Opplevelser i
Dublin

Gode tider kommer lett blant vennlig lokalbefolkning, whisky i verdensklasse og kunstnerisk overflod rundt hvert hjørne.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Dublin

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Dublin?

Ti høydepunkter og opplevelser i Dublin

Kanskje det er Dublins tidligere harde kår og historie som har gjort byen til grobunn for poeter, forfattere og musikere. Det er ingen tvil om at dette er en levende kulturby, og her er noen av de livligste og vakreste stedene å besøke!

 • Guinness Storehouse

  1. Guinness Storehouse

  Guinness bryggeriets utstilling over flere etasjer gir et fasinerende innblikk til den sorte væskens historie og bryggemetoder. Og ja, det er en gratisk ekte pint som venter til slutt!

 • Dublin Zoo

  2. Dublin Zoo

  Dublin Zoo huser både små og store skapninger fra hele kloden. Selv om du ikke reiser med barn er det verdt å besøke bare på grunn av de daglige foredragene og foringen av dyrene.

 • Nasjonalgalleriet

  3. Nasjonalgalleriet

  Nasjonalgalleriet i Irland kan skryte av en representativ samling av europeiske og amerikanske kunstverk, men er særlig anbefalt for sin samling av irske malerier. Gratis inngang!

 • Phoenix park

  4. Phoenix park

  Phoenix park er en av Europas største parker. Den er stor nok til å romme mange av byens severdigheter, som Dublin Zoo, Wellington-monumentet og Magazine Fort.

 • Kilmainham fengsel

  5. Kilmainham fengsel

  Kilmainham er et veldig spesielt fengsel, med mye historie knyttet til seg. Det er for eksempel stedet lederne for påskeopprøret ble henrettet. Om du er interessert i Irlands kamp for selvstendighet er den "Irske Bastillen" et absolutt must!

 • Christ Church katedralen

  6. Christ Church katedralen

  Christ Church katedralen er verdt et besøk, men ekstra stemmning skapes om man får oppleve koret som synger om kvelden på onsdag, torsdag, lørdag og søndag.

 • Dublin Castle

  7. Dublin Castle

  Dublin Castle er et veldig merkelig slott med sin samling av bygninger og påbygg fra forskjellige perioder og i forskjellige stilarter. I hagene bak slottet lå en gang Dubh Linn (Den sorte sjø), som byen er oppkalt etter.

 • Croke Park

  8. Croke Park

  Hurling, gaelisk fotball og rugby; Irland har sportsgrener som få andre land kjenner til. Selv om du kanskje ikke kjenner alle spillets regler, kan man lett la seg rive med på en av de større kampene i Croke Park.

 • Aviva Stadium

  9. Aviva Stadium

  Det finnes flere steder å oppleve irsk sportsliv enn bare i Croke Park. På den elegante [Aviva Stadium] (/aviva-stadium-l3551/) spilles de fleste av Irlands internasjonale rugby- og fotballmesterskap.

 • Irlands Nasjonalmuseum

  10. Irlands Nasjonalmuseum

  Her får du et gjennomgående innblikk i Irland fra alle vinkler, og en grunnleggende og svært innholdsrik titt på alt fra bronsealderens gull til uavhengighetskrigens våpen.

Planlegg besøket ditt

 • Når er det best å reise?

  Irland er jo ikke kjent for sitt fantastiske vær, men det beste været kommer på sensommeren, omkring september. Om du ønsker deg en unnskyldning for å ha på en morsom hatt og drikke Guinness er St. Patrick's Day paraden 17.mars!

 • Hvordan kommer jeg meg rundt?

  Irer er verdenskjente for sin humoristiske sans, og det kan man trenge når man navigerer Dublins offentlige transportsystem. Det er to trikkelinjer som ikke møtes og togene kjører mest i utkanten av byen. Det er mange busser, men systemet er litt komplisert å forstå (se dublinbus.ie). Heldigvis er de fleste av Dublins severdigheter plassert sentralt i byen, og i gåavstand fra hverandre!

 • Hvor mange dager?

  I Dublin kan kan du se byens severdigheter på en dag eller to, men husk at dette er en by med eksemplariske utstillinger, museer og sportshendelser, i tillegg til stilige moderne restauranter. Planlegg en uke for å oppdage byens best gjemte hemmeligheter!

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Engelsk
 • Tidssone
  UTC (+00:00)
 • Landskode
  +353
 • Beste tiden å dra
  For å få med deg det beste været, bær du planlegge turen omkring september. For de elleville feiringene, kom i midten av mars for St. Patrick's Day paraden og festilighetene som preger byen.

Flere reisetips for Dublin

Vil du vite mer om aktiviteter i Dublin? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Dublin

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 36 152 vurderinger

Denne turen var helt fantastisk! Ann var super hyggelig, entusiastisk og kunnskapsrik. Været var ganske dårlig da vi gjorde denne turen, men Ann var så positiv og fikk oss til å smile. Høydepunktene på turen ble ikke ødelagt av regnet. Hvis det er noe, er jeg utrolig takknemlig for at vi bestilte denne "skip-the-line" -turen fordi linjen til Guinness Storehouse var SINNSK. Folk måtte vente ute i storm mens vi bare dro forbi dem for å gå inn. 100% verdt det!

Morsom og likevel utdrivende tur. bare 40 minutter lang, noe som er perfekt for å passe til sightseeingplanen din. Først fikk vi forklart historien til Jameson-destilleriet, deretter ble prosessen med å lage whiskyen vist på en veldig kreativ måte! Og så selvfølgelig smaker! Du får sammenligne 3 slags whisky og får forklart forskjellene. (American / irsk / skotsk). Guiden vår Lauren var veldig hyggelig!

Vår guide var kunnskapsrik og en god formidler. Vi hadde stort utbytte av turen rundt i byen. Anbefales!!

Det var en fantastisk opplevelse. Vi ble meget overrasket over at det var så stort.

Meget interessant og en fantastisk avslutning med et besøk i museets skybar