Våre mest anbefalte ting å gjøre i Dubrovnik–Neretva fylke

Dubrovnik: Den ultimate «Game of Thrones»-omvisningen

1. Dubrovnik: Den ultimate «Game of Thrones»-omvisningen

Fordyp deg i byen «King's Landing» på en omvisning av Dubrovniks berømte severdigheter, som sett i Game of Thrones. Utforsk Westeros' hovedstad sammen med lokale guider som tar deg med til de mest berømte filmstedene, og bli kjent med hemmeligheter fra produksjonen. Du kommer umiddelbart til å kjenne igjen steder hvor deler av historien utspiller seg, mens guiden forteller anekdoter og viser deg ikoniske bilder fra serien. Fra Lovrijenac festning får du også se de tilsynelatende endeløse murene, hvor Tyrion Lannister og Varys spaserte. Se Pile-porten der kong Joffrey ble møtt med et borgeropprør, eller sett deg inn i livet til Cercei mens hun gikk sin vandring i skam gjennom byen. Lytt til historiene bak kulissene, akkurat som om din guide hadde vært en Game of Thrones-statist eller stand-in og få muligheten til å ta et bilde på den berømte jerntronen!

Fra Split og Trogir: Dagstur til 5 øyer inkludert den blå grotten

2. Fra Split og Trogir: Dagstur til 5 øyer inkludert den blå grotten

Besøk 5 av Kroatias øyer i stil på en dagstur fylt med fart og moro med en hurtiggående båt. Sett ut på et eventyr hvor du utforsker huler, bader og snorkler, og oppdager dalmatiske byer.  Velg enten Trogir eller Split som startsted. Og best av alt, velg om du ønsker å gjennomføre aktiviteten i en liten gruppe eller privat.  Dra på en 1,5-times hurtigbåttur for å komme til øya Biševo hvor den blå grotten ligger. Her hopper du om bord på en mindre båt og utforsker den fantastiske grotten fra innsiden, hvor du kan beundre det flotte blå vannet i grotten.  Deretter fortsetter du til øya Vis. Utforsk landsbyen Komiža med 1 på egen hånd. Oppdag den tradisjonelle dalmatiske fiskerlandsbyen med sine smale gater, rullesteinstrender og innbydende promenade.   Sving innom Stiniva Cove etterpå, hvor du får oppleve viken på sin mest solrike tid på dagen for en rask 15-minutters dukkert i vannet. Deretter bærer det videre til øya Budikovac for din neste aktivitet: snorkling og bading i den blå lagunen. Lån snorkleutstyr om bord for å nyte en avslappende time i vannet, eller nyt en forfriskning på stranden. Til slutt blir det et besøk til Hvar, med noe ledig tid for å spise lunsj og gjøre litt sightseeing i den pittoreske havnebyen. Høydepunkter inkluderer det historiske sentrum og festningenen Španjolas utsikt over Pakleni-øyene. Slapp av og nyt naturen, mens du reiser tilbake til Split eller Trogir.

Fra Dubrovnik: Dagstur til Montenegro

3. Fra Dubrovnik: Dagstur til Montenegro

Utforsk Montenegro på en dagstur fra Dubrovnik. Nyt fritiden i de pittoreske byene Perast og Kotor. Avreise fra Dubrovnik om morgenen nyt severdighetene i gamlebyen og dens omgivelser mens du kjører gjennom den vakre Župa Dubrovačka og Konavle-regionen. Etter å ha krysset grensen til Montenegro, fortsett langs den pittoreske Montenegro-kysten. Under kjøreturen gjennom Boka Kotorska Bay, stopp ved den sjarmerende byen Perast. Har muligheten til å besøke øya Our Lady of the Rocks. Under kjøreturen vil verten din fortelle deg alt om Montenegros viktigste kulturminner, og om landets historie og legender. Ved ankomst til Kotor kan du nyte 3 timers fritid til å utforske på egen hånd. Byen Kotor er kjent for sin nautiske tradisjon, berømte kommersielle flåte og imponerende bymurer. Etter sightseeing kan du bli med turverten din på møtepunktet for en avslappende kjøretur tilbake til Dubrovnik.

Fra Dubrovnik: Øytur til Elaphiti med lunsj

4. Fra Dubrovnik: Øytur til Elaphiti med lunsj

Sett avgårde på et øyhoppingcruise til Elafitiøyene Lopud, Šipan og Koločep på en dagstur fra Dubrovnik. Besøk strender, historiske kirker, vingårder og olivenlunder i ditt eget tempo og smak på middelhavsdelikatesser. Hvis du velger alternativet for hotellhenting, blir du hentet i et kjøretøy med klimaanlegg som tar deg til havnen. Når du er ved havnen, klatre om bord i båten og gjør deg klar for et cruise langs Dubrovniks kystlinje. Første stopp på cruiset blir øya Lopud. Her får du tid til å utforske øya på egen hånd. Slapp av på den solfylte kysten eller besøk sandstranden ved Šunj Bay. Hvis du har lyst til å strekke på beina, kan du spasere langs de bilfrie veiene for å utforske uberørt natur eller oppdage øyas berømte kulturarv, inkludert gamle festningsruiner og et St. Maria fransiskanerkloster. Seil deretter til den største øya i Elafiti-skjærgården, Šipan. Her kan du gå i land for å utforske øyas vakre vingårder og olivenlunder. På ditt siste stopp, Koločep, kan du slappe av med en svømmetur i det krystallklare vannet utenfor kysten eller ta en spasertur gjennom furuskogen, før du returnerer til Dubrovnik. Under cruiset kan du slukke tørsten med ubegrenset lokal vin, vann og diverse brus. Prøv hjemmelaget olivenolje og de beste hjemmedyrkede grønnsakene for den ekte middelhavsopplevelsen. Til lunsj kan du velge mellom grillet fisk eller kylling eller en vegetarmeny, alt servert med potetsalat.

Fra Dubrovnik: Tur i liten gruppe til Mostar & Kravicafossen

5. Fra Dubrovnik: Tur i liten gruppe til Mostar & Kravicafossen

Se Kravica-fossene som ligger gjemt i skogene i Bosnia-Hercegovina på en dagstur. Besøk byen Mostar og lær historien til regionen med en profesjonell guide. Reis fra Dubrovnik og fortsett til grensen mellom Kroatia og Bosnia-Hercegovina. Fortsett til den lille kystbyen Neum, og beundre den vakre naturen ved Adriaterhavskysten underveis. Ankom Kravica-fossene for å se tufkaskadene i elven Trebižat falle 25 meter gjennom skogen. Om våren kan du se de dramatiske fossene, mens om sommeren og høsten kan du ta en svømmetur i de grunne bassengene. Deretter kjører du til den historiske byen Mostar for å utforske gamlebyen og se den berømte gamle broen over Neretva-elven. Ta en kort spasertur med en lokal guide og lær mer om byen før du nyter fritiden.

Dubrovnik: Guidet havkajakktur inkludert snacks

6. Dubrovnik: Guidet havkajakktur inkludert snacks

Denne havkajakkturen i Dubrovnik begynner med en sikkerhetsorientering, på et fantastisk flott sted i gamlebyen. Deretter følger du guiden over kanalen over til den forbannede øya Lokrum. Det blir flere interessante stopp underveis. Lær om øyas forbannelse og om historien til Dubrovnik, tidligere kjent som Ragusa. Stopp opp ved en av de eneste hotellene som ikke ble gjenoppbygd etter krigen. Hotellet var åsted for nærkamper mellom den serbiske og den montenegrinske hæren, samt Dubrovniks forsvarere under krigen. Bruk rundt 30 minutter på den eneste stranden i Dubrovnik som ikke er tilgjengelig til fots og utforsk en fascinerende grotte. Du kan bade, snorkle, utforske, slappe av, spise eller sole deg. Etterpå fortsetter du tilbake langs kysten av Dubrovnik og ser byens svar på Beverly Hills. Denne opplevelsen gir deg muligheten til å se Dubrovnik fra sjøen, ta noen fantastiske bilder av bymurene og hør litt om historien til denne legendariske byen.

Dubrovnik: Omvisning til fots av gamlebyen

7. Dubrovnik: Omvisning til fots av gamlebyen

Bli med din lokale guide og ta en spasertur gjennom Dubrovniks vakre gamleby. Oppdag hvordan byen ble en av de mest velstående og avanserte av alle de historiske maritime republikkene. Når du går gjennom porten til Dubrovniks gamleby, er det som å reise tilbake i tid. Nyt storheten og skjønnheten til denne kulturelt innflytelsesrike byen. Begynn nær Pile-porten, ved den vestlige inngangen til gamlebyen, hvor guiden leder deg til Dubrovniks mest betydningsfulle historiske landemerker (det inkluderer ikke adgang til kirker eller museum). Se Den store Onofrio-fontenen, Orlandos søyle, rektorpalasset og mange flere. Beundre de vakre omgivelsene, og hør på mens guiden din deler fantastiske historier og bemerkelsesverdig fakta fra over 1400 år av Dubrovniks dramatiske historie, inkludert den klassiske perioden til Republikken Ragusa.  Denne omvisningen gir deg en grundig bakgrunn om den viktige rollen som Dubrovnik har spilt i verdenshistorien. Du får lære om byens imponerende økonomiske, sosiale, og kulturelle prestasjoner gjennom århundrene, og kjenne på byens elektriske atmosfære.

Fra Dubrovnik: Dagstur til Kravicafossen, Mostar og Pocitelj

8. Fra Dubrovnik: Dagstur til Kravicafossen, Mostar og Pocitelj

Start reisen i Dubrovnik og nyt en kjøretur på mindre enn 2 timer, sammen med din engelsktalende sjåfør. Oppdag noen av de naturskjønne veiene i Kroatia og over grensen i Bosnia-Hercegovina. Stopp først ved Kravicafossen, en av Bosnia-Hercegovinas best bevarte hemmeligheter. Fossen skapt av elven Trebizat, skaper et avslappende bakteppe for bading og piknik om sommeren. Fortsett deretter til ditt neste stopp, Mostar. Utforsk de trange brosteinsgatene i gamlebyen. Deretter kan du beundre den gamle broen som krysser elven Neretva. Stopp til slutt ved middelalderbyen Počitelj, før du drar tilbake til Dubrovnik.

Dubrovnik: Kajakktur i Betina Cave

9. Dubrovnik: Kajakktur i Betina Cave

Startpunktet for denne turen vil være fra Pile Bark stranden. Alle vil motta utstyr og guiden vil gi en kort forklaring om det grunnleggende ved kajakk-padling, sikkerhet og lignende ting.  Først, padle rundt bymurene i nærheten av gamlebyens havn. Den går hele veien til Betina-hulen, der du vil ha en halvtimes pause for snacks, snorkling, bading og hopping fra klippene. Etterpå, fortsett turen med å padle rundt den vakre Lokrum-øyen med flere stopp ved huler og forskjellige bukter. Du vil også kunne utforske Dubrovniks bymurer fra vannet. 

Fra Dubrovnik: Båttur fra Perast til Kotor i Montenegro

10. Fra Dubrovnik: Båttur fra Perast til Kotor i Montenegro

Ta en dagstur til Montenegro og seil nedover Adriaterhavskysten. Se Boka Kotorska Bay, utforsk Kotor og vandre gjennom Perast. Oppdag UNESCO-verdensarvsteder mens du utforsker Montenegro. Dra fordel av henting på overnattingsstedet ditt i Dubrovnik og kjør over grensen til Montenegro for å gå om bord på en båt for å seile til Kotor. Beundre den venetianske havnen og byens forsvarsmurer fra vannet. Få fantastisk utsikt over fjorden og lær mer om Kotor-buktens kulturarv. Nyt tid på egen hånd til å utforske severdighetene i gamlebyen. Stig om bord i båten igjen og seil til den lille landsbyen Perast. Besøk den kunstige øya Gospa od Škrpjela ved ankomst, og få litt tid på egen hånd for lunsj i det vakre sentrum av byen. Rusle rundt i gatene i ditt eget tempo for å finne barokkpalasser, ortodokse monumenter og andre severdigheter som er på UNESCOs verdensarvliste. Beundre steinforsvarstårnene som forblir urørt, og følg i fotsporene til russiske tsarer og venetianske prinser som seilte i Kotorbukta. Dra tilbake til Perast i buss eller minibuss med klimaanlegg, og fortsett til Dubrovnik etter grenseovergangen.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Dubrovnik–Neretva fylke

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Dubrovnik–Neretva fylke

Alle aktiviteter

398 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Dubrovnik–Neretva fylke

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Dubrovnik–Neretva fylke

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Dubrovnik–Neretva fylke?

Hva er de beste tilbudene og rabattene på aktiviteter og attraksjoner i Dubrovnik–Neretva fylke?

Flere reisetips for Dubrovnik–Neretva fylke

Vil du vite mer om aktiviteter i Dubrovnik–Neretva fylke? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Dubrovnik–Neretva fylke

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 21 812 vurderinger

turen var generelt vellykket! selskapet har det bra, bare svært dårlig klimaanlegg på bussen og en stor gruppe, hvorav noen kom for sent til samlinger og forsinket reisen. Guiden var snill, men du kan se at hun er veldig sliten.

Flott, ekskursjon der du ser det viktigste og mest karakteristiske for hver by. Kanskje vil det gjøre opplevelsen enda bedre å la mer tid i Perast og mindre i Budva.

God og informativ guiding. Både på bussen og i Mostar. Veldig trivelig sjåfør og guide. Anbefales på det sterkeste.

Very enjoyable and informative tour. Great views from the actual locations of different GOT scenes! Great guide!!!

Kjempefin tur!! Kan virkelig anbefales om en ønsker sightseeing på en spennene måte:) Guiden var veldig flink!