Dublin
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Dublin

Se alle opplevelser i Dublin

Severdigheter i Dublin

Ti høydepunkter og opplevelser i Dublin

Kanskje det er Dublins tidligere harde kår og historie som har gjort byen til grobunn for poeter, forfattere og musikere. Det er ingen tvil om at dette er en levende kulturby, og her er noen av de livligste og vakreste stedene å besøke!

Guinness Storehouse

Guinness Storehouse

Guinness bryggeriets utstilling over flere etasjer gir et fasinerende innblikk til den sorte væskens historie og bryggemetoder. Og ja, det er en gratisk ekte pint som venter til slutt!

Dublin Zoo

Dublin Zoo

Dublin Zoo huser både små og store skapninger fra hele kloden. Selv om du ikke reiser med barn er det verdt å besøke bare på grunn av de daglige foredragene og foringen av dyrene.

Nasjonalgalleriet

Nasjonalgalleriet

Nasjonalgalleriet i Irland kan skryte av en representativ samling av europeiske og amerikanske kunstverk, men er særlig anbefalt for sin samling av irske malerier. Gratis inngang!

Phoenix park

Phoenix park

Phoenix park er en av Europas største parker. Den er stor nok til å romme mange av byens severdigheter, som Dublin Zoo, Wellington-monumentet og Magazine Fort.

Kilmainham fengsel

Kilmainham fengsel

Kilmainham er et veldig spesielt fengsel, med mye historie knyttet til seg. Det er for eksempel stedet lederne for påskeopprøret ble henrettet. Om du er interessert i Irlands kamp for selvstendighet er den "Irske Bastillen" et absolutt must!

Christ Church katedralen

Christ Church katedralen

Christ Church katedralen er verdt et besøk, men ekstra stemmning skapes om man får oppleve koret som synger om kvelden på onsdag, torsdag, lørdag og søndag.

Dublin Castle

Dublin Castle

Dublin Castle er et veldig merkelig slott med sin samling av bygninger og påbygg fra forskjellige perioder og i forskjellige stilarter. I hagene bak slottet lå en gang Dubh Linn (Den sorte sjø), som byen er oppkalt etter.

Croke Park
Foto: zoonabar @Flickr (CC BY 2.0)

Croke Park

Hurling, gaelisk fotball og rugby; Irland har sportsgrener som få andre land kjenner til. Selv om du kanskje ikke kjenner alle spillets regler, kan man lett la seg rive med på en av de større kampene i Croke Park.

Aviva Stadium
Foto: Sean MacEntee @Flickr (CC BY 2.0)

Aviva Stadium

Det finnes flere steder å oppleve irsk sportsliv enn bare i Croke Park. På den elegante [Aviva Stadium] (/aviva-stadium-l3551/) spilles de fleste av Irlands internasjonale rugby- og fotballmesterskap.

Irlands Nasjonalmuseum
Foto: Larry Koester @Flickr (CC BY 2.0)

Irlands Nasjonalmuseum

Her får du et gjennomgående innblikk i Irland fra alle vinkler, og en grunnleggende og svært innholdsrik titt på alt fra bronsealderens gull til uavhengighetskrigens våpen.

Dublin: Våre reisetips

Når er det best å reise?

Irland er jo ikke kjent for sitt fantastiske vær, men det beste været kommer på sensommeren, omkring september. Om du ønsker deg en unnskyldning for å ha på en morsom hatt og drikke Guinness er St. Patrick's Day paraden 17.mars!

Hvordan kommer jeg meg rundt?

Irer er verdenskjente for sin humoristiske sans, og det kan man trenge når man navigerer Dublins offentlige transportsystem. Det er to trikkelinjer som ikke møtes og togene kjører mest i utkanten av byen. Det er mange busser, men systemet er litt komplisert å forstå (se dublinbus.ie). Heldigvis er de fleste av Dublins severdigheter plassert sentralt i byen, og i gåavstand fra hverandre!

Hvor mange dager?

I Dublin kan kan du se byens severdigheter på en dag eller to, men husk at dette er en by med eksemplariske utstillinger, museer og sportshendelser, i tillegg til stilige moderne restauranter. Planlegg en uke for å oppdage byens best gjemte hemmeligheter!

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Engelsk
 • Tidssone
  UTC (+00:00)
 • Landskode
  +353
 • Beste tiden å dra
  For å få med deg det beste været, bær du planlegge turen omkring september. For de elleville feiringene, kom i midten av mars for St. Patrick's Day paraden og festilighetene som preger byen.

Aktiviteter og turer i Dublin

De mest populære attraksjonene i Dublin

Byer i Irland

Flere reisetips for Dublin

Vil du vite mer om aktiviteter i Dublin? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Dublin

Tidlig reise fra Dublin til Galway, der vi fikk omvisning av guiden vår Richie. (Great guy!). Etter omvisning fekk vi utforske byen på egenhand, herlig liten by som virkelig gav følelsen av Irland. Avsluttet stoppet med fantastisk fish and chips på The Kings Head Bistro, virkelig fantastisk. Videre gikk turen til klippene, 2 timers stopp i fantastisk flott natur og ein utsikt(vind) som tar pusten fra deg. Videre fra klippene kjørte vi ned i da lille sentrum av byen Doolin og spiste på ein utrulig koselig bar. Alt i alt ein fantastisk opplevelse som absolutt kan gjerast igjen!

Heldagstur fra Dublin: Moherklippene & Galway Vurdert av Thor-Jonny, 13.12.2019

Fint at guiden jobbet med at stemningen var god under turen, men litt skjemmende med tendensiøs og billig humor på bekostning av bestemte grupper og dette kom inn imellom mye fin informasjon om historien bak det vi så. Hadde satt pris på om guiden hadde holdt seg mer til manus og ikke forsøkt så intens å være cool - hele tiden. Ikke alle turister har samme oppfatning av hva som er gøy og ikke. Det var dessuten stor aldersspredning på de reisende.

Fra Dublin: Heldagstur til Cliffs of Moher Vurdert av Anonym, 23.09.2019

We had a lovely day trip to Northern-Ireland. Our guide Kevin and captain John were amazing hosts. Great value for the money, and a good way to explore the northern part of the Ireland when on a time limit. However, we would preferred skipping the stop by the castle and the rope bridge to get more time in Belfast. The rail walk to the Gigant’s Causeway was incredibly. Can warmly recommend Finn McCools tours and team Kevin and cap John.

Egen guidet tur i bryggeriet, utrulig mykje fasinerande og få med seg. Som ellers i landet utrulig hyggelige arbeidere som alltid har eit svar. Og til slutt ein fantastisk pint med Guinness på toppen av bryggeriet med 360 graders utsikt over Dublin.

Turen til Galway og Cliffs of Mohere anbefales.

Turen ble kjempefin. Artig sjåfør/guide. Vi var heldige med været. Kunne brukt mer tid i trivelige Galway. Cliffs of Mohere er en fascinerende opplevelse.

Heldagstur fra Dublin: Moherklippene & Galway Vurdert av Gudny, 01.10.2019