Etna

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

De beste severdighetene i nærheten av Etna

De beste aktivitetene du kan kombinere med ditt besøk til Etna

Etna er Europas høyeste vulkan, og rager over den italienske øyen Sicilia. Her er noen ting du kan gjøre for å få enda mer ut av ditt besøk på øyen.

 • Fjelltur

  1. Fjelltur

  Erfarne turgåere kan gå til toppen på omtrent fem timer. Derifra kan du skue utover Sicilias vakre landskap, som for eksempel Alcantara-kløften.

 • Kraterne ved Silvestri

  2. Kraterne ved Silvestri

  Kraterne ligger lenger nede i fjellsidene, så om du ikke orker å gå helt til toppen er dette et godt alternativ å ha som mål for turen. Hit går det også guidede bussturer.

 • Vinsmaking

  3. Vinsmaking

  Sicilia er viden kjent for sine fantastiske vingårder og vinproduksjon. Hva er vel bedre enn å prøvesmake noen av de lokale vinene etter en tur på Etna.

 • Palermo

  4. Palermo

  Ta en hop-on hop-off-busstur i Palermo og oppdag hva Sicilias største by har å by på. Her kan du beundre byens vakre villaer og hager, Zisa-slottet og den gotiske katedralen.

Planlegg besøket ditt

 • Hvordan bør man kle seg?

  Du bør ha gode tursko og komfortable klær som puster godt. Det er også lurt å ha med et skjerf eller tørkle du kan puste gjennom, for svovelrøyken blir verre når du nærmer deg toppen. Glem heller ikke å ta med solkrem.

 • Når bør jeg reise hit?

  Om du vil gå fotturen til toppen bør du komme mellom mars og september. Om vinteren kan det være snø og stedet forvandles til et skiparadis! Skal du gå til toppen til fots bør du starte tidlig om morgenen. Da når du toppen midt på dagen når sollyset er på sitt vakreste og du vil synes det var verd det å starte tidlig.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Klokken 10.00 til 23.00. Stengt på søndager.
 • Pris
  Det er gratis å beundre Etna. Priser er avhengig av hva du vil gjøre.
 • Behøver jeg en guide?
  Det vil helt klart hjelpe. Sjekk gjerne ut våre mest populære turer ved Etna.
 • Hvordan komme seg dit?
  Reiser du fra Catania: Ta AST-bussen. Fra A18: Dra til Rifugio Sapienza. Fra Taormina: Ta SAT-skyttelbussen.
 • Flere tips

  • Sjekk værmeldingen før du drar. Det finnes til og med webkameraer som viser flere steder på veien opp.

  • Kle deg etter været og sørg for å ha gode sko!

Flere reisetips for Etna

Vil du vite mer om aktiviteter i Etna? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Etna

Samlet vurdering

4.7 / 5

basert på 6 009 vurderinger

Selv om vi ikke kunne nå toppen på grunn av økt aktivitet i Etna og vi fikk refundert deler av det betalte beløpet (fordi delen med jeeper var ekskludert), var det en fantastisk opplevelse. Guidene var morsomme og fortalte oss mye interessant informasjon og viste oss til og med bilder og videoer av nyutbruddet lava i telefonene deres. Fotturen var ikke for utfordrende, men vi var fortsatt utslitte etter dagen med klatring og hard vind. Det var et supert tips fra andre turgåere i kommentarfeltet under om at du burde ta med mer klær enn du tror du trenger :D Jeg tok ikke med meg jakke på hytta før turen på det var min feil. Også hansker ville vært nyttig også. Temperaturen på toppen var 3-5 celsius.

På grunn av gjeldende restriksjoner fikk vi bare ta taubanen, fotturdelen og fikk en liten refusjon. Kanskje GetYourGuide må reflektere tilgjengeligheten av turer, ikke bare selge noe og gi beskjed en dag senere (ettermiddag før turen) om at denne turen ikke er tilgjengelig. Opplevelsen i seg selv var flott, kunnskapsrike guider som var opptatt av å dele informasjon og bilder av nylige utbrudd, veldig godt organisert tur og sterkt anbefalt. Etna er ganske aktiv for øyeblikket, så det er mange restriksjoner for fotturer, guidede turer er tillatt å gå mye høyere opp. Turen varte i rundt 5 timer og var til tider ganske anstrengende.

Stor tur, nydelig og kunnskapsrik vinvert, god gjeng mennesker

Hadde en fantastisk vintur. Guiden på vingården var nydelig og virkelig kunnskapsrik og lidenskapelig. Driveren var hyggelig og mye interessant informasjon. Viner var velsmakende. Mye mat! Hyggelig gruppe mennesker med forskjellige nasjonaliteter. Anbefaler sterkt. Liten irritasjon var at vi ventet i aldre på henting og ikke fortalte at det kom til å bli sent.

Vakker opplevelse. Guiden vår var i stand til å overføre mye informasjon og kunnskap til oss. Vi hadde "lykken" å være vitne til et utbrudd live, og av denne grunn ble vi fulgt på en alternativ rute for å hjelpe på best mulig måte, i sikkerhet, til dette naturskuespillet.

Må bare gjøres! En fasinerende og fantastisk opplevelse av naturen. Behagelig, kunnskapsrik og trygg guide. Gåturen helt ned til kabelbanens start (som ikke alle turer tilbyr) var særlig vakker.