Legg til datoer

Fløibanen

Fløibanen: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Bergen: En vandring gjennom fortid og nåtid

1. Bergen: En vandring gjennom fortid og nåtid

Oppdag de historiske severdighetene og lokale hotspots i Bergen på en guidet spasertur gjennom byen. Lær om byens historie og moderne liv med din ekspert lokale guide. Møt opp utenfor Bergenhus festning på adressen Bradbenken 1. Begynn med å lære om Bergens kongelige og politiske fortid og utforsk byens mektige festning. Ta en kort spasertur til Bryggen, Bergens UNESCOs verdensarvliste. Vandre i de trange smugene og utforsk over 500 år med historie, og kanskje du til og med får smake på hva fortidens hanseatiske kjøpmann handlet her. Etter å ha lært om byens historie, er det på tide å gå utenfor allfarvei. Vandre gjennom de trange smugene i det historiske boligområdet, hvor du lærer om Bergens trearkitektur, livet som gjennomsnittsmenneske på 1700- og 1800-tallet, og også hvordan det er å bo her i dag. Den siste delen av turen tar deg forbi noen av Bergens mest populære spisesteder, hvor du kan lære mer om det pulserende bylivet og hva nordmenn elsker å spise. Gå forbi Floibanen, så innen du slutter på turistkontoret vil du være full av ideer til hva du kan gjøre i Bergen resten av oppholdet.

Bergen: Bysightseeing, Fjordcruise og Fløyen Fløibane

2. Bergen: Bysightseeing, Fjordcruise og Fløyen Fløibane

Få mest mulig ut av tiden din i Bergen med en guidet omvisning i sentrum, et fjordcruise og en tur med Fløyen Fløyen. Ta denne turen hele året, ledsaget av en ekspert lokal guide. Se severdighetene i Bergen, inkludert Fisketorget, Hansakvarteret (Bryggen), Mariakirken, Bergenhus festning og Fløyen. Cruise langs Cityfjorden, Salhusfjorden og Kvernafjorden. La deg imponere av utsikten mens du reiser mellom fjell og det grunne og trange Alversund. Hopp deretter på Fløibanen, den eneste jernbanen i sitt slag i Norge og en av landets mest kjente attraksjoner. Nyt en fantastisk panoramautsikt over fjorden og byen Bergen når du når toppen – en fotomulighet som du ikke kan gå glipp av.

Historier om Bergen: Utforsk de beste severdighetene i ditt eget tempo

3. Historier om Bergen: Utforsk de beste severdighetene i ditt eget tempo

Legg ut på en spennende lydvandring gjennom de pulserende gatene i Bergen, Norge og oppdag den rike historien og kulturen som gjør denne byen så spesiell. Med denne guidede turen kan du utforske de beste severdighetene i ditt eget tempo, høre fascinerende historier om alt fra Bergens hanseatiske fortid til dens musikalske arv. Bestig det majestetiske Fløyen-fjellet for å få en fantastisk utsikt over byen, eller vandre gjennom det travle fiskemarkedet og smak på den ferskeste sjømaten rundt. Med så mye å se og oppleve, vil dette eventyret garantert bli uforglemmelig. StoryHunt-appen gir deg et digitalt kart som bruker posisjonen din til å vise hvor du er og hvor alle historiene befinner seg. Start reisen ved hvilken som helst av historiene som er angitt på kartet. Lås opp historier når du er nær dem for å høre en innsiktsfull historie knyttet til nøyaktig hvor du står. Skulle du ikke være i stand til å nå en historie, kan du fortsatt låse den opp fra hvor som helst i verden. Historiene er tilgjengelige både som lyd og tekst. For et ekstra lag med moro, utfordre deg selv med en quiz på hvert stopp!

Tilgjengelige aktiviteter

De beste severdighetene i nærheten av Fløibanen

Flere reisetips for Fløibanen

Vil du vite mer om aktiviteter i Fløibanen? Trykk her for full oversikt