Våre mest anbefalte ting å gjøre i Göteborg

Gøteborg: Sightseeing til lands og vanns med amfibiebuss

1. Gøteborg: Sightseeing til lands og vanns med amfibiebuss

Opplev sightseeing med et plask under en amfibisk busstur i Gøteborg. Gå forbi de viktigste høydepunktene som Feskekörka, Poseidon, Liseberg og mer, mens du hører om historien og kulturen til byen fra guiden din. Start sightseeingen på Stora Teatern, et musikal og teaterbygg i sentrum, hvor du går ombord på bussen. Deretter satte du kurs gjennom det sentrale Gøteborgs steder, hvor du passerer steder som Avenyn, Poseidon, Liseberg, Ullevi og Feskekörka. Når overflaten under endrer seg, begynner den virkelige moroa, og det er på tide at bussen blir våt. Hold fast på telefonene og kameraene dine, og forbered deg på noen sommerfugler i magen når den 10-tonns tunge bussen forvandles til en amfibiebåt og plasker ut i elven. Lytt mens musikken blir høyere og en stor skvett med vann treffer frontruten. Før du vet ordet av det, flyter du på vannet. Etter et par minutters cruise på vannet, forteller guiden litt mer informasjon om hvordan bussen fungerer.  Fra vannet har du en flott utsikt til byen, og du kan se store skip forlate og legge til ved bryggene i byen. Etter omtrent 20 minutter i vannet, returnerer du til startstedet og passerer noen mer utrolige severdigheter på veien.

Göteborg: Skjærgårdscruise med guide

2. Göteborg: Skjærgårdscruise med guide

Start båtturen din med å cruise gjennom den blomstrende Göteborg havn, som er den største havnen i Skandinavia, og lær mer om den daglige driften fra den innsiktsfulle live -kommentaren. Når båtturet fortsetter, får du sjansen til å beundre Älvsborg festning, et av Sveriges best bevarte fort, og høre fra guiden om en historie som strekker seg mange århundrer tilbake. Seil deretter rundt på de sørlige øyene i den vakre Gøteborg -skjærgården, og beundre det naturskjønne landskapet med klipper, holmer og hav, som er så fruktbare for vestkysten av Sverige.

Gøteborg: 24-timers billett til hopp-på hopp-av-buss

3. Gøteborg: 24-timers billett til hopp-på hopp-av-buss

Få med deg severdighetene i Göteborg i ditt eget tempo med en 24-timers billett til hopp-på hopp-av-bussen. Hopp av og på ved 8 ulike stoppesteder langs ruten, med en rekke områder og attraksjoner som du kan utforske. Bussen stopper ved: 1. Stora Teatern, 2. Järntorget, 3. Linnéplatsen, 4. Haga, 5. Valand / Kungsgatan, 6. Korsvägen / Liseberg, 7. Drottningtorget og 8. Brunnsparken / Lejontrappan. La deg begeistre av Stora Teatern, der mange av byens store konserter og forestillinger finner sted. Besøk fiskemarkedet i Feskekörka som er bygd i gotisk stil, få fantastisk utsikt til elven fra bussens øverste dekk og få innblikk i byens historie med de informative kommentarene om bord på 7 forskjellige språk.

Göteborg: Omvisning til fots i Haga

4. Göteborg: Omvisning til fots i Haga

Haga er en av de eldste bydelene i Göteborg. Gågaten Haga Nygata er omkranset av velbevarte hus, mange av dem i den karakteristiske Göteborg-stilen «landshövdingehus», med én etasje i murstein og resten i tre. Alle de ikoniske husene og bygningene har stor historisk betydning, og i løpet av denne 2 timer lange omvisningen vil guiden fortelle deg om noen av de beste. La deg sjarmere på den svenskeste måten, av et nabolag som på 1800-tallet var et slumområde med dårlig rykte, men som i dag er Göteborgs hippeste område med kafeer, delikatessebutikker og uavhengige butikker. Følg den lokale guiden til områdets severdigheter, skjulte perler og lokale hotspots, og få en god introduksjon til Göteborgs mest ikoniske nabolag.  

Gøteborg: Paddan Sightseeing Cruise på Savean-elven

5. Gøteborg: Paddan Sightseeing Cruise på Savean-elven

Det to timer lange cruiset drives med en av de populære åpne sightseeingbåtene kalt Paddan. Start fra Kungsportsplatsen og seil gjennom de smale bykanalene og fortsett deretter gjennom havnen til elveutløpet av Säveån. På veien vil guiden din peke ut både byens landemerker og populære attraksjoner. Säveån blir noen ganger referert til som Gøteborgs Amazonas med sin rike natur og fauna. Hvis du er heldig kan du få et glimt av en bever som sorterer ut greiner til reiret sitt. Fugleelskere vil også finne dette området attraktivt da det frodige miljøet er et populært gjemmested for mange fugler. Liveguiden vil sørge for at du får mest mulig ut av opplevelsen din.

Gøteborg: 24-timers billett til hopp på hopp av-buss

6. Gøteborg: 24-timers billett til hopp på hopp av-buss

Ta en sightseeingtur rundt i Gøteborg med en åpen dobbeltdekker buss. Kjør forbi de fleste av Gøteborgs historiske og moderne severdigheter og gå av og på etter eget ønske på de 7 stoppene underveis. Oppdag Sveriges travleste havneby og se severdigheter som Feskekôrka fisketorg, Nordstan kjøpesenter, vikingbåtene ved Lilla Bommen og mer. En informativ audioguide på 5 språk gir interessante kommentarer underveis, mens et uttrekkbart tak beskytter deg i tilfelle dårlig vær. Du kan gå av og på etter eget ønske på de angitte stoppene langs ruten - billetten er gyldig i 24 timer. I dårlig vær kan et beskyttende tak raskt monteres på bussene. Stopp underveis: Stora teatern: Utgangspunkt for bussturer, rett ved den store og berømte shoppinggaten Avenyn. 2. Feskekôrka  (nærmest cruisehavnen):  Gøteborgs elskede fiskemarked. Nyt en lunsj på en av de mange restaurantene  3. Valand/Avenyn : Gå i den vakre Vasagatan ned til den koselige bydelen Haga, som kan skilte med mange fine kafeer og butikker. 4. Korsvägen (Liseberg): Et viktig veikryss for buss og trikk, nær Liseberg, Universeum og Världskulturmuseet. 5. Drottningtorget: I nærheten av den sentrale jernbanestasjonen og byens hager hvor du kan spasere rundt i vakre omgivelser. 6 Gustav Adolfs Torg : Dette stoppet er i nærheten Skandinavias største kjøpesenter Nordstan, som absolutt er verdt et besøk! Spis en lunsj på en av restaurantene i nærheten. 7. Lilla Bommen: Ligger nær operahuset, barken Viking og båtene til Älvsborgs festning.

Lilla Bommen: 4-timers guidet båttur til Vinga Island

7. Lilla Bommen: 4-timers guidet båttur til Vinga Island

Hopp ombord på M/S Carl Michael Bellman-båten og kjør fra Lilla Bommen gjennom havnen og den sørlige skjærgården til Gøteborgs vestligste punkt: øya Vinga. Nyt kommentarer fra en live guide på en tur på omtrent 1 time og 15 minutter hver vei. Nyt den vidstrakte havutsikten eller sjekk ut kaféen ombord, hvor du kan kjøpe kaffe, kaker, snacks, øl, vin og alkoholfrie drinker. Ved ankomst til Vinga, ta en time til å utforske øya. Gå langs stiene og utforsk den vakre naturen, besøk det berømte fyret, svøm i havet, eller finn et sted i solen og slapp av.

Gøteborg: Guidet fotvandring og svensk Fika-tur

8. Gøteborg: Guidet fotvandring og svensk Fika-tur

Gjør som svenskene og ta en tradisjonell fika på en fik. Guiden din vil lære deg kunsten å svensk fika, det å slappe av med en kaffe og et bakverk. Oppdag Gøteborgs førsteklasses kafeer og prisbelønte bakerier. Fordyp deg i deres sjarmerende atmosfære og ta Instagram-verdige bilder av godbitene dine. Du vil også høre historier om byen og lære interessante fakta på denne 2-timers vandreturen.

Gøteborg: Slottsskogen Park & Botanical Garden Tour

9. Gøteborg: Slottsskogen Park & Botanical Garden Tour

Kl. 10:00 - Start dagen med å hente deg til Slottsskogen. Parken ligger i Haga-distriktet i Gøteborg, som er 30 minutter å komme dit. 10:30 - Utforsk Slottsskogen Park, som er en av de største parkene i Gøteborg. Parken har mange forskjellige områder å utforske, inkludert en dyrehage, en lekeplass og flere turstier. Kl. 11:30 - Ta turen til Göteborgs botaniske hage, som ligger bare en kort tur. 12:00 - Utforsk Göteborgs botaniske hage, som er en av de største botaniske hagene i Europa. Hagen har over 16 000 forskjellige plantearter, inkludert sjeldne og truede arter fra hele verden. Sørg for å sjekke ut arboretet, steinhagen og den japanske hagen. 13:00 - Ta en pause til lunsj på en av de mange kafeene eller restaurantene i området. Et flott alternativ er Linnéterrassen Café, som ligger innenfor den botaniske hagen. 14:00 - Fortsett å utforske Botanisk hage, eller dra tilbake til Slottsskogen Park for å tilbringe mer tid der. 15:00 - Avslutt dagen med å kjøre deg tilbake til startpunktet.

Gøteborg: Privat Göta Älv-båttur med henting

10. Gøteborg: Privat Göta Älv-båttur med henting

I henhold til forespørselen din vil vår guide hente deg fra hotellet ditt i Gøteborg, og deretter kjøre deg til sentrum av sentrum for å begynne å ta båten din og oppdage Gøteborg på fritt vis og føle vinden i ansiktet ditt gjennom urørte veier. Lejontrappan er utgangspunktet for å kjøre båt og det er et av de mest kjente punktene i Gøteborg. Lejontrappan er et svensk ord og betyr på engelsk The Lion Stairs. Nyt båten i Goth-elven gjennom Gustav Adolfs plass hvor du vil få se og lære av guiden vår om kong Gustav Adolfs statue som har stått på torget siden slutten av 1600-tallet. I tillegg vil du få se og lære om børsbygningen som kan dateres tilbake til 1700-tallet og konstruert med form av den nye klassiske kunsten. Ta deretter båten gjennom Den tyske kirken, også kalt Christinae Church, er kirken som ligger i sentrum av Gøteborg, Sverige. Oppkalt etter dronning Christina, ble den innviet i 1748, og brukt av den tyske og nederlandske menigheten i Gøteborg. Etter det kan du nyte båten i det åpne Østersjøen ved Lilla Bommen er en del av Gøteborgs havn som brukes til besøksbåter og også navnet gitt til landet rundt havnen. Den navngitte bygningen sammen med Göteborgsoperaen og barken Viking ligger alle på Lilla Bommen. Vann og snacks vil bli servert under båtturen. Avslutt turen med utsikten og historien til Feskekörka er et svensk ord og betyr på engelsk fiskekirken, det er et innendørs fiskemarked i Gøteborg, Sverige, som har fått navnet sitt fra bygningens likhet med en nygotisk kirke. Den åpnet 1. november 1874, og ble tegnet av byarkitekten Victor von Gegerfelt. På slutten av turen kjører du deg tilbake til hotellet ditt.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Göteborg

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Göteborg

Alle aktiviteter

28 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 2

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Göteborg

Utforsk alle

Flere reisetips for Göteborg

Vil du vite mer om aktiviteter i Göteborg? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Göteborg

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 693 vurderinger

En fin, liten bytur med alle de viktige stasjonene i Gøteborg og selvfølgelig høydepunktet med turen ut i vannet, hvor bussen så blir en båt. Et godt alternativ til turgåing med mye mindre informasjon om ulike personligheter og steder i byen. Varme klær er viktig siden det er litt kjøligere i februar og bussen er litt trekkfull. Turen var planlagt på engelsk, men endte opp med å bli halvparten svensk, halvparten engelsk. Det er definitivt verdt det.

Det var en opplevelse av de sjeldne! Action, kul musikk, kjempe flink guide ( Gabriella )og sjåfør/kaptein ( Jokke) , interessant info om byen. Bare gøy fra det øyeblikket du går ombord til du braser ut i sjøen i full fart og til du stiger av igjen. Tar gjerne ocean bus igjen. Lene

The guides are Worth the trip alone. They were fantastic and very good in their Job. A very exiting tour, antiklimax when we went out in the water. I will never forget this.

A very enjoyong trip! The captain was very Nice and The guide was rally good. Made The trip funny and interesting! I can recommand The trip to everyone!!! Enjoy!

Fantastisk morsom måte å se byen på. Utmerket reiseleder med perfekt engelsk og har mye informasjon om forskjellige deler av byen