Våre mest anbefalte ting å gjøre i Fès

Fra Fez: Dagstur til den blå byen Chefchaouen

1. Fra Fez: Dagstur til den blå byen Chefchaouen

Oppdag den blåvaskede byen Chefchaouen på denne dagsturen fra Fez. Ha tid til å utforske severdigheter som Kasbah Museum og Grand Mosque. Reis i komfortabel varebil med klimaanlegg og ha muligheten til å velge mellom en gruppe eller privat tur, men vær oppmerksom på at kjøreturen fra Fes til Chefchaouen er mellom 4 timer mer eller mindre hver vei. Turen starter med en hotellhenting i Fez. Etter å ha gått ombord på ditt private kjøretøy, ta deg til Chefchaouen, som ligger i Rif-fjellene nær Tangier. Ved ankomst kan du beundre de utrolige blå veggene som gjør denne byen berømt. Nyt ca. 4 timer til å utforske de pittoreske små bygatene i medinaen. Hvis du velger den private turen, har du luksusen av å bestemme hvordan du vil bruke tiden din, da det er mange aktiviteter å velge mellom. Du kan oppdage de lokale butikkene og kafeene og se hovedtorget kjent som Plaza Uta el-Hammam. For å oppleve litt kultur kan det være lurt å ta turen til Kasbah-museet, Den store moskeen eller etnografisk museum som inneholder musikkinstrumenter, antikke våpen og fotografier av gamlebyen. Du kan også stoppe ved Ras Elma-elven som renner gjennom gamlebyen. Til lunsj står du fritt til å spise enten på torget eller på takterrassen som tilbyr panoramautsikt over Chefchaouen (ikke inkludert for egen regning). På sen ettermiddag drar du tilbake til Fez.

Fez Medina: En omfattende omvisning

2. Fez Medina: En omfattende omvisning

Etter en henting på ditt hotell eller riad i Fez, kan du dra på en guidet tur i medinaen, en av verdens største innbyggede byer. Utforsk de trange gatene med butikker som selger fersk frukt, krydder, intrikate vevde Berber-tepper og mange andre kunst- og håndverksvarer fra Marokko. Besøk Quaraouiyine-moskeen, grunnlagt i 859 av Fatima el Fihri og den andalusiske moskeen som dateres tilbake til 860 (merk at ikke-muslimer ikke har lov til å komme inn). Opplev andre severigheter, inkludert Nejjarine-fontenen, Bouaanania Medersa, som stammer fra 1300-tallet og Batha Palace, som nå er et museum for kunst og tradisjoner.

Fra Marrakech: 3-dagers ørkensafari til Fes

3. Fra Marrakech: 3-dagers ørkensafari til Fes

Oppdag Fes og Marrakech, Marokkos keiserlige byer, på en guidet 3-dagers tur. Dag 1: Marrakech — Ait Ben Haddou — Dades (første natt på Kasbah Amazigh) Start turen med en tidlig henting. Møt sjåføren din på hotellet eller riaden om morgenen før du krysser Atlasfjellene mot Kasbah Ait Ben Haddou. Etter en guidet tur i landsbyen kan du nyte en rolig lunsj i Ait-Ben-Haddou. Tidlig på ettermiddagen reiser du nordøstover til Boumalne Dades via Ouarzazate. Ta en kjøretur langs elven Dades med den fantastiske solnedgangen som bakteppe. Nå veien til Dades-dalen og ta en pitstop for å nyte det fantastiske landskapet. Fortsett deretter til et hotell hvor du vil spise og hvile for natten på Kasbah Amazigh. Dag 2: Dades – Merzouga Start dagen med frokost på hotellet. Legg ut på en reise langs veien til 1001 Kasbahs til Tinghir, en oase hvor du vil få muligheten til å nyte en times lang spasertur ved elvebredden hele veien til Todgha-juvet. Her kan du få litt fritid til å nyte naturen før lunsj. Tidlig på ettermiddagen kan du gå til Merzouga, der kamelkaravanen din venter. Herfra kan du ri på kamelen gjennom sanddynene til Erg Chebbi mens du nyter en fascinerende solnedgang. Før det blir mørkt, nå Sahara-ørkenleiren som ligger mellom sanddynene, hvor du vil spise en marokkansk middag under stjernene mens du blir underholdt av lokale nomader som spiller på trommene rundt leirbålet. Etter leirbålet kan du slappe av i standardteltet eller luksusteltet, avhengig av hvilket du velger. Standardteltene er enkel overnatting, mens et privat telt er avhengig av tilgjengelighet. Toalettene er rett utenfor, med fasiliteter for å friske opp i et fellesrom. Velger du luksusteltet, ligger det i et mer isolert og naturskjønt område, og gir ekstra komfort, og et garantert privat telt med skyllebare vestlige toaletter, varme dusjer og en rikholdig middag og frokost. Dag 3: Merzouga – Fes  Bli vekket av ørkenvertene dine hvis du ønsker å se soloppgangen. Etter frokost, kjør langs Ziz-elven med dens fantastiske oase omkranset av palmetrær og befestede ksours (slott) hele veien til Midelt, en liten by midt i Atlasfjellene, lunsjstoppet for dagen. Om ettermiddagen fortsetter du å krysse Midt-Atlasfjellene mot Fes. Legg merke til en dramatisk endring i landskapet: snødekte fjell, sedertreskoger og rik vegetasjon, hele 180 fra det tørre og steinete landskapet på resten av turen. Avslutt ørkenturen fra Marrakech til Fes tidlig på kvelden mens sjåføren tar deg til riaden eller hotellet i Fes.

Blue City magi: Rimelig dagstur fra Fez til Chefchaouen

4. Blue City magi: Rimelig dagstur fra Fez til Chefchaouen

Legg ut på en uforglemmelig dagstur fra Fez til den fortryllende blå byen Chefchaouen. Fordyp deg i de pittoreske gatene utsmykket med pulserende blå bygninger, vandre gjennom den travle medinaen og nyt den autentiske marokkanske atmosfæren. Med rundturstransport, en kunnskapsrik guide og god fritid til å utforske, lover denne opplevelsen en uforglemmelig reise inn i hjertet av Chefchaouen. Detaljert reiserute: - Meet and Greet: Vi henter deg i nærheten av overnattingsstedet ditt på enten Bab Boujloud eller Recif. Nyt en varm velkomst med en forfriskende kopp kaffe eller myntete mens vi introduserer deg til dagens program. - Scenic Drive: Legg ut på en naturskjønn kjøretur mot Chefchaouen (3 timer 30 min). Underveis stopper vi ved den fantastiske Sedd Sid Echahed-kuppelsjøen, som tilbyr fantastisk utsikt og fotomuligheter. Vi vil også stoppe ved Motel Rif, det første motellet i Nord-Marokko, som ligger ved foten av Rif-fjellene. Ta en pause og nyt en matbit, kaffe eller juice på egen regning. - Panoramautsikt: Forbered deg på å bli overrasket over en panoramautsikt over Chefchaouen ovenfra, og fanger skjønnheten i hele byen med sine ikoniske blå bygninger. - Ankomst til Chefchaouen (4 timer): Vi slipper deg av ved inngangen til byen, kjent som Bab Sour. Du vil ha omtrent 4 timer ledig tid til å utforske Marokkos fortryllende blå perle i ditt eget tempo. Vandre gjennom de sjarmerende gatene, handle lokalt håndverk, eller bare slapp av og nyt den unike atmosfæren. - Lunsj og hvile: Etter utforskningen din, ta deg tid til å nyte lunsj på en restaurant du velger, nyt det deilige lokale kjøkkenet og ta en velfortjent hvile før hjemreisen. - Tilbake til Fez: Vi møtes igjen og starter vår kjøretur tilbake til Fez, med en omtrentlig varighet på 3,5 timer. Slapp av og reflekter over de fantastiske minnene som ble skapt under din Chefchaouen-dagstur. - Bestill nå for en utrolig tur til en uslåelig pris og opplev sjarmen og skjønnheten til Chefchaouen. Ikke gå glipp av denne budsjettvennlige muligheten til å oppdage en av Marokkos mest fengslende destinasjoner.

Fra Fez: Chefchaouen-dagstur med hotellhenting

5. Fra Fez: Chefchaouen-dagstur med hotellhenting

Oppdag skjønnheten til Chefchaouen på denne dagsturen fra Fez. La sjåføren din ta deg til Plaza Uta el-Hammam hvor du kan se Kasbah og den store moskeen. Hør om marokkansk kultur og historie og få spørsmålene dine besvart av sjåføren din. Bli hentet om morgenen fra komforten på hotellet ditt i Fez. Slapp av i et komfortabelt og luftkondisjonert kjøretøy på den naturskjønne kjøreturen Chefchaouen. Beundre skoger, pittoreske topper og daler. Ankom og oppdag lokalt håndverk som vevd stoff, ull og lær som du ikke finner i noen andre byer i Marokko. Gå til Plaza Uta el-Hammam hvor den store moskeen og kasbahen fra 1700-tallet ligger. Sug til deg Plazas atmosfære, som er full av restauranter og kaffebarer. Kjøp en billett for å se kasbahen, som er en sterkt restaurert festning som har en nydelig hage. Gå til Grande Mosque som ble bygget på 1400-tallet av sønnen til byens grunnlegger Ali ben Rachid. Gå tilbake til overnattingsstedet ditt i Fez på slutten av dagsturen.

Fra Fes: Ørkentur på 3 dager og 2 netter til Marrakech

6. Fra Fes: Ørkentur på 3 dager og 2 netter til Marrakech

Ta en flerdagers tur gjennom Atlasfjellene til Sahara-ørkenen med avgang fra Fes. Beundre det vakre landskapet, nyt tradisjonell berberkultur og mat, og besøk en rekke sjarmerende landsbyer over 3 dager. Kjør gjennom en sedertreskog og se de fastboende apene, før du går ned til Sahara-ørkenen. Ankom den tradisjonelle kasbahen ved foten av Erg Chebbi-dynene. Nyt skjønnheten i solnedgangen på en kameltur over sanddynene. På Berber-leiren, middag, se på stjernene og overnatte i et telt. På den andre dagen besøk Merzouga, Tinghir og Ouarzazate. Gå ut på den forrevne Road of a Thousand Kasbahs langs den gamle karavaneruten. Dette området har vært et populært sted for Hollywood-filmer, som The Last Temptation of Christ og Jewel of the Nile. Stopp for lunsj og en spasertur i Todgha Gorges og reis deretter gjennom Dadès-dalen forbi dramatiske skråninger. Middag og overnatting på hotell i Gorges eller i Ouarzazate. På den tredje dagen kan du besøke byen Ouarzazate, inkludert Kasbah of Taourirt og Atlas Studios – de største og mest kjente filmstudioene i Afrika.

Fra Fes: Dagstur til Meknes Volubilis og Moulay Idriss

7. Fra Fes: Dagstur til Meknes Volubilis og Moulay Idriss

Oppdag en av Marokkos fire keiserlige byer og restene av den tidligere hovedstaden i kongeriket Mauretania på en heldagstur fra Fes. Etter en henting fra hotellet ditt i Fes, nyt en enkel overføring med luftkondisjonerte kjøretøy til de romerske ruinene av Volubilis. Utforsk restene av det 2000 år gamle komplekset. Fortsett til Moulay Idriss for å oppdage en av Marokkos helligste byer. Ta en omvisning i de trange gatene i den kompakte byen der Moulay Idriss I introduserte religionen islam i 789 e.Kr. Overfør deretter til byen Meknes, grunnlagt på 1000-tallet av Almoravidene som en militær bosetning. Gå inn i medinaen og se noen av de monumentale byportene og dekorative dekorasjonene til den spansk-mauriske arkitekturen. Besøk bymurene, og stopp ved mausoleet til Moulay Ismail, grunnleggeren av Alaouite-dynastiet og sultanen da Meknes var hovedstaden. Besøk museet for marokkansk kunst for å se et bredt utvalg av håndverk. Før ettermiddagsoverføringen tilbake til Fes.

Fra Fez: Sahara-ørkenen 2-dagers tur med Merzouga Camp Stay

8. Fra Fez: Sahara-ørkenen 2-dagers tur med Merzouga Camp Stay

Dag 1: Fez -Ifrane - Midelt - Ziz-dalen - Merzouga I dag, på Fez-ørkenturer 2 dager Henting kl. 07.30 fra hotell/riad. Reis fra Fez til Merzouga-ørkenen. Men; dette er ikke en vanlig kjøretur. Vi vil stoppe underveis på en rekke hyggelige destinasjoner. Stopp først ved Ifrane, byboligen i alpin stil til skibakkene. For det andre ligger sedertreskoger i Marokkos Midt-Atlasfjell for å observere og mate Barbary Monkey. Etter det flytter vi til den populære pitstopen Midelt. (pause for lunsj) Deretter fortsetter du gjennom den frodige grønne Ziz-dalen og tar siste stopp i Erfoud. Ved ankomst Merzouga, transport til hotellet for å oppbevare bagasjen. Kamelene vil vente på deg for en kameltrekkingopplevelse (rundt 45 min) for å nyte solnedgangen på kamelrygg til nomadetelt hvor du vil spise middag under stjernehimmelen med et berberfolkloreshow (ørkenleir over natten). Dag 2: Merzouga- Tilbake til Fez Stå opp, tidlig for den lokkende Erg Chebbi soloppgangen og deilig frokost. Forbered deg så på å forlate campingen til din utmerkede fez med noen stopp på veien. (Pause til lunsj på egen hånd). Slippe av. (Ditt hotell/riad Fez).

Marrakesh: 3-dagers tur til Fez med ørkencamping over natten

9. Marrakesh: 3-dagers tur til Fez med ørkencamping over natten

Dykk dypt inn i Sahara-ørkenen på en 3-dagers tur fra Marrakesh til Fes med overnatting inkludert. Fordyp deg i den lokale kulturen og naturen mens du besøker sjarmerende landsbyer, tilbringer en natt i ørkenen og legger ut på en kamelvandring gjennom sanddynene. Dag 1: Marrakech – Tizi n'Tichka – Ait Ben haddou – Ouarzazate – Rose Valley Tinghir Begynn tidlig om morgenen med en henting fra ditt Marrakech-hotell eller på nærmeste møtepunkt. Kjør østover forbi sjarmerende landsbyer for å nå High Atlas Mountains. Når du kjører gjennom fjellene, stopp av og til for naturskjønne bilder, strekk på beina og ta en rask kopp kaffe. Etter å ha kjørt gjennom det berømte Tizi Ntichka-passet, stopp ved den befestede berberlandsbyen, Ait Benhaddou Kasbah. Se filmstedene til Gladiator, Lawrence of Arabia og Kingdom of Heaven mens du bruker omtrent 1 time på å utforske denne berømte UNESCO-severdigheten med en lokal guide (guideavgifter ikke inkludert). Kjøp en deilig lunsj før du fortsetter til Rose Valley (Tinghir), og kjører forbi Ouarzazate, Skoura Oasis, Klaa Mgouna og Dades. Kom til hotellet sent på ettermiddagen. Slapp av med middag i Rose-dalen Tinghir før du trekker deg tilbake for natten. Dag 2: Tenghir – Todra Gorges – Tinjdad – Erfoud – Merzouga Dunes Etter frokost drar du til Erg Chebbi Sahara-ørkenen i Merzouga. Gå gjennom de mange berberlandsbyene som er spredt langs veien, inkludert Todra Gorges, Tenghir, Tinjdad, Jorf og Erfoud. Slapp av i Merzouga, og pakk deretter en liten overnattingssekk for å ta på kamelturen din over Erg Chebbi-sanddynene. Ankom en tradisjonell berberleir, forlat kamelene og gå til de høyeste sanddynene for å se solnedgangen. Tilbring natten i berbiske nomadetelt under stjernene, og lytt til trommemusikk midt i Sahara. Dag 3: Kamelvandring - Soloppgang -Errachidia - Medilt- Atlasfjellene - Ifran- Fes Stå opp lyst og tidlig for å se den fantastiske soloppgangen over ørkenen. Nyt frokost før du hopper tilbake på kamelen. Når du kommer til Merzouga, begynner du å kjøre til Fes og krysser Ziz-dalen gjennom Errachidia. Rundt middag, stopp i Midelt for å kjøpe lunsj. Fortsett til Fes via Ifran Imouzzar med sine sedertreskoger og berberbyer, som begge er kjent som vinterskisteder for marokkanere. Sjåføren din kan se noen Barbary-aper på veien og gripe muligheten til å ta noen bilder. Ankom Fes sent på ettermiddagen og avslutt turen med en avlevering på overnattingsstedet ditt eller på det nærmeste stedet som er tilgjengelig med bil

Fra Fes: 2-dagers ørkentur med retur til Fes eller Marrakech

10. Fra Fes: 2-dagers ørkentur med retur til Fes eller Marrakech

Opplev livet i Sahara-ørkenen på en omvisning med en liten gruppe til sanddynene i Erg Chebbi. Ri på kamel over sanddynene og se solnedgangen underveis. Kjør på de svingete veiene i de midtre Atlasfjellene og mye mer. Dag 1: Fes - Ifrane - Midelt - Merzouga Reis fra Fes og passer gjennom vinterferie- og skistedet Ifrane, som ble bygget av franskmennene i 1930 for å ligne en sveitsisk landsby. Fortsett gjennom sedertreskogen ved Azrou og se etter apekattene som bor her, før du kjører over de midtre Atlasfjellene. Beveg deg gjennom vakre skoger, fjellbekker, spisse bergarter og Berberlandsbyer, før du kommer til Sahara-ørkenen. Stopp for lunsj halvveis, i byen Midelt, som er berømt for sine fossiler og bergarter. Deretter fortsetter du mot Merzouga og kan beundre panoramautsikten til en stor palmeoase ved Ziz underveis. Ved ankomst i Rissani kjører du med et 4WD-kjøretøy inn i ørkenen, og ankommer Merzouga om ettermiddagen. Her venter guiden din på deg med kameler, som tar deg over sanddynene til Erg Chebbi. Se solnedgangen fra kamelryggen på en 2-timers ridetur til en berberleir. Ved ankomst til ørkenleiren, blir kamelene tatt hånd om, mens du blir servert en velkomst-myntete. Nyt middagen og slapp av mens du ser på stjernehimmelen. Overnatt i ditt valg av delt, privat standard eller privat luksustelt. Dag 2: Merzouga - Tafilalte - Fes Stå tidlig opp og gå på sanddynene for å se solen stige fra like bortenfor den grensen til Algerie, omkring 50 kilometer fra Merzouga. Ta en dusj etter og nyt frokost før du kjører tilbake til Fes, og dra nytte av komfortstopp på den omtrentlige 7 timer lange reisen. 

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Fès

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Fès

Alle aktiviteter

350 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Fès

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Fès

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Fès?

De beste dagsturene og utfluktene fra Fès er:

Chefchaouen

Flere reisetips for Fès

Vil du vite mer om aktiviteter i Fès? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Fès

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 2 460 vurderinger

Den høflige kjøringen til sjåføren Hamid var god. Jeg var veldig fornøyd med forløpet av turen, som var veldig snill og omsorgsfull! Jeg ble fascinert av det spektakulære landskapet i Togga Gorge. Sahara-ørkenen var fantastisk. For ikke å nevne naturen, vi hadde en uforglemmelig tid med sang og dans ved bålet.