Våre mest anbefalte ting å gjøre i Graubünden

Fra Milano: Cruise på Comosjøen, St. Moritz og Bernina Red Train

1. Fra Milano: Cruise på Comosjøen, St. Moritz og Bernina Red Train

Gå ombord på en luksusbuss og dra til den historiske byen Lecco før du går til bredden av Comosjøen. Gå ombord i en privat båt og cruise over det rolige vannet like etter soloppgang. Under cruiset kan du nyte utsikten over en pittoresk landsby som Bellagio og noen kjente villaer. Fortsett til St. Moritz med buss og få fantastisk utsikt over dalene og fantastiske landskap som Chiavenna og Bregaglia. Pass gjennom de alpine dalene i Graubünden og det dramatiske Maloja-passet gjennom de sveitsiske alpene. Ankom St Moritz og få litt ledig tid til å utforske og nyte lunsj eller en matbit i ditt eget tempo. Ta en titt på de eksklusive motebutikkene, gå en promenade langs innsjøen eller nipp til en varm sjokolade på en av landsbyens kafeer. Gå deretter ombord på det naturskjønne Bernina Red Train og ta en fantastisk tur langs en av de vakreste jernbanerutene i verden. Ankom landsbyen Tirano for å krysse Valtellina på vei tilbake til Milano.

Fra Milano: Dagstur til St. Moritz inkludert Bernina Express

2. Fra Milano: Dagstur til St. Moritz inkludert Bernina Express

Dra ut på en fantastisk dagstur fra Milano gjennom det spektakulære landskapet i de sveitsiske alpene ombord på det naturskjønne Bernina Red Train. Reis på de høyeste jernbanene over Alpene, klatre til glitrende isbreer opp til 2256 meter over havet. Ta fantastiske bilder av de utrolige landskapene du passerer. Hopp på en buss og dra til den lille grensebyen Tirano i Valtellina-regionen. Nyt en omvisning i byen inkludert et besøk til helligdommen. Deretter tar du ut på din fantastiske togtur til det luksuriøse feriestedet St. Moritz. Fordyp deg i fjellandskapet mens toget slanger seg og klatrer rundt i dette uberørte landskapet. Ankom St. Moritz og benytt sjansen til å rusle rundt i området. Utforsk noen av de sjarmerende butikkene og besøk feriestedet før du blir kjørt tilbake til Milano med buss. Vær oppmerksom på at reiseruten kan endres for å garantere den beste opplevelsen.

Swiss Travel Pass: Ubegrenset reise med tog, buss og båt

3. Swiss Travel Pass: Ubegrenset reise med tog, buss og båt

Swiss Travel Pass er et must for alle reisende til Sveits. Du kan nyte ubegrenset tilgang med offentlig tog, buss og båt til over 90 byer og tettsteder, og dra nytte av gratis inngang til 500+ museer, rabatterte byturer og tilgang til private og naturskjønne tog med en forutsatt setereservasjon. Det er to brede typer Swiss Travel Pass: Continuous og Flexi, med mulighet for å velge mellom 3, 4, 8 og 15 dager. Bortsett fra at det er et "alt-i-ett"-pass som lar en reisende få tilgang til alle offentlige transportmåter i landet, tilbyr det også en rekke andre fordeler på fjellutfluktene. Turer opp til Stoos, Brunni, Klewenalp, Stanserhorn og Rigi er inkludert i passet. En reduksjon på 50 % tilbys på de fleste andre fjell- og taubaner (Gornergrat, Titlis, osv.). Nyt gratis inngang til museer som FIFA World Football Museum i Zürich, National History Museum of Bern, Paul Klee Center i Bern og Natural History Museum i Genève. Utforsk med tilgang til det olympiske museet i Lausanne, Château de Chillon og Ballenberg Swiss Open-Air Museum. Så det være seg den eventyrlystne, den ivrige eller fritidsreisende, vil du ha sjansen til å få mest mulig ut av Sveits Travel Pass.

Fra Zürich: Dagstur med buss til Heidiland og Liechtenstein

4. Fra Zürich: Dagstur med buss til Heidiland og Liechtenstein

Besøk den utrolige alpine verdenen til Heidi på denne bussdagsturen fra Zürich. Ta en spasertur i gamlebyen i Rapperswil, ha fritid i hovedstaden i Liechtenstein, og utforsk Heidis landsby Maienfeld og i sommermånedene. Nyt henting fra et område ved siden av den sentralt beliggende Zurich HB jernbanestasjonen. Gå ombord på romslig buss og slapp av mens du nyter utsikten på vei til Rapperswil. Følg guiden din til den pittoreske gamlebyen og dens middelalderslott, før du har litt fritid til å utforske. Fortsett på reisen gjennom Ricken Pass med panoramautsikt over de snødekte Alpene. Nå de vakre åsene og dallandskapet i Toggenburg-regionen. Ankomst til Vaduz, hovedstaden i det lille fyrstedømmet Liechtenstein. Bruk litt fritid på å besøke det ikoniske postkontoret for å kjøpe noen prisbelønte frimerker eller stopp på en kafé for å kjøpe litt kaffe og snacks. Reis videre til Maienfeld, rammen for Heidi-historiene. Ta turen opp til Heidis landsby i sommermånedene på en kort spasertur som fører til en samling av pittoreske fjellhus, en landsbybutikk og en hørt om geiter. I vintermånedene kan du se de eldste husene i Sveits i Werdenberg, som er kjent for sitt vakre slott. Ta til slutt bussturen tilbake til Zürich langs bredden av innsjøen Walen, som er bevoktet av den majestetiske Churfirsten-fjellkjeden.

Fra Milano: Dagstur til Bernina og St. Moritz med tog

5. Fra Milano: Dagstur til Bernina og St. Moritz med tog

Tilbring en hel dag på å reise til St. Moritz på denne spennende togreisen. Berninas røde tog er en av Sveits mest vakreste jernbanestrekninger, som har en stigning på mer enn 1800 meter, noe som gjør det til den bratteste jernbanereisen i verden. En tur-retur reise fra Milano er inkludert i turen. Din togreise begynner i den italienske byen Tirano, og tar deg hele veien til det verdenskjente sveitsiske skiferiestedet Sankt Moritz. Tirano er en pittoresk middelhavsby, i et fjellområde fullt med palmer og oleander. På reisen kan du beundre landskapet i Alpene. UNESCO har til og med plassert togreisen på deres verdensarvliste. Se monumentale isbreer, kryss bratte kløfter og passer gjennom tunneler under noen av områdets mest massive fjell. I Sankt Moritz får du tid til å utforske Sveits sitt mest berømte vinterparadis, før toget går tilbake til Milano.

Fra Milano: Moritz og Bernina Express panoramatur med panoramautsikt

6. Fra Milano: Moritz og Bernina Express panoramatur med panoramautsikt

Fra oppe blant glitrende isbreer og ned til et land med palmer, tilbyr Bernina Express et landskap som forandrer seg uten like. Ingen annen jernbane forbinder nord og sør på en så fantastisk måte, med togvogner med panoramavinduer og glasstak. Om morgenen drar du med buss fra Milano Piazza della Repubblica, til den kosmopolitiske byen St. Moritz. Ved ankomst kan du nyte tiden til din disposisjon for en panoramatur langs innsjøområdet, litt shopping eller smaking på søtsaker i en av de flotte konditoriene. Ta turen over til jernbanestasjonen tidlig på ettermiddagen og få sitteplass i en av panoramavognene om bord på Bernina Express-toget på vei til Tirano. Opplev en uforglemmelig kultur- og naturopplevelse, på et tog som reiser gjennom ikke mindre enn 55 tunneler og krysser 196 broer, og takler stigninger på opptil 7 % underveis. Beundre utsikten mens toget tar deg opp i fjellet. Se med ærefrykt over panoramaene til Morteratsch-breen og den verdensberømte Montebello-kurven. Fortsett forbi innsjøene i Lago Bianco e Laj Neir opp til Alp Gruem. Når du ankommer Tirano, går du om bord på en buss for returreisen til Milano, med en ankomst sent på kvelden.

Fra Tirano: Tur-retur med Berninabanen til St. Moritz

7. Fra Tirano: Tur-retur med Berninabanen til St. Moritz

Reis med det røde Bernina-toget, det røde eventyret på skinner, og opplev det magiske landskapet i de sveitsiske alpene. Reis fra Tirano på et tidspunkt du velger, togene forlater stasjonen med rundt 1 times mellomrom, og beundre spektakulær natur mens du krysser Alpene fra Valtellina-vingårdene til isbreene i Bernina-passet. Nyt panoramautsikten fra togets vinduer, som har blitt stirret ut av i over 100 år. Len deg tilbake og slapp av på denne eventyrlige reisen når det vakre, alpine landskapet flyter forbi foran øynene dine. Hvis du ønsker kan du forlate toget på en stasjon, og hoppe på neste tog når du ønsker å fortsette reisen.Kjør hele veien fra Tirano til St. Moritz og tilbake igjen. Du kan velge en valgfri kabelbanetur til Diavolezza Refuge for å beundre fjellandskapet.

Fra Milano: Bernina-toget, sveitsiske alper og St. Moritz dagstur

8. Fra Milano: Bernina-toget, sveitsiske alper og St. Moritz dagstur

Møte med deltakere på møtepunkt (ved siden av Excelsior Hotel Gallia). Avreise til St. Moritz. Denne fantastiske 1-dagers turen fra Milano begynner! Underveis kort stopp for en kaffepause. Underveis kan du beundre det vakre landskapet i Comosjøen. Ankomst til ST. Moritz, og kort besøk av byen - Ligger i Øvre Engadine og bygget i IXX århundre, er St. Moritz et av de mest kjente turistmålene i verden. Eleganse og eksklusivitet kjennetegner denne byen som ligger på 1856 moh. av høyde midt i det storslåtte landskapet i Engadinsjøene. Tidlig ettermiddag avgang med re-toget. Kjent som det vakreste toget i verden. Toget som "klatrer opp i fjellet" med skråninger på 70 promille som berører himmelen opptil 2253 meter høye, det høyeste punktet nådd av et tog i Europa. Ruten St. Moritz-Tirano er en sti som gir muligheten til å bli overrasket over mangfoldet som naturen tilbyr oss. Ankomst til Tirano om kvelden og retur til Milano med buss/minibuss Ankomsten til Milano er ventet på kvelden. N.B. PROGRAMHISTORIEN KAN VÆRE INVERTERT. Slipp av på Hotel Gallia Piazza Duca d'Aosta, 9

Fra Como: Moritz og Tirano-tur med Bernina Express

9. Fra Como: Moritz og Tirano-tur med Bernina Express

Utforsk alpelandskapet med buss og tog på en tur med flere stopp fra Como til St. Moritz og Tirano. Kjør i en panoramautsiktsvogn om bord på Bernina Express, og reis gjennom Morteratsch-breen og fjellovergangen. Nyt fritiden i St. Moritz og Tirano for å utforske på egen hånd. Avreise fra Como om morgenen med buss, nyt utsikten over Comosjøen underveis til den kosmopolitiske byen St. Moritz. Dra nytte av fritiden til en naturskjønn spasertur langs innsjøen, for å handle, eller prøv søtsaker på et av de lokale konditoriene (kostnader ikke inkludert). Om ettermiddagen kan du ta turen til jernbanestasjonen og ta plass i en av de eksklusive panoramavognene til Bernina Express, på vei til Tirano. Reis gjennom det fortryllede landskapet til den store isbreen Morteratsch, og kryss deretter fjellovergangen på 2253 meter. Pass gjennom Poschiavo før du kommer til Tirano. Tilbring fritiden i Tirano på å utforske selvstendig. Besøk høydepunkter som må ses som helligdommen til den hellige jomfru før du setter deg tilbake på bussen for å returnere til Como, med ankomst sent på kvelden.

Swiss Travel Pass Flex: Alt-i-ett reisepass-tog, buss, båt

10. Swiss Travel Pass Flex: Alt-i-ett reisepass-tog, buss, båt

Utforsk skjønnheten i Sveits med et Swiss Travel Pass Flex tilgjengelig for 3, 4, 6, 8 og 15 fleksible dager innen 1 måned. De fritt valgbare reisedagene kan aktiveres og endres på www.activateyourpass.com når som helst. Du vil motta påloggingsinformasjonen på e-post etter kjøpet. Passet tilbyr problemfrie og ubegrensede reiser i hele Sveits på det sveitsiske reisesystemet, busser og offentlige båter, samt ubegrenset offentlig transport i byer, rabatter på mange fjellutflukter og gratis inngang til over 500 museer over hele landet på de validerte dagene . Du kan bruke passet på panoramarutene, men setereservasjon er obligatorisk. Barn under 6 år reiser gratis. Barn i alderen 6 og under 16 år når de er ledsaget av minst én forelder (som har Swiss Travel Pass) reiser gratis med Swiss Family-kortet.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Graubünden

Alle aktiviteter

55 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Graubünden

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Graubünden

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Graubünden?

Hva er de beste rimelige omvisningene i Graubünden?

Hva er de mest populære museene og utstillingene i Graubünden?

Flere reisetips for Graubünden

Vil du vite mer om aktiviteter i Graubünden? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Graubünden

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 1 918 vurderinger

Opplevelsen var veldig fin og landskapet er fantastisk. Vi ankom St. Moritz kl 12 og kl 14.48 hadde vi Bernina-toget, kanskje litt kort tid til å spise og gjøre ting rolig, selv om byen ikke er særlig stor. Bernina-toget er veldig vakkert opp til Alpe Grunn, da er faktisk landskapet monotont og jeg forventet bedre fra den spiralformede viadukten, jeg satte nok ikke pris på det fordi engene ennå ikke var grønne. Anbefalt

Turen ble godt administrert og som vår snille guide Andrea sa var vi heldige både værmessig og trafikkmessig! Landskap på veien har smaken av Sveits og den italienske landsbyen var fantastisk. Vel, reisen var ganske lang, og jeg skulle ønske jeg kunne hatt mer tid i Sveits og fjellsidene i Alpene! Men for denne planen gjorde de det bra! Og vår reiseleder gjorde det veldig bra og ga god informasjon! Takk, mann !

En flott tur. Du må huske at dette er en billett til et vanlig tog og ikke for panoramavogner med reserverte seter i Bernina Express. Du kan beundre utsikten med vinduet åpent - vinduene åpnes ikke i panoramavognene. Du kan gå av hvor som helst og på neste tog - det er ikke mulig for reserverte plasser. I begynnelsen av Bernina Express-toget er det vanlige vogner uten setereservasjoner, ikke alle vet om det.

I dag måtte være en av de beste turene vi har gjort. Det var så godt organisert og hadde tid til å stoppe og se så mye. Guiden vår Franco var strålende, veldig kunnskapsrik og vennlig. Hjelper med tips og triks hele veien. Bussjåføren vår Alessandro var fantastisk, flott sjåfør. Vi elsket virkelig alt om denne turen.

Verdt hver krone. Guiden vet hvordan hun skal gjøre jobben sin. Hvert sted er verdt å se. Jeg skulle ønske vi hadde hatt mer tid i St. Moritz og Comosjøen, men det er forståelig med alle tingene du må gjøre på en dag. Vi startet klokken 07.00 og var tilbake i Milano rundt klokken 20.00.