Edinburgh
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Edinburgh

Se alle opplevelser i Edinburgh

Severdigheter i Edinburgh

De ti beste severdighetene i Edinburgh!

Edinburgh er en by som reflekterer Skottlands mange egenskaper, deriblant fantastisk landskap, livlig kultur, historisk sjarme og vakre bygninger. Selv den nye delen av byen er på UNESCOs verdensarvliste. Her en en oversikt over Edinburghs beste aktiviteter, opplevelser og severdigheter.

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle ble bygget tidlig på 1100-tallet. Plassert på Castle Rock med utsikt over byen, har slottet vært sentralt i noen av Skottlands blodigste konflikter.

Stirling Castle

Stirling Castle

Stirling er at av Skottlands viktigste slott, og har overlevd utallige beleiringer. Selv om du ikke har nesa nede i historiebøkene, gjør utsikten og landskapet det verdt å ta turen fra hovedstaden!

Loch Lomond

Loch Lomond

Hva er en tur til Skottland uten et besøk til en av de billedskjønne innsjøene? Heldigvis er den største og mest iøynefallende innsjøen i landet, Loch Lomond, bare en kort reise unna!

Holyrood Palace

Holyrood Palace

Holyrood klosteret ved siden av Holyrood Palace ligger fortsatt i ruiner etter Den ærerike revolusjon i 1688. Artig fakta: Holyrood er gammelengelsk og betyr "hellig kors".

Royal Mile

Royal Mile

The Royal Mile, eller "Den Kongelige Mil" er gaten som går gjennom gamlebyen fra Edinburgh Castle til Holyrood. De sier den er en skotsk mil lang, og om du lurer på hvor lang en skotsk mil er, så er det cirka 1,6 kilometer!

Greyfriars Church

Greyfriars Church

Denne kirke, hvor 1600-tallets skotske presbyterianisme ble født, er et landemerke for landets religionshistorie. Kirken holder fremdeles søndagsgudstjeneste på engelsk og skotsk gælisk.

Edinburghs kongelige botaniske hage

Edinburghs kongelige botaniske hage

Denne hagen dateres helt tilbake til 1670, hvor den ble brukt til å dyrke planter til medisinsk bruk. Prosjektet med å konservere hagen har utviklet seg til å bli en sann turistattraksjon. I dag har hagen over 13.000 plantearter.

HMY Britannia
Foto: Hugh Llewelyn @flickr (CC BY-SA 2.0)

HMY Britannia

Bygget for prinsen av Wales i 1953, er denne kongelige yatchen ansett for a være en av Storbritannias og Edinburghs topp severdigheter. Du kan til og med nyte en god lunsj eller ettermiddagste om bord på det kongelige dekket.

Rosslynkapellet

Rett sør for Edinburgh ligger landsbyen Roslin, hvor dette spektakulære kapellet ble bygget for over 600 år siden. Det er et unikt eksempel på religiøs arkitektur.

Our Dynamic Earth

Området Holyrood ligger ved foten av en sovende vulkan, og er derfor et ypperlig sted for å lære om naturprosessene som formet vår klode, fra Big Bang til i dag.

Edinburgh: Våre reisetips

Beste tiden å reise?

Edinburgh er fyllt til randen av turister om sommeren, og det er med god grunn; det er festivalsesong! Om du heller ønsker å oppleve byen med litt mer plass, bør du forberede deg på den skotske vinteren. De gode nyhetene er at det er få landskap som får tåke og duskregn til å se så vakkert ut som himmelske Skottland.

Festivaler i Edinburgh

Edinburgh har flere store festivaler gjennom hele sommeren, inkludert flere film, jazz og bokfestivaler. Likevel er det mange som tar feil når de snakker om Edinburgh Fringe Festival, verdens største festival for scenekunst, som arrangeres over 25 dager i august, fordi den ofte feilaktig blir kalt for Edinburgh Festival. De nøyaktige datoene for de forskjellige arrangementene og festivaler finnes her.

Hvor lang tid bør jeg ha?

Bestill en uke i Edinburgh om du kan! Mange av Edinburghs mest populære attraksjoner krever mer tid enn du kanskje først antar, og det er mye å se og gjøre, spesielt om du reiser mens det er festivalsesong. I tillegg kommer Skottlands bergtakende natur og landskap, så om du ikke har opplevd dette før, bør du beregne en dagstur eller to ut av byen!

Praktisk informasjon

 • Språk
  Engelsk
 • Valuta
  Britiske pund (GBP)
 • Tidssone
  UTC (+00:00)
 • Landskode
  +44
 • Beste tiden å dra
  Våren for mildvær og sommeren for alle de kulturelle arrangementene!

Aktiviteter og turer i Edinburgh

De mest populære attraksjonene i Edinburgh

Byer i Storbritannia

Flere reisetips for Edinburgh

Vil du vite mer om aktiviteter i Edinburgh? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Edinburgh

Veldig greit og lettvint forbindelse mellom flyplassen og Edinburgh.

Greit å bestille bussforbindelse på nettet før avreise, også returbillett på samme billett. Det som er tungvint, og som bør gjøres noe med, er at billetten må printes ut på forhånd, og vises i billettluka på flyplassen, og så få en billett som vises til sjåføren på bussen! Mobilkupong godtas ikke! Dette er merarbeid for begge parter og lite miljøvennlig! Tungvint i dagens samfunn!!

Edinburgh lufthavn: Bussoverføring Vurdert av Ingjerd Elisabeth, 23.07.2017

Innhaldsrik tur, natur, historie, kultur

Lang tur, men verdt det. Guide/sjåfør som informerte fyldig om området vi passerte, såvel som historien til Skottland, både fjern og nær i tid. Passelege stopp som gjorde det mogeleg å halde fokuset i over 12 timar. For å få eit inntrykk av denne delen av Skottland, er dette eit godt alternativ.

Fantastisk tur, med fantastiske Andrew som guide!

Turen var helt enestående for en Outlander fan! Det som var mest fantastisk var den kunnskapsrike guiden med godt humør som kunne fortelle alt både om Jakobittenes historie og Outlander serien! Det eneste vi savnet var litt kaffipauser innlagt, det var det lite av når du har et travelt program

Fantastisk innholdsrik tur, anbefales på det varmeste

Dette er turen for alle som er fan av serien Outlander. Vi besøkte mange av de kjente slottene fra serien og det var fantastisk å se disse med egne øyne. Vår guide Graham gjorde også sitt til at turen ble uforglemmelig. Full av humor og historier om Skotland, kunne ikke bedt om noe bedre.

Fra Edinburgh: Dagstur med Outlander-tema Vurdert av Hilde, 02.09.2019

En guide med fantastisk innlevelse av historien.

Melanie B tok oss med inn i historien med en innlevelse som er sjelden å oppleve. Spør etter henne om du skal ha en tur i Edin(bra)burgh Castle. Mye interessant historie, vakkert slott. Verd hver krone. Go for it!

Edinburgh: Billett til Palace of Holyroodhouse Vurdert av Helene, 19.07.2019