Våre mest anbefalte ting å gjøre i Elafitiøyene

Fra Split og Trogir: Dagstur til 5 øyer inkludert den blå grotten

1. Fra Split og Trogir: Dagstur til 5 øyer inkludert den blå grotten

Besøk 5 av Kroatias øyer i stil på en dagstur fylt med fart og moro med en hurtiggående båt. Sett ut på et eventyr hvor du utforsker huler, bader og snorkler, og oppdager dalmatiske byer.  Velg enten Trogir eller Split som startsted. Og best av alt, velg om du ønsker å gjennomføre aktiviteten i en liten gruppe eller privat.  Dra på en 1,5-times hurtigbåttur for å komme til øya Biševo hvor den blå grotten ligger. Her hopper du om bord på en mindre båt og utforsker den fantastiske grotten fra innsiden, hvor du kan beundre det flotte blå vannet i grotten.  Deretter fortsetter du til øya Vis. Utforsk landsbyen Komiža med 1 på egen hånd. Oppdag den tradisjonelle dalmatiske fiskerlandsbyen med sine smale gater, rullesteinstrender og innbydende promenade.   Sving innom Stiniva Cove etterpå, hvor du får oppleve viken på sin mest solrike tid på dagen for en rask 15-minutters dukkert i vannet. Deretter bærer det videre til øya Budikovac for din neste aktivitet: snorkling og bading i den blå lagunen. Lån snorkleutstyr om bord for å nyte en avslappende time i vannet, eller nyt en forfriskning på stranden. Til slutt blir det et besøk til Hvar, med noe ledig tid for å spise lunsj og gjøre litt sightseeing i den pittoreske havnebyen. Høydepunkter inkluderer det historiske sentrum og festningenen Španjolas utsikt over Pakleni-øyene. Slapp av og nyt naturen, mens du reiser tilbake til Split eller Trogir.

Fra Dubrovnik: Øytur til Elaphiti med lunsj

2. Fra Dubrovnik: Øytur til Elaphiti med lunsj

Sett avgårde på et øyhoppingcruise til Elafitiøyene Lopud, Šipan og Koločep på en dagstur fra Dubrovnik. Besøk strender, historiske kirker, vingårder og olivenlunder i ditt eget tempo og smak på middelhavsdelikatesser. Hvis du velger alternativet for hotellhenting, blir du hentet i et kjøretøy med klimaanlegg som tar deg til havnen. Når du er ved havnen, klatre om bord i båten og gjør deg klar for et cruise langs Dubrovniks kystlinje. Første stopp på cruiset blir øya Lopud. Her får du tid til å utforske øya på egen hånd. Slapp av på den solfylte kysten eller besøk sandstranden ved Šunj Bay. Hvis du har lyst til å strekke på beina, kan du spasere langs de bilfrie veiene for å utforske uberørt natur eller oppdage øyas berømte kulturarv, inkludert gamle festningsruiner og et St. Maria fransiskanerkloster. Seil deretter til den største øya i Elafiti-skjærgården, Šipan. Her kan du gå i land for å utforske øyas vakre vingårder og olivenlunder. På ditt siste stopp, Koločep, kan du slappe av med en svømmetur i det krystallklare vannet utenfor kysten eller ta en spasertur gjennom furuskogen, før du returnerer til Dubrovnik. Under cruiset kan du slukke tørsten med ubegrenset lokal vin, vann og diverse brus. Prøv hjemmelaget olivenolje og de beste hjemmedyrkede grønnsakene for den ekte middelhavsopplevelsen. Til lunsj kan du velge mellom grillet fisk eller kylling eller en vegetarmeny, alt servert med potetsalat.

Dubrovnik: Blue Cave & Sunj Beach Båttur med drinker

3. Dubrovnik: Blue Cave & Sunj Beach Båttur med drinker

Ta en båttur til høydepunktene på Elaphiti-øyene. Nyt solen på Sunj-stranden og svøm gjennom de praktfulle Three Green Caves og Blue Cave of Kolocep Island. Nyt drinker om bord på båten din, samt hotelltransport. Bli hentet fra overnattingsstedet ditt og levert til båten din i Dubrovnik havn. Motta en sikkerhetsbriefing fra skipperen din og seil deretter mot de fantastiske Elaphiti-øyene. Første stopp er den strålende Sunj-stranden på øya Lopud. Her blir du satt av for en fantastisk strandbadeopplevelse. Utforsk det varme vannet i den fantastiske lagunen før du klatrer tilbake ombord på båten. Neste stopp er Kolocep Island, hvor du vil svømme gjennom det naturlige vidunderet til de tre grønne Grotter. Før du drar tilbake til land, stopp ved den berømte blå grotten og føl at du går inn i et glemt paradis mens du svømmer gjennom det krystallklare vannet.

Dubrovnik: Elaphite Islands Cruise med lunsj og drikke

4. Dubrovnik: Elaphite Islands Cruise med lunsj og drikke

Opplev skjønnheten til Kroatias Adriaterhavsøy på dette heldagscruise fra Dubrovnik. Nyt bekvemmeligheten med henting og avlevering av hotell og sett deg ned til en appetittvekkende lunsj ombord på båten. Slapp av med tilgang til ubegrenset akoliske og ikke-akoliske drikker mens du seiler. Bli hentet fra din innkvartering og overfør til en romslig båt. Legg ut på seileventyret ditt og beundre utsikten over byen på vei til øyene Koločep, Lopud og Šipan. Tilbring fritid på hver av øyene hvor du kan ta en naturvandring, slappe av på stranden eller ta en svømmetur gjennom det krystallklare vannet. I Lopud og Šipan kan du beundre steinhusene med røde tak som er tradisjonelle i området. Finn ut om historien og kulturen til Kroatia underveis. Nyt en fersk lunsj med kjøtt, fisk eller vegetariske retter. Kombiner lunsjen din med en drink fra båtens åpne bar. Gå tilbake til overnattingsstedet ditt i Dubrovnik på slutten av båtutflukten.

Kotor: Båtcruise med Blue Cave Swim og ubåtbase

5. Kotor: Båtcruise med Blue Cave Swim og ubåtbase

Reis til de beste severdighetene i Kotorbukta på dette hurtigbåtcruise fra Kotor. Nyt tilgang til et kjøleskap ombord og lytt til musikk mens du seiler over vannet i spennende hastigheter. Hold kontakten med Wi-Fi ombord. Møt guiden din på turbyrået og ta turen til hurtigbåten i Kotor. Beundre panoramautsikten over sjarmerende kystbyer som Perast, Tivat, Porto Montenegro og Herceg Novi. Stopp i nærheten av inngangene til de forlatte undersjøiske tunnelene, som ble bygget av den jugoslaviske hæren. Fortsett til øya Mamula hvor du vil se festningen Mamula som ble omgjort til en konsentrasjonsleir av italienerne under andre verdenskrig. Hør om historien til øya fra din lokale skipper. Kjenn vinden i håret på vei til den blå lagune hvor du kan nyte bading og dykking i det asurblå vannet. Bruk snorkelmasken til å utforske grottens undervannslandskap. Seil til Our Lady of the Rocks-øya, som ble skapt av lokale fiskere på 1400-tallet. Få sjansen til å kjøpe en billett for å gå inn i Vår Frue av klippene-kirken som inneholder 68 berømte malerier av Tripo Kokolja, en berømt barokkkunstner fra Perast fra 1600-tallet. Gå tilbake til startpunktet i Kotor på slutten av cruiset.

Fra Hvar: Hurtigbåttur til Den blå grotte og øya Vis

6. Fra Hvar: Hurtigbåttur til Den blå grotte og øya Vis

Legg ut på en heldags hurtigbåttur til øya Vis og området rundt. Ta en hurtigbåttur til de mange hulene og strendene, med stopp ved Den blå grotte og lagunen for bading og snorkling. Etter å ha møtt mannskapet og dine medreisende i Hvar havn, seiler du mot øya Vis om bord på en komfortabel hurtigbåt. Første stopp blir ved Den grønne grotte, på den lille holmen Ravnik. Tilbring litt tid på å beundre det naturlige grønnfargede vannet til dette naturfenomenet, før du drar til videre Stiniva Beach.  Nyt tid på egen hånd til å bade i Stinivas krystallklare vann eller beundre de enorme klippene i bukten. Dra til den fascinerende blå grotten på Bisevo-øya. Den blå lyseffekten i grotten er spektakulær, og skapes av sollyset som reflekteres av sandbunnen. Deretter kan du fortsette til øya Budikovac for å snorkle eller sole deg ved den blå lagunen. Du får utdelt snorkle- og sikkerhetsutstyr. Til slutt, stopp for lunsj enten på Pakleni-øyene, sørkysten av Hvar-øya eller på Vis-øya. Kos deg med lunsj (for egen regning) på en av de mange restaurantene ved stranden, slapp av i en strandbar eller nyt en siste svømmetur, før returen til Hvar.

Dubrovnik: Premium halvdagstur i blå grotte fra gamlebyen

7. Dubrovnik: Premium halvdagstur i blå grotte fra gamlebyen

Sett seil på det glitrende havet for en vakker seilas fra Dubrovnik og langs Kroatias fantastiske kyst. Slapp av med forfriskende drinker på dekk, mens du beundrer panoramautsikten til kysten, pittoreske grotter og strender. Stopp ved den berømte blå grotte, hvor du kan hoppe i vannet for å bade eller snorkle. Deretter kan du besøke ytterligere 3 grotter, før du slapper av på sandstranden Šunj i 1 time, som er en av de mest berømte strendene i Dubrovnik-regionen. Nyt den avkjølende havbrisen på båtens åpne dekk, mens du beundrer utsikten til det slående blå havet som gir perfekte fotomuligheter.

Fra Dubrovnik: Dagstur til Elafitiøyene med lunsj

8. Fra Dubrovnik: Dagstur til Elafitiøyene med lunsj

Beundre landskapet langs Adriaterhavskysten, på en dagstur til Elafitiøyene fra Dubrovnik, med hotelltransport inkludert. Gå ombord i en båt og tilbring dagen med å seile til de 3 perlene Lopud, Sipan og Kolocep. Nyt havet og lunsjen om bord. På hvert stopp kan du nyte tid på egen hånd for sightseeing. Begynn dagen med en kjøretur til havnen i Gruž, hvor du går ombord på en båt for et cruise til øyene Koločep, Lopud og Šipan i skjærgården utenfor Dubrovnik. Seil til Elaphitiøyene, og beundre skjønnheten til det marine miljøet underveis. Ved ankomst til Koločep får du tid på egen hånd for sightseeing og muligheten til å utforske øya. Neste stopp er Sipan, hvor du kan nyte en hyggelig spasertur rundt på øya. Når du er tilbake om bord setter du seil mot øya Lopud, mens mannskapet serverer lunsj om bord. Velg mellom fisk, kjøtt og vegetariske retter. Etter lunsj går du av på ditt siste stopp, øya Lopud.Bad i det klare vannet, nyt solskinnet eller slapp av på den bortgjemte Šunj-stranden.

Dubrovnik: Blue & Green Caves Privat båttur med drinker

9. Dubrovnik: Blue & Green Caves Privat båttur med drinker

Charter en privat hurtigbåt i Dubrovnik for å oppdage den spektakulære Blue Cave og Green Caves på Kolocep Island. Etterpå kan du nyte klippehopping og besøke Sunj Beach. Hold deg oppdatert under turen med ubegrenset drikke. Ta deg til møtepunktet i Dubrovnik for å gå ombord på hurtigbåten din. Derfra tar du ditt første stopp på Kolocep Island, hjemmet til Blue Cave. Motta snorkleutstyr, og gjør deg klar til å utforske dette naturlige vidunderet. Svøm sammen inn i den praktfulle Blue Cave med guiden din. Sørg for å ha kameraet klart for å fange det fantastiske landskapet, eller bruk GoPro actionkameraet som følger med gratis. Etterpå kan du få en spenning ved å hoppe fra en klippe, og deretter beundre de grønne grottene. Fra Kolocep kan du ta turen til Lopud for å slappe av på Sunj Beach, den eneste sandstranden i regionen. Ta en svømmetur i det varme turkise havet, eller lei en golfbil for å utforske øyas høydepunkter, som middelalderklosteret og den botaniske hagen, som er gratis å komme inn på. Under turen kan du forsyne deg av de ubegrensede selvbetjente drinkene på båten. Nyt en øl eller lokal rakia-konjakk, og hold deg hydrert med vann og juice. Turen avsluttes ved det opprinnelige utgangspunktet.

Fra Hvar: Blue Cave, Green Cave & 5 Islands Speedboat Tour

10. Fra Hvar: Blue Cave, Green Cave & 5 Islands Speedboat Tour

Nyt en hurtigbåtutflukt fra Hvar og besøk den berømte blå grotten under et eventyr til 5 vakre øyer. Ta deg tid til å bade, sole deg eller snorkle på vakre strender med klart vann. Etter avgang fra havnen i Hvar, zoom over bølgene til det første stoppet på turen ved den blå lagunen på Budikovac-øya. Nyt svømming eller snorkling i det krystallklare vannet som har glitrende blå og grønne farger under himmelen. Reis ved siden av den blå og grønne hulen, oppkalt etter de fargerike refleksjonene av sollys inne, og skap et fortryllende naturlig syn. Reis ved siden av Stiniva-bukten på øya Vis. Beundre det unike utseendet til en av de vakreste strendene i Europa med litt tid til å slappe av i det klare blå vannet. Alternativt kan du svømme til land og ta noen flotte bilder fra bakkene rundt stranden. På vei tilbake til utgangspunktet, gjør et stopp ved Pakleni-øyene. Ta et kort cruise rundt disse små øyene og ta et stopp ved Palmižana, kjent for sin sandstrand. Etterpå kan du ri på bølgene tilbake til havnen i Hvar.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Elafitiøyene

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Elafitiøyene

Alle aktiviteter

74 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Elafitiøyene

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Elafitiøyene

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Elafitiøyene?

Hva er de beste rimelige omvisningene i Elafitiøyene?

Flere reisetips for Elafitiøyene

Vil du vite mer om aktiviteter i Elafitiøyene? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Elafitiøyene

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 2 490 vurderinger

En helt utrolig opplevelse,men husk å ta med mye vann og solbeskyttelse. Vi hadde 2 flotte guider/skipper og dro ut med Rib. Takk til Sunny og Toni for en kjempe fin dag

Hvis du skal gjennom Split, er dette en aktivitet å gjøre. På den annen side er den blå hulen veldig pen, men det er mange turister.

Fantastiske besøk med duoen Magdalena og Luka. I tillegg til alle aktivitetene hadde vi sjansen til å se delfinene :) .

Da vi leide utflukten trodde vi ikke at vi skulle nyte båtturen så mye. Det var en unik og uforglemmelig opplevelse.

Det var en virkelig flott tur! Det var veldig gøy... gjerne igjen