Forum Romanum
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter
Kjøp din billett nå

Forum Romanum: Opplevelser og billetter

Se alle opplevelser i Forum Romanum

Severdigheter i Roma

Se alle 1342 billetter og opplevelser

5 historiske fakta om Forum Romanum

I motsetning til de andre foraene i det romerske imperiet, som ble planlagt og bygget, utviklet Forum Romanum seg over tid parallelt med at byen vokste. Her er fem fakta om det spesielle forumets historie.

Her var det møteplass lenge før den første steinen ble lagt ned

Her var det møteplass lenge før den første steinen ble lagt ned

Sletten mellom Romas åser Capitoline og Palatinerhøyden ble et naturlig sted for å avholde lokale møter, lenge før forumet ble planlagt.

Sletten ble drenert av Tarquinius Priscus (den eldre)

Sletten ble drenert av Tarquinius Priscus (den eldre)

Ifølge legenden ble dette stedet brukt som møteplass for første gang da stammene fra de to åsene sluttet fred med hverandre. Men inntil kongen av av det 5. Romerike bygget Cloaca Maxima var det meste av sletten for myrete til å kunne brukes til noe nyttig.

Har vært brukt til så mangt

Har vært brukt til så mangt

I flere århundrer var Forum Romanum senteret for Romas offentlige liv. Her ble det holdt offentlige taler, militærparader, rettssaker, gladiatorkamper, markeder og mye annet.

Det første romersk-katolske monumentet ble bygget her

Det første romersk-katolske monumentet ble bygget her

Konstantin den første bygget Maxentiuskirken i år 312 e.Kr. Det ble den siste, store utbyggingen av Forum Romanum. Med tiden ble flere av forumets gamle tempel omgjort til kristne kirker.

Hevinger i jorden gjorde vedlikehold umulig

Hevinger i jorden gjorde vedlikehold umulig

Oversvømmelser i elven Tiberen og erosjon fra høydene rundt sletten fikk jorden til å heve seg langsomt. Etter hvert dekket den monumentene helt og i middelalderen ble området brukt som gresslette.

Forum Romanum: Våre tips

Når bør man reise hit?

Billettene er gyldige i to dager og dekker også et besøk til Colosseum og Palatinerhøyden. Det er det masse å se på, så pass på å komme tidlig begge dagene, for å få sett alt du vil. Forum Romanum åpner klokken 8.30, med unntak av på helligdager. Stengetidene varierer etter sesong og de lengste åpningstidene er mellom april og september.
Om du ikke har bestilt billett på forhånd er det lurt å kjøpe dem på Palatinerhøydens billettkontoret, for her er køen mye kortere enn på Colosseum.

Hvordan kommer man seg hit?

Ikke la kartet lure deg! Det er mange metrostopp i nærheten, men problemet er at ingen av dem er nær noen inngang. Colosseo-stasjonen er den nærmeste, men du må fremdeles å et stykke for å komme til Via dei Fori Imperiali-inngangen. Du kan også ta buss nummer 51, 85, 87, 118 eller 810 og gå av på Fori Imperiali.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Forum Romanum åpner klokken 8.30 hver dag, unntatt på helligdager. Det stenger når solen går ned og stengetidene varierer derfor med årstidene.
 • Pris
  En voksenbillett koster 12 EUR, er gyldig i to dager og gir deg inngen til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden.
 • Behøver jeg en guide?
  Det vil helt klart være nyttig, så sjekk gjerne ut våre bestselgende turer.
 • Hvordan komme seg dit?
  Du kan gå fra metrostoppet Colosseo, eller ta buss nummer 51, 85, 87, 118 eller 810 til Fori Imperiali.
 • Flere tips
  *Det er gratis inngang den første søndagen i hver måned.
  *Det koster 2 EUR å bestille billett på forhånd, men da slipper du også unna køen.

Hva folk sier om Forum Romanum

Samlet bedømmelse
4.5 / 5
basert på 70.482 vurderinger

Veldig praktisk for å få en oversikt over byen og de severdighetene vi ville ha med oss. Smart å bruke som fremkomstmiddel også. Mye bra informasjon man fikk underveis på bussen. Vi hadde også mulighet til å delta på flere gratis guidet fotturer, og vi deltok på én. Det var veldig bra! Anbefales. Vi skulle gjerne ha deltatt på flere men vi rakk ikke (de gikk bare én gang om dagen). Noen av de ansatte var veldig hyggelige og svarte på alt av spørsmål, mens andre var mer opptatt av å snakke med kolleger eller bekjente de møtte på. De prøvde å selge inngangsbiletter til severdigheter men de fant ut at de offisielle nettstedene til severdighetene solgte det samme til lavere pris. Sjekk dette først. Alt-i-alt var det veldig verdt det og vi sitter igjen med en følelse av at dette var genialt. Vi vil vurdere det for andre turer i andre store byer også.

Roma: Hopp på-hopp av-sightseeingbuss Vurdert av

We had a really nice time here, and our guide was amazing. His name is Matteo. He had alot of knowledge ad we could ask him about absolutely everything. The day was good, but unfortunately it began to rain alot! Got a bit wet, but the tour it self was really amazing. Would recommend it for everyone!

Vi var en liten gruppe på 10-12 personer og fikk god anledning til å spørre undervegs. Mektige bygg/ruiner og imponerande å få oppleve historien rundt. Informativ og hyggelig guide som tok seg god tid. Interessant og spennende historie som er verdt å få med seg.

Flott å kunne spasere forbi køen og rett til inngangen til Colosseum. Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden er flotte severdigheter, greit å kunne vandre rundt på egen hånd. Savnet ikke guide da vi har hatt guidet tur tidligere.

Opplegget var fantastisk. Guiden var meget dyktig. Snakket rolig og forståelig. Svaret på alt vi måtte ha av spørsmål. God sans for humor og. Hadde en veldig flott omvisning.