Forum Romanum

See the haunting ruins that were once the center of public life for everyday Romans.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

5 historiske fakta om Forum Romanum

I motsetning til de andre foraene i det romerske imperiet, som ble planlagt og bygget, utviklet Forum Romanum seg over tid parallelt med at byen vokste. Her er fem fakta om det spesielle forumets historie.

Planlegg besøket ditt

 • Når bør man reise hit?

  Billettene er gyldige i to dager og dekker også et besøk til Colosseum og Palatinerhøyden. Det er det masse å se på, så pass på å komme tidlig begge dagene, for å få sett alt du vil. Forum Romanum åpner klokken 8.30, med unntak av på helligdager. Stengetidene varierer etter sesong og de lengste åpningstidene er mellom april og september.
  Om du ikke har bestilt billett på forhånd er det lurt å kjøpe dem på Palatinerhøydens billettkontoret, for her er køen mye kortere enn på Colosseum.

 • Hvordan kommer man seg hit?

  Ikke la kartet lure deg! Det er mange metrostopp i nærheten, men problemet er at ingen av dem er nær noen inngang. Colosseo-stasjonen er den nærmeste, men du må fremdeles å et stykke for å komme til Via dei Fori Imperiali-inngangen. Du kan også ta buss nummer 51, 85, 87, 118 eller 810 og gå av på Fori Imperiali.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Forum Romanum åpner klokken 8.30 hver dag, unntatt på helligdager. Det stenger når solen går ned og stengetidene varierer derfor med årstidene.
 • Pris
  En voksenbillett koster 12 EUR, er gyldig i to dager og gir deg inngen til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden.
 • Behøver jeg en guide?
  Det vil helt klart være nyttig, så sjekk gjerne ut våre bestselgende turer.
 • Hvordan komme seg dit?
  Du kan gå fra metrostoppet Colosseo, eller ta buss nummer 51, 85, 87, 118 eller 810 til Fori Imperiali.
 • Flere tips
  *Det er gratis inngang den første søndagen i hver måned.
  *Det koster 2 EUR å bestille billett på forhånd, men da slipper du også unna køen.

Flere reisetips for Forum Romanum

Vil du vite mer om aktiviteter i Forum Romanum? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Forum Romanum

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 90 188 vurderinger

Marcius was a very gentle, knowledgeable and helpful guide! We got a thorough review of the Palatine Hill, Forum Romanum, and the Colosseum (at least as thorough as it gets in 3 hours (one could spend a lifetime learning)! We recommend everyone to get a guided tour through these historical sights, as they provide a context you wouldn’t have access to otherwise. We also skipped all the lines, which is a major plus!

Erfaren og entusiastisk guide (Big Mama G) for første del av turen = Paladin og Forum Romanum Fordel med veldig liten gruppe Kun 3 par. Værgudene var snille mot oss (takk til en finsk dame som gjorde en autentisk soldans) for det er godt å vite: når det regner hardt, blir besøket til det underjordiske Colosseum avlyst! Og det besøket var veldig spesielt og definitivt verdt den ekstra kostnaden!

Vi hadde en hyggelig guide. Han visste mye å fortelle oss, og nettopp på grunn av hvor turen startet og hvordan han brakte den ble den til live for oss. Både de små barna og de voksne ble involvert av spørsmål og eller vitser. Han tok også hensyn til at ikke hele gruppen var i stand til å gå oppover palatinen. Indikerte tydelig hva intensjonen var og hvor vi skulle møtes igjen. Veldig fint.

The guide, Claudio Arcangeli, was excellent. He showed deep knowledge about Ancient Rome, the way of living, the governance, art and entertainment. He was also an excellent story teller that made us feel like participating the historic events. And last, but not least, he communicated in a light and humorous way with the group and made us feel welcome. Highly recommended!

Laura did a great job! She is engaging and has so much knowledge. My students and I were very happy with our tour.