Edinburgh Castle

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Finn den beste utsikten over Edinburgh-slottet

Jakter du på fantastiske bildemotiver vil du elske Edinburgh. Den skotske hovedstadens utforming er en prakt for øyet, med Edinburgh-slottet som troner på toppen av byen. Her er fem steder der du får fantastisk utsikt over den vakre byen.

 • Calton Hill

  1. Calton Hill

  Calton Hill er en av de eldste offentlige parkene i Skottland og en lokal favoritt. Det tar bare ca. fem minutters å gå opp bakkene i parken . På toppen får du fantastisk utsikt.

 • Princes Street Gardens

  2. Princes Street Gardens

  Den vakre og svært velholdte parken gir deg en praktfull utsikt mot slottet. Gå mot vest til Ross-fontenen og se oppover.

 • Arthur's Seat

  3. Arthur's Seat

  Den sovende vulkanen Arthur's Seat ligger 251 meter over havet og gir deg flott utsikt over byen og slottet. Ta også en tur innom det historiske fortet på vulkanen.

 • Blackford Hill

  4. Blackford Hill

  Det er kanskje ikke like berømt som Calton Hill or Arthur's Seat, men Blackford Hill gir deg mist like vakker utsikt. Her holder også Det kongelige observatorium til, en favoritt blant astronomielskere.

 • Dorothy's Eye View

  5. Dorothy's Eye View

  Denne utsikten mot slottet inspirerte George Gibson til å male Emerald City i historien Trollmannen fra Oz. Gå til hjørnet av Bread Street og Spittal Street og se Smaragdbyen!

Planlegg besøket ditt

 • Solnedgang over Edinburgh-slottet

  For å få se en utsikt du vil huske resten av livet, se solen gå ned over Edinburg-slottet. Arthur's Seat og Calton Hill er de beste plassene å se solnedgangen fra, begge ligger på østsiden av sentrum. Å se den svarte silhuetten av slottet tegne seg mot den dyprøde solnedgangen er et uforglemmelig syn.

 • Fyrverkeri

  Om du er så heldig at du besøke Edinburgh en dag det skytes opp fyrverkeri fra slottet, bør du passe på å være på et av utsiktspunktene og ta noen fine bilder. Fyrverkeri skytes blant annet opp på nyttårsaften eller avslutningen av Edinburgh-festivalen. Princes Street-hagene and Calton Hill er de mest populære stedene for å se fyrverkeriet. Så ser du etter et litt mindre folksomt utsiktspunkt er det bedre å prøve Blackford Hill eller Arthur's Seat.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Slottet åpner klokken 09.30 og stenger klokken 18.00 hele året rundt. Unntaket er 25. og 26. desember.
 • Pris
  Gratis å se på fra utsiden, inngangbilletter for voksne koster 17 GBP.
 • Behøver jeg en guide?
  Bare om du ønsker.
 • Hvordan komme seg dit?
  Hop-on hop-off-busser stopper ved slottet. Du kan også dra dit på egen hånd ved å ta buss 24 til Waverly-broen og gå derfra.
 • Flere tips

  • Det er aldri dumt å ha med en paraply når du er i Skottland.

  • Siden du skal gå opp noen bakker er det lurt å ha gode tursko.

Flere reisetips for Edinburgh Castle

Vil du vite mer om aktiviteter i Edinburgh Castle? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Edinburgh Castle

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 10 883 vurderinger

Verdt hver krone

Beste billett med beste pris jeg noen gang har kjøpt i Edinburgh. Har oss tilgang til alle 3 ruter, hvorav den ene var en ekte personguide, ikke bare lyd. Edinburgh er veldig kupert, og du kan hoppe av og på hele helgen så mye du vil. Vi gjorde hele reisen på den grønne bussen (live guide) på dag én. En god rute til å begynne med. Bussene er også rene og ryddige og sjåførene veldig vennlige. Samle bussen din på Waverley Bridge hvor alle ansatte der er til hjelp også :-)

Du kan komme til noen steder på mer enn en buss, slik at du ikke nødvendigvis trenger pass for alle tre bussene. Hvis du er interessert i å se hele byen, er dette en enkel og effektiv måte. Å ha tilgang til mer enn en buss gir deg også flere alternativer for henting, mindre venting. Det er kart på hvert stopp, slik at du kan se om bussen som kommer, er på vei dit du vil reise videre. Live-buss er utrolig. Jeg lærer noe nytt hvert besøk!

Pålitelig organisering gjennom Get Your Guid, enkel registrering på stedet, vennlig persona, flott tur til det nærliggende Heighlands med en godt organisert tur til destilleriet med en whiskyprøve og en gave. Den engelsktalende guiden snakket litt raskt, og systemet på bussen var litt stille. Fremragende seter i arenaen på Edinburgh Castle med et fantastisk show av Military Tattoo. Gladelig igjen!

En fantastisk, uforglemmelig dag, et minne for alltid.

Vår guide var flott, kunnskapsrik, humoristisk og en utmerket bussjåfør. Vi hadde en av de beste dagene våre noensinne.

Veldig greie og pålitelige busser. Ganske nye god audio guide på engelsk 3 ruter. Anbefales