Frihetsgudinnen

Donated by the French in 1886, Lady Liberty is a symbol of democracy both in the USA and worldwide.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

De beste utsiktspunktene for å se Frihetsgudinnen

Frihetsgudinnen står rank i New Yorks havn og er et udødelig symbol på frihet. Det første glimtet av henne vil gi deg gåsehud og er et vakkert skue uansett om du ser henne fra land, kaster deg på en båttur eller kommer helt tett inn på henne ved å dra til Liberty Island.

 • Staten Island-fergen

  1. Staten Island-fergen

  Fergeterminalen ligger rett ved siden av Battery Park og er ikke til å overse. Båtturen tar ca. 25 minutter, er gratis og går én gang i halvtimen. Båtturen er en opplevelse i seg selv og gir deg den perfekte utsikten over Frihetsgudinnen.

 • Båtturer til Liberty Island

  2. Båtturer til Liberty Island

  Besøk gudinnen selv. Det går båtturer til Liberty Island, der du kan gå inne i selve statuen. På samme tur kan du også oppleve Ellis Island.

 • Sightseeing med båt i New Yorks havn

  3. Sightseeing med båt i New Yorks havn

  En båttur i New Yorks havn gir deg en flott utsikt til statuen. Den aller beste opplevelsen får du av å se statuen opplyst om kvelden fra en eksklusivt båttur med middag.

 • Fra Red Hook i Brooklyn

  4. Fra Red Hook i Brooklyn

  Om du foretrekker å bli værende på land, dra til Red Hook - et fint område der du får flott utsikt mot Frihetsgudinnen om du går til enden av Van Brunt Street eller fra Louis Valentine Jr. Pier and park.

 • Fra Battery Park og Lower Manhattan

  5. Fra Battery Park og Lower Manhattan

  Hvis du foretrekker å bli værende på land og på Manhattan, kan du nyte utsikten fra sydspissen av Manhattan, mens du rusler langs havnen og gjennom BatteryPark.

Planlegg besøket ditt

 • Det beste tidspunktet å besøke Frihetsgudinnen?

  Det beste tidspunktet å se Frihetsgudinnen på, er på en solskinnsdag. Tåke og regnfulle dager er ikke ideelle, men heldigvis er det mange solskinnsdager året rundt i New York. En frisk og solfylt vinterdag er like typisk New York som en varm sommerkveld.

 • Hvordan kommer man seg til fergen?

  Fergene til Liberty Island går direkte fra Battery Parks fergeterminal. Hvis du vil seile rundt Frihetsgudinnen, finnes det et utvalg av båter som stopper ved en rekke forskjellige steder langs Hudson River i Midtown, Downtown, eller i Battery Park.

 • Hvor lang tid tar båtturen?

  Det finnes korte turer som tar en times tid. Men du kan også bestille båtturer om kvelden med middag. Disse varer gjerne tre timer og lar passasjerene nyte en god middag mens båten seiler forbi den majestetiske Frihetsgudinnen som er opplyst i kveldsmørket. Det finnes også kombinerte båturer som tar deg både til Liberty Island og Ellis Island. Disse turene tar også ca. tre timer.

 • Hvor kjøper man billetter?

  Det er lurt å kjøpe billetter på forhånd om du vil unngå å stå mye i kø. Skal du til Liberty Island bør du ikke ta med deg for mye bagasje, for det er sikkerhetskontroll og store ryggsekker eller andre store bager er ikke tillatt. Det er også lurt å ha med noe snacks.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Fergeavgangene varierer etter årstidene. Sjekk på hjemmesiden hvis du vil være godt forberedt.
 • Pris
  Omtrent 25 USD.
 • Behøver jeg en guide?
  Nei
 • Hvordan komme seg dit?
  Fergene går fra Battery Park i Brooklyn.
 • Flere tips

  • Ta med noe å spise.

  • Smør deg med solkrem om sommeren.

Flere reisetips for Frihetsgudinnen

Vil du vite mer om aktiviteter i Frihetsgudinnen? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Frihetsgudinnen

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 11 091 vurderinger

Min mann og jeg tok fatt på en 90-minutters havnetur på en komfortabel, blå himmel september ettermiddag. For en glede å se byen, Frihetsgudinnen og broer fra vannet! Best av alt var historien om vår fantastiske guide, en radiopersonlighet, hvis navn slipper unna meg. Han var ekstremt underholdende og veldig engasjerende - en av de beste slike guider jeg noensinne har møtt. Båten var komfortabel og tilbyr også mat og drikke. Selv om du kjenner byen godt, hvilken mer perfekt måte å tilbringe en liten del av NYC-ferien på!

Likte dette sightseeingcruise som var godt organisert og leverte det det lovet. Guiden var utmerket, visste virkelig tingene sine og ganske morsomme også! Vil absolutt anbefale dette cruise for de som ønsker å besøke Frihetsgudinnen med båt og se mer av Manhattan-skyline ved solnedgang. Utsikten mot baksiden av båten når du kom tilbake til havnen var fantastisk!

Fantastisk opplevelse

Nydelig båt, flott besetning og dyktig guide. En fantastisk tur rundt hele Manhattan. Anbefales på det varmeste.

Veldig flinke guider og pilot som styrte oss med stødig hånd over NYC selv om det var mye turbulens.

Det var en flott tid; cruiseskipet var romslig og behagelig. Guiden var veldig lærerik og morsom.