Opplevelser i
Grand Canyon

Nyt svimlende severdigheter og utallige utendørsaktiviteter midt i et av verdens største naturvidundre.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Fem geologiske fakta om hvordan Grand Canyon ble formet

Om du ser det ovenfra i helikopter, nedenfra i båt eller går langs dem til fots, tar Arizonas Grand Canyon pusten fra deg med sine formasjoner. Her er forklaringen på hvordan de ble til, steg for steg!

 • Da Kaibab-platået reiste seg

  1. Da Kaibab-platået reiste seg

  Da Kaibab-platået ble presset opp for 35 millioner år siden, delte den Colorado-elven i to og ledet den i et ny løp, slik at den ikke lenger rant i rettning mot Stillehavet, slik den tidligere hadde gjort.

 • Lake Bidahochi blir til

  2. Lake Bidahochi blir til

  Elvens nye løp rant ut i Mexicogolfen. Men vulkansk aktivitet stengte elveløpet og det ble dannet en ny innsjø.

 • Elvene gjenforenes

  3. Elvene gjenforenes

  Omsider eroderte en vei seg gjennom Kaibab-platået. Prosessen gikk spesielt raskt på grunn av den siste istiden og elvens to løp ble gjenforent.

 • Den lille Colorado-elven oppstår

  4. Den lille Colorado-elven oppstår

  Da et brattere løp mot vest åpnet seg, ble Lake Bidahochi tømt for vann. Tilbake sto kun en dyp kløft. Det er her den lille Colorado-elven renner gjennom i dag.

 • Det slutter aldri!

  5. Det slutter aldri!

  Selv om formasjonene er skapt over svært mange år, så er det fremdeles errosjoner her. Om 35 millioner år ser det nok helt anderledes ut!

Planlegg besøket ditt

 • Når bør jeg reise hit?

  Fra slutten av april til tildlig i juni er den beste perioden for et besøk til Grand Canyon. Da får du deilig temperatur, men samtidig kommer du før den verste sommerheten slår til. September og tidlig i november er også en god tidsperiode om du ikke vil reise i den travleste høysesongen og det er fremdeles ikke for kaldt.

 • Hva bør jeg pakke

  Været er uforutsigbart så ta med regntøy selv om himmelen er skyfri når du drar. Om sommeren kan den kjølige brisen få deg til å glemme at solen steker, så husk å smøre deg med solkrem selv om det ikke føles nødvendig. Ha med deg rikelig med vann å drikke og gjerne litt småmat. Stol på oss, det er mye bedre å småspise litt lett mat underveis enn å spise et stort måltid før du drar ut.

 • Hvordan bør jeg kle meg?

  Når det er varmt er det lurt å dekke seg til med lett og lyst tøy som puster godt, for det er ikke bra å få solsteken rett på huden hele dagen. Solhatt og solbriller er også en fordel i sommersesongen, og gode tursko er helt nødvendig uansett når på året du drar. Pass på at skoene sitter godt på foten, ellers kan du ende opp med skrubbsår og forslåtte bein etter vandringen.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Den sørlige delen av Rim er åpen hver dag hele året rundt. Nord-Rim er bare åpen fra 15. mai til 15. oktober.
 • Pris
  Adgang for en person koster 12 USD for 7 dager.
 • Behøver jeg en guide?
  Det er flere fine turer tilgjengelig! Det kan være lurt å sjekke ut våre bestselgende turer.
 • Hvordan komme seg dit?
  Du kan kjøre med bil gjennom Kaibab-nasjonalpark eller du kan slappe av i Arizona-bussen.
 • Flere tips

  • Flere ganger i året er det dager med gratis adgang, så sjekk hjemmesidene før du drar.

  • Husk at dersom du kommer med bil, må du betale for å kjøre inn i området.

Flere reisetips for Grand Canyon

Vil du vite mer om aktiviteter i Grand Canyon? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Grand Canyon

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 5 473 vurderinger

Grand Canyon er forbløffende. Ingenting kunne forandre den sanne majestetiske skjønnheten, men sjåføren vår, Panda, prøvde sitt beste. Denne fyren var innbitt, nedlatende og tidvis sjarmerende. Og han elsker tilsynelatende lyden av sin egen stemme. Informasjonen ble verdsatt, men Panda så ut til å fortelle oss hele tiden at 'vi kunne ikke gjøre det han gjør'. Vi kunne aldri være en så stor utforsker av Grand Canyon '(kanskje sant, men han trengte ikke si det på den måten) eller at han kjenner de syv hemmelige inngangene til Las Vegas hjemløse underjordiske, men vi ville aldri gjort det. Panda virker som en virkelig fin goy, og jeg setter pris på hjelpen hans, men han har diaré i munnen, og virkelig ville vi bare lure på vei tilbake, men han bare surret på og om tilfeldige ting. Han gjorde en god jobb med å skaffe oss stolene og måltidene våre, og solnedgangen var virkelig vakker, pluss at han ga gode fotograferingsråd, han trenger bare å kutte praten med omtrent to tredjede

Reiselederen vår Walter gjorde hele forskjellen på den turen - han er morsom, velbevandret og kunnskapsrik om Vegas historie og selve turen, høflig, men samtidig komisk - gjorde turen skjønt lenge, det føles som om det gikk så raskt du vil ha mer fra ham - jeg vil gjøre det igjen når som helst. Vi feiret vårt 31. bryllupsdag den turen gjorde den så minneverdig og morsom ❤️❤️❤️

Jeg vil si takk for denne vakre turen. Det var fantastisk. Vår transport- og sikkerhetsspesialist Walter er min helt :) Han er en flott mann - og jeg vil dele min erfaring med vennene mine - men jeg vil at de skal bli ledet av Walter, og ingen andre!

En fantastisk opplevelse. Anbefales på sterkeste

Det var en stor opplevelse for alle som var med. Det må oppleves når man er i Grand Canyon. Veldig flink og hyggelig pilot. Fine helikoptere. Anbefales på det sterkeste

Proft og bra gjennomført. Følte oss trygg og bra ivaretatt.