Opplevelser i
Dubrovnik

Live your Game of Thrones fantasy in this majestic spot. Be enthralled from the ancient city walls to the ocean.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Dubrovnik

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Dubrovnik?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Dubrovnik er:

Ti fantastiske ting å oppleve i Dubrovnik

Dubrovnik i Kroatia er en by du bare må oppleve! Med det kobåltblå havet i bakgrunnen, har bymuren beskyttet den gamle byens arkitektoniske skatter i flere århundrer. Når du først har besøkt denne perlen på adriaterhavskysten, vil du helt sikkert drømme om å reise tilbake igjen.

 • Stradun

  1. Stradun

  Gågaten Stradun fra 1000-tallet er dekket av kalkstein og skinner som vannspeil i solskinnet. Gaten går gjennom hjertet av gamlebyen i Dubrovnik, og her er det liv og røre både dag og natt.

 • Katedralen i Dubrovnik

  2. Katedralen i Dubrovnik

  Domkirken fra 1700-tallet er bygget i barokkstil til ære for St. Blasius. Dagens kirke ligger på nøyaktig samme sted som der den tidligere katedralen lå, og blant skattene her finnes blant annet helgenens gullbelagte arm, ben og hodeskalle.

 • Dubrovniks synagoge

  3. Dubrovniks synagoge

  I Ulica Žudioska (Den jødiske gaten) ligger verdens eldste sefardiske synagoge. Den dateres tilbake til 1408 og er den nest eldste synagogen i Europa. Prahas synagoge er eldst.

 • Dubrovniks bymur

  4. Dubrovniks bymur

  Konstruksjonen av muren som skulle beskytte byen ble påbegynt allerede i det 9. århundret. Den ble bygget på i flere perioder, blant annet fikk den flere fort i løpet av det 15. århundret.

 • Lovrijenac

  5. Lovrijenac

  På en klippe 37 meter over havet ligger dette fortet som kan dateres tilbake til tidlig 1500-tallet. Over inngangsporten er det gravert inn: Friheten kan ikke selges for alt gull i verden.

 • Srđfjellet

  6. Srđfjellet

  Ønsker du deg storslagen utsikt over Dubrovniks terrakottatak mot det asurblåe havet? Da bør du definitivt ta turen opp til denne 396 meter høye toppen.

 • Trsteno Arboetum

  7. Trsteno Arboetum

  I denne frodige, botaniske hagen finner du både en staselig renessansebolig, Neptun-fontenen og en akvedukt. De to orientalske trærne ved inngangen er over 500 år gamle.

 • Koločep

  8. Koločep

  Dette rolige stedet også kjent under navnet Kalamota-øyen, ligger en kort tur fra Dubrovnik. Nyt det krystallklare vannet eller padle en tur med kajakk inn i den blå grotten.

 • Lokrum

  9. Lokrum

  Det går båter hit en gang i halvtimen fra Dubrovnik og øyen er det perfekte målet for en dagsutflukt. Her kan du gå turer, se mange påfugler og finne fine lunsjsteder.

 • Korčula

  10. Korčula

  Denne øyen er kjent for sine hvitviner og historien forteller også at Marco Polo ble født her. Du vil sikkert bli sjarmert av Korčula by med sine flotte bygninger og en fascinerende historie.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor mange dager bør man ha i Dubrovnik?

  Du rekker å se de største attraksjonene i Dubrovnik om du har to hele dager, men du bør vurdere om du kan ta deg et par dager til. Da kan du også rekke å dra på dagsturer til områdene rundt byen. Noen flere dager vil også gi deg mer tid til å oppleve den spennende gamlebyen på kveldstid.

 • Hvordan kommer man seg rundt i Dubrovnik

  Du trenger bare dine egne føtter for å komme deg mellom de ulike severdighetene i gamlebyen. I starten kan det kanskje virke vanskelig å navigere seg frem, men dette er en morsom by å utforske. Du vil oppdage at den ene enden av gågaten Stradun er flat mens den andre delen har trapper. Buss 1A, 1B og 1C går jevnlig mellom gamlebyen og byens hovedbusstopp.

 • Hvor bør man bo i Dubrovnik

  Det er ideelt å bo i gamlebyen, men det finnes også andre hyggelig områder, som Lapad og Ploce. Fordi de sistenevnte stedene ligger i et bratt område får du fantastisk utsikt over byen herifra.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Kroatisk
 • Valuta
  Kroatisk Kuna (HRK)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +385
 • Beste tiden å dra
  Det er mange cruiseskip og Game of Thrones-fans her mellom mai og august. Derfor er det bedre å komme på et besøk hit sent på våren. Da er det varmt og deilig vær, men den største heten har ennå ikke slått inn. Husk at båten ut til øyene går litt sjeldnere utenfor høysesongen.

Flere reisetips for Dubrovnik

Vil du vite mer om aktiviteter i Dubrovnik? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Dubrovnik

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 13 807 vurderinger

Jeg var nervøs for denne turen fordi jeg hadde lest anmeldelser fra andre reisende som ikke var bra (med henvisning til problemer med henting og kundeservice), men min erfaring kunne ikke vært bedre! Jeg bestilte turen kvelden før og bekymret forespørselen min ikke ville bli sett av om morgenen, så jeg kontaktet reservasjonsteamet og innen en time ringte de meg for å bekrefte med hentingstid og sted. Turistguiden vår var i tide, vennlig og full av informasjon fra begynnelsen av turen til slutten av den 12 timer senere. Å kjøre langs Kroatias kyst inn i fjellene i Bosnia og Herzegovina var vakker og fikk turen til å virke rask. Turguiden vår i Mostar var også bra, og totalt sett var det en flott opplevelse! Jeg var bekymret for at vi ikke ville tilbringe mye tid i Mostar på grunn av de andre byene, men vi hadde en times times tur og to timers fritid i Mostar, som var akkurat nok til å utforske gamlebyen og for en rask lunsj.

Drazen er en virkelig fantastisk reiseleder som gikk utover for å sikre at alle hadde en flott opplevelse med mye informasjon og besvarte alle spørsmål i detalj om historie, kultur, politikk osv. Beste turen jeg har gjort hele ferien og faktisk over hele Europa. Vakker by, tid og mennesker. Jeg var også veldig heldig som hadde en kul gruppe, som vi alle tok vennskap med og vil definitivt komme tilbake til dette vakre stedet igjen i fremtiden uten å nøle/tvile. En må-se!

interessant. Utmerket guide / Interessant Utmerket guide.

NORSK Det er en LANG ekskursjon. Selskapet bør sørge for kaldt vann for ut- og returreiser. NORSK Det er en LANG ekskursjon. Selskapet bør sørge for kaldt vann som kommer dit og kommer tilbake.

Turen var veldig godt organisert. Lydia vår guide og den lokale guiden i Mostar var godt informert og hyggelig. Dette var min fjerde tur med Get Your Guide. Tar en til Montenegro i morgen!

Vi hadde en veldig god gruppe og de to menneskene som hjalp til var kjempebra. veldig anbefalt