Opplevelser i
Edinburgh

You'll discover everything from whisky to Harry Potter, or even some bodysnatchers, in Scotland's captivating capital.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Edinburgh

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Edinburgh?

De ti beste severdighetene i Edinburgh!

Edinburgh er en by som reflekterer Skottlands mange egenskaper, deriblant fantastisk landskap, livlig kultur, historisk sjarme og vakre bygninger. Selv den nye delen av byen er på UNESCOs verdensarvliste. Her en en oversikt over Edinburghs beste aktiviteter, opplevelser og severdigheter.

 • Edinburgh Castle

  1. Edinburgh Castle

  Edinburgh Castle ble bygget tidlig på 1100-tallet. Plassert på Castle Rock med utsikt over byen, har slottet vært sentralt i noen av Skottlands blodigste konflikter.

 • Stirling Castle

  2. Stirling Castle

  Stirling er at av Skottlands viktigste slott, og har overlevd utallige beleiringer. Selv om du ikke har nesa nede i historiebøkene, gjør utsikten og landskapet det verdt å ta turen fra hovedstaden!

 • Loch Lomond

  3. Loch Lomond

  Hva er en tur til Skottland uten et besøk til en av de billedskjønne innsjøene? Heldigvis er den største og mest iøynefallende innsjøen i landet, Loch Lomond, bare en kort reise unna!

 • Holyrood Palace

  4. Holyrood Palace

  Holyrood klosteret ved siden av Holyrood Palace ligger fortsatt i ruiner etter Den ærerike revolusjon i 1688. Artig fakta: Holyrood er gammelengelsk og betyr "hellig kors".

 • Royal Mile

  5. Royal Mile

  The Royal Mile, eller "Den Kongelige Mil" er gaten som går gjennom gamlebyen fra Edinburgh Castle til Holyrood. De sier den er en skotsk mil lang, og om du lurer på hvor lang en skotsk mil er, så er det cirka 1,6 kilometer!

 • Greyfriars Church

  6. Greyfriars Church

  Denne kirke, hvor 1600-tallets skotske presbyterianisme ble født, er et landemerke for landets religionshistorie. Kirken holder fremdeles søndagsgudstjeneste på engelsk og skotsk gælisk.

 • Edinburghs kongelige botaniske hage

  7. Edinburghs kongelige botaniske hage

  Denne hagen dateres helt tilbake til 1670, hvor den ble brukt til å dyrke planter til medisinsk bruk. Prosjektet med å konservere hagen har utviklet seg til å bli en sann turistattraksjon. I dag har hagen over 13.000 plantearter.

 • HMY Britannia

  8. HMY Britannia

  Bygget for prinsen av Wales i 1953, er denne kongelige yatchen ansett for a være en av Storbritannias og Edinburghs topp severdigheter. Du kan til og med nyte en god lunsj eller ettermiddagste om bord på det kongelige dekket.

 • 9. Rosslynkapellet

  Rett sør for Edinburgh ligger landsbyen Roslin, hvor dette spektakulære kapellet ble bygget for over 600 år siden. Det er et unikt eksempel på religiøs arkitektur.

 • 10. Our Dynamic Earth

  Området Holyrood ligger ved foten av en sovende vulkan, og er derfor et ypperlig sted for å lære om naturprosessene som formet vår klode, fra Big Bang til i dag.

Planlegg besøket ditt

 • Beste tiden å reise?

  Edinburgh er fyllt til randen av turister om sommeren, og det er med god grunn; det er festivalsesong! Om du heller ønsker å oppleve byen med litt mer plass, bør du forberede deg på den skotske vinteren. De gode nyhetene er at det er få landskap som får tåke og duskregn til å se så vakkert ut som himmelske Skottland.

 • Festivaler i Edinburgh

  Edinburgh har flere store festivaler gjennom hele sommeren, inkludert flere film, jazz og bokfestivaler. Likevel er det mange som tar feil når de snakker om Edinburgh Fringe Festival, verdens største festival for scenekunst, som arrangeres over 25 dager i august, fordi den ofte feilaktig blir kalt for Edinburgh Festival. De nøyaktige datoene for de forskjellige arrangementene og festivaler finnes her.

 • Hvor lang tid bør jeg ha?

  Bestill en uke i Edinburgh om du kan! Mange av Edinburghs mest populære attraksjoner krever mer tid enn du kanskje først antar, og det er mye å se og gjøre, spesielt om du reiser mens det er festivalsesong. I tillegg kommer Skottlands bergtakende natur og landskap, så om du ikke har opplevd dette før, bør du beregne en dagstur eller to ut av byen!

Praktisk informasjon

 • Språk
  Engelsk
 • Valuta
  Britiske pund (GBP)
 • Tidssone
  UTC (+00:00)
 • Landskode
  +44
 • Beste tiden å dra
  Våren for mildvær og sommeren for alle de kulturelle arrangementene!

Flere reisetips for Edinburgh

Vil du vite mer om aktiviteter i Edinburgh? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Edinburgh

Samlet vurdering

4.7 / 5

basert på 54 583 vurderinger

Amazing guide who gave the right amount of both history and scary stories. I didn’t catch his name at the beginning, but maybe it was something like Chasney or something. He was very good! Unfortunately I got a bit sick during the tour and had to break before the end, and our tour guide escorted us safely out We’ll be back in Edinburgh to finish this tour, hopefully with the same tour guide! It was a very good experience

Vår guide Stuart gjorde turen til en uforglemmelig opplevelse med sin ekstremt omfattende kunnskap.

Det var veldig hyggelig. Den veldig balanserte sjåføren og veldig interessante steder å besøke.

Turen anbefales virkelig. Guiden vår, Kenny, gjorde en god jobb.

Ha på varme klær og gode sko! Flott opplevelse, billig!