Legg til datoer

Harpa konsert- og operahus

Et av Reykjaviks arkitektoniske mesterverk og største landemerker er også dets kulturelle og sosiale sentrum.

Harpa konsert- og operahus: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Reykjavik: Hopp på hopp av-billett i 24 eller 48 timer

1. Reykjavik: Hopp på hopp av-billett i 24 eller 48 timer

Reykjavik er en moderne, trendy og fremtidsrettet by som samtidig er forankret i naturen og som kan tilby det beste fra begge verdener. Det er rett og slett et magisk sted å besøke. Den 24- eller 48-timers billetten din gir deg tilgang til byen på en hopp på hopp av-omvisning med en flerspråklig lydguide om bord. Esja-fjellet holder utkikk over denne nordligste hovedstaden, og på en solrik dag kan man til og med skimte Snæfellsjökulls mystiske krystall-lignende og baby-blå isbre på den vestlige horisonten. Besøk steder som Reykjavik havn, rådhuset, nasjonalmuseet på Island, Perlan, Hallgrimskirkja og Laugardalurs termiske bassenger og spa. Stoppene langs ruten er som følger:  1 - Harpa Konserthus 2 - The Old Harbour 3 - Reykjavík Maritime Museum 4 - Whales of Island 5 - Nasjonalmuseet 6 - Lækjargata 7 - Handlegaten Laugavegur 8 - Reykjavik kunstmuseum - Kjarvalsstaðir 9 - Hallgrimskirkja 10 - BSI bussterminal 11 - Perlan 12 – Kringlan kjøpesenter 13 - Hilton Reykjavik Nordica 14 - Laugardalurdalen 15 - Skarfabakki havn (kun om sommeren) 16 - Hofdi-huset

Reykjavik: Sightseeing til fots med en viking

2. Reykjavik: Sightseeing til fots med en viking

Denne omvisningen til fots er en flott introduksjon til Reykjavik. Den hjelper deg med orientere deg og å få mest mulig ut av ditt opphold på Island. Guiden er din venn i byen, med målet å sørge for at du får et best mulig opphold i Reykjavík. Denne familievennlige omvisningen bringer liv i Islands historie, med interessante fortellinger og islandsk mytologi. Du besøker alle de berømte landemerkene i sentrum som Harpa konsert hus,  Hallgrímskirkja (guiden din lærer deg hvordan du kan uttale det) og Reykjavíkurtjörn. Guiden deler også bortgjemte steder med deg, og ting du ville savne hvis du ikke visste hva du skulle se etter. Guiden viser deg dessuten deres favoritt spise- og drikkesteder, samt innsideinformasjon om de beste happy hour-tilbudene, om du er interessert. Omvisningen varer omtrent 2 timer og du går rundt 4 kilometer. Dette er en omvisningen med en liten gruppe. Noe som betyr at det aldri er mer enn 12 personer på en tur om gangen. Dermed kan guiden din kan svare på alle spørsmålene dine og du dere kan bli litt bedre kjent. Målet med denne omvisningen er at du skal oppleve den unike og vennlige atmosfæren i Reykjavik, ikke bare for å se de mest populære turistattraksjonene. Du får til og med en liten leksjon om det islandske språket fra guiden din, slik at du ikke bare kan gå som en viking, men også snakke som en.

Fra Reykjavik: Nordlyscruise med motoryacht

3. Fra Reykjavik: Nordlyscruise med motoryacht

Legg ut på en uforglemmelig reise langs Islands fantastiske kystlinje, fra Reykjaviks gamle havn og inn i den vidstrakte Faxaflói-bukten. Gå om bord i en luksuriøs motoryacht og få en eksklusiv opplevelse som kombinerer bylysets tiltrekningskraft med nordlysets magi (Aurora Borealis). Turen er nøye planlagt for å lede deg bort fra byens lys, slik at du kan fordype deg i havets mørke og få en optimal opplevelse av dette himmelfenomenet. Hvis været tillater det, kan du bli vitne til den fantastiske koreografien av lys på himmelen som skapes når solpartikler interagerer med jordens atmosfære. Det er enkelt å fange disse fascinerende øyeblikkene, siden det stabile fartøyet er en perfekt plattform for fotografering. Under veiledning av et erfarent mannskap kan du navigere gjennom det enorme mørket bak øyene i Faxaflói-bukten, inkludert Viðey, der Yoko Onos Imagine Peace Tower pryder nattehimmelen fra 9. oktober til 8. desember, og utvalgte andre dager i året. Beundre ikoniske landemerker som konserthuset Harpa, hvis glassfasade er inspirert av basaltlandskapet, og statuen Sun Voyager av Jón Gunnar Árnason. Få et unikt perspektiv på det historiske Höfði-huset, der den kalde krigen tok slutt i 1986. Unngå de travle folkemengdene med våre begrensede gruppestørrelser, noe som sikrer en mer personlig og intim opplevelse. Skulle den kjølige havbrisen sette inn, kan du pakke deg inn i de varme teppene om bord. La deg friste av varm drikke og forfriskninger i baren mens du tålmodig venter på det imponerende nordlyset.

Fra Reykjavik: 2-timers RIB-båttur for hval- og lundefuglsafari

4. Fra Reykjavik: 2-timers RIB-båttur for hval- og lundefuglsafari

Se hvaler og lundefugler sesongmessig mellom mai og august på en hvalsafari fra Reykjavik. Beundre den marine faunaen på Island i dets naturlige miljø. Reis ombord i en stabil båt for å søke i større områder. Begynn på reisen fra den gamle havnen i Reykjavík ombord i en spesialkonstruert RIB-båt som manøvrerer nærmere hvaler og lundefugler enn større båter kan. Søk i større områder for å øke sannsynligheten for å se dyrelivet i dette lette fartøyet. Ri ut til øyene for å se lundefugler i sine naturlige omgivelser før du drar ut på jakt etter hvaler og delfiner. Kom så nært du kan uten å forstyrre de praktfulle skapningene. Lytt mens de spesialutdannede guidene dine forbedrer opplevelsen din med kommentarer og bruk ferdighetene deres til å øke sjansen for noen visninger. På tilbaketuren kan du seile langs Reykjaviks kyster og beundre byens skyline og se Harpa konserthus fra vannet.

Reykjavik: Omvisning til fots av byens høydepunkter

5. Reykjavik: Omvisning til fots av byens høydepunkter

Bli kjent med toppattraksjonene i Islands hovedstad på en omvisning til fots. Beundre Einar Jónssons skulpturer, Hallgrímskirkja, den gamle havnen og rådhuset. Lær om norrøn mytologi, vikinggårder, Islands vulkanske historie og mer fra din lokale guide. Start omvisningen din til fots i Reykjavík med en titt på den slående Hallgrímskirkja i sentrum.Lær deretter alt om norrøn mytologi mens du spaserer gjennom de sjarmerende gatene i Þingholt-området.  Fortsett til bydammen Tjörnin dam for å besøke gjessene og svanene.Ta en titt på rådhuset og se det superstore topografiske kartet over Island, der guiden din gir forklaringer om landets fascinerende geologiske og vulkanske historie. Finn veien inn i hjertet av byen for å se på parlamentsbygningen, den beskjedne, men vakre katedralen, og stedet for de første Viking-gårdene.Deretter kan du gå til den gamle havnen og oppdage den imponerende konserthallen Harpa med utsikt over den dramatiske skulpturen Sólfar med utsikt over bukten og fjellet Esja.

Reykjavik: Byvandring med en lokal

6. Reykjavik: Byvandring med en lokal

Finn guiden din foran Hallgrímskirkja kirke ved statuen av Leifur Eiríksson. Dette er på en høyde og den høyeste bakken i Reykjavík, hvorfra du kan få en oversikt over området. Fra det tidspunktet vil du gå nedover. Guiden vil ta deg gjennom ulike gater i Reykjavík, forbi viktige bygninger med flott arkitektur, og vil detaljere historien deres mens du går forbi. Du får en flott introduksjon til Islands historie og kultur. Se Harpa konserthus, vakkert på innsiden, som også fungerer godt som et varmt stopp på kalde dager som er hyppige på Island. Fortsett turen langs havet før du til slutt flytter til den eldste delen der parlamentet og rådhuset ligger.

Reykjavik: Panoramisk helikoptertur med landing på fjelltopp

7. Reykjavik: Panoramisk helikoptertur med landing på fjelltopp

Få et unikt perspektiv på Reykjavik på en panoramisk helikoptertur over byen, og land på en fjelltopp for panoramautsikt du ikke finner maken til. Kom deg til Reykjavik innenlands flyplass, kun 5-minutters kjøring fra sentrum. Klatre om bord på det ventende helikopteret, og gli opp og over Reykjaviks landemerker og severdigheter. Se ned på attraksjoner som Hallgrimskirken og Harpa konserthall i havnen. Se de fargerike hustakene på byens hus ovenfra, og få et fugleperspektiv over der den islandske presidenten bor. Mens de fargerike hustakene slipper unna, gjør du deg klar for det vakre landskapet rundt byen. Land på toppen av en av de nærliggende fjellene for unike fotomuligheter, og kanskje en selfie av dere med hele Reykjavik i bakgrunnen.

Reykjavik: Selv-guidet Audio Walking Tour

8. Reykjavik: Selv-guidet Audio Walking Tour

Gå i din egen fart på denne byvandringen i Reykjavik. Tidsplanen er opp til deg mens du rusler gjennom byen, akkompagnert av en lydguide som spiller på nøyaktig rett tidspunkt takket være GPS-teknologi. Stopp innom de viktigste stedene og lær om byens historie underveis. Turen starter ved et av Reykjaviks mest ikoniske landemerker, Hallgrimskirkja, byens hovedkirke. Den forhåndsinnstilte ruten tar deg forbi steder som det karakteristiske konserthuset Harpa med havneutsikt, Reykjavík rådhus, nasjonalparlamentet og Landakotskirkja (Landakots kirke). Mens du går, la en guide fortelle deg om hvert landemerkes betydning, mens du gir kontekst om Islands nordiske historie og tradisjoner. Kommentaren vil stoppe og starte i henhold til live-posisjonen din, slik at du kan fokusere på omgivelsene dine. Du avslutter vandringen ved Cabinet House, stedet for statsministerens kontorer. Underveis vil du ha oppdaget Reykjaviks kulturelle steder, samt lokale favorittsteder fra en innsider.

Reykjavik: Første Discovery Walk og Reading Walking Tour

9. Reykjavik: Første Discovery Walk og Reading Walking Tour

Gå gjennom en vakker rute i byen, oppdag skjulte perler og besøk 10+ av de viktigste attraksjonene og stedene. Lær litt introduksjonsinformasjon om hvert sted og interessante historier om byen generelt. Last ned ‘World City Trail’-appen fra butikken og logg på. Les instruksjonene og gå til startstedet. Lås opp bilder av eksteriøret og interiøret på stedet. Les litt informasjon om attraksjonen og fortsett å gå til neste sjekkpunkt. Legg merke til hva du likte og ikke likte, og lag din bøtteliste for de neste dagene! Start turen når som helst, uten en tidsplan. Sett den på pause til lunsj, ta en drink, besøk en attraksjon du ønsker, og fortsett senere eller til og med en annen dag. Med kartfunksjonen vil du aldri gå deg vill. Start turen ved den imponerende skulpturen "Solfar"! Lær om Harpa, en attraksjon med mange besøkende hvert år. Lær om Ingólfur Arnarson grunnleggeren av Reykjavík ved det vakre monumentet til hans ære, og beundre Kulturhuset, en av Reykjavíks fineste bygninger. Reykjavík katedral vil gjøre deg målløs med sin rolige skjønnhet. Besøk Parliament House med sitt elegante utseende. Da venter Reykjavík rådhus på deg, ikke glem å ta bilder, det er en vakker moderne bygning med et utrolig 3D-kart over Island! Det uovertrufne nasjonalgalleriet vil være ditt neste steg, med sine unike utstillinger. Smil til rainbow street, laget for å omfavne mangfold. Prikken over i-en på denne unike turen vil være Hallgrímskirkja, det ultimate symbolet for hele Reykjavík!!!

Reykjavik: Premium hval- og lundefuglsafari om kvelden

10. Reykjavik: Premium hval- og lundefuglsafari om kvelden

Under lyse islandske sommernetter virker den nordiske midnattssolen endeløs. Derfor er et kveldscruise den ideelle måten å få mest mulig ut av dagen din i Reykjavík, mens du kommer tett på hvaler, delfiner, lundefugler og mer. Siden hvalene aldri sover helt, kan du forvente å møte det samme dyrelivet på denne ekspress-hvalsafarien som på vanlige dagsturer. Rett utenfor kysten av Reykjavík kan du være med på noen av de beste hvalsafariene i verden, og om sommeren ses hvaler på over 95% av turene.  Denne unike hvalsafarituren er gjennomført i små RIB-speedbåter som er ekstremt stabile båter med høy yteevne. Det lille, men kraftige fartøyet er i stand til å nå høye hastigheter, slik at du kan dekke et større område og komme nærmere dyrelivet i Faxaflói-bukten enn du ville gjort i en klassisk båt. Hold fast mens kapteinen kjører deg ut av havnen og for å se etter dyrelivet som Island er kjent for. Kjør rundt de vindstoppede øyene i bukta for å se lundefugler i deres naturlige habitat, og dra deretter ut på det åpne vannet for å speide etter hvaler og delfiner, og forhåpentligvis få noen nærbilder. Etter turen drar du tilbake til Reykjavík for å avslutte turen med en unik tur langs byens kystlinje med praktfull utsikt over Sun Voyagers skulptur og glitrende Harpa konsertsal. Fargerike rorbuer og livlige restauranter utgjør bybildet i denne delen av byen, sammen med noen tankevekkende attraksjoner. Hvis du var uheldig nok til å ikke få øye på en hval er det likevel ingen grunn til bekymring. Kapteinen vil gi deg en gratis billett til en annen tur på en større båt før du reiser.

Tilgjengelige aktiviteter

16 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Flere reisetips for Harpa konsert- og operahus

Vil du vite mer om aktiviteter i Harpa konsert- og operahus? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Harpa konsert- og operahus

Samlet vurdering

4.3 / 5

basert på 630 vurderinger

Stefan was a great storyteller- lots of knowledge, lots of humour and great recommandations for the rest of our trip. Thank you!