Legg til datoer

Greyfriars Kirkyard

Greyfriars Kirkyard: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Edinburgh: Magisk Harry Potter-omvisning til fots

1. Edinburgh: Magisk Harry Potter-omvisning til fots

Nyt en omvisning til fots gjennom Edinburgh, med Harry Potter-tema. Se byen der forfatteren JK Rowling fant inspirasjon til Galtvort og sine berømte karakterer. Oppdag stedet hvor bøkene ble skrevet. Test dine Harry Potter-kunnskaper med en audiovisuell quiz, og samle poeng for huset ditt. Finn ut hvilket Galtvort-hus du tilhører, og om du er en magiker, en gomp eller en futt. Besøk graven til Tom Riddle på Greyfriars Kirkyard, og se forfatterens gylne håndavtrykk utenfor City Chambers. Se alt dette og mer på en magisk omvisning.

Edinburgh: Omvisning i underjordiske hvelv og på kirkegården

2. Edinburgh: Omvisning i underjordiske hvelv og på kirkegården

Bli med på en guidet spasertur til Greyfriars Graveyard og lær om en av Edinburghs mest kjente hunder. Hør dessuten historier om beryktede kriminelle. Se gotiske mausoleer og lær om bemerkelsesverdige begravelser, mens du utforsker kirkegårdens dystre historie. Fortsett til det nærliggende Edinburgh Vaults, som ligger i buene på South Bridge. Hør om regelmessige paranormale hendelser og hvordan noen historiske karakterer aldri virkelig har forlatt oss. Oppdag det tidligere fattighuset, hekser og en helvetesildklubb, og hør hvordan det hjemsøkte hvelvet nå er besatt av noe virkelig ondt.

Edinburgh: Underjordisk spøkelsestur om kvelden

3. Edinburgh: Underjordisk spøkelsestur om kvelden

Opplev verdens mest hjemsøkte by på en spøkelsestur i Edinburgh og bli skremt av den mørke siden av gamlebyen. Oppdag bortgjemte wynds (smug) utenfor Royal Mile og hør noen av Edinburghs grufulle hemmeligheter. Besøk «Greyfriars Kirkyard», som regnes som en av verdens mest hjemsøkte kirkegårder. Til slutt kan du utforske de underjordiske Edinburgh Vaults. Fullført i 1788, huset serien av kammer tavernaer og lagret ulovlig ting, inkludert de døde kroppene til de drepte av seriemorderne Burke og Hare, for deres medisinske eksperimenter. Reis gjennom over 400 år med historie og hør skremmende sanne historier om henging, tortur, drap og trolldom. Bli skjelven av rare lyder og uforklarlige lukter, som dukker opp etter mørkets frembrudd. 

Edinburgh: Morsom og grufull spøkelsesbusstur

4. Edinburgh: Morsom og grufull spøkelsesbusstur

Nyt en teatralsk sightseeingtur i Edinburgh om bord på spøkelsesbussen, en vakkert oppusset vintage dobbeltdekker, malt i tradisjonelt midnattsvart. Lær om Edinburghs gravrøvere, pestofre og spøkelsene som bor i den mest hjemsøkte byen i Europa. Utforsk byens grusomme fortid, mens du beundrer de mest berømte monumentene, inkludert Edinburgh Castle, Grassmarket, Greyfriar's Kirk, Holyrood Palace og Royal Mile. Kryss Old Town og New Town, og besøk steder hvor mord, tortur og henrettelser fant sted. Hør om beryktede Burke og Hare og hundrevis av kvinner som ble druknet eller brent som hekser. Bussen tilhørte tidligere Necropolis Bus Company og har dekorative funksjoner som inkluderer stemningsfulle lamper og vindusgardiner. I 1967 ble hele bussflåten ødelagt i en mystisk brann og bare én buss overlevde.

Edinburgh: Ekstrem paranormal underjordisk spøkelsesjakt

5. Edinburgh: Ekstrem paranormal underjordisk spøkelsesjakt

Opplev en spøkelseomvisning best egnet for de som anser seg for å være veldig modige, og våg deg inn i noen av Edinburghs mest hjemsøkte steder, både over og under bakken. Kjenn gåsehuden brer seg, mens du følger den mørkkledde guiden din til disse skumle stedene i den skotske hovedstaden, og lærer om deres hjemsøkte historier underveis. Denne omvisningen for voksne er ikke for lettskremte, og ideell for herdede spøkelsesjegere – eller ikke-troende.Du kommer til å rusle gjennom gamle wynds (smug), som fører til verdens mest hjemsøkte kirkegård. Deretter, tar du en spasertur langs dødens sti! Under fortauet lurer «spøkelser». Reis gjennom paranormale fortellinger om spøkelser og hør begge sider av historien. Avdekk sanne og skremmende historier om hengninger, tortur, mord, hekser og kannibaler. 

Edinburghs fantastiske Harry Potter-vandring. Barn gratis!

6. Edinburghs fantastiske Harry Potter-vandring. Barn gratis!

Barnefri :) Du trenger ikke å booke barna dine inn, bare ta dem med Du vil se flere vakre Potter-severdigheter i denne fantastiske byen og flere steder som inspirerte JK Rowling til å skape trollmannsuniverset som vi kjenner og elsker i dag. Etter at vi samles ved Tron Kirk på The Royal Mile, er turens første stopp en utsikt over den historiske Waverley jernbanestasjon. Tog er en ikonisk del av en reise med unge trollmenn. Vi drar deretter til Edinburgh University Old College, og stikker inn i gamlebyområdet for å se en skummel kirkegård og besøke en butikk nedover Victoria Street som inspirerte Diagon Alley. Vi vil også ha flott utsikt over det berømte Edinburgh Castle sammen med mange severdigheter og bygninger som inspirerte JK Rowling da hun skrev hver av bøkene, inkludert den berømte kafeen, The birth place of Harry Potter. Dette er en flott tur for familier og hardbarkede fans av Harry Potter 2 timers gåtur

Edinburgh: Harry Potter-omvisning til fots

7. Edinburgh: Harry Potter-omvisning til fots

Opplev litt magi på en spasertur i Edinburgh som er perfekt for alle fans av Harry Potter. Lær alle historiene og hemmelighetene bak de bestselgende bøkene til J.K. Rowling i byen der hun skrev dem. Besøk de originale nettstedene som ga inspirasjonen til Galtvort og karakterene som bodde innenfor dens magiske vegger. Spaser langs High Street for å se hvor Diagon Alley ble levende og hvor Lord Voldemort er gravlagt. Se den originale Galtvort-skolen, og se på en virtuell skolesamling av karakterene. Lær hvordan Edinburghs egen mørke historie med hekser og trollmenn spilte en rolle i å inspirere J.K. Rowling underveis.

Edinburgh: Fright Night Underground Ghost Tour

8. Edinburgh: Fright Night Underground Ghost Tour

Oppdag den mørke og skrekkinnjagende historien til Edinburgh, sammen med en erfaren og energisk guide. Mens du snirkler deg gjennom de skjulte vindene (smugene) utenfor Royal Mile, kan du bli underholdt av denne lidenskapelige og engasjerende historiefortelleren som, kledd i tidsriktig kostyme,  vil forkæle deg med mørke historier. Deretter kan du besøke, det som blir sett på som den mest hjemsøkte kirkegården i verden, nemlig «Greyfriars Kirkyard». Til slutt går du dypt under jorden og utforsker Edinburgh Vaults (hvelvene) under byens gater. Serien med underjordiske kamre ble fullført i 1788, og ble brukt til å huse tavernaer, og som lagringsplass for ulovlig materiale. Det inkluderte mennesker drept av seriemorderne Burke og Hare, som brukte likene i sine medisinske eksperimenter. Reis gjennom over 400 år med historie og hør skremmende sanne historier om henging, tortur, drap og trolldom. Bli skjelven av rare lyder og uforklarlige lukter, som dukker opp etter mørkets frembrudd.

Edinburgh: Old Town Historical Tour

9. Edinburgh: Old Town Historical Tour

Edinburgh har blitt en av de vakreste byene i Europa. Vi vil kjenne historien til denne middelalderbyen, med mer enn 3000 år, fra de første stammene som befolket den, pikterne, til mennene i skjørt. Vi vil snakke om de viktigste bygningene, som St. Giles Cathedral eller Edinburgh Castle. Vi vil gå gjennom de mest emblematiske gatene, som Royal Mile eller Victoria Street. Vi vil besøke skulpturen av valpen Bobby, som ligger ved siden av Greyfriars-kirkegården, hvor mange mysterier og legender er skjult, og noe paranormal aktivitet. En del av Harry Potter-boken ble skrevet i Edinburgh og dens forfatter, JK Rowling, brukte inspirasjonskirkegården, bli med oss for å finne ut hvor hun skrev og hva hun brukte som inspirasjon for romanene sine. Med så mange århundrer med historie er Skottlands hovedstad rik på historie og legender. Du kan ikke gå glipp av dette utrolige besøket til Edinburgh.

Edinburgh: Harry Potter-tur med inngang til Edinburgh Castle

10. Edinburgh: Harry Potter-tur med inngang til Edinburgh Castle

Se flere vakre Potter-severdigheter i denne fantastiske byen og flere steder som inspirerte JK Rowling til å skape trollmannsuniverset som vi kjenner og elsker i dag. Møt Tron Kirk på The Royal Mile, første stopp på turen er utsikt over den historiske Waverley jernbanestasjon. Tog er en ikonisk del av en ung trollmanns reise. Gå til Edinburgh University Old College, og gå inn i gamlebyen for å se en skummel kirkegård og besøk en butikk nedover Victoria Street som inspirerte Diagon Alley. Nyt flott utsikt over det berømte Edinburgh Castle sammen med mange severdigheter og bygninger som inspirerte JK Rowling da hun skrev hver av bøkene, inkludert den berømte kafeen. Etter vandreturen i byen drar du til det verdensberømte Edinburgh-slottet.

Tilgjengelige aktiviteter

32 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 2

Flere reisetips for Greyfriars Kirkyard

Vil du vite mer om aktiviteter i Greyfriars Kirkyard? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Greyfriars Kirkyard

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 9 254 vurderinger

We had a great tour with Kieran. Got sorted into houses at the start, then a fun trivia quiz to gain house points throughout the tour which was very fun. Kieran is a well of Harry Potter knowledge and told us all about the history of the places we visited. He was friendly and a joy to talk to about anything Harry Potter or anything at all really. Mutual interest and fellow potter heads made for a magical evening. And for once I believe Kieran learned something Potter related he didn’t know. Love from the crazy gal that wrote her bachelor thesis on Harry Potter in Scots ‍♀️⚡️

Fint besøk på kirkegården og hvelvene! Veldig fin guide! ! Som så morsom ut!! Jeg sier luft fordi jeg ikke forstår engelsk. Det ville være greit å skaffe en oversetter som for noen besøk (spesielt Scotch-besøket med enheter for andre språk! Jeg antar at mange utlendinger ikke snakker engelsk

The guide was a fantastic storyteller with great presentation skills. He told us very interesting stories related to the history of Edinburgh and ghost-related experiences.

An exciting and informative tour with an dedicated guide. A little difficult to hear what she said sometimes, but we highly recommend the tour.

Our guide Mason took us trough 2 hours of a very interesting and fun Harry Potter Tour. Can highly recommend this