Legg til datoer

Edinburgh Vaults

Edinburgh Vaults: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Edinburgh: Omvisning i de underjordiske hvelvene

1. Edinburgh: Omvisning i de underjordiske hvelvene

Denne omvisningen til fots tar deg med under gatene i Edinburghs gamleby, til et svakt opplyst sted som mange regner for å være hjemsøkt. Omvisningen besøker hvelvene til South Bridge, som dateres tilbake til 1700-tallet. Dette er de samme hvelvene som er nevnt på tv-programmet «Most Haunted Live», som et av de skumleste stedene på jorden. Lær om hvordan hvelvene har blitt brukt opp gjennom årene, levekårene som de fattige og hjemløse beboerne og åndene som sies å hjemsøke dem. Den mørkere siden av Edinburghs historie utfolder seg, mens du vandrer gjennom de stearinlysbelyste underjordiske stedene. Guiden forteller deg om Burke og Hare-mordene og forfølgelsen av hekser. Oppdag noen av karakterene som listet seg gjennom Edinburghs gater, og de paranormale historiene som knyttes til de underjordiske hvelvene. Alternativet med «Omvisning av de hjemsøkte hvelvene» tar for seg mer paranormale- og spøkelseshistorier. Gå inn på torturutstillingen og utforsk hvordan og hvorfor disse gjenstandene ble brukt.

Edinburgh: Omvisning i underjordiske hvelv og på kirkegården

2. Edinburgh: Omvisning i underjordiske hvelv og på kirkegården

Bli med på en guidet spasertur til Greyfriars Graveyard og lær om en av Edinburghs mest kjente hunder. Hør dessuten historier om beryktede kriminelle. Se gotiske mausoleer og lær om bemerkelsesverdige begravelser, mens du utforsker kirkegårdens dystre historie. Fortsett til det nærliggende Edinburgh Vaults, som ligger i buene på South Bridge. Hør om regelmessige paranormale hendelser og hvordan noen historiske karakterer aldri virkelig har forlatt oss. Oppdag det tidligere fattighuset, hekser og en helvetesildklubb, og hør hvordan det hjemsøkte hvelvet nå er besatt av noe virkelig ondt.

Edinburgh: Skummel omvisning sent om kveld i underjordiske hvelv

3. Edinburgh: Skummel omvisning sent om kveld i underjordiske hvelv

Bli med på denne omvisningen til fots på engelsk i Edinburgh, for å oppdage byens mørkeste og mest skremmende opplevelse. Hør spøkelseshistorier om byen på en omvsining, både over og under bakken langs Royal Mile. Vandre gjennom de berømte trange smugene og torgene ved Royal Mile, og lær om de grusomme leveforholdene til befolkningen, som en gang bodde i disse underjordiske rommene. Lytt når guiden din forteller historier om mordere som streifet rundt i gatene og stjal lik for å selge til medisinske skoler på den tiden. Deretter kan du høre historier om den skrapende hjemsøkerinnen som etterlater merker på ofrene sine. Se torturutstillinger og lær hvordan disse enhetene ble brukt i svunne tider. Gå til slutt hjemmet til «kikker»-spøkelset, og se det beryktede steinsirkelhvelvet, fortsatt dekorert med pentagrammer og åndelige symboler.

Edinburgh: Underjordisk spøkelsestur om kvelden

4. Edinburgh: Underjordisk spøkelsestur om kvelden

Opplev verdens mest hjemsøkte by på en spøkelsestur i Edinburgh og bli skremt av den mørke siden av gamlebyen. Oppdag bortgjemte wynds (smug) utenfor Royal Mile og hør noen av Edinburghs grufulle hemmeligheter. Besøk «Greyfriars Kirkyard», som regnes som en av verdens mest hjemsøkte kirkegårder. Til slutt kan du utforske de underjordiske Edinburgh Vaults. Fullført i 1788, huset serien av kammer tavernaer og lagret ulovlig ting, inkludert de døde kroppene til de drepte av seriemorderne Burke og Hare, for deres medisinske eksperimenter. Reis gjennom over 400 år med historie og hør skremmende sanne historier om henging, tortur, drap og trolldom. Bli skjelven av rare lyder og uforklarlige lukter, som dukker opp etter mørkets frembrudd. 

Edinburgh: Ghostly Underground Vaults Small-Group Tour

5. Edinburgh: Ghostly Underground Vaults Small-Group Tour

Utforsk Edinburghs spøkelsesaktige fortid på en omvisning gjennom gatene i gamlebyen og de underjordiske hvelvene. Hør den kappekledde guiden din forteller deg historier om byens mørke og dystre fortid mens du blir ført langs Royal Mile. Hvis du tør, kan du tre inn i de trange smugene som bare er noen få fot brede. Deretter fortsetter du til ned under South Bridge, hvor Edinburghs Vaults ligger. Området var en gang et lagringsområde for bedrifter og butikker i området, men hvelvene ble på slutten av 1700-tallet overtatt og omgjort til oppholdsrom. Etterhvert ble området til en slum og byens red-light distrikt. Mens du rusler gjennom de tomme hallene får du historier om de elendige levekårene, samt om kriminaliteten som en gang preget dette underjordiske nabolaget. Når du kommer ut av undergrunnen, kan du være glad det ikke er midt på natten.

Edinburgh: Spøkelsestur i gamlebyen og underjordiske områder

6. Edinburgh: Spøkelsestur i gamlebyen og underjordiske områder

Bli med på en spøkelsestur tidlig på ettermiddagen i Edinburgh og nyt en spasertur med en profesjonell lokal guide kledd i helt tidsriktig kostyme. Se historiske landemerker i gamlebyen på denne 1-timers turen mens guiden din forteller deg om Edinburghs mørke fortid. Gå ned i byens underjordiske hvelv, som ligger under den historiske South Bridge, like ved Edinburghs berømte Royal Mile. Hvelvene er kjent for å være noen av de mest hjemsøkte i verden, og mang et spøkelse har blitt sett lurer rundt av besøkende og guider. Opplev en ettermiddag fylt med spøkelser, tortur, død og redsel i Skottlands historiske hovedstad.

Edinburgh: Historisk omvisning i gamlebyen og under jorden

7. Edinburgh: Historisk omvisning i gamlebyen og under jorden

Fordyp deg i Edinburghs historie på en guidet byvandring. Spor opprinnelsen til byen mens du utforsker Royal Mile, de underjordiske hvelvene og gamlebyen, med historier skjult bak hver sving. Omvisningen starter på Old Police Box på Edinburghs Royal Mile, hvor du blir møtt av en lokal historiker som tar deg med rett ned i de underjordiske gangene. Edinburghs underjordiske ganger er over 400 år gamle og kommer med utallige fascinerende historie som guiden deler med deg. Etter å ha besøkt de underjordiske gangene tar guiden deg med til Edinburghs Royal Mile og gamlebyen, hvor du besøker noen skjulte perler og andre steder av historisk betydning. Fordyp deg i deler av Edinburgh som du ikke visste eksisterte, som du må utenfor allfarvei for å se.  Hør at de første skyskraperne i verden ble bygget i Edinburgh, oppdag identiteten til den lokale kriminelle som ble inspirasjonen for Jekyll og Hyde, og lær hvor uttrykket black market («svartebørsen») kommer fra. Finn ut hvor Ebeneezer Scrooge er gravlagt – ja, virkelig – og hvordan Edinburgh University jobbet tett med seriemorderne, Burke og Hare. Edinburghs historie er lang og fascinerende, og blir enda mer spesiell når den er fortalt av en entusiastisk, lidenskapelig og lokalkjent guide. 

Edinburgh: Witches Old Town Walking Tour & Underground Vault

8. Edinburgh: Witches Old Town Walking Tour & Underground Vault

Oppdag den onde historien til Skottland mens du utforsker Edinburghs gamleby, fra gatene ovenfor til underjordiske hvelv. Bli med din fortryllende guide på denne fortryllende vandreturen! Gå inn i Skottlands rike og mystiske fortid på denne fengslende vandreturen gjennom Edinburghs gamleby. Ledet av en engasjerende karakterguide, blander denne opplevelsen historie og historiefortelling for et uforglemmelig eventyr. Avdekk historiene til Skottlands virkelige hekser, utforsk livene deres og anklagene de møtte. Denne turen gir respektfull hyllest til de som feilaktig er anklaget for hekseri, og kaster lys over de store urettferdighetene de led. Du kan til og med lære noen fakta om høyt elskede karakterer fra Outlander og Harry Potter! For å legge til intrigen, vil de siste 15 minuttene av turen innebære et eksklusivt besøk til "The Lost Close" - dette nylig oppdagede underjordiske stedet har vært dekket av mystikk siden den store brannen i 1824. Det gamle hvelvet, hvor du vil nyte gjenværende historier fra turen, dateres tilbake til 1742, og tilbyr et vindu inn i fortiden, og gir en passende avslutning på en oppslukende utforskning av historie og fortryllelse. Ikke gå glipp av The Edinburgh Witches and Underground Vaults - Old Town Walking Tour, en mulighet til å fordype seg i byens fascinerende fortid, hedre de som led, og omfavne oppdagelsens magi.

Edinburgh: Ekstrem paranormal underjordisk spøkelsesjakt

9. Edinburgh: Ekstrem paranormal underjordisk spøkelsesjakt

Opplev en spøkelseomvisning best egnet for de som anser seg for å være veldig modige, og våg deg inn i noen av Edinburghs mest hjemsøkte steder, både over og under bakken. Kjenn gåsehuden brer seg, mens du følger den mørkkledde guiden din til disse skumle stedene i den skotske hovedstaden, og lærer om deres hjemsøkte historier underveis. Denne omvisningen for voksne er ikke for lettskremte, og ideell for herdede spøkelsesjegere – eller ikke-troende.Du kommer til å rusle gjennom gamle wynds (smug), som fører til verdens mest hjemsøkte kirkegård. Deretter, tar du en spasertur langs dødens sti! Under fortauet lurer «spøkelser». Reis gjennom paranormale fortellinger om spøkelser og hør begge sider av historien. Avdekk sanne og skremmende historier om hengninger, tortur, mord, hekser og kannibaler. 

Edinburgh: Kveldsvandring i underjordiske hvelv med whisky

10. Edinburgh: Kveldsvandring i underjordiske hvelv med whisky

Begi deg inn i Edinburghs spøkelsesaktige fortid og avslør hemmelighetene bak hver sving, på en omvisning til fots. Gå ned i de underjordiske hvelvene og avslutt omvisningen din med en drink i en stemningsfull kjeller med levende lys. Hør de urovekkende historiene om Edinburghs fortid fra guiden din, fra de blodige forbrytelsene til de urolige åndene som streifer rundt i byen. Besøk de mørke krokene av gamle Edinburgh som mange sier er hjemsøkt. Gå ned i de berømte hjemsøkte, underjordiske hvelvene på Blair Street, der spøkelsene fra Edinburghs fortid fortsatt klamrer seg fast i dag. Lær om hvelvenes mørke historie før du avslutter omvisningen din med en drink i en stemningsfull kjeller med levende lys.

Tilgjengelige aktiviteter

16 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Flere reisetips for Edinburgh Vaults

Vil du vite mer om aktiviteter i Edinburgh Vaults? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Edinburgh Vaults

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 13 311 vurderinger

Fint besøk på kirkegården og hvelvene! Veldig fin guide! ! Som så morsom ut!! Jeg sier luft fordi jeg ikke forstår engelsk. Det ville være greit å skaffe en oversetter som for noen besøk (spesielt Scotch-besøket med enheter for andre språk! Jeg antar at mange utlendinger ikke snakker engelsk

Definetly one of the highlights of our trip to Edinburgh! Felt bad for not giving the tourguide tips because we had no cash on us! Such a nice experience! All creds to Frazer as the tour guide!

The guide was a fantastic storyteller with great presentation skills. He told us very interesting stories related to the history of Edinburgh and ghost-related experiences.

Our guide did a fabulous job! She was so lively, enthusiastic and a wonderful story teller. Definitely made the tour so memorable!

The guide told the stories with an enthusiastic energy, and made the tour very entertaining.