Våre mest anbefalte ting å gjøre i Fort Augustus

Fra Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, høylandet og Ben Nevis

1. Fra Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, høylandet og Ben Nevis

Reis fra Edinburgh med en luksuriøs buss med klimaanlegg (maks 57 seter). Passer Stirling Castle og hør reiselederen din fortelle historier om William Wallace, Robert the Bruce og de blodige kampene som utkjempes på disse kantene. Først kommer du til byen Callander, som ligger ved foten av Trossachs. Deretter kjører du forbi Loch Lomond og Trossachs nasjonalpark. Underveis forteller den skotske guiden deg om Rob Roy MacGregor, den beryktede Highlander. Gå i fotsporene til James Bond (Skyfall) og Harry Potter (Harry Potter og fangen fra Azkaban), når du reiser til den fantastiske høylandsdalen Glencoe. Hør den skumle historien om klan MacDonald-massakren i 1692. Reis gjennom Fort William, hvor du finner Ben Nevis, som med sine 1343 m er det høyeste fjellet på de britiske øyer. Deretter ankommer du på sørbredden av Loch Ness og til den sjarmerende landsbyen Fort Augustus, hvor mange kafeer, butikker og restauranter tilbyr en avslappende lunsj. Spaser langs bredden av den kaledonske kanalen, og opplev deretter Loch Ness på et valgfritt 1-times båtcruise. Se om du kan fange et glimt av «Nessie», det legendariske Loch Ness-monsteret. Beundre det imponerende Commando Memorial ved Spean Bridge, med en fantastisk utsikt til Nevis-fjellkjeden. Begi deg inn i vakre Cairngorm National Park og opplev «monarken av Glen». Kjør langs Loch Laggan, før veien stiger høyt opp i Grampian-fjellene. Reis gjennom Drumochter-passet, som forbinder det nordlige og sydlige sentrale høylandet. Opplev et majestetisk og dramatisk fjellpass, som ble skapt av isbreer under ulike istider. Til slutt, ta en kort stopp i den vakre viktorianske byen Pitlochry, før du returnerer til sentrum av Edinburgh og ankommer omtrent kl. 20:30.

Fra Edinburgh: 3-dagerstur til Isle of Skye og Highlands

2. Fra Edinburgh: 3-dagerstur til Isle of Skye og Highlands

Legg ut på en 3-dagers omvisning i det skotske høylandet og besøk høydepunkter, inkludert Loch Ness og Isle of Skye. Lær historien til denne frodige regionen fra guiden din og tilbring to netter i Inverness. Dag 1: Med avreise fra Edinburgh tar vi vår første korte kjøretur nordover og stopper ved de mystiske Kelpies. Skottlands største utendørs kunstverk som skildrer mytiske skapninger fra Skottlands folklore, som sjåføren din vil fortelle deg alt om. Vi fortsetter deretter på reisen og passerer Stirling Castle. Bli inspirert av fortellinger fra guiden din om William Wallace og Robert the Bruce. Vi fortsetter nordover til Loch Lomond og Trossachs nasjonalpark, der du kan beundre landskapet mens guiden din forklarer den utrolige historien til klanene i Highlands-området. Oppdag vakre Glencoe, den mest berømte dalen i Skotland, og hør om dens tragiske historie. La deg imponere av Glenfinnan viadukt, før du setter kursen nordover mot sørenden av Loch Ness for å ta bilder av det berømte monsteret Nessie. Stopp for bilder ved Urquhart Castle før du kommer fram til Inverness, hovedstaden i Highlands-området, der du vil overnatte i 2 netter. Velg mellom å bo på et lokalt gjestehus, et hostel eller et hotell. Dag 2: Etter frokost reiser du fra Inverness og kjører over Kessock-broen til Black Isle og beundrer den fantastiske utsikten over Achnasheen og Loch Carron. Når du kommer fram til Isle of Skye, reis nordover for å utforske høydepunktene på øyen, inkludert: Cuillin-fjellene, Trotternish-peninsulaen, Portree, Old Man Storr, Kilt Rock og berømte Quiraing. Sent på ettermiddagen kan du stoppe for fotgrafier ved det vakreste slottet i Skotland, «Eilean Donan Castle». Dette slottet utgjør bakgrunnen i mange berømte filmer, så som «Highlander» og «Made of Honor» og er et must-see ikonisk landemerke!En vakker kjøretur gjennom slående Glen Shiel følger, før du returnerer til Inverness for din siste overnatting. På kvelden kan du besøke en lokal Highland Pub før å drikke skotsk whiskey eller øl og spise tradisjonell skotsk mat, mens du lytter til lokale musikere som opptrer. Dag 3: Besøk Culloden Battlefield, stedet der det siste jakobittopprøret fant sted. På vei sørover, stopper du ved Highland folkemuseum. Her kan du oppleve livet på det skotske høylandet på 1600-tallet. Se bygninger, klær og våpen, og hvordan folk levde for 300 år siden. Deretter kjører du gjennom den dramatiske nasjonalparken Cairngorm. Du vil ha sjansen til å oppleve en smaking av skotsk whisky før du besøker den historiske landsbyen Dunkeld ved bredden av den mektige elven Tay. Reisen tilbake til Edinburgh tar deg med over den berømte Forthbroen. Forventetankomsttid tilbake i Edinburgh er rundt kl. 18:30.

Fra Edinburgh: Dagstur til Loch Ness, Glencoe og høylandet

3. Fra Edinburgh: Dagstur til Loch Ness, Glencoe og høylandet

Etter henting fra hotellet ditt, drar du mot Stirling hvor du får utsikt til Stirling Castle og Wallace-monumentet. Deretter blir det et stopp for morgenkaffe i den travel byen Callander, som blir beskrevet som inngangsporten til høylandet. Fortsett nordover over Rannoch Moor, og over det dramatiske og vakre Glencoe-passet. Neste stopp blir for lunsj i nærheten av Fort William. Deretter følger du Caledonian Canal oppover Great Glen-dalen til Loch Ness. Her har du litt tid på egen hånd, med muligheten til å cruise på Loch. Hvis du ikke ønsker å dra på båtturen, kan du slappe av i en av barene eller restaurantene i den rolige landsbyen eller på brygga.  Etter Loch Ness drar du sørøstover og nyter den storslåtte utsikten til Loch Laggan. På vei tilbake til Edinburgh kan du nyte en forfriskning i Pitlochry, en herlig viktoriansk ferieby. Videre reiser du sørover gjennom Fife, og krysser Forth ved siden av den fantastiske Forth Bridge, før du er tilbake til Edinburgh.

Glasgow: Tur til Loch Ness, Glencoe og Highlands

4. Glasgow: Tur til Loch Ness, Glencoe og Highlands

Du drar fra Glasgow og reiser mot høylandet langs "bonnie, bonnie"-bredden til Loch Lomond. Dette er Skottlands største innsjø, og den har fått navnet sitt fra fjellet Ben Lomond på den østlige bredden. Du krysser den eldgamle naturlige bruddlinjen som går over Skottland og begir deg inn i det majestetiske høylandet hvor naturen endrer seg dramatisk. De flate slettene i lavlandet forvandles til glitrende innsjøer, forrevne fjell og skogfylte dalene. Den forlokkende skjønnheten gjør det lett å glemme at dette en gang var en slagmark for de voldsomt territorielle Highland-klanene. Reiser du nordover gjennom Breadalbane (som betyr "High Country of Scotland"), klatrer du mot Rannoch Moor. Denne 1000 fots sletten er dekket av lyng, torvmyrer og dusinvis av innsjøer. Du vil elske hvordan det står i kontrast til det spektakulære fjellandskapet til Buachaille Etive Mor (som betyr "den store hyrden til Etive"). Deretter drar du ned til Skottlands mest berømte dal, Glencoe, hvor du vil bli fascinert av de vakre klippene og bratte bakkene. Etter Glencoe går du inn i en dyp isdal, kjent som Great Glen. Passerer du byen Fort William, reiser du under Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis, før du ankommer Fort Augustus ved bredden av Loch Ness. Fort Augustus kan skryte av Caledonian Canal, som er et flott sted å slappe av og se båtene seile forbi. Du stopper her i en time for å gi deg tid til lunsj. Etter lunsjen får du muligheten til å ta et femstjerners Cruise Loch Ness båtcruise fra Fort Augustus*. Å ta til vannet er den beste sjansen for å få øye på monsteret og beundre skjønnheten til denne mystiske innsjøen. Du forlater den naturskjønne landsbyen og begynner reisen tilbake mot Glagsow, men for ikke å bekymre deg, det er mange flotte stopp underveis for bilder og utsikt, inkludert den sjarmerende byen Pitlochry. Du fortsetter sørover gjennom skogene i Perthshire før du til slutt når Glasgow om kvelden. *Båtcruise på Loch Ness er væravhengig og kan kanselleres uten varsel. *Denne turen har endret seg litt fra tidligere år, vi reiser ikke lenger langs Loch Ness eller besøker Inverness.

Fra Edinburgh: Loch Ness og det skotske høylandet med lunsj

5. Fra Edinburgh: Loch Ness og det skotske høylandet med lunsj

Legg ut på en heldags guidet tur til Loch Ness fra Edinburgh og omvisning i det skotske høylandet. Se Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis, hold øye med Nessie på et båtcruise og nyt en pikniklunsj. Sett nordover fra Edinburgh og passerer de imponerende vollene til Stirling Castle. Gå forbi Trossachs Rob Roy-landet, og kryss villmarken til Rannoch Moor før du stopper ved dramatiske Glen Coe; åstedet for den beryktede massakren i 1692. Reisen din tar deg gjennom Fort William. Pass Ben Nevis, Storbritannias høyeste fjell, før du går inn i Great Glen. Ankom den vakre høylandslandsbyen Fort Augustus ved bredden av Loch Ness, og nyt en nydelig piknik med nylagde smørbrød, sandkaker og chips. Hvis du har lyst på noe mer omfattende, vil guiden din gjerne anbefale noen flotte lokale kafeer. Ta et valgfritt båtcruise på innsjøen, gå på en naturskjønn fottur, eller bare slapp av ved Caledonian Canal. Hvis du velger å seile langs vannet i Loch Ness, er det virkelig en uforglemmelig opplevelse. Båten din er utstyrt med det nyeste høyteknologiske farge-, ekkolodd- og undervannsbildesystemet, som gir deg en fascinerende utsikt over undervannsterrenget og livet. Du kan til og med se Nessie! Du kan også slappe av med en kaffe eller øl i baren ombord. Etter å ha sett det beste fra det skotske høylandet, er det på tide å dra tilbake til Edinburgh via glitrende Loch Laggan og det ville og ensomme Drumochter-passet. Gå sørover og gå inn i Perthshire, et land med skoger, elver og fjell. Se den spektakulære Forth Bridge før du kommer tilbake til Edinburgh rundt kl. 20.00.

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe og Highlands-tur med lunsj

6. Edinburgh: Loch Ness, Glencoe og Highlands-tur med lunsj

Sett nordover fra Edinburgh og passerer de imponerende vollene til Stirling Castle. Gå forbi Trossachs (Rob Roy-landet) før du krysser villmarken til Rannoch Moor og går videre til dramatiske Glencoe, stedet for massakren av McDonald-klanen i 1692.  Turen tar deg forbi Fort William og Storbritannias høyeste fjell, den mektige Ben Nevis, før du følger Great Glen og stopper i landsbyen Fort Augustus ved bredden av mystiske Loch Ness. Du har da muligheten til å ta en båttur på mystiske Loch Ness og jakte på Nessie, utforske bredden av innsjøen , eller bare slapp av og nyt din gratis lokalproduserte pikniklunsj. En typisk lunsj inkluderer et utvalg av nylagde smørbrød og sandkaker. Returreisen går sørover langs Loch Laggan og stopper ved en av de sjarmerende høylandslandsbyene underveis. Etter en siste titt på de spektakulære Forth Bridges, kom tilbake til hovedstaden rundt kl. 20.00. Loch Ness Cruise-alternativ: Et cruise på Loch Ness er en uforglemmelig opplevelse, der du kanskje bare får et glimt av Nessie. Lokalt eide spesialbygde båter brukes, designet med ekkolodd og undervannsbildesystemer, som gir deg en fascinerende utsikt over terrenget og livet under vann. Nyt utsikten med en kaffe eller øl fra baren ombord. Kjøp cruisebillett fra vårt kontor på dagen for turen. Billetter koster £16,50* og lar deg gå ombord i båten umiddelbart ved ankomst til landsbyen uten å måtte stå i kø. Loch Ness Cruise er avhengig av tilgjengelighet i vintermånedene. *Prisene kan variere noe når de kjøpes under turen

Fra Edinburgh: 3-dagers reise til Isle of Skye, Highlands og Loch Ness

7. Fra Edinburgh: 3-dagers reise til Isle of Skye, Highlands og Loch Ness

Legg ut på en 3-dagers guidet tur til det skotske høylandet fra Edinburgh. Se Glencoe Valley og Eilean Donan Castle. Beundre de bølgende beitemarkene på Isle of Skye og besøk innsjøen Loch Ness. Dag 1 Fra Edinburgh drar du vestover hvor ditt første stopp vil være ved den pittoreske landsbyen Luss, på 'Bonny, Bonny'-bredden til Loch Lomond. Du reiser nordover via Tyndrum og vil passere over det atmosfæriske  Rannoch Moorno  før du nyter litt tid til å gå og beundre den dramatiske dalen Glencoe Valley, stedet for massakren i 1692 i  MacDonald Clan. Etter lunsj i området  Fort Williamno , vil turen din ta en pause for å ta bilder på Storbritannias høyeste fjell,  Ben Nevis, og deretter stoppe for å beundre  Glen Garry  og det fantastiske fjellområdet  Five Sisters of Kintail . Din første dag ender i den sjarmerende landsbyen  Portree, på  Isle of Skye. Dag 2 Etter frokost drar du fra Portree for en heldagstur - alternativer inkluderer  Dunvegan Castle, en tur til Uig og et besøk til  Flora MacDonald's grave  og unike  Black Houses, eldgamle boliger til det skotske høylandet. Andre alternativer inkluderer visning av  Duntulum Castle, en fantastisk utsikt over  Kilt Rock, eller kanskje en avslappende spasertur ved  Lealt Falls. Dagen vil avsluttes med muligheten til å beundre  Old Man of Storr, før du returnerer til Portree. Dag 3 Du vil starte den siste dagen av turen via den populære  Eilean Donan Castle, bakteppet for filmen,  'Highlander'; (interiøret er stengt om vinteren) fortsett deretter til den vakre landsbyen ved innsjøen,  Fort Augustus for lunsj og utsikt over  Loch Ness. Turen fortsetter sørover over Laggan og deretter  Grampian mountains med siste stopp, for forfriskninger, i den viktorianske feriebyen  Pitlochry, før du returnerer til Edinburgh, hvor turen avsluttes.

Fra Inverness: Jacobite-damptoget og det skotske høylandet

8. Fra Inverness: Jacobite-damptoget og det skotske høylandet

Fordyp deg i de naturlige underverkene i det skotske høylandet og gå ombord på Jacobite Steam Train på en dagstur fra Inverness. Kryss Glenfinnan Viaduct for en naturskjønn omvisning i Loch Ness og i fiskerbyen Mallaig. Begynn reisen med buss og kjør langs den verdensberømte Loch Ness, og stopp for bilder over ruinene av Urquhart Castle. Fortsett sørover og besøk Commando Memorial, med utsikt over Nevis Range – hjem til Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis. Deretter setter du sikte på Jacobite Steam Train og hopp om bord på Fort William. Reisen din gjennom storslåtte landskap vil ende i fiskehavnen Mallaig, hvor du kan prøve fersk sjømat til lunsj (på din regning) eller utforske byen. Ta den naturskjønne "Road to the Isles" og beundre vakker natur mens du sykler til Fort Augustus, Caledonian Canal og Loch Ness. Avslutt turen ved Falls of Foyers og Dores Beach på bredden av Loch Ness.

Fra Glasgow: Heldagstur til Loch Ness, Glencoe og Highlands

9. Fra Glasgow: Heldagstur til Loch Ness, Glencoe og Highlands

Legg ut på en heldagsomvisning med buss til det skotske høylandet fra Glasgow. Beundre den ville skjønnheten i det skotske landskapet og besøk høydepunkter som Loch Lomond og Loch Ness. Reis nordover mot høylandet og beundre de frodige beitemarkene på det skotske landskapet fra en buss med klimaanlegg. Stopp for en kopp te eller kaffe på en kafé ved bredden av Loch Lomond før turen går opp til høylandet. Reis gjennom det øde landskapet Rannoch Moor og Black Mount til Glencoe, stedet for massakren av MacDonald-klanen i 1692. Lær om begivenhetene og historien til området fra guiden din. Etter lunsj i Fort William-området, passerer du under Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis, og inn i Great Glen. På Loch Ness kan du gå for et sightseeingcruise på innsjøen eller velge å beundre utsikten fra kysten. Kryss Grampian-fjellene på vei tilbake til Glasgow og beundre skoglandskapet i Perthshire, inkludert Forest of Atholl.

Fra Inverness: Dagstur til Loch Ness

10. Fra Inverness: Dagstur til Loch Ness

Denne korte dagsturen lar deg oppdage Loch Ness' fantastiske utsikt og hemmeligheter. Du forlater Inverness og følger Caledonian Canal til kilden til elven Ness. Guiden tar deg med til Dores, som ligger på østsiden av innsjøen. Denne lille landsbyen har en strand med en fantastisk utsikt over Loch Ness og Great Glen-sprekkedalen. Gjør kameraet klart for å ta de første bildene av det mystiske vannet og mulige monsterobservasjoner før dere fortsetter reisen. Bare en kort kjøretur unna ligger neste stopp, skogssamfunnet Foyers. Her kan du gå nedoverbakke gjennom furutrærne for å se den bortgjemte Falls of Foyers. Denne fantastiske fossen var et av Robert Burns' favorittsteder, og hvis du er heldig, får du kanskje øye på et flott rødt ekorn. Oppkvikket etter besøket ved fossen fortsetter du sørover. Å kjøre på enveiskjørte veier og benytte overganger er en typisk Highland-opplevelse. Etter en svingete kjøretur gjennom et skogkledd landskap kommer du til Fort Augustus, turens ytterste punkt. Her kan du spise lunsj og ta et bilde av båtene som kommer inn gjennom Caledonian Canal. Deretter går turen til Invermoriston, der du kan ta en kort spasertur til et gammelt sommerhus med utsikt over elven Moriston. Enten du tror på legendene eller ikke, bør du holde utkikk etter monsteret eller den fantastiske utsikten mens vi fortsetter langs bredden av Loch Ness. Hvis du vil oppleve mer av Loch Ness' skjønnhet og mystikk, kan du ta et times cruise* og seile forbi Urquhart Castle. Deretter fortsetter vi langs Loch Ness og returnerer til Inverness tidlig på kvelden. *Båtturen på Loch Ness er væravhengig og kan bli avlyst uten varsel. *Loch Ness-maratonet går av stabelen søndag 1. oktober. Hvis du reiser på denne datoen, må du være oppmerksom på at ruten for turen må snus for å ta hensyn til dette. *Loch Ness Centre er vertskap for et arrangement kalt The Quest Weekend (26. og 27. august 2023), der de samarbeider med Loch Ness Exploration (LNE) om å lete etter Nessie i Loch Ness' berømte farvann. Denne leteaksjonen er den største i sitt slag siden 1972. Hvis du besøker Loch Ness denne helgen, bør du holde utkikk etter letemannskapet! *Loch Ness-båtcruiset er vinterstengt fra og med 8. januar 2024 til og med 15. januar 2024. De åpner igjen tirsdag 16. januar. *Hvis turen din har avreise etter 1. april 2024, har du mulighet til å besøke Urquhart Castle i tillegg.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Fort Augustus

Alle aktiviteter

41 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Fort Augustus

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Fort Augustus

Hva er de beste tilbudene og rabattene på aktiviteter og attraksjoner i Fort Augustus?

Flere reisetips for Fort Augustus

Vil du vite mer om aktiviteter i Fort Augustus? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Fort Augustus

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 8 587 vurderinger

Det var utrolig! Jeg hadde Jim som turguide, og han var strålende. Jeg følte meg veldig hjemme de tre dagene. Han viste oss så mange steder, hadde alltid noe å fortelle og han visste så mye!!! Jeg lærte så mye om Skottlands historie. Jeg er så oppfylt av denne opplevelsen. Jeg har aldri opplevd en så fantastisk tid i livet mitt. Og jeg ble forelsket i Skottland. Jim (turguiden vår) fikk oss til å føle oss veldig velkomne, og han var så snill og sørget alltid for at vi alle har det bra! Jeg ville gjort alt om igjen! ‍♀️✨❤️

Helt strålende dag. Guiden vår var fantastisk. Veldig kunnskapsrik, lett å lytte til, investerte i området og gjorde det så enkelt. Togturen var nydelig og det vi faktisk bestilte for, men resten av turen var like bra om ikke bedre. Det er en lang dag, men så verdt det. Minner for livet. Tusen takk for at du tok deg tid Alina og for at du tok så godt vare på oss, og din episke busskjøring!! 100% anbefaler.

En utmerket tur, med en vennlig og kunnskapsrik guide som vår sjåfør, som tar inn den fantastiske skjønnheten til GlenCoe. Vi tok fordel av det valgfrie cruiset på Loch Ness også, og det var fantastisk og mye moro; verdt den ekstra kostnaden. Turen tok oss forbi så mange kjente historiske steder som vekket skotsk og britisk historie til live.

Brian Smith var en av de beste turguidene som gjorde hele reisen morsom og minneverdig. Vi anbefaler definitivt den 3 dager lange turen til Isle of skye og høylandet. Vi fikk vite mye om den skotske historien sammen med den naturskjønne utsikten over høylandet og Skye. Det var helt fantastisk! Takk, Brian.

We enjoyed our day with Scott as our driver/guide, who gave outstanding service and lots of information. Would recommend this trip to anybody who wishes to see more of Scotland whilst staying in Edinburgh. 12.5 hours but time was well usen and not tiring at all.