Våre mest anbefalte ting å gjøre i Groningen

Groningen: Bykanalcruise

1. Groningen: Bykanalcruise

Cruise kanalene i Groningen på en time med Rondvaartbedrijf Kool, en familiebedrift som har levert kanalturer i mer enn 50 år. Cruise forbi det høye tårnet på Martinitoren og andre gamle bygninger. Kjøp litt snacks, øl eller prosecco for å nyte gjennom hele cruiset. Kom til møtepunktet, og hopp ombord i båten for å begynne å utforske kanalen. Beundre de mange vakre tårnene, broene og bygningene som du vil se langs de historiske kanalene. Len deg tilbake og slapp av for å se underverkene til middelaldersk og moderne arkitektur underveis. La det vennlige personalet ta seg av deg og kjøp en drink eller matbit. Velg mellom en rekke kaffe, te, brus, Heineken eller belgisk øl, vin eller prosecco å kjøpe ombord på båten. Deretter kan du nippe til drinken din og nyte kirkene og naturen du vil se under cruiset. Møt den berømte Martinitoren, et berømt høyt kirketårn. Seil deretter forbi Groniger-museet, som viser moderne og samtidskunst. Se også på Tasman Tower. Til slutt, avslutt turen ved startpunktet og gå av båten.

Groningen: Open Boat City Canal Cruise

2. Groningen: Open Boat City Canal Cruise

Bli med på det mest underholdende utendørs kanalcruise i Groningen. Der personlig kontakt og autentiske historier om Groningen settes høyt. Nyt Groningen-kanalene, interessant informasjon og ubegrenset drikke i en time lang. Vi navigerer langs Old Museum (Westerhaven), varehusene Hoge og Lage der A, AA-kirken, Hoek van Ameland, Noorderhaven, Prinsenhof, Stadsschouwburg og selvfølgelig den berømte Martinitoren Våre erfarne og entusiastiske skippere vil fortelle deg alt om byens historie, arkitektur og kultur mens du nyter utsikten.

Groningen: Klatre på Martinitower

3. Groningen: Klatre på Martinitower

I de siste 500 årene har Martinitower-tårnet tålt brann og lyn, og har nesten kollapset. Kriger har blitt vunnet og tapt på trappene, men tårnet har stått stødig, og med sine 97 meter er det fortsatt den høyeste bygningen i byen. Klatre opp i tårnet for å oppleve noe håndgripelig historie og en fantastisk utsikt. Over 250 trinn Fordi det ikke er noen heis, innebærer det noe uopphørlig arbeid å bestige d’Olle Grieze – Old Grey One. De fleste besøkende bruker omtrent en time på besøket. Men vær trygg på at treningsøkten din vil bli belønnet. Etter hvert så mange skritt, ta inn Martinikerk kirkehvelv, århundregamle ornamenter, tunge klokker eller gigantiske flaggstenger. På det første galleriet, gå ut for å gå rundt tårnet i en høyde på 39 meter. Og på dette galleriet kan du også finne en liten kino hvor du kan se en kort film om Groningens historie gjennom øynene til tårnet, Høyt over byen Et betydelig antall trinn høyere vil ta deg til klokketårnet. Etter de trange og noe fuktige passasjene kan du oppleve romfølelse. Det er her du kan høre måker ovenfor og folk på markedet mens du står mellom urskivene. Etter å ha nyt den vakre utsikten over byen og omegn er tiden inne for å gå ned igjen. Eventuelle såre muskler dagen etter vil være vel verdt innsatsen.

Groningen: Fottur med lokal guide

4. Groningen: Fottur med lokal guide

I løpet av din 1,5-timers vandretur (maks. 25 gjester per gruppe) vil du se, føle, lukte, høre om historien, nåtiden og fremtiden til byen Groningen. Med din guide vil du utforske det historiske sentrum. Den 1000 år gamle metropolen Nord-Nederland vil omfavne deg. Bli overrasket over denne pulserende studentbyen. Se renessanse kombinert med moderne arkitektur. Se deg rundt og nyt de grønne torgene, tårnet, menneskene, historiene du vil bli fortalt. Du vil lage uforglemmelige minner under besøket ditt! Turen starter på det splitter nye Forum Groningen hvor du vil lære alt om tekniske innovasjoner, moderne kultur og virkelighet. Guiden din tar deg med på en spasertur og for å se det nye markedsplassen og de Martini-toren. Fortsetter du turen vil du se så mye mer, som kontoret til kongens kommisjonær, palasset til 1600- og 1700-tallets regenter, rådhuset som ligger på Grote Marktsquare, gullkontoret og den akademiske bygningen. Nyt det vakre gule tårnet til A-kirken og gå 800 år tilbake når du utforsker den eldste havnen i Groningen. Selvfølgelig kan du ikke gå glipp av den gamle Folkingestraat med sin jødiske historie og (ikke en del av turen på søndager) det imponerende Pepergasthuis, lystedet for pilegrimer som kom for å tilbe frem til slutten av 1500-tallet, relikvien etter Saint John baptisten. På slutten av turen, som ender ved Forum Groningen igjen, bruk de elektriske trappene for å oppdage 45m. høy plattform selv. Utsikten er fantastisk. Når du har sett alt dette, og ikke bekymre deg, for alt dette kan sees på en 1,5 km spasertur, vil du alltid huske besøket ditt på dette varme, innbydende, herlige stedet med sine 235.000 innbyggere, inkludert 70.000 studenter. Vi ser frem til å ønske deg velkommen.

Groningen: Høydepunkter Tour ølsmaking - på sjøen

5. Groningen: Høydepunkter Tour ølsmaking - på sjøen

Klatre ombord på denne spektakulære båten på innsjøen Paterswoldsemeer i Groningen, og du vil bli fraktet inn i en magisk marin verden. En flytende terrasse hvor du kan nyte uendelige utsikter, vannet, det vakre miljøet og godt selskap. Den joviale kapteinen og sjømannen vil ønske deg velkommen ombord med en drink. Du vil seile langs en fantastisk rute på din egen private terrasse mens du nyter ølsmakingen. En virkelig avslappende tur fra begynnelse til slutt. I løpet av turen vil en ansatt hos vår (lokale) samarbeidspartner fortelle historien om ølene og selskapet. Ølsmakingen er ideell for en firmatur, bursdag, utdrikningslag, teambuilding, idédugnad eller rett og slett bare for moro skyld. Terrassen har til og med et tak som kan lukkes ved regn. Så å seile på denne innsjøen vil alltid føle deg bra! Terrassen har plass til 6-18 personer. Hvem vil du ta med deg?

Pieterburen: Billett til selrehabiliterings- og forskningssenter

6. Pieterburen: Billett til selrehabiliterings- og forskningssenter

Selsenteret Pieterburen er stedet hvor du kan se omsorgen for selene og deres habitat, Vadehavet. Hver dag passer et team av selsykepleiere, veterinærer og frivillige fra hele verden til disse dyrene. De er syke, såret, forstyrret av mennesker eller viklet inn i plast. Med ditt besøk støtter du vårt arbeid. En sunn sel kan ikke leve uten et sunt hav. Derfor lar vi deg se utover det enkelte dyr. I vårt senter studerer forskere sammenhengen mellom dyr, hav og oss selv. Slik at vi fortsetter å forbedre ikke bare senteret vårt, men også oss selv. Og du kan spille en rolle i det også. Du vil få et unikt blikk på selpleien under ditt besøk. Gå rundt og lær alt om hvordan sel blir tatt inn, tatt vare på og satt ut igjen. Foruten våre kollegaer fra besøkssenteret vil du også møte selvoktere, selsykepleiere, veterinærer og selvfølgelig frivillige fra hele verden. Still spørsmålene dine direkte til dem. De vil gjerne svare dem.

Selvguidet byvandring med lydguide i Groningen

7. Selvguidet byvandring med lydguide i Groningen

Utforsk det vakre sentrum av Groningen i ditt eget tempo. Denne selvguidede lydturen tar deg til alle de kjente stedene og uoppdagede perlene i Groningen. Lydguiden vil fortelle deg alle de historiske og aktuelle ins og outs på hvert sted. Groningen er byen med store poldere, Martinitoren, trange gater og et yrende studentliv. Selv om ordet «by» brukes, fikk Groningen aldri byrettigheter, visste du det? I følge den moderne definisjonen kan vi imidlertid bare kalle Groningen en by. Opplev Groningen på sitt beste gjennom denne selvguidede bylydturen. Du vil bli kjent med imponerende severdigheter, som Forum, Martinitoren, Grote Markt, Groninger Museum, men også skjulte gårdsplasser og trange gater. Er du allerede imponert over å se Dronkemanstoren? Oppdag Groningen til fots og bli overrasket over denne imponerende byen med denne selvstyrte lydturen.

Groningen: Privat tilpasset tur med lokal guide

8. Groningen: Privat tilpasset tur med lokal guide

Groningen kan noen ganger føles utilgjengelig for utenlandske besøkende. Ta mystikken ut av besøket ditt ved å utforske med en lokal på en privat, tilpasset tur. Guiden din kontakter deg på forhånd for å få en følelse av dine interesser og smak for å sikre at du kun besøker stedene du er interessert i. Når du utforsker byen, deler guiden din innsikt i det lokale livet og danner et klarere bilde av Groningens kultur. - Privat tur for bare deg og gruppen din - Guiden din tilpasser turen til dine interesser og personlighet – Få et dypere innblikk i Groningen-livet enn mulig alene - Se Groningen gjennom øynene til en lokal og oppdag dens skjulte perler Velg mellom 2, 3, 4, 6 og 8-timers turalternativer.

"Crazytopia" Groningen: utendørs rømningsspill

9. "Crazytopia" Groningen: utendørs rømningsspill

🎪 Velkommen til CRAZYTOPIA 🤪 Dykk dypt inn i en snodig verden der det bisarre er vanlig og hvor ingenting gir mening ... eller kanskje det gjør det? Møt sære karakterer på reisen din, knekk tankevekkende gåter, og stol på at byen selv (og vennene dine) veileder deg ut. I dette sprø fluktspillet visker grensen mellom absurditet og logikk ut – vil vettet ditt se deg gjennom? EVENTYRET DITT STARTER NÅ! 🎭 En morsom bytur med et uvanlig scenario 🧠 Løs gåter underveis for å knekke saken 👀 Finn ledetrådene som er skjult på monumentene rundt deg 💎 Utforsk stedene du må se og oppdag noen skjulte perler ⌚ Spill i din egen rytme: start og pause når du vil 💬 Coddy-teamet er tilgjengelig for deg 7/7 via live chat (09.00-20.00)

Amsterdam: Ubegrenset EU-internett med eSIM-mobildata

10. Amsterdam: Ubegrenset EU-internett med eSIM-mobildata

Gled deg over det ubegrensede dataabonnementet ditt med eSIM-tilgang til nettet i hele Amsterdam, Nederland og Europa. Unngå dyre dataroaming-kostnader eller tilkobling til usikrede offentlige internettpunkter. Spar deg selv tid og bryet med å lete etter gratis Wi-Fi hver gang du trenger en internettforbindelse. Dra nytte av en tjeneste der du ikke trenger å bytte SIM-kort eller kjøpe et nytt i løpet av ferien. Nyt tryggheten til en ubegrenset pakke med virkelig 4G- og 5G-hastighet som er sikker og fungerer overalt i Europa. Hold kontakten med familie og venner hjemme uten hastighetsbegrensninger uansett databruksnivå. Se filmer, spill spill, ring online, stream spillelistene dine, del minnene dine, bruk direkte navigasjon og mer. Følgende enheter støtter eSIM-produktet: Apple iPhone 11 iPhone 11 Pro iPhone 11 Pro Max iPhone 12 mini iPhone 12 iPhone 12 Max iPhone 12 Max Pro iPhone 13 mini iPhone 13 iPhone 13 Pro iPhone 13 Pro Max iPhone 14 iPhone 14 Plus iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro Max iPhone XS iPhone XS Max iPhone XR iPhone SE (2020) iPad Air (3. generasjon) iPad Pro (tredje generasjon) iPad Mini (5. generasjon) Samsung Samsung Galaxy Fold Samsung Galaxy S20 Samsung Galaxy S20+ Samsung Galaxy S20 ultra Samsung Galaxy Z Flip Samsung Note 20+ Samsung Galaxy S21 Samsung Galaxy S21+ 5G Samsung Galaxy S21+ Ultra 5G Samsung Galaxy Fold Samsung Galaxy Z Fold2 5G Samsung Galaxy Z Fold3 5G Google-enheter som støtter eSIM Google Pixel 3 og 3 XL Google Pixel 3a og 3a XL Google Pixel 4 og 4 XL Google Pixel 4A 5G Google Pixel 2 og 2 XL Google Pixel 5 Google Pixel 5a Google Pixel 6 Google Pixel 6 Pro Motorola Motorola Razr 2019 Huawei Huawei P40 Huawei P40 Pro Huawei P50 Pro Huawei Mate 40 Pro

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Groningen

Groningen
16 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Utforsk området rundt Groningen

Utforsk alle

Flere reisetips for Groningen

Vil du vite mer om aktiviteter i Groningen? Trykk her for full oversikt