiser som når over 3000 meter. Fra fantastiske isbretopper til slake bølgende bakker, hvert skiområde har noe forskjellig å tilby på alle nivåer. Det er 3 dedikerte nybegynnerbakker, Le Tour har det største nybegynnerområdet, perfekt for nybegynnere. Det er et stort utvalg av mellomnivåer, utfordrende og vanskelige løyper gjennom hele dalen. Og for de viderekomne er bakkene på Grand Montets favoritten til mange lokalbefolkningen, på grunn av den store brattheten og vanskeligheten.

Fra Genève: Chamonix, Mont Blanc og isgrotten guidet dagstur

10. Fra Genève: Chamonix, Mont Blanc og isgrotten guidet dagstur

På denne guidede dagsturen fra Genève kan du oppleve det fantastiske landskapet de franske Alpene har å by på. Fordyp deg i den naturskjønne atmosfæren og den kulturelle sjarmen i fjellandsbyen Chamonix. I løpet av turen kan du gå ombord på et unikt tannhjulstog for å besøke Frankrikes største isbre. . Begynn turen i Genève, hvor du møter guiden din og går ombord på bussen til Chamonix. Denne historiske franske landsbyen, en gang en middelaldersk prestegård, fungerer som en inngangsport til en av de høye toppene i Europa, Aiguille du Midi. Gå ombord på en taubanetur for å stige opp til toppen. . Fra toppen av toppen av Aiguille du Midi kan du beundre den fantastiske utsikten på 3 842 meter. I nærheten kan du se Mont Blanc og Grandes Jorasses. Glimt Matterhorn som står stolt i det fjerne. . Gå deretter ned igjen til landsbyen Chamonix for litt fritid i dette pittoreske alpine reisemålet. Gjennomgå lokale butikker og restauranter for deres lokale spesialiteter. Du har omtrent halvannen times fritid før du blir med på guiden din igjen for ettermiddagen. . Turen din fortsetter med en spasertur til jernbanestasjonen, og beundrer historiske landemerker i Chamonix mens du går. Deretter går du ombord på et historisk tannhjulstog og stiger 1900 meter for å nyte den spektakulære utsikten over Mer de Glace, eller "Ishavet". Se med undring på Frankrikes største isbre. . På Mer de Glace kan du velge mellom den fristende muligheten til å besøke isbreens isgrotter eller å gå ned de 550 trappene til selve breen. Enten du utforsker de frosne hallene i ishulene, eller vandrer opp og ned trappene til breen, kan du la deg forbløffe av dette naturfenomenet. . Til slutt går du ombord på toget for å returnere til Chamonix. Hvis du ønsker å kjøpe en suvenir, kan du ta noen minutter å gjøre det før du klatrer ombord på bussen for å returnere til Genève. Slapp av på turen hjem og avslutt turen når du ankommer Genève. .

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Haute-Savoie

Alle aktiviteter

75 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Haute-Savoie

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Haute-Savoie

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Haute-Savoie?

Flere reisetips for Haute-Savoie

Vil du vite mer om aktiviteter i Haute-Savoie? Trykk her for full oversikt