Opplevelser i

Firenze

Toscana er full av renessansens innflytelse, noe som er tydelig i de utallige arkitektoniske og kunstneriske perlene.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ting å gjøre i Firenze

Firenze er Toscanas sjel og er dypt preget av renessansen. Mengder av arkitektoniske mesterverk og kunst i verdensklasse gjør Firenze til en kulturell perle.

 • Uffizi

  1. Uffizi

  Uffizi er det beste museet i Firenze. Her kan du blant annet se Botticellis vakre "Venus' fødsel". Det er lurt å bestille billetter på forhånd for å slippe unna køen.

 • Galleria dell'Accademia

  2. Galleria dell'Accademia

  Michelangelos "David" har naturlig nok hedersplassen i Galleria dell'Accademia. Hvis du er glad i klassisk musikk vil du også elske utstillingen med musikkinstrumenter i Galleria dell'Accademia.

 • David

  3. David

  David er den mest berømte statuen i Firenze, kanskje i hele verden, og folk har beundret Davids meislende fysikk siden den blev skapt i 1504.

 • Palazzo Vecchio

  4. Palazzo Vecchio

  En kopi av "David" står ved inngangen til Palazzo Vecchio, der den orginale skulpturen stod frem til 1873. De femhundres sal, som er renovert, er en del av bygningens museumsavdeling.

 • Piazza della Signoria

  5. Piazza della Signoria

  Piazza della Signoria finnes mange skulpturer med Loggia dei Lanzis-galleriet, rytterstatuen av Cosimo I og Neptunfontenen, som har en viss likhet med Cosimo.

 • Domkirken i Firenze

  6. Domkirken i Firenze

  Domkirken i Firenze kalles også il Duomo. Fra den gotiske domkirkens ikoniske tegelsteinskuppel får du en fantastisk panoramautsikt over byen og det berømte toskanske landskapet.

 • Dåpskapellet i Firenze

  7. Dåpskapellet i Firenze

  Dåpskapellet i Firenze er bygget med hvit og grønn marmor og er dedikert til byens skytshelgen Døperen Johannes. Den har en innvendig kuppel med overdådig, gyllen mosaikk.

 • Santa Maria Novella

  8. Santa Maria Novella

  Den ser kanskje ordinær ut utenfra, men innsiden av kirken Santa Maria Novella er fortryllende og virkelig verdt et besøk. Besøk kirkens kloster og føl roen senke seg.

 • Ponte Vecchio

  9. Ponte Vecchio

  De pastellfargede leilighetene over butikker som selger kunst, smykker og suvenirer ligger like ved byens eldste bro Ponte Vecchio, som går over elven Arno. Den er et vidunderlig syn både om dagen og kvelden.

 • Palazzo Pitti

  10. Palazzo Pitti

  Ta en rusletur langs Ponte Vecchio til Medicifamiliens gamle residens. Palazzo Pitti rummer 5 museer, blant dem Museet for Moderne Kunst og det overdådige Palatinske Galleri.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor lang tid bør man ha i Firenze?

  Du bør ha minst fire dager om du skal rekke å se de største attraksjonene uten å måtte løpe mellom dem. Men vil du virkelig bli kjent med denne renessansebyen bør du bli en ukes tid.

 • Hvordan komme seg rundt i byen?

  Sentrum av Firenze er kompakt og det er lett å utforske byen til fots. Byens historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste og det er forbudt for trafikk. Om du planlegger å leie en bil for å ta en tur til Toscana, må du parkere på utsiden av den begrensede trafikksonen. Beregn ca. 15 EUR ekstra per dag i parkeringsavgift, for gratis parkering er det svært lite av her.

 • Hvor dyrt er en ferie i Firenze?

  Du må betale for inngangsbilletter til de største severdigheter i Firenze, inkludert kirkene. Inngangen til domkirken i Firenze er gratis, men du må kjøpe billett for å komme opp i kuppelen og se den flotte utsikten. Italienske restauranter legger til en serviceavgift på regningen, det kalles "pane e coperto" (Brød og borddekking). Det koster også noen euro ekstra å spise eller drikke ved et bord, men det inkluderer ikke driks til servitøren.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Italiensk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +39
 • Beste tiden å dra
  I oktober er det fremdeles varmt, men trykket av turister er mindre.

Firenze: altri luoghi da visitare

Vuoi scoprire tutte le attività disponibili a Firenze? Clicca qui per la lista completa.

Hva folk sier om Firenze

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 51 925 vurderinger

Kjempegøy å lære om vinproduksjon og Chiantivin! Gode viner og oljer! Fantastisk natur, og veldig gøy med stoppet ved Monteriggioni. Som skrevet tidligere av andre kunne tiden vært litt lenger slik at en rekker å ta seg en avkjølende is og kunne nyte den. Alt i alt en veldig fin opplevelse verdt pengene som jeg blir å leve på lenge!

Fantastisk opplevelse, og supergod vin!!

Fantastisk opplevelse, spesielt besøket til den siste vingården var høydepunktet, flotte omgivelser og nydelig vin!! Anbefales! Guiden vår var veldig flink og grei!

Utrolig innsikt i den tidligere politiske stormakten Firenze

Palazzo Vecchio har en meget interessant historie, som turen gjennom ved hjelp av audioguide systemet forteller plettfritt.

Kunnskapsrik guide, ikke så overfylt som det visstnok vanligvis er, generelt en fin opplevelse

A small museum, but enjoyable for kids. 1-2 hours activity for family with kids.