Våre mest anbefalte ting å gjøre i Glencoe

Fra Edinburgh: Omvisning av Loch Ness, Glencoe og det skotske høylandet

1. Fra Edinburgh: Omvisning av Loch Ness, Glencoe og det skotske høylandet

Dra avsted til det skotske høylandet, enten du er på jakt etter Loch Ness-monsteret eller simpelthen for en vakker dagstur, med avreise fra Edinburgh. Etter henting kan du slappe av på bussen og lytte til guidens underholdende kommentar. Besøk Kilmahog og få en introduksjon til det berømte skotsk høylandsfeet og en kopp kaffe. Kjør deretter videre til Glencoe og nyt et 10-minutters stopp for å ta bilder av den uforglemmelige utsikten til høylandet. Du stopper for lunsj i Fort William-området, hvor guiden din kan gi deg tips om hvor du bør spise. Hvis du er interessert i kiltens mysterier, kan du få en liten introduksjon til dette plagget her. Deretter blir du kjørt til selveste Loch Ness. Tilpass opplevelsen din ved Loch Ness. Du kan velge mellom å besøke det majestetiske Urquhart slott, eller å hoppe på en båt på jakt etter «Nessie», som lokalbefolkningen gjerne kaller sjøormen. Eller simpelthen slapp av på brygga med en kopp kaffe og nyt den fantastiske utsikten. På vei hjem kan du ta en kort matpause i den vakre landsbyen Pitlochry, som ligger i hjertet av landet, før du returnerer til Edinburgh.

Fra Edinburgh: Dagstur til Glenfinnan, Fort William og Glencoe

2. Fra Edinburgh: Dagstur til Glenfinnan, Fort William og Glencoe

Legg ut på en dagstur til det naturskjønne skotske høylandet på en dagstur fra Edinburgh. Besøk Glenfinnan, Glencoe og Fort William og nyt landskapet til Hollywood-filmer, inkludert Harry Potter-serien. Gå av fra Edinburghs travle gater mens du reiser med buss forbi noen av de mest ikoniske severdighetene som Edinburgh Castle på vei ut av byen. Beundre naturen på reisen nordover inn i det robuste skotske høylandet, med et stopp for forfriskninger ved inngangsporten til høylandet i Callander. Kjør gjennom det røffe landskapet til Glencoe, hvor James Bonds' Skyfall ble filmet. Se bakteppet til noen scener fra Harry Potter og fangen fra Azkaban. Ta en pause her for bilder og for å lære om Glencoes historie, inkludert massakren på MacDonald-klanen i 1692. Fra den atmosfæriske Glencoe, reis videre langs bredden av Loch Linnhe til høylandsbyen Fort William, som ligger ved foten av Storbritannias høyeste fjell - Ben Nevis. Stopp her for å strekke på bena og ta en tidlig lunsjpause. Fortsett deretter til den fantastiske Glenfinnan-viadukten, som fungerte som den naturskjønne ruten til Galtvortekspressen i Harry Potter-serien. Oppdag rammen for Triwizard-turneringen fra filmen, og innsjøen fra Galtvorts eiendom. Besøk Glenfinnan-monumentet, som symboliserer en av de viktigste begivenhetene i skotsk historie; jakobittopprøret i 1745. Deretter, avreise fra Glenfinnan, len deg tilbake og slapp av på reisen til Edinburgh, og stopp for forfriskninger i den lille landsbyen Pitlochry på veien.

Fra Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, høylandet og Ben Nevis

3. Fra Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, høylandet og Ben Nevis

Reis fra Edinburgh med en luksuriøs buss med klimaanlegg (maks 57 seter). Passer Stirling Castle og hør reiselederen din fortelle historier om William Wallace, Robert the Bruce og de blodige kampene som utkjempes på disse kantene. Først kommer du til byen Callander, som ligger ved foten av Trossachs. Deretter kjører du forbi Loch Lomond og Trossachs nasjonalpark. Underveis forteller den skotske guiden deg om Rob Roy MacGregor, den beryktede Highlander. Gå i fotsporene til James Bond (Skyfall) og Harry Potter (Harry Potter og fangen fra Azkaban), når du reiser til den fantastiske høylandsdalen Glencoe. Hør den skumle historien om klan MacDonald-massakren i 1692. Reis gjennom Fort William, hvor du finner Ben Nevis, som med sine 1343 m er det høyeste fjellet på de britiske øyer. Deretter ankommer du på sørbredden av Loch Ness og til den sjarmerende landsbyen Fort Augustus, hvor mange kafeer, butikker og restauranter tilbyr en avslappende lunsj. Spaser langs bredden av den kaledonske kanalen, og opplev deretter Loch Ness på et valgfritt 1-times båtcruise. Se om du kan fange et glimt av «Nessie», det legendariske Loch Ness-monsteret. Beundre det imponerende Commando Memorial ved Spean Bridge, med en fantastisk utsikt til Nevis-fjellkjeden. Begi deg inn i vakre Cairngorm National Park og opplev «monarken av Glen». Kjør langs Loch Laggan, før veien stiger høyt opp i Grampian-fjellene. Reis gjennom Drumochter-passet, som forbinder det nordlige og sydlige sentrale høylandet. Opplev et majestetisk og dramatisk fjellpass, som ble skapt av isbreer under ulike istider. Til slutt, ta en kort stopp i den vakre viktorianske byen Pitlochry, før du returnerer til sentrum av Edinburgh og ankommer omtrent kl. 20:30.

Fra Edinburgh: 3-dagerstur til Isle of Skye og Highlands

4. Fra Edinburgh: 3-dagerstur til Isle of Skye og Highlands

Legg ut på en 3-dagers omvisning i det skotske høylandet og besøk høydepunkter, inkludert Loch Ness og Isle of Skye. Lær historien til denne frodige regionen fra guiden din og tilbring to netter i Inverness. Dag 1: Med avreise fra Edinburgh tar vi vår første korte kjøretur nordover og stopper ved de mystiske Kelpies. Skottlands største utendørs kunstverk som skildrer mytiske skapninger fra Skottlands folklore, som sjåføren din vil fortelle deg alt om. Vi fortsetter deretter på reisen og passerer Stirling Castle. Bli inspirert av fortellinger fra guiden din om William Wallace og Robert the Bruce. Vi fortsetter nordover til Loch Lomond og Trossachs nasjonalpark, der du kan beundre landskapet mens guiden din forklarer den utrolige historien til klanene i Highlands-området. Oppdag vakre Glencoe, den mest berømte dalen i Skotland, og hør om dens tragiske historie. La deg imponere av Glenfinnan viadukt, før du setter kursen nordover mot sørenden av Loch Ness for å ta bilder av det berømte monsteret Nessie. Stopp for bilder ved Urquhart Castle før du kommer fram til Inverness, hovedstaden i Highlands-området, der du vil overnatte i 2 netter. Velg mellom å bo på et lokalt gjestehus, et hostel eller et hotell. Dag 2: Etter frokost reiser du fra Inverness og kjører over Kessock-broen til Black Isle og beundrer den fantastiske utsikten over Achnasheen og Loch Carron. Når du kommer fram til Isle of Skye, reis nordover for å utforske høydepunktene på øyen, inkludert: Cuillin-fjellene, Trotternish-peninsulaen, Portree, Old Man Storr, Kilt Rock og berømte Quiraing. Sent på ettermiddagen kan du stoppe for fotgrafier ved det vakreste slottet i Skotland, «Eilean Donan Castle». Dette slottet utgjør bakgrunnen i mange berømte filmer, så som «Highlander» og «Made of Honor» og er et must-see ikonisk landemerke!En vakker kjøretur gjennom slående Glen Shiel følger, før du returnerer til Inverness for din siste overnatting. På kvelden kan du besøke en lokal Highland Pub før å drikke skotsk whiskey eller øl og spise tradisjonell skotsk mat, mens du lytter til lokale musikere som opptrer. Dag 3: Besøk Culloden Battlefield, stedet der det siste jakobittopprøret fant sted. På vei sørover, stopper du ved Highland folkemuseum. Her kan du oppleve livet på det skotske høylandet på 1600-tallet. Se bygninger, klær og våpen, og hvordan folk levde for 300 år siden. Deretter kjører du gjennom den dramatiske nasjonalparken Cairngorm. Du vil ha sjansen til å oppleve en smaking av skotsk whisky før du besøker den historiske landsbyen Dunkeld ved bredden av den mektige elven Tay. Reisen tilbake til Edinburgh tar deg med over den berømte Forthbroen. Forventetankomsttid tilbake i Edinburgh er rundt kl. 18:30.

Fra Edinburgh: Dagstur til Loch Ness, Glencoe og høylandet

5. Fra Edinburgh: Dagstur til Loch Ness, Glencoe og høylandet

Etter henting fra hotellet ditt, drar du mot Stirling hvor du får utsikt til Stirling Castle og Wallace-monumentet. Deretter blir det et stopp for morgenkaffe i den travel byen Callander, som blir beskrevet som inngangsporten til høylandet. Fortsett nordover over Rannoch Moor, og over det dramatiske og vakre Glencoe-passet. Neste stopp blir for lunsj i nærheten av Fort William. Deretter følger du Caledonian Canal oppover Great Glen-dalen til Loch Ness. Her har du litt tid på egen hånd, med muligheten til å cruise på Loch. Hvis du ikke ønsker å dra på båtturen, kan du slappe av i en av barene eller restaurantene i den rolige landsbyen eller på brygga.  Etter Loch Ness drar du sørøstover og nyter den storslåtte utsikten til Loch Laggan. På vei tilbake til Edinburgh kan du nyte en forfriskning i Pitlochry, en herlig viktoriansk ferieby. Videre reiser du sørover gjennom Fife, og krysser Forth ved siden av den fantastiske Forth Bridge, før du er tilbake til Edinburgh.

Fra Edinburgh: Dagstur til Loch Ness, Glencoe og høylandet

6. Fra Edinburgh: Dagstur til Loch Ness, Glencoe og høylandet

Fordyp deg i Skottlands historie på denne dagsturen som tar deg til alle de viktigste stedene i Skottland. Besøk høylandet, Cairngorms nasjonalpark, Loch Ness og mer. Dagen din begynner på Royal Mile i Edinburgh, hvor en buss henter deg for din eventyrdag. Når du går mot høylandet, kan du se de fantastiske Forth Bridges. Du kan prøve deilig hjemmebakst når du stopper i den vakre høylandsbyen Pitlochry. Derfra fortsetter du gjennom Cairngorms nasjonalpark, hvor du vil nyte fantastisk natur midt i nasjonalparkens unike villmark. Ta en pause på Loch Ness, som er kjent over hele verden for sin skjønnhet og mystikk. Herfra vil du ha sjansen til å ta et "monsterspotting"-cruise, besøke Urquhart Castle og se etter det berømte monsteret selv. Deretter kan du besøke Glen Coe, et grublende vakkert sted full av historie. Når du står ved munningen av dalen, vil du føle at fortiden kommer til live når guiden din forteller deg om den forferdelige massakren til klanen. På vei hjem går du forbi den vakre byen Stirling, hvor du ser det fantastiske slottet på avstand og lærer mer om William Wallaces bedrifter som ble dramatisert i filmen Braveheart.

Glasgow: Tur til Loch Ness, Glencoe og Highlands

7. Glasgow: Tur til Loch Ness, Glencoe og Highlands

Du drar fra Glasgow og reiser mot høylandet langs "bonnie, bonnie"-bredden til Loch Lomond. Dette er Skottlands største innsjø, og den har fått navnet sitt fra fjellet Ben Lomond på den østlige bredden. Du krysser den eldgamle naturlige bruddlinjen som går over Skottland og begir deg inn i det majestetiske høylandet hvor naturen endrer seg dramatisk. De flate slettene i lavlandet forvandles til glitrende innsjøer, forrevne fjell og skogfylte dalene. Den forlokkende skjønnheten gjør det lett å glemme at dette en gang var en slagmark for de voldsomt territorielle Highland-klanene. Reiser du nordover gjennom Breadalbane (som betyr "High Country of Scotland"), klatrer du mot Rannoch Moor. Denne 1000 fots sletten er dekket av lyng, torvmyrer og dusinvis av innsjøer. Du vil elske hvordan det står i kontrast til det spektakulære fjellandskapet til Buachaille Etive Mor (som betyr "den store hyrden til Etive"). Deretter drar du ned til Skottlands mest berømte dal, Glencoe, hvor du vil bli fascinert av de vakre klippene og bratte bakkene. Etter Glencoe går du inn i en dyp isdal, kjent som Great Glen. Passerer du byen Fort William, reiser du under Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis, før du ankommer Fort Augustus ved bredden av Loch Ness. Fort Augustus kan skryte av Caledonian Canal, som er et flott sted å slappe av og se båtene seile forbi. Du stopper her i en time for å gi deg tid til lunsj. Etter lunsjen får du muligheten til å ta et femstjerners Cruise Loch Ness båtcruise fra Fort Augustus*. Å ta til vannet er den beste sjansen for å få øye på monsteret og beundre skjønnheten til denne mystiske innsjøen. Du forlater den naturskjønne landsbyen og begynner reisen tilbake mot Glagsow, men for ikke å bekymre deg, det er mange flotte stopp underveis for bilder og utsikt, inkludert den sjarmerende byen Pitlochry. Du fortsetter sørover gjennom skogene i Perthshire før du til slutt når Glasgow om kvelden. *Båtcruise på Loch Ness er væravhengig og kan kanselleres uten varsel. *Denne turen har endret seg litt fra tidligere år, vi reiser ikke lenger langs Loch Ness eller besøker Inverness.

Fra Edinburgh: Loch Ness og det skotske høylandet med lunsj

8. Fra Edinburgh: Loch Ness og det skotske høylandet med lunsj

Legg ut på en heldags guidet tur til Loch Ness fra Edinburgh og omvisning i det skotske høylandet. Se Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis, hold øye med Nessie på et båtcruise og nyt en pikniklunsj. Sett nordover fra Edinburgh og passerer de imponerende vollene til Stirling Castle. Gå forbi Trossachs Rob Roy-landet, og kryss villmarken til Rannoch Moor før du stopper ved dramatiske Glen Coe; åstedet for den beryktede massakren i 1692. Reisen din tar deg gjennom Fort William. Pass Ben Nevis, Storbritannias høyeste fjell, før du går inn i Great Glen. Ankom den vakre høylandslandsbyen Fort Augustus ved bredden av Loch Ness, og nyt en nydelig piknik med nylagde smørbrød, sandkaker og chips. Hvis du har lyst på noe mer omfattende, vil guiden din gjerne anbefale noen flotte lokale kafeer. Ta et valgfritt båtcruise på innsjøen, gå på en naturskjønn fottur, eller bare slapp av ved Caledonian Canal. Hvis du velger å seile langs vannet i Loch Ness, er det virkelig en uforglemmelig opplevelse. Båten din er utstyrt med det nyeste høyteknologiske farge-, ekkolodd- og undervannsbildesystemet, som gir deg en fascinerende utsikt over undervannsterrenget og livet. Du kan til og med se Nessie! Du kan også slappe av med en kaffe eller øl i baren ombord. Etter å ha sett det beste fra det skotske høylandet, er det på tide å dra tilbake til Edinburgh via glitrende Loch Laggan og det ville og ensomme Drumochter-passet. Gå sørover og gå inn i Perthshire, et land med skoger, elver og fjell. Se den spektakulære Forth Bridge før du kommer tilbake til Edinburgh rundt kl. 20.00.

Fra Glasgow: Besøk Oban, Glencoe, Lochs og slott i høylandet

9. Fra Glasgow: Besøk Oban, Glencoe, Lochs og slott i høylandet

Med avgang fra Glasgow reiser du nordvestover langs kysten av Loch Lomond. Her vil du krysse Highland Boundary Fault Line hvor naturen endrer seg raskt og dramatisk - de flate fruktbare slettene i Lowlands gir plass til glitrende innsjøer, robuste fjelltopper og skogfylte dalene. Det er lett å glemme at dette en gang ble tenkt på som en farlig grense som kjempes over av de voldsomt territorielle Highland-klanene som MacGregors, gjort berømt av høylandets folkehelt, Rob Roy MacGregor. Du vil deretter ta en rolig kjøretur over fjellpasset 'Rest and Be Thankful'. Den ble gitt navnet sitt i 1753 av de slitne soldatene som nettopp var ferdige med å bygge den gamle militærveien opp gjennom Glen Croe (ikke å forveksle med Glencoe som du vil besøke senere på dagen). Herfra vil du reise gjennom de bratte fjellene, kjent som Arrochar-alpene, til den pittoreske havnebyen Inveraray ved bredden av Loch Fyne, hjemmet til hertugen av Argyll, sjefen for Campbell-klanen. Byen er en klassisk planlagt landsby fra 1700-tallet med sine rette brede gater og verdige georgianske hus, designet av Robert Adam, kjent for sin arkitektur i Edinburghs New Town. Herfra vil du kjøre langs kysten av Skottlands lengste innsjø, Loch Awe, hvor du stopper for å ta bilder av Kilchurn Castle, en praktfull ruin som ligger midt i Loch Awe og tidligere hjemmet til Campbells of Breadalbane. Du vil deretter fortsette til havnebyen Oban, inngangsporten til øyene, for lunsj etter eget valg. Etter lunsj reiser du nordover langs vestkysten rundt Appin, forbi den uinntagelige Castle Stalker, og inn i Skottlands mest kjente dal, Glencoe. Forbløffende vakker, med sine dramatiske klippeoverflater og bratte bakker, er Glencoe beryktet som stedet for Glencoe-massakren i 1692. Etter ordre fra kong William, slaktet skotske soldater under ledelse av kaptein Robert Campbell 38 menn, kvinner og barn fra Macdonald klan. Dette var spesielt sjokkerende ettersom soldatene hadde bodd sammen med folket i Glencoe i to uker og drept dem i deres egne hjem. Ingen ble noen gang straffet for denne forbrytelsen, ettersom kongen selv hadde signert ordren, men høylandet ville aldri bli det samme igjen. Når du reiser sørover, når du passerer den majestetiske toppen av Buachaille Etive Mor (som betyr 'den store hyrden til Etive'), går du ned mot den ville ødemarken Rannoch Moor. I en høyde på over 1000 fot, dekket av lyng og torvmyrer og oversådd med dusinvis av innsjøer, er det et unikt landskap. Herfra vil du reise gjennom Glen Falloch, og deretter kjøre sørover mot Loch Lomond. Dette er Skottlands største innsjø, og den har fått navnet sitt fra fjellet Ben Lomond på den østlige bredden. Herfra går du tilbake til Glasgow.

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe og Highlands-tur med lunsj

10. Edinburgh: Loch Ness, Glencoe og Highlands-tur med lunsj

Sett nordover fra Edinburgh og passerer de imponerende vollene til Stirling Castle. Gå forbi Trossachs (Rob Roy-landet) før du krysser villmarken til Rannoch Moor og går videre til dramatiske Glencoe, stedet for massakren av McDonald-klanen i 1692.  Turen tar deg forbi Fort William og Storbritannias høyeste fjell, den mektige Ben Nevis, før du følger Great Glen og stopper i landsbyen Fort Augustus ved bredden av mystiske Loch Ness. Du har da muligheten til å ta en båttur på mystiske Loch Ness og jakte på Nessie, utforske bredden av innsjøen , eller bare slapp av og nyt din gratis lokalproduserte pikniklunsj. En typisk lunsj inkluderer et utvalg av nylagde smørbrød og sandkaker. Returreisen går sørover langs Loch Laggan og stopper ved en av de sjarmerende høylandslandsbyene underveis. Etter en siste titt på de spektakulære Forth Bridges, kom tilbake til hovedstaden rundt kl. 20.00. Loch Ness Cruise-alternativ: Et cruise på Loch Ness er en uforglemmelig opplevelse, der du kanskje bare får et glimt av Nessie. Lokalt eide spesialbygde båter brukes, designet med ekkolodd og undervannsbildesystemer, som gir deg en fascinerende utsikt over terrenget og livet under vann. Nyt utsikten med en kaffe eller øl fra baren ombord. Kjøp cruisebillett fra vårt kontor på dagen for turen. Billetter koster £16,50* og lar deg gå ombord i båten umiddelbart ved ankomst til landsbyen uten å måtte stå i kø. Loch Ness Cruise er avhengig av tilgjengelighet i vintermånedene. *Prisene kan variere noe når de kjøpes under turen

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Glencoe

Alle aktiviteter

79 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Glencoe

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Glencoe

Hvilke er de beste omvisningene å bli med på i Glencoe med barn?

Flere reisetips for Glencoe

Vil du vite mer om aktiviteter i Glencoe? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Glencoe

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 13 757 vurderinger

Det var utrolig! Jeg hadde Jim som turguide, og han var strålende. Jeg følte meg veldig hjemme de tre dagene. Han viste oss så mange steder, hadde alltid noe å fortelle og han visste så mye!!! Jeg lærte så mye om Skottlands historie. Jeg er så oppfylt av denne opplevelsen. Jeg har aldri opplevd en så fantastisk tid i livet mitt. Og jeg ble forelsket i Skottland. Jim (turguiden vår) fikk oss til å føle oss veldig velkomne, og han var så snill og sørget alltid for at vi alle har det bra! Jeg ville gjort alt om igjen! ‍♀️✨❤️

Brian Smith var en av de beste turguidene som gjorde hele reisen morsom og minneverdig. Vi anbefaler definitivt den 3 dager lange turen til Isle of skye og høylandet. Vi fikk vite mye om den skotske historien sammen med den naturskjønne utsikten over høylandet og Skye. Det var helt fantastisk! Takk, Brian.

We enjoyed our day with Scott as our driver/guide, who gave outstanding service and lots of information. Would recommend this trip to anybody who wishes to see more of Scotland whilst staying in Edinburgh. 12.5 hours but time was well usen and not tiring at all.

Great experience! Wonderful sceneries and history brought to life by our inspiring guide Steven B. Recommend doing the optional castle visit and cruise on Loch Ness.

Wonderfull experience, but some expensive since we had to pay for all attractions