Våre mest anbefalte ting å gjøre i Fira

Santorini: Cruise til vulkanske øyer og varme kilder

1. Santorini: Cruise til vulkanske øyer og varme kilder

Seil fra Athinios havn til små øyer som er hjemsted for vulkaner, varme kilder og tradisjonelle landsbyer. Nyt litt fritid på hver øy, nyt den fantastiske utsikten og sjarmerende atmosfæren på det typiske greske landskapet. Sett seil fra Athinios og nyt livekommentarer om bord under hele reisen. Første stopp ved Nea Kameni hvor du kan velge å gå til krateret til den aktive vulkanen. Vær oppmerksom på at fotturen gjøres på egen hånd og det er ingen guide med deg, så du må ta vare på din sikkerhet. Deretter går båten til Palea Kameni, hvor du har litt tid til å svømme i de vulkanske varme kildene. Vær oppmerksom på at svovelet i vannet kan etterlate en flekk på lyse badetøy. Gå tilbake til båten for en kort seiltur til Thirassia, hvor du har ledig tid til å utforske denne sjarmerende landsbyen. Der kan du også besøke Manolas, som nås via svingete trapper, eller med en eseltur opp bakken. Dette er selvfølgelig valgfritt. Hvis du bestiller utvidelsesalternativet, vil båten også ta deg til en havn hvor en komfortabel buss venter for å frakte deg til den fascinerende landsbyen Oia. Fordyp deg i dens unike sjarm mens du nyter 2-3 timers fritid til å vandre gjennom de svingete gatene, nyte den fantastiske utsikten og se den magiske solnedgangen som har gjort Oia verdenskjent. Når tiden din i Oia nærmer seg slutten, kan du hoppe tilbake på bussen for en avslappet reise tilbake til din opprinnelige destinasjon. Reflekter over de utrolige minnene du har laget, med Santorinis skjønnhet i hjertet ditt. Vennligst møt bussen din i Oia på møtepunktet 15 minutter etter solnedgang.

Santorini: Premium katamarancruise med grillmat og drikke

2. Santorini: Premium katamarancruise med grillmat og drikke

Gå om bord i den 74-fots store Ocean Voyager-katamaranen eller den 80-fots store Tahiti-katamaranen, for et 5-timers cruise ved solnedgang rundt Santorini i Egeerhavet. Legg ut på en oppdagelsesreise som først vil ta deg til de varme kildene, deretter til Red beach og til slutt White beach. Bad og snorkle, og nyt et deilig måltid ombord. Start eventyret ditt med henting på hotellet, og sett seil mot vakre Red Beach for å bade og snorkle i 30 minutter. Fortsett til en bortgjemt hvit strand, som bare er tilgjengelig fra sjøen. Her blir det tid for mer bading og snorkling i skyggen av de høye hvite klippene. Ombord på katamaranen kan du nyte en grillmiddag med salater, og grillet kjøtt og grønnsaker. Seil videre mot innsiden av den halvmåneformede Caldera, i nærheten av vulkanen, og nyt en siste dukkert i de varme kildene, før turen går tilbake til Oia hvor dagen avsluttes når mørket senker seg.

Santorini: Cruise med luksuskatamaran med mat og åpen bar

3. Santorini: Cruise med luksuskatamaran med mat og åpen bar

Lett ankeret for et cruise med en luksuskatamaran langs kysten av Santorini, mens du nyter et lekkert tradisjonelt måltid med drikke fra åpen bar. Seil om morgenen eller ved solnedgang på et cruise med maksimalt 20 gjester. Bli hentet fra hotellet og slapp av, mens du blir kjørt rett til havnen. Benytt sjansen til å snorkle med et halvtimes stopp utenfor kysten til den røde stranden og dessuten 1,5 time til å snorkle i sjøgrottene ved den hvite stranden. Bad i lagunens varme kilder og snorkle i det klare vannet. Få smaken av Hellas om bord på båten, med en meny av lokale delikatesser til lunsj eller middag, avhengig av hvilket avreisetidspunkt du velger. Menyen inneholder grillspyd, dolmadakia (risfylte vinblad), gresk salat, og andre lokale retter. Etter maten kan du lene deg tilbake og slappe av med en cocktail og musikk. Nyt ubegrenset med drikke ombord, inkludert lokal hvitvin, gresk øl og brus. Fortsett forbi de to ubebodde vulkanøyene Palia Kameni og Nea Kameni, og nyt utsikten til andre severdigheter som Aspronisi-øya og Akrotiri-fyret. Senere cruiser du i kalderaen, under byen Fira og forbi den gamle havnen. Hvis du velger alternativet sent på ettermiddagen, stopper du nedenfor landsbyen Oia og kan la deg imponere av den slående solnedgangen som dekoreer himmelen med livlige pastellfarger. Dette blir et uforglemmelig høydepunkt, på en allerede uforglemmelig cruiseopplevelse. Etter utflukten din til Santorini, kan du fortsette å slappe av mens du blir kjørt tilbake til hotellet ditt i minibuss.

Santorini: 1-veis transport til/fra havn eller flyplass

4. Santorini: 1-veis transport til/fra havn eller flyplass

Nyt tiden din på Santorini med en transporttjeneste. Reis mellom Santorini nasjonale flyplass, havnen og hotellet ditt i en godt vedlikeholdt buss, minibuss eller varebil som har god plass til deg og bagasjen din. Felles transport er kanskje ikke dør til dør, og du vil bli satt av/hentet fra enten hotellet ditt eller nærmeste passende holdeplass. Bestill ankomst- eller avreisetransport, enten du ankommer eller drar fra havnen eller flyplassen. Uansett behov, vil den lokale operatøren ta seg av dem. Reis i et kjøretøy utstyrt med den nyeste teknologien for en bekymringsfri reise. Det kan være ventetid på flyplassen/havnen (opptil 60 minutter) eller ved avgangshentepunktet (opptil 15 minutter), ettersom skyttelbusser kjører til en tidsplan. Noen steder har delt standardoverføring spesifikke åpningstider.

Santorini: Katamarancruise med måltid og åpen bar

5. Santorini: Katamarancruise med måltid og åpen bar

Cruise ombord på en romslig og luksuriøs katamaran og opplev utsikten over Santorinis landskap. Stopp på dagen ved den berømte Red Beach. Start med henting og reis med minibuss til marinaen i Vlychada hvor halvdags cruiset begynner. Møt mannskapet og bli ønsket velkommen om bord med et glass vin eller en brus. Sett seil mot øyas fargerike strender mens guiden om bord vil dele innsikt i historien til Santorini og de geologiske hendelsene som skapte Santorinis robuste landskap og de omkringliggende øyene. Dagens første stopp vil være ved den berømte Red Beach. Nyt tid til å svømme, snorkle og ta bilder av dens rødlige fargetoner og ville klippeformasjoner. De første mezedene (fingermat) tilbys når du kommer om bord igjen for å fortsette turen. Beundre den fantastiske utsikten over sandstrendene til White Beach, omgitt av lyse kalksteinsklipper, etterfulgt av et kort stopp for bilder av grottene og de imponerende fjellformasjonene til Indian Rocks, som kun kan nås med båt. Cruise forbi det venetianske fyrtårnet fra 1700-tallet i Akrotiri, som ligger på den sørvestlige spissen av øya, og fortsett seilreisen ved å gå inn i vannet i Santorinis kaldera. Gå mot den kjente vulkanen for dagens andre stopp ved de svovelrike varme kildene. Ta en avslappende dukkert i dets helbredende og avgiftende vann. Tilbake om bord kan du nyte utsikten over Santorini, et postkort-perfekt portrett av landsbyene på klippen. Seil igjen mot siste stopp for nok en mulighet til å svømme og snorkle i det krystallklare vannet i Mesa Pigadia. I mellomtiden vil mannskapet dekke bordet for den deilige lunsjen som du kan nyte etter svømmeturen. Menyen inneholder BBQ kylling, napolitansk pasta, gresk salat, vegetariske måltider, som gresk Ratatouille, en tradisjonell gresk dessert, og en åpen hvitvinbar som også serverer ubegrenset brus og vann. Seil deretter tilbake til Vlychada hvor sjåføren din vil vente på å ta deg tilbake til overnattingsstedet ditt i Santorini.

Santorini: Høydepunkter, vinsmaking og solnedgang i Oia

6. Santorini: Høydepunkter, vinsmaking og solnedgang i Oia

Legg ut på en heldags guidet tur til Santorinis høydepunkter. Besøk de ikoniske kirkene med blå kuppel i Oia, beundre utsikten fra Profitis Ilias, og slapp av ved bredden av Perissa Beach før litt velfortjent vinsmaking. Etter henting fra hotellet, går du ombord på den luksuriøse bussen og kjører til Profitis Ilias, det høyeste punktet på øya. Ta inn et utrolig panorama over hele øya Santorini, og den fantastiske dypblå fargen på Egeerhavet mens du lærer om øyas fascinerende vulkanske historie. Vandre rundt på gårdsplassen til klosteret fra 1700-tallet som ligger på toppen av fjellet. Besøk deretter Saint Nektarios-kapellet og nyt roen i omgivelsene. Fortsett til landsbyen Pyrgos, en skjult perle på Santorini. Vandre gjennom de svingete smugene og fordyp deg i den tradisjonelle atmosfæren. Se typiske hus, kirker med blå kuppel og sjarmerende butikker. Gå opp til det imponerende slottet for vakker utsikt over området rundt. Neste stopp er Emporio, hvor du blir med på en guidet tur og besøker den lille venetianske festningen. Føl at du er på settet til Mamma Mia når du oppdager de mange døråpningene, vinduene, smugene og buene i denne pittoreske middelalderlandsbyen. Fortsett til Perissa Beach, også kjent som Black Beach. Her blir det god tid til å bade i sjøen eller spise lunsj på en av de greske tavernaene som vender mot stranden. Benytt anledningen til å smake på lokal Santorinsk vin, en av de mest kjente produktene på øya. Lær om vinfremstillingsprosessen og nyt en privat vinsmaking med 3 viner laget av lokale druesorter. Tidlig kveld kommer du til landsbyen Oia på klippetoppen med sin berømte blå- kuppelformede kirker. En gang i det travle slottsområdet, nyt litt fritid til å ta noen bilder, shoppe eller ta en avslappende drink. Til slutt, se en utrolig solnedgang før du møter treneren din på parkeringsplassen. Gå ombord på bussen for en avslappende kveldstur med avlevering tilbake til hotellet ditt.

Santorini: Alt inkludert gruppecruise med luksuskatamaran

7. Santorini: Alt inkludert gruppecruise med luksuskatamaran

Bli med på en herlig seilas i kalderaen til Santorini om bord på en helt ny Lagoon 450-katamaran. Underveis blir det 2 bade- og snorklestopp, før du kan kose deg med grillmat.  Når du er ute på havet er første stopp et halvtimes besøk ved den røde stranden, som har fått anvnet etter den fargete sanden. Etter et avslappende bad og fantastisk snorkling er det tid for å komme om bord igjen og fortsette til den hvite stranden, med like imponerende farger, for mer deilig bading og snorkling.  Etter badingen serverer mannskapet deilig grillmat om bord. Etter maten får du litt tid til å nyte utsikten fra stranden, før du seiler forbi de vakre ubebodde øyene Aspronissi og Akrotiri.  Cruisets siste stopp blir ved de varme kildene med 30 minutter med avslapning, hvor du også har mulighteten til å ta et bad. Båtturen avsluttes i havnen der du finner en minibuss, som kjører deg tilbake til hotellet ditt.

Santorini: Sightseeingbusstur med solnedgang i Oia

8. Santorini: Sightseeingbusstur med solnedgang i Oia

Utforsk Santorini på en heldags omvisning med buss. Lær øyas historie og besøk tradisjonelle landsbyer. Stopp ved vulkanske strender og opplev en solnedgang fra Oia. Reiseplan • Akrotiri utgravningssted: Omvisning av denne minoiske bosettingen fra bronsealderen, begravd av vulkansk aske i det 17. århundre f.Kr. • Emporio: Utforsk denne sjarmerende landsbyen med vindmøller på bakketoppen, middelalderske slott og århundrer gamle kirker • Perissa-stranden: Nyt litt fritid til lunsj og ta en svømmetur i den populære svarte sandstranden • Santorini vingård: Få en omvisning på en tradisjonell vingård og smak på den karakteristiske vinen fra Santorini • Profitis Ilias: Besøk øyas høyeste topp og beundre utsikten fra jordbruksmarkene til Oia, landsbyen på bakketoppen • Solnedgang fra Oia: Nyt fritid til å oppleve solnedgangen i Santorini på det mest fotograferte stedet i Hellas

Fra Kreta: Omvisning av Santorini

9. Fra Kreta: Omvisning av Santorini

Bli med på en omvisning av Santorini. Reis komfortabelt med en moderne båt og i busser med klimaanlegg, mens du lærer om øyas historie og mytologi. Ta bilder av Santorinis berømte egeiske arkitektur samt trange, svingete gater.  Dra til Heraklion havn hvor du går om bord på en høyhastighetsbåt til Santorini. Nyt havutsikten på den 2,5 timer lange båtturen til øya og kos deg med en matbit fra baren om bord.  Når du ankommer Athinios havn hopper du om bord på en buss for omvisningen. Med bussen reiser du 40 minutter til Oia, hvor du kan beundre de blå og hvite husene bygget på klippene. Lær om byen før du tid på egen hånd til å beundre den vulkanske kalderaen i ditt eget tempo. Deretter reiser du 30 minutter til Fira, hovedbyen på Santorini, bygget på kanten av en 300 meter høy klippe. Spaser rundt i de trange gatene, og beundre de hvite hvelvede husene og knallblå kuplene. Du har også muligheten til å ta et cruise fra Fira til vulkanen i en trebåt og de varme kildene (mot en ekstra kostnad), eller bruke mer tid på å utforske byen. Etterpå returnerer du til Athinios havn, hvor guiden din hjelper deg om bord på fergen tilbake til Kreta.  Nyt den sene ettermiddagsutsikten fra båten før du ankommer havnen i Heraklion.

Santorini: Catamaran Caldera Cruise med måltid og drikke

10. Santorini: Catamaran Caldera Cruise med måltid og drikke

Vår splitter nye skreddersydde katamaran tilbyr alle fasiliteter for en perfekt dag ute på det krystallklare vannet i Santorini, inkludert et stort dekk for soling og et spiseområde som er romslig nok til å nyte måltider og drinker, og til og med en bar for å slappe av. Comfort Max-cruise tar inn høydepunktene på øya, inkludert den fantastiske kalderaen og Thirassia-øya, så passasjerer ombord vil garantert få en uforglemmelig opplevelse.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Fira
Utforsk Santorinis billedskjønne hovedstad med sin fantastiske utsikt og historierike, svingete gater.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Fira

Alle aktiviteter

309 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Fira

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Fira

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Fira?

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Fira?

De beste dagsturene og utfluktene fra Fira er:

Oia

Hvilke er de beste omvisningene å bli med på i Fira med barn?

Flere reisetips for Fira

Vil du vite mer om aktiviteter i Fira? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Fira

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 14 911 vurderinger

veldig fin utflukt denne dagen til Knossos-palasset, vi ble hentet 500 meter fra hotellet vårt, bussen var i tide klokken 9:30, vi ble satt av i nærheten av det arkeologiske museet i Heraklion hvor vi hadde 4 timer ledig tid til å besøke museet og sentrum returnerer deretter med buss til knossos med 2 timer ledig tid for besøket, retur til utgangspunktet kl. 17.45. den engelsktalende, tysktalende og fransktalende guiden var veldig vennlig og forklaringene gitt i bussen var veldig klare. Vi kjøpte billettene til museet og knossos som en kombinert museumsbillett som gjorde at vi slapp å stå i kø på knossos. flott dag !

Veldig varm dag, men Maria guiden vår var flott, hun fikk oss til å ta pauser ganske regelmessig for ikke å lide for mye, hun satte oss i godt humør og ga oss veldig gode veiledninger for tider og møtepunkter. Hun var perfekt. Vi var i stand til å oppdage mange hovedsteder på øya santorini selv med korte øyeblikk, det var flott. Jeg anbefaler på det sterkeste, bare husk å ta noe for å hydrere deg selv, det er det viktigste!

Det var veldig godt forberedt. Samling som annonsert. Billetter uten å vente, bykart med viktig informasjon. Opphold: 2 timer Knossos og 3t. Heraklion En underholdende kjøretur til Heraklion med all informasjon om Knossos, myten om Kreta og landet og folket. Vår følgesvenn Anastasia var veldig hyggelig og holdt alle reisende underholdt. Takk for denne turen

Really informative tour, our guide exceeded in here task of leaving us more informed and interested in Santorini " Highly recommend. We are a family (10-48) and it suited all ages :)

One of the highlights of our tour. Me and my family (10-48) where extremely happy on/in this trip.