Våre mest anbefalte ting å gjøre i Göteborg

Gøteborg: Sightseeing til lands og vanns med amfibiebuss

1. Gøteborg: Sightseeing til lands og vanns med amfibiebuss

Opplev sightseeing med et plask under en amfibisk busstur i Gøteborg. Gå forbi de viktigste høydepunktene som Feskekörka, Poseidon, Liseberg og mer, mens du hører om historien og kulturen til byen fra guiden din. Start sightseeingen på Stora Teatern, et musikal og teaterbygg i sentrum, hvor du går ombord på bussen. Deretter satte du kurs gjennom det sentrale Gøteborgs steder, hvor du passerer steder som Avenyn, Poseidon, Liseberg, Ullevi og Feskekörka. Når overflaten under endrer seg, begynner den virkelige moroa, og det er på tide at bussen blir våt. Hold fast på telefonene og kameraene dine, og forbered deg på noen sommerfugler i magen når den 10-tonns tunge bussen forvandles til en amfibiebåt og plasker ut i elven. Lytt mens musikken blir høyere og en stor skvett med vann treffer frontruten. Før du vet ordet av det, flyter du på vannet. Etter et par minutters cruise på vannet, forteller guiden litt mer informasjon om hvordan bussen fungerer.  Fra vannet har du en flott utsikt til byen, og du kan se store skip forlate og legge til ved bryggene i byen. Etter omtrent 20 minutter i vannet, returnerer du til startstedet og passerer noen mer utrolige severdigheter på veien.

Göteborg: Skjærgårdscruise med guide

2. Göteborg: Skjærgårdscruise med guide

Start båtturen din med å cruise gjennom den blomstrende Göteborg havn, som er den største havnen i Skandinavia, og lær mer om den daglige driften fra den innsiktsfulle live -kommentaren. Når båtturet fortsetter, får du sjansen til å beundre Älvsborg festning, et av Sveriges best bevarte fort, og høre fra guiden om en historie som strekker seg mange århundrer tilbake. Seil deretter rundt på de sørlige øyene i den vakre Gøteborg -skjærgården, og beundre det naturskjønne landskapet med klipper, holmer og hav, som er så fruktbare for vestkysten av Sverige.

Storbritannia/Europa: eSim Mobile Data Plan

3. Storbritannia/Europa: eSim Mobile Data Plan

Gjør turen problemfri med ditt praktiske eSIM. Hold kontakten på dine reiser med høyhastighetsdekning i de 42 mest besøkte regionene i Europa og Storbritannia. Kjøp og installer eSIM når som helst og hvor som helst, og velg fra en rekke datapakker, gyldighetsalternativer og dekning i flere land. Bare skann eSIM QR-koden for å få tilgang til alle viktige apper på turen. Unngå bryet med å administrere flere SIM-kort med denne løsningen uten avfall. Få ett eSIM per enhet og fyll på ved ganske enkelt å kjøpe og aktivere flere eSIM-abonnementer mens du går. Når den er aktivert, vil dekningen din begynne i henhold til den valgte varigheten. Dra fordel av dekning i Østerrike, Albania, Belgia, Bulgaria, Kroatia, Kypros, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Gibraltar, Ungarn, Isle of Man, Island, Irland, Italia (inkludert San Marino og Vatikanet), Jersey Island, Kasakhstan, Latvia, Litauen, Liechtenstein, Luxembourg, Også dekket er Malta, Nederland, Nord-Makedonia, Norge, Portugal, Polen, Romania, Serbia, Slovak, Slovenia, Spania, Sverige, Sveits, Tyrkia, Ukraina, Usbekistan, Storbritannia og Nord- Irland. Alle iPhone-modeller som lanseres utover iPhone XS kan støtte eSIM. For Android, hvis du er usikker, sjekk med retningslinjebildet for kvalifisering. APN (Access Point Name): Internett Informasjon om lokal operatør: Storbritannia: Telefonica / Vodafone /Hutchison 3G /Everything Everywhere

Gøteborg: Go City All-Inclusive Pass med 20+ attraksjoner

4. Gøteborg: Go City All-Inclusive Pass med 20+ attraksjoner

Opplev det beste fra Gøteborg og spar opptil 50 %* med et praktisk alt inkludert digitalt pass. Velg mellom 1-dagers eller flerdagers pass og nyt tilgang til mer enn 25 attraksjoner, turer og andre opplevelser. Legg ut på fascinerende buss- og båtturer, og besøk byens mest populære museer. Bruk telefonen som inngangsbillett til alle de inkluderte attraksjonene, i så mange dager du velger. Last ned Go City-appen og bruk den interaktive guiden, Planlegg reiseruten din og bestill attraksjoner i sanntid, aktiver deretter passet ditt ved å skanne QR-koden på en hvilken som helst attraksjon. Cruise gjennom den sørlige skjærgården til den vakre øya Vinga, besøk det berømte Volvo-museet, eller utforsk historisk og moderne design på Röhsska-museet. Tilpass eventyret ditt med hopp-på-hopp-av-buss- og båtturer, og se lokale skjulte perler ombord på en paddan-båt. Gøteborg All-inclusive Pass inkluderer: • Universeum • Paddan-båttur (sesongbestemt - april til september) • Röhsska-museet • Laserdome • Prison Island (reservasjon kreves) • Guidet tur til Vinga (sesongbestemt - juni til august*) • Bohus festning • Hopp-på-hopp-av-båttur (sesongbestemt - juni til august*) • Gunnebo Hus • Hopp-på-hopp-av-busstur (sesongbestemt - april til september*) • Omvisning i skjærgården (sesongbestemt - sommer*) • Volvo Museum • Göteborgs konstmuseum & Hasselblad Center • Gøteborgs sjokolade- og godteributikk • Gøteborgs sporveismuseum • Göteborgs idrettsmuseum • Casino Cosmopol • Röda Sten Konsthall • Slottsskogen Adventure Golf (sesongbasert - april til oktober*) • Omvisning på Hisingen (sesongbestemt - vår*) • Göteborgs Stadsmuseum • Säveån paddan båttur (sesongbestemt - vår*) • Maritiman flytende skipsmuseum (sesongbasert - april til oktober*) • Aeroseum • Göteborgs botaniske hage • Kajakkeventyr i Gøteborg sentrum *Besparelser basert på eksempler på reiseruter på Go City-nettstedet. **Vennligst merk: sesongbaserte aktiviteters tidsplaner kan endres og er kanskje ikke i drift hver dag i uken. Sørg for å sjekke attraksjonsinformasjonen på guiden eller Go City-appen før du drar.

Göteborg: Omvisning til fots i Haga

5. Göteborg: Omvisning til fots i Haga

Haga er en av de eldste bydelene i Göteborg. Gågaten Haga Nygata er omkranset av velbevarte hus, mange av dem i den karakteristiske Göteborg-stilen «landshövdingehus», med én etasje i murstein og resten i tre. Alle de ikoniske husene og bygningene har stor historisk betydning, og i løpet av denne 2 timer lange omvisningen vil guiden fortelle deg om noen av de beste. La deg sjarmere på den svenskeste måten, av et nabolag som på 1800-tallet var et slumområde med dårlig rykte, men som i dag er Göteborgs hippeste område med kafeer, delikatessebutikker og uavhengige butikker. Følg den lokale guiden til områdets severdigheter, skjulte perler og lokale hotspots, og få en god introduksjon til Göteborgs mest ikoniske nabolag.  

Gøteborg: Universeum inngangsbillett

6. Gøteborg: Universeum inngangsbillett

Bestill inngangsbilletter til Universeum, et offentlig vitenskapssenter og museum i Gøteborg, og en av Sveriges mest besøkte opplevelser. Opplev alt fra raketter og planeter til aper og atomer – og nesten alt i mellom. Utforsk verden, ned til dens minste molekyler, så vel som ufattelig store galakser, for å finne ut hvor vi passer inn i universet. Lytt til dyreforedrag, bli med på en guidet tur eller se et show. Hvis du føler deg sulten eller i humør for en matbit, kan du gå til nærmeste restaurant og kafé i bygningen. Gjennomfør eksperimenter som en vitenskapsmann ved Chemistry Lab, eller lær om kroppen din på Humans-utstillingen. Oppdag nytten av matematikk i hverdagen på Mathrix. Ta med de minste til Miniverseum. Gå gjennom villmarken og se aper og dovendyr i regnskogen. Oppdag livets fascinerende mekanismer, menneskehetens tekniske fremskritt, naturens episke mangfold og rommets utallige mysterier. Forstå den bredere konteksten av emner og fenomener, og lær hvordan verden fungerer og hvordan alt henger sammen.

Lilla Bommen: 4-timers guidet båttur til Vinga Island

7. Lilla Bommen: 4-timers guidet båttur til Vinga Island

Hopp ombord på M/S Carl Michael Bellman-båten og kjør fra Lilla Bommen gjennom havnen og den sørlige skjærgården til Gøteborgs vestligste punkt: øya Vinga. Nyt kommentarer fra en live guide på en tur på omtrent 1 time og 15 minutter hver vei. Nyt den vidstrakte havutsikten eller sjekk ut kaféen ombord, hvor du kan kjøpe kaffe, kaker, snacks, øl, vin og alkoholfrie drinker. Ved ankomst til Vinga, ta en time til å utforske øya. Gå langs stiene og utforsk den vakre naturen, besøk det berømte fyret, svøm i havet, eller finn et sted i solen og slapp av.

GOT Gøteborg Landvetter Lufthavn: Vinga Lounge Access

8. GOT Gøteborg Landvetter Lufthavn: Vinga Lounge Access

Unngå folkemengdene og kaoset i den offentlige avgangssalongen og slapp av med stil før flyturen fra Gøteborg Landvetter lufthavn. Nyt et 3-timers opphold og gjør deg komfortabel i premium-loungene i hovedterminalen. Vinga Lounge tilbyr åpne omgivelser med fantastisk utsikt over flyplassen slik at du kan nyte soloppgangen eller solnedgangen. Salongen tilbyr en buffé med et utvalg av mat og snacks, inkludert gratis drikke som øl og husets vin. I salongen kan du nyte muligheten til å slappe av før flyturen og slappe av på de komfortable sitteplassene mens du ser på TV, utstyrt med Sky Sports, eller leser en av de tilgjengelige e-avisene eller e-magasinene. Du kan også benytte deg av salongens ubegrensede høyhastighets-Wi-Fi og spise på en rekke ferske sesongbaserte matvarer samt drikke fra en bar med full service.

Gøteborg: Guidet fotvandring og svensk Fika-tur

9. Gøteborg: Guidet fotvandring og svensk Fika-tur

Gjør som svenskene og ta en tradisjonell fika på en fik. Guiden din vil lære deg kunsten å svensk fika, det å slappe av med en kaffe og et bakverk. Oppdag Gøteborgs førsteklasses kafeer og prisbelønte bakerier. Fordyp deg i deres sjarmerende atmosfære og ta Instagram-verdige bilder av godbitene dine. Du vil også høre historier om byen og lære interessante fakta på denne 2-timers vandreturen.

Gøteborg: Byens høydepunkter - sykkeltur med transfer

10. Gøteborg: Byens høydepunkter - sykkeltur med transfer

I henhold til ønsket tidspunkt. Henting på hotellet: Møt reiselederen på hotellet. Sørg for at alle har med seg sykler og sikkerhetsutstyr. Göteborgs konstmuseum: Oppdag museets eksteriør. Ta et minneverdig bilde under veiledning av reiselederen. Få interessant informasjon om museets historie og bemerkelsesverdige kunstverk. Gustav Adolfs Torg: Utforsk Gustav Adolfs Torg. Lær om kong Gustav Adolfs og betydningen av hans statue. Beundre arkitekturen i rådhuset og børsbygningene fra 1500-tallet. Kystsykkeltur: Nyt en forfriskende sykkeltur langs Nordsjøkysten. Kjenn vinden i ansiktet mens du sykler på veier som ikke er overfylte. Nyt den naturskjønne utsikten og få med deg noen minneverdige øyeblikk. Haga-distriktet: Utforsk Haga, Göteborgs gamleby med aner helt tilbake til 1648. Beundre den unike trearkitekturen. Fordyp deg i den nordeuropeiske livsstilen ved å nyte en fika på en svensk kaffebar. Utforsk koselige butikker og kjøp kanskje noen suvenirer. Retur til hotellet: Avslutt sykkelturen og returner til hotellet. Ta deg tid til å friske opp og slappe av.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Göteborg

Alle aktiviteter

37 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Ofte stilte spørsmål om Göteborg

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Göteborg?

Hvilke er de beste omvisningene å bli med på i Göteborg med barn?

Hva er de beste innendørsaktivitetene i Göteborg på regnværsdager?

Flere reisetips for Göteborg

Vil du vite mer om aktiviteter i Göteborg? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Göteborg

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 693 vurderinger

En fin, liten bytur med alle de viktige stasjonene i Gøteborg og selvfølgelig høydepunktet med turen ut i vannet, hvor bussen så blir en båt. Et godt alternativ til turgåing med mye mindre informasjon om ulike personligheter og steder i byen. Varme klær er viktig siden det er litt kjøligere i februar og bussen er litt trekkfull. Turen var planlagt på engelsk, men endte opp med å bli halvparten svensk, halvparten engelsk. Det er definitivt verdt det.

Det var en opplevelse av de sjeldne! Action, kul musikk, kjempe flink guide ( Gabriella )og sjåfør/kaptein ( Jokke) , interessant info om byen. Bare gøy fra det øyeblikket du går ombord til du braser ut i sjøen i full fart og til du stiger av igjen. Tar gjerne ocean bus igjen. Lene

The guides are Worth the trip alone. They were fantastic and very good in their Job. A very exiting tour, antiklimax when we went out in the water. I will never forget this.

A very enjoyong trip! The captain was very Nice and The guide was rally good. Made The trip funny and interesting! I can recommand The trip to everyone!!! Enjoy!

Fantastisk morsom måte å se byen på. Utmerket reiseleder med perfekt engelsk og har mye informasjon om forskjellige deler av byen