Våre mest anbefalte ting å gjøre i Dublin

Fra Dublin: Dagstur til Cliffs of Moher, Kilmacduagh Abbey og Galway

1. Fra Dublin: Dagstur til Cliffs of Moher, Kilmacduagh Abbey og Galway

Legg ut på en guidet dagstur med buss, for å oppdage de ikoniske Cliffs of Moher (Moherklippene). Besøk Galway og se regionens fantastiske landskap. Du får dessuten se kjente landemerker, inkludert Dunguaire Castle og Kilmacduagh Monastery. I tillegg til stoppene ved Cliffs of Moher og andre fantastiske attraksjoner, kan du nyte den fantastiske utsikten langs Wild Atlantic Way, inkludert utsikt til Aranøyene og Galway Bay. Reis fra Dublin kl. 06:45 og reis gjennom den flate, åpne sletten Curragh. Dra forbi en Irish National Stud-hesteoppdrettssenter, mens guiden din forteller om hva du ser underveis til Cliffs of Moher. For å bryte opp kjøreturen, blir det en 15-minutters stopp på Barack Obama Plaza, som ble bygget i den lille landsbyen Moneygall, hvor Obamas forfedre ligger. Her kan du kjøpe deg noe å spise og eventuelt ta med. Deretter ankommer du Cliffs of Moher, hvor du får en fenomenal utsikt til Atlanterhavet. Du får omkring 2 timer til å utforske på egen hånd. Gå til besøks senteret for den interaktive Cliffs of Moher Visitor Experience, med en stor multimediaskjerm som viser et fugleperspektiv fra klippene, og en video fra undervannsgrottene. Deretter kan du oppdage månelandskapet til Burren med et 15- til 20-minutters besøk. Hør om de mange hemmelighetene til dette annerledes landskapet, hvor du finner den varmeste bakketemperaturen i Irland. Kjør videre langs kystruten Wild Atlantic Way til Kinvara, forbi Dunguaire Castle og se fjellkjeden Twelve Bens. Nyt den imponerende utsikten over Wild Atlantic Way og over til Aran Island. Se Galway på andre siden av Galway Bay. Deretter setter du kursen mot ruinene av Kilmacduagh-klosteret og det runde tårnet, som er unikt ettersom det lener seg 60 cm til siden. Når du ankommer Galway får du omkring 1,5 time til å utforske på egen hånd. Oppdag dens gamle sjarm med gater med brostein som vekker minner om det autentiske Irland fra svunne tider. Returner til Dublin, og bli sluppet av ved møtestedet rundt kl. 19:30 til 20:30.

Dublin: Adgangsbillett til Guinness Storehouse

2. Dublin: Adgangsbillett til Guinness Storehouse

Et besøk i Guinness' magiske hjem er et must for alle som reiser til Dublin. Guinness Storehouse, en av Irlands største attraksjoner, ligger i hjertet av Guinness-bryggeriet ved St. Jame's Gate. Historien til verdensberømte Guinness Stout fortelles over hele 7 etasjer i et gammelt gjæringsanlegg. Eventyret ditt begynner idet du går inn i bygningens gigantiske halvliterformede hjerte laget av glass. Ettersom du går gjennom Guinness Storehouse, vil du oppdage hva som skal til for å lage denne sorte drikken - ingrediensene, prosessen og lidenskapen. Lær om de forskjellige prisvinnende reklamekampanjene og slagordene, brukt for å markedsføre Guinness. Etter reisen gjennom 250 år med Guinness-historie, avsluttes turen på Gravity Bar hvor du får 1 gratis halvliter med med Guinness. Slapp av og nyt spektakulær 360-graders utsikt over Dublin.

Fra Dublin: Dagstur til Glendalough, Wicklow og Kilkenny

3. Fra Dublin: Dagstur til Glendalough, Wicklow og Kilkenny

Dra ut på en guidet dagstur fra Dublin, gjennom de frodige beitemarkene i Irland. Besøk Wicklow Mountains og se klosteret Glendalough. Spaser rundt i de middelalderske gatene i Kilkenny. Dra fra Dublin med en luksusbuss til Glendalough. På vei ut av byen forteller guiden din mange interessante fakta og morsomme historier om Dublin. Ankomst til Glendalough, regnet som et av de vakreste stedene i Irland. Nyt en valgfri omvisning i klosterbosetningen, og litt tid på egen hånd til å utforske området eller slappe av på en lokal kafé. De mer eventyrlystne kan velge å ta en fottur til Upper Lake og returnere via en strandpromenade (omtrent 2,5 km). Ruten tar deg forbi Lower Lake, langs en fantastisk natursti som fører dypt inn i dalen og videre til Upper Lake. Deretter fortsetter du til Wicklow Mountains. Undeerveis forteller guiden om fjellets geologi og historie. Dra gjennom kjente filmsteder sett i «P.S I Love You» og «Braveheart» Stopp for en 10-minutters sjanse til å ta bilder ved Wicklow Gap, før den naturskjønne turen til Kilkenny. Når du kommer til Kilkenny, har du tid på egen hånd til å utforske de smale gatene og de historiske bygningene. Beundre det ekstraordinære slottet hvor du kan ha piknik, eller nyte lunsj på de lokale pubene. Bli med på en valgfri omvisning av byen, før du drar tilbake til Dublin.

Jameson Distillery, Dublin: Omvisning med smaksprøver

4. Jameson Distillery, Dublin: Omvisning med smaksprøver

Lær historien om John Jameson og hans whiskeyproduksjon på en omvisning av Jameson Whiskey Distillery. Lær om historien eller selve destilleribygningen, samt utviklingen av en av verdens mest populære whiskeys. Utforsk Jameson Distillery Bow Street i Smithfield, Dublin. Nyt 3 forskjellige opplevelser, en på Bow Street-destilleriet og dens fasiliteter, en andre om de som lager whiskey, og en tredje om de som shakerr whiskey.  Bli med på å røre, lukte, smake og interagere med Jameson-whiskey, i det originale Bow Street-distilleriet. Besøk modningslageret og lær om de ulike trinnene i whiskeyproduksjonen. Du kan også smake på litt Jameson rett fra fatet. Etterpå kan du nyte en signatur Jameson-cocktail i JJ Bar. Du kan også velge å kjøpe en personlig flaske whisky som et minne om opplevelsen din.

Dublin: Sightseeingcruise på Liffeyelven

5. Dublin: Sightseeingcruise på Liffeyelven

Gå ombord på en allværs elvebåt med plass til 48 passasjerer, for en 45-minutters båttur på elven Liffey i Dublin, og se byen fra vannet. Få innsikt i Dublins historie med en fokus på elven Liffey, fra vikingene kom til byen for mer enn 1000 år siden til den raske utviklingen i byen i det 18. og 19. århundre, og den påfølgende nedgangen. Lær også om den nyere utviklingen av Dublin Docklands. Hør om den ikoniske Ha'penny-broen og Gandons mesterverk Custom House. Følg historien om Dublins kongelige og store kanaler, og se hvor Oliver Cromwell gikk i land i 1649. Oppdag hvordan kaptein William Bligh undersøkte Dublin Bay i 1800, og hvor mye av dagens Dublin som nå ligger på gjenvunnet land, inkludert Trinity College og Spire i O'Connell Street.

Dublin: Cliffs of Moher, Atlantic Edge og Galway City

6. Dublin: Cliffs of Moher, Atlantic Edge og Galway City

Slipp unna det travle Dublin for en scenisk heldags kjøretur gjennom fylkene Kildare, Limerick og Clare, som passerer Bunratty Castle fra 1400-tallet og golf og surfestedet Lahinch i verdensklasse. Din ultimate destinasjon er de dramatiske Moher-klippene, hvor du vil få 2 timer ledig tid til å utforske og førsteklasses adgang til den nye Atlantic Edge, en fortolkende besøksopplevelse som gir deg en virtuell virkelighet i fugleperspektiv av livet på klippekanten over og under havnivå. Deretter kan du velge å gå langs klippeveggen og oppleve naturens kraft. Føl den friske luften som blåser fra havet, og den enorme høyden fra toppen av klippene. Alt med god utsikt over Atlanterhavet. Besøk O'Brien's Tower, som står stolt på toppen med panoramautsikt over Aranøyene og Galway Bay. Deretter kjører du dypt inn i Burren, hvor du faktisk reiser langs Europas ytterkant! Se den lokale flora, gamle monumenter og megalittiske graver i Burren nasjonalpark, og se etter de unike Fairy Forts og Keltiske kors. Fortsett rundt Galway Bay til middelalderbyen Galway City, forbi Blackhead Lighthouse og fiskerlandsby Kinvara, kjent for sine Galway Hookers (båter). Ved ankomst i Galway, beskrevet av W.B. Yeats som «Vestens Venezia». Nyt en 30-minutters omvisning til fots, og lær om byens handelsforbindelser med Spania. Du vil ha litt fritid til å utforske de trange gatene på egen hånd, eller slappe av i boutique-butikker og sjarmerende kafeer. 2-timers stopp. Deretter kan du slappe av på kjøreturen tilbake til Dublin. Nyte underholdningen ombord som utdrag fra showet «Riverdance» og andre eksempler på irsk kultur.

Fra Dublin: Besøk Giant's Causeway, Dark Hedges, Dunluce og Belfast

7. Fra Dublin: Besøk Giant's Causeway, Dark Hedges, Dunluce og Belfast

Besøk kysten av Nord-Irland på en dagstur fra Dublin i en komfortabel buss. Bli med guiden din til ikoniske severdigheter, inkludert Giant's Causeway, Dark Hedges, Dunluce Castle og Belfast. Reis fra Dublin og videre nordover. Stopp ved en bensinstasjon langs veien for frokost, for å kjøpe lunsj og for å strekke på bena. Din første attraksjon blir et 5-minutters fotostopp ved de berømte og pittoreske ruinene av Dunluce Castle. Etterpå fortsetter du til Giant's Causeway, dannet av rundt 40 000 sammenlåsende basaltsøyler. Nyt minst 2 timer på UNESCO-verdensarvsstedet og kom tett på de sekskantede søylene, ofte referert til som «Verdens åttende underverk». Nyt den fantastiske utsikten over Irskehavet og bruk deretter rundt 20 minutter på å reise langs avenyen med sammenflettede bøketrær kjent som «Dark Hedges». Den vakre severdigheten ble plantet på 1700-tallet av Stuart-familien, og ble brukt i Game of Thrones-serien og Transformers-filmen. Dra til slutt til Belfast for å se hovedstaden i Nord-Irland og skipsverftet som bygget «Titanic». Stopp ved siden av Belfast rådhus og bruk omtrent 1,5 time på å utforske byen. Gjør litt sightseeing, shopping og spis litt mat før du returnerer til Dublin.

Dublin: Go City All-Inclusive Pass med over 40 attraksjoner

8. Dublin: Go City All-Inclusive Pass med over 40 attraksjoner

Med Dublin All-Inclusive Pass får du tilgang til alle toppattraksjoner og severdigheter, inkludert Guinness Storehouse, Chester Beatty Library, Christchurch Cathedral og mange flere. Utforsk alt du kan gjøre i Dublin, i ditt eget tempo. Med denne billetten kan du spare opptil 50 %* på toppattraksjoner og aktiviteter i Dublin. Betal ingenting ved inngangen. Simpelthen vis ditt digitale pass med QR-kode på telefonen (eller skriv ut hjemme og ta det med deg) og du er med. Passet ditt inkluderer gratis inngang til over 40 attraksjoner i Dublin, inkludert (attraksjonene merket med en (R) krever forhåndsreservasjon): Populære attraksjoner: • Guinness Storehouse (R) • Hopp på hopp av-busstur • EPIC Det irske emigrasjonsmuseet • Omvisning i Jameson Distillery Bow Street (R) • St. Patricks-katedralen • Christ Church-katedralen • Dublinia • Dublin Castle Museer og kultur • National Wax Museum PLUS • GPO Museum • GPO Museum • Museum of Literature Ireland (MoLI) • 14 Henrietta Street • Jeanie Johnston Tallship and Famine Museum • Irsk Rock 'n Roll Museum Experience • Malahide Castle • Casino Model Railway Museum • Newbridge House & Farm • Skerries Mills • Airfield Estate • Castletown House og Parklands (R) • Farmleigh House & Estate • Irish National Stud & Garden • National Gallery of Ireland • Irish Museum of Modern Art (IMMA) • National Botanic Gardens • National Gallery of Ireland - arkeologi • National Gallery of Ireland - dekorativ kunst og historie • Chester Beatty • Casino Model Railway Museum (modelljernbane) Omvisninger og opplevelser: • Omvisning på Teeling Whiskey Distillery (R) • Walking Food Tours - Mat til fots (R) • Walking Food Tours - Drikke til fots (R) • Lazy Bike Tours - Halvdagsutleie (R) • Dublin Zoo • Mordet på Trinity College • Big Bus Dublin Coastal Tour • Rock Shop på Hard Rock Hotel • Big Bus Dublin Coastal Tour • «Game of Thrones»-omvisning • SEA LIFE Bray Aquarium *Besparelsene basert på eksempler på reiseruter på aktivitetsleverandørens nettside.

Fra Dublin: Halvdagstur til Glendalough og Wicklow

9. Fra Dublin: Halvdagstur til Glendalough og Wicklow

Unngå kjas og mas i Dublin og nyt stillheten til Wicklow-fjellene og Glendalough på en dagstur med buss. Se severdigheter som Sugar Loaf Mountain og Roundwood village. Turen starter midt på ettermiddagen, og gir deg tid til lunsj eller en halvliter Guinness før opplevelsen begynner. Etter å ha blitt hentet fra ditt valgte hentepunkt i Dublin sentrum, nyt en kort sightseeingtur i hovedstaden mens du reiser til Glendalough. Nyt panoramautsikten over det passende navngitte Sugar Loaf-fjellet og passerer gjennom den sjarmerende landsbyen Roundwood på din reise gjennom Wicklow-fjellene. Ved ankomst til Glendalough kan du nyte fantastisk irsk natur, historie og dyreliv ved "Valley of Two Lakes". Nyt minst 90 minutter fritid for å utforske de keltiske kristne klosterruinene som ble bygget ved innsjøen av Saint Kevin for mange århundrer siden. Oppdag intrikat utskårne keltiske kors og runde tårn der munker gjemte gylne kalker og andre verdisaker fra de mange vikingtoktene som fant sted i regionen. Stå ved vannkanten og skann eiketrærne for å se om du kan se det truede innfødte røde ekornet i lek. Mens du utforsker, kan du prøve å se stedet der Braveheart-bryllupsscenen ble filmet og hvor PS I Love Yous Gerard Butler møtte Hilary Swank. Gå tilbake til Dublin etter en fantastisk ettermiddag i den friske luften i Wicklow-fjellene med bilder og minner fra ditt irske eventyr.

Dublin: Trinity College Campus guidet fottur

10. Dublin: Trinity College Campus guidet fottur

Fordyp deg i en verden av historie og arv på en guidet spasertur på Trinity College i Dublin. Følg i fotsporene til generasjoner av studenter, akademikere og nyutdannede og oppdag historiene som gjør Irlands eldste universitet til et så spesielt sted. Gå langs stier som en gang ble besøkt av noen av Irlands mest kjente forfattere, skuespillere og forandringsskapere. Du går forbi hjemmene til to av verdens eldste studentsamfunn, med tidligere medlemmer som Oscar Wilde, Samuel Beckett og Mary Robinson. Gå inn i den fantastiske museumsbygningen, som du kanskje kjenner igjen som stedet for noen nylig innspilte storfilmer. Utforsk den utsmykkede foajeen som er fylt med vakker irsk marmor og et utsøkt tak som vil ta pusten fra deg. Sug til deg Trinitys rolige, grønne torg og lær om det rike biologiske mangfoldet på hele campus. Hold øye med det innfødte plantelivet og de unike måtene Trinity beskytter hekkende fugler og bier på på 47 mål store campus. Enten du er interessert i kultur, arkitektur, biologisk mangfold eller historie, vil Trinity campus-turen ta deg med på en fascinerende reise. Omvisninger ledes av nåværende Trinity-studenter.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Dublin
Gode tider kommer lett blant vennlig lokalbefolkning, whisky i verdensklasse og kunstnerisk overflod rundt hvert hjørne.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Dublin

Alle aktiviteter

292 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 19

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Dublin

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Dublin

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Dublin?

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Dublin?

De beste dagsturene og utfluktene fra Dublin er:

Moher-klippene

Flere reisetips for Dublin

Vil du vite mer om aktiviteter i Dublin? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Dublin

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 47 839 vurderinger

Matt var en av de beste turguidene, og jeg vil anbefale ham i fremtiden. Han er ekstremt kunnskapsrik om Irlands historie, og han deler den historien på en lett forståelig måte - slik at du fortsetter å være oppmerksom på å lære mer, i stedet for å sone ut. Han har en gave med sin fortellerevne (bortsett fra at historiene han deler er tro mot historien!). Jeg satte også pris på hvor imøtekommende han var, og naturlig nok snakket lett med passasjerene i varebilen vår. Jeg følte meg forferdelig på slutten da jeg skjønte at jeg ikke hadde nok penger som vekselpenger til å gi ham riktig tips, så jeg håper virkelig denne anmeldelsen hjelper litt... siden han virkelig er en av de beste!

Premiss, jeg liker ikke Guinness, MEN jeg liker veldig godt å vite og vite hvordan den er laget og alle dens kuriositeter. Det var en veldig fin opplevelse fordi du går inn i perspektivet på hvordan dette ølet er laget, med utgangspunkt i ingrediensene, og går gjennom prosessen frem til forbruket. I midten er det også mulig å ta en smaksprøve, innledet med en fantastisk (og god) luktreise! Jeg anbefaler å gjøre denne opplevelsen selv om du ikke liker øl, ta med noen som liker det, så de drikker en til gratis!

Godt planlagt tur med en fantastisk guide. Matt fortalte oss så mange interessante fakta om Irland at vi ikke visste hva vi skulle google først. Han tok seg friheten til å endre ruten vår litt, og det var verdt det! Vi vil anbefale Hilltoptreks til alle som leter etter en flott tur og vil bestille dem igjen!

Great tour in irish whiskey history and fun to taste. Cheap experience. Recommend the premium tour.

Veldig flott tur, nydelig whiskey og flink guide. Vel verdt pengene.