Frihetsgudinnen
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter
New York State COVID-19 Travel Advisory krever at besøkende fra visse stater blir satt i 14 dagers karantene. Hvis du reiser til New York fra en av disse statene, må du fylle ut et reisehelse-skjema på nettet.
Kjøp din billett nå

Frihetsgudinnen: Opplevelser og billetter

Se alle opplevelser i Frihetsgudinnen

Severdigheter i New York

Se alle 570 billetter og opplevelser

De beste utsiktspunktene for å se Frihetsgudinnen

Frihetsgudinnen står rank i New Yorks havn og er et udødelig symbol på frihet. Det første glimtet av henne vil gi deg gåsehud og er et vakkert skue uansett om du ser henne fra land, kaster deg på en båttur eller kommer helt tett inn på henne ved å dra til Liberty Island.

Staten Island-fergen

Staten Island-fergen

Fergeterminalen ligger rett ved siden av Battery Park og er ikke til å overse. Båtturen tar ca. 25 minutter, er gratis og går én gang i halvtimen. Båtturen er en opplevelse i seg selv og gir deg den perfekte utsikten over Frihetsgudinnen.

Båtturer til Liberty Island

Båtturer til Liberty Island

Besøk gudinnen selv. Det går båtturer til Liberty Island, der du kan gå inne i selve statuen. På samme tur kan du også oppleve Ellis Island.

Sightseeing med båt i New Yorks havn

Sightseeing med båt i New Yorks havn

En båttur i New Yorks havn gir deg en flott utsikt til statuen. Den aller beste opplevelsen får du av å se statuen opplyst om kvelden fra en eksklusivt båttur med middag.

Fra Red Hook i Brooklyn

Fra Red Hook i Brooklyn

Om du foretrekker å bli værende på land, dra til Red Hook - et fint område der du får flott utsikt mot Frihetsgudinnen om du går til enden av Van Brunt Street eller fra Louis Valentine Jr. Pier and park.

Fra Battery Park og Lower Manhattan

Fra Battery Park og Lower Manhattan

Hvis du foretrekker å bli værende på land og på Manhattan, kan du nyte utsikten fra sydspissen av Manhattan, mens du rusler langs havnen og gjennom BatteryPark.

Frihetsgudinnen: Våre tips

Det beste tidspunktet å besøke Frihetsgudinnen?

Det beste tidspunktet å se Frihetsgudinnen på, er på en solskinnsdag. Tåke og regnfulle dager er ikke ideelle, men heldigvis er det mange solskinnsdager året rundt i New York. En frisk og solfylt vinterdag er like typisk New York som en varm sommerkveld.

Hvordan kommer man seg til fergen?

Fergene til Liberty Island går direkte fra Battery Parks fergeterminal. Hvis du vil seile rundt Frihetsgudinnen, finnes det et utvalg av båter som stopper ved en rekke forskjellige steder langs Hudson River i Midtown, Downtown, eller i Battery Park.

Hvor lang tid tar båtturen?

Det finnes korte turer som tar en times tid. Men du kan også bestille båtturer om kvelden med middag. Disse varer gjerne tre timer og lar passasjerene nyte en god middag mens båten seiler forbi den majestetiske Frihetsgudinnen som er opplyst i kveldsmørket. Det finnes også kombinerte båturer som tar deg både til Liberty Island og Ellis Island. Disse turene tar også ca. tre timer.

Hvor kjøper man billetter?

Det er lurt å kjøpe billetter på forhånd om du vil unngå å stå mye i kø. Skal du til Liberty Island bør du ikke ta med deg for mye bagasje, for det er sikkerhetskontroll og store ryggsekker eller andre store bager er ikke tillatt. Det er også lurt å ha med noe snacks.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Fergeavgangene varierer etter årstidene. Sjekk på hjemmesiden hvis du vil være godt forberedt.
 • Pris
  Omtrent 25 USD.
 • Behøver jeg en guide?
  Nei
 • Hvordan komme seg dit?
  Fergene går fra Battery Park i Brooklyn.
 • Flere tips

  • Ta med noe å spise.

  • Smør deg med solkrem om sommeren.

Hva folk sier om Frihetsgudinnen

Samlet bedømmelse
4.6 / 5
basert på 12.976 vurderinger

Fantastisk tur til Frihetsgudinnen og Ellis Island

Forholdsvis lett å finne fram til oppmøtestedet for turen. Guiden på turen, Alvaro, var helt fantastisk! Følte at vi virkelig ble tatt vare på samtidig som han var engasjerende og morsom å høre på. Lurt å ta en tidlig tur til disse attraksjone fordi det er raskere å komme gjennom sikkerhetskontrollene bl.a.

En utrolig lærerik og hyggelig dag - anbefales

Denne turen var kjempebra - en serdeles dyktig guide " smiley" eller Cesar han formidling av historien om frihetsgudinnen , Ellis Island og Ground Zero var så god og interessant at 6 timer var over på et blunk :-) takk til Cesar

Veldig interessant og kjekk tur med flinke Rachel til guide

Denne turen kan jeg veldig gjerne anbefale. Praktisk at den begynner 8.30, så har man mye igjen av dagen etterpå.

Veldig flinke guider og pilot som styrte oss med stødig hånd over NYC selv om det var mye turbulens.