Opplevelser i
Funchal

Madeiras hovedstad har alt fra historiske vinkjellere, shopping og unike museer – noe for enhver smak.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Funchal

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Funchal?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Funchal er:

De syv beste attraksjonene i Funchal

Funchal er en av Portugals største byer og en historisk viktig havneby. Selveste Christofer Columbus var blant de første som slo seg ned i byen i sin tid. Følg fortidens store eventyrer og gå på oppdagelsesferd i nåtidens Funchal. Her er en samling av spennende attraksjoner og severdigheter i Funchal!

 • Domkirken i Funchal

  1. Domkirken i Funchal

  På innsiden av den gotiske katedralen i Funchal finner du en statue av pave Johannes Paul II. Katedralen som er bygget på 1400-tallet er en berkelsesverdig del av Funchals historie, og sølvkorset i kirken er et vakket eksempel på portugisisk metallkunst.

 • Pico do Arieiro

  2. Pico do Arieiro

  For den beste utsikten over Funchal bør du ta en dagstur til Pico do Arieiro. Veien oppover er billedskjønn med nydelige trær, selv på tåkelagte dager. Vi anbefaler å dra dit tidlig for å unngå alle turistene som kommer senere på dagen.

 • Jardim Botânico

  3. Jardim Botânico

  En samling av lokal flora og fauna du ikke vil se noe annet sted. Se regionens kaktuser, gress og blomster på Jardim Botanico. Dette er et perfekt sted å dra etter lunsj eller på ettermiddagen. Hagen er en flott opplevelse for familier og barn.

 • Teleférico do Funchal

  4. Teleférico do Funchal

  Den botaniske hagen har en taubane,Teleférico do Funchal, som lar deg nyte panoramautsikt over det vidstrakte landskapet under dine føtter.

 • 5. Convento de Santa Clara

  Den vakre Convento de Santa Clara er en kirke full av beroligende sjarme. Besøkende er bedt om å snakke lavt mens de beundrer de tre kapellene; et for nonner, et for noviser og et for folket.

 • Gamlebyen

  6. Gamlebyen

  Gamlebyen i Funchal er et morsomt nabolag å oppleve. Gatene myldrer av liv, utelivet er topp og det er morsomt å vandre rundt samme om det er dag eller natt.

 • 7. Kjelketur til Monte

  Ta det med ro, du vil ikke kjøre kjelken på magen fra Monte til Funchal. I stedet vil du sitte i vogner som glir mykt nedover. Hele turen varer bare i ti minutter, med en hastighet i opp til 48 kilometer i timen!

Planlegg besøket ditt

 • Er det trygt i Funchal?

  Funchal er kjent som en ganske trygg by. Men i noen av områdene nær taubanelinjene, gamlebyen og spesielt på steder med mye folk bør man være på vakt for lommetyver.

 • Hvor bør man spise i Funchal?

  Ikke gå glipp av den lokale maten i Funchal. Prøv mat fra både Portugal og Madeira mens du er i Funchal! Favoritter er espada com banana, en typisk rett servert på de fleste restauranter, den består av slirefisk med banan, ofte med poteter og salat. En mindre eventyrlig, men tradisjonell lokal rett er bacalhaus com natas, torsk i fløtesaus.

 • Hvordan komme seg rundt i Funchal?

  Det er enkelt å komme seg rundt i Funchals bykjerne til fots. Ønsker du å oppdage mer, anbefaler vi at du bruker de lokale bussene. Taksten er rimelig og en returbillett koster under fem euro.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Portugesisk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +351
 • Beste tiden å dra
  Funchal er et godt sted å feriere året rundt da det aldri blir veldig kaldt. Sommermånedene er imidlertid de varmeste. Mars til desember regnes som de mest behagelige månedene.

Flere reisetips for Funchal

Vil du vite mer om aktiviteter i Funchal? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Funchal

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 14 313 vurderinger

Anbefaler Lido Tours på det sterkeste for denne turen og vår utmerkede guide for dagen. Fra Funchal kjørte vi i 30 minutter før vi stoppet ved et supermarked for å bruke toalettet (siste sjanse) og kjøpe lunsj om nødvendig. Så etter 15 minutters kjøring nådde vi turen. Denne ruten er travel og populær, men fortsatt vakker. Turen begynner høyt oppe der det er kjøligere så ta med lag. Mesteparten av turen er nedoverbakke eller flat når du gjør den på denne ruten. På vei til fontenene er det bare 2 oppoverbakker, rundt 60 trinn opp og deretter ytterligere 100+ trinn rett før fontenene. På vei tilbake er det bare 57 trinn ned og så opp igjen, og hele ruten tilbake er flat når du går tilbake gjennom en tunnel og blir plukket opp der i stedet. Guiden var utmerket til å holde et jevnt tempo og gi mye informasjon om naturen og historien med regelmessige stopp. Som en med lavt kondisjonsnivå var det flott, og jeg følte meg aldri etterlatt. Vær oppmerksom på at det er mye vanskeligere å skjære g

En uventet perle. Marco var utrolig snill, vennlig og godt informert. Han fikk oss til å føle oss trygge og hele turen fulgte alle helseforskrifter. Naturen var mer enn fantastisk, og vi hadde god tid på hvert stopp til å nyte de lokale fasilitetene og oppleve den fantastiske utsikten. Jeg vil anbefale til folk i alle aldre!

Vi hadde spektakulært vær og ruten var veldig vakker. Det er en sterkt anbefalt aktivitet for voksne og å gå med barn. Turen er behagelig og du kan bevege deg rundt hele skipet uten problemer. Ved denne anledningen kunne vi ikke se delfiner, det var synd. Mannskapet er nydelig. jeg anbefaler det 100%

Very pitoresque walk. The guide had a lot of interesting knowledge about the different plants we passed on our way.

Fantastisk, veldig hyggelig og vennlig! Omfase ikke noe problem!