Legg til datoer

Greyfriars Church

Greyfriars Church: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Edinburgh: Magisk Harry Potter-omvisning til fots

1. Edinburgh: Magisk Harry Potter-omvisning til fots

Nyt en omvisning til fots gjennom Edinburgh, med Harry Potter-tema. Se byen der forfatteren JK Rowling fant inspirasjon til Galtvort og sine berømte karakterer. Oppdag stedet hvor bøkene ble skrevet. Test dine Harry Potter-kunnskaper med en audiovisuell quiz, og samle poeng for huset ditt. Finn ut hvilket Galtvort-hus du tilhører, og om du er en magiker, en gomp eller en futt. Besøk graven til Tom Riddle på Greyfriars Kirkyard, og se forfatterens gylne håndavtrykk utenfor City Chambers. Se alt dette og mer på en magisk omvisning.

Edinburgh: Omvisning i underjordiske hvelv og på kirkegården

2. Edinburgh: Omvisning i underjordiske hvelv og på kirkegården

Bli med på en guidet spasertur til Greyfriars Graveyard og lær om en av Edinburghs mest kjente hunder. Hør dessuten historier om beryktede kriminelle. Se gotiske mausoleer og lær om bemerkelsesverdige begravelser, mens du utforsker kirkegårdens dystre historie. Fortsett til det nærliggende Edinburgh Vaults, som ligger i buene på South Bridge. Hør om regelmessige paranormale hendelser og hvordan noen historiske karakterer aldri virkelig har forlatt oss. Oppdag det tidligere fattighuset, hekser og en helvetesildklubb, og hør hvordan det hjemsøkte hvelvet nå er besatt av noe virkelig ondt.

Edinburgh: Underjordisk spøkelsestur om kvelden

3. Edinburgh: Underjordisk spøkelsestur om kvelden

Opplev verdens mest hjemsøkte by på en spøkelsestur i Edinburgh og bli skremt av den mørke siden av gamlebyen. Oppdag bortgjemte wynds (smug) utenfor Royal Mile og hør noen av Edinburghs grufulle hemmeligheter. Besøk «Greyfriars Kirkyard», som regnes som en av verdens mest hjemsøkte kirkegårder. Til slutt kan du utforske de underjordiske Edinburgh Vaults. Fullført i 1788, huset serien av kammer tavernaer og lagret ulovlig ting, inkludert de døde kroppene til de drepte av seriemorderne Burke og Hare, for deres medisinske eksperimenter. Reis gjennom over 400 år med historie og hør skremmende sanne historier om henging, tortur, drap og trolldom. Bli skjelven av rare lyder og uforklarlige lukter, som dukker opp etter mørkets frembrudd. 

Edinburgh: Ekstrem paranormal underjordisk spøkelsesjakt

4. Edinburgh: Ekstrem paranormal underjordisk spøkelsesjakt

Opplev en spøkelseomvisning best egnet for de som anser seg for å være veldig modige, og våg deg inn i noen av Edinburghs mest hjemsøkte steder, både over og under bakken. Kjenn gåsehuden brer seg, mens du følger den mørkkledde guiden din til disse skumle stedene i den skotske hovedstaden, og lærer om deres hjemsøkte historier underveis. Denne omvisningen for voksne er ikke for lettskremte, og ideell for herdede spøkelsesjegere – eller ikke-troende.Du kommer til å rusle gjennom gamle wynds (smug), som fører til verdens mest hjemsøkte kirkegård. Deretter, tar du en spasertur langs dødens sti! Under fortauet lurer «spøkelser». Reis gjennom paranormale fortellinger om spøkelser og hør begge sider av historien. Avdekk sanne og skremmende historier om hengninger, tortur, mord, hekser og kannibaler. 

Edinburgh: Harry Potter-omvisning til fots

5. Edinburgh: Harry Potter-omvisning til fots

Opplev litt magi på en spasertur i Edinburgh som er perfekt for alle fans av Harry Potter. Lær alle historiene og hemmelighetene bak de bestselgende bøkene til J.K. Rowling i byen der hun skrev dem. Besøk de originale nettstedene som ga inspirasjonen til Galtvort og karakterene som bodde innenfor dens magiske vegger. Spaser langs High Street for å se hvor Diagon Alley ble levende og hvor Lord Voldemort er gravlagt. Se den originale Galtvort-skolen, og se på en virtuell skolesamling av karakterene. Lær hvordan Edinburghs egen mørke historie med hekser og trollmenn spilte en rolle i å inspirere J.K. Rowling underveis.

Edinburgh: Fright Night Underground Ghost Tour

6. Edinburgh: Fright Night Underground Ghost Tour

Oppdag den mørke og skrekkinnjagende historien til Edinburgh, sammen med en erfaren og energisk guide. Mens du snirkler deg gjennom de skjulte vindene (smugene) utenfor Royal Mile, kan du bli underholdt av denne lidenskapelige og engasjerende historiefortelleren som, kledd i tidsriktig kostyme,  vil forkæle deg med mørke historier. Deretter kan du besøke, det som blir sett på som den mest hjemsøkte kirkegården i verden, nemlig «Greyfriars Kirkyard». Til slutt går du dypt under jorden og utforsker Edinburgh Vaults (hvelvene) under byens gater. Serien med underjordiske kamre ble fullført i 1788, og ble brukt til å huse tavernaer, og som lagringsplass for ulovlig materiale. Det inkluderte mennesker drept av seriemorderne Burke og Hare, som brukte likene i sine medisinske eksperimenter. Reis gjennom over 400 år med historie og hør skremmende sanne historier om henging, tortur, drap og trolldom. Bli skjelven av rare lyder og uforklarlige lukter, som dukker opp etter mørkets frembrudd.

Edinburgh: 3-timers historisk vandretur på italiensk

7. Edinburgh: 3-timers historisk vandretur på italiensk

Møt guiden din i Edinburgh sentrum ved City Chambers, og sett av til fots for å utforske Edinburghs gamleby. Turgåing er en av de beste måtene å oppleve området på på grunn av dens kompakte størrelse og smale passasjer, som lokalt er kjent som lukker. Følg din ekspertguide rundt Edinburghs mest ikoniske landemerker. Mens du spaserer, lytt til din kunnskapsrike guide som forteller om byens historie. Lær om fremveksten av presbyterianisme i Skottland og hør historier knyttet til St Giles' Cathedral, hvis grå middelalderspirer rager over Royal Mile, en berømt vei i hjertet av byen som er omkranset av staselige bygninger. Se for deg fortidens Edinburgh mens du hører historier om den kontroversielle monarken fra 1400-tallet, Mary, Queen of Scots, og om nøkkelfigurer fra den skotske opplysningstiden. Se det imponerende Edinburgh-slottet og bli fascinert av historier om dets oppgang og fall, og om den sagnomsuste skjebnesteinen som holdes inne. Deretter tar du veien til Mound, en kunstig ås som forbinder gamlebyen i Edinburgh med den nye byen. Ta en pause for en matbit på Grassmarket Square, og dykk deretter inn i byens mørke side ved gravplassen til Greyfriars Kirkyard. Sug til deg den skumle atmosfæren mens du lytter til historier om henrettelser og hjemsøkelser som er knyttet til stedet. Finn ut hvordan kirkegården er knyttet til de berømte Harry Potter-bøkene. Gå deretter tilbake til Royal Mile, oppdag mer om samlingene til National Museum of Scotland og avdekke hemmelighetene til Mary King's Close, en middelaldergate som ligger under Royal Mile. Turen din avsluttes ved begynnelsen av Royal Mile.

Edinburgh: Guidet spøkelsesvandring

8. Edinburgh: Guidet spøkelsesvandring

Oppdag mer om den mørke siden av Edinburghs historie på en guidet spasertur. Spaser langs Royal Mile, utforsk den skumle undergrunnen i byen, og vandre gjennom Greyfriars Graveyard. Begynn omvisningen ved en tradisjonell politiboks. Gå med guiden din opp The Royal Mile, og hør historier som har skjedd gjennom årene i området. Deretter kan du dra opp til Greyfriars Graveyard hvor mye paranormal aktivitet har blitt registrert gjennom årene. Lær om kirkegårdenes skumle fortid og de bemerkelsesverdige og beryktede menneskene som er gravlagt der. For å fullføre turen, besøk de underjordiske hvelvene fra 1700-tallet kalt Niddry's Wynd, som en gang var gamle gater, men som nå ligger under veien til South Bridge. Hør om områdets historie, hvordan hvelvene ble gravlagt, og hvilken hjemsøkt aktivitet som har funnet sted der.

Edinburgh: Greyfriars Kirkyard Tour

9. Edinburgh: Greyfriars Kirkyard Tour

Møt din lokale ekspertguide og besøk gravene til noen av de mindre kjente personene som er gravlagt i Greyfriars Kirkyard. Lær om foreleseren som lærte Charles Darwin, en skuespiller begravet i full teaterdrakt, og en esspilot fra første verdenskrig. Avdekk fascinerende historier fra tidligere århundrer mens du vandrer gjennom Edinburghs mest historiske kirkegård. Hør mer om den mystiske Miss Cathcart. Besøk gravstedet til en bestselgende romanforfatter fra 1770-tallet. Oppdag gravsteder som har lenker til moderne populærkultur, nemlig Harry Potter-bok- og filmserien. I tillegg til å lære om den skjulte historien bak kirkegården, kan du se gravstedene til kjente personer relatert til Edinburghs historie.

Edinburgh: 3-timers historisk vandretur på spansk

10. Edinburgh: 3-timers historisk vandretur på spansk

Møt guiden din i Edinburgh sentrum ved City Chambers, og sett av til fots for å utforske Edinburghs gamleby. Turgåing er en av de beste måtene å oppleve området på på grunn av dens kompakte størrelse og smale passasjer, som lokalt er kjent som «lukker». Følg din ekspertguide rundt Edinburghs mest ikoniske landemerker. Mens du spaserer, lytt til din kunnskapsrike guide som forteller om byens historie. Lær om fremveksten av presbyterianisme i Skottland og hør historier knyttet til St Giles' Cathedral, hvis grå middelalderspirer rager over Royal Mile, en berømt vei i hjertet av byen som er omkranset av staselige bygninger. Se for deg det gamle Edinburgh mens du hører historier om den kontroversielle 1400-tallsmonarken, Mary Queen of Scots, og om nøkkelfigurer fra den skotske opplysningstiden. Se det imponerende Edinburgh-slottet og bli fascinert av historier om dets oppgang og fall, og om den sagnomsuste skjebnesteinen som holdes inne. En del av de skotske kronjuvelene, ble denne eldgamle perlen fanget og holdt av engelskmennene i over 700 år før den ble returnert til skottene i 1996. Deretter tar du veien til Mound, en kunstig ås som forbinder gamlebyen i Edinburgh med den nye byen. Ta en pause for en matbit (egen regning) på Grassmarket Square, og dykk deretter inn i byens mørke side ved gravplassen til Greyfriars Kirkyard. Sug til deg den skumle atmosfæren mens du lytter til historier om henrettelser og hjemsøkelser som er knyttet til stedet. Finn ut hvordan kirkegården er knyttet til den berømte Harry Potter-romanserien. Turen din avsluttes ved begynnelsen av Royal Mile.

Tilgjengelige aktiviteter

15 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Flere reisetips for Greyfriars Church

Vil du vite mer om aktiviteter i Greyfriars Church? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Greyfriars Church

Samlet vurdering

4.7 / 5

basert på 7 940 vurderinger

We had a great tour with Kieran. Got sorted into houses at the start, then a fun trivia quiz to gain house points throughout the tour which was very fun. Kieran is a well of Harry Potter knowledge and told us all about the history of the places we visited. He was friendly and a joy to talk to about anything Harry Potter or anything at all really. Mutual interest and fellow potter heads made for a magical evening. And for once I believe Kieran learned something Potter related he didn’t know. Love from the crazy gal that wrote her bachelor thesis on Harry Potter in Scots ‍♀️⚡️

Fint besøk på kirkegården og hvelvene! Veldig fin guide! ! Som så morsom ut!! Jeg sier luft fordi jeg ikke forstår engelsk. Det ville være greit å skaffe en oversetter som for noen besøk (spesielt Scotch-besøket med enheter for andre språk! Jeg antar at mange utlendinger ikke snakker engelsk

The guide was a fantastic storyteller with great presentation skills. He told us very interesting stories related to the history of Edinburgh and ghost-related experiences.

An exciting and informative tour with an dedicated guide. A little difficult to hear what she said sometimes, but we highly recommend the tour.

Our guide Mason took us trough 2 hours of a very interesting and fun Harry Potter Tour. Can highly recommend this