Dubai
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Dubai

Se alle opplevelser i Dubai

Severdigheter i Dubai

Ti attraksjoner du må se i Dubai

Dubai har de siste årene gått gjennom en ekstrem forvandling, med en serie av kreative og ambisiøse konstruksjonsprosjekter som har gjort byen til et av verdens mest populære reisemål. Her er noen attraksjoner du virkelig ikke vil gå glipp av om du legger ferien til denne ørkenperlen.

Burj Khalifa

Burj Khalifa

Med sine 829.8 meter ruver Burj Khalifa over Dubai og er den høyeste bygningen i verden. Ta turen til 124 etasje og nyt utsikten som kan ta pusten fra de fleste.

Dubai-fontenen

Dubai-fontenen

Dubai-fontenen ble konstruert av de samme som har laget Bellagio-fontenen i Las Vegas. Finn deg en plass på en hyggelig kafe i nærheten og nyt vannkunsten. Dette showet er virkelig en opplevelse!

Burj Al-Arab

Burj Al-Arab

I Dubai ligger også verdens høyeste hotell, Burj Al-Arab. Her koster en luksussuite 15,000 USD per natt, langt i overkant av de fleste turistbudsjett. Men isteden kan du prøve hotellets undervannsrestaurant og nyte maten til utsikten av ulike sjødyr.

Palm Islands

Palm Islands

Palm Islands er to kunstige palmegrenformede øyer utenfor kysten av Dubai. Palm Jumeirah huser allerede luksusvillaer og vannparker. Den andre øya, Palm Jebel Ali, er enda større men er fremdeles i byggefasen.

The World Dubai

The World Dubai

2.5 kilometers fra Dubais kyst ligger The World Dubai, en kunstig øygruppe formet som verdenskartet. Disse 300 mini-øyene er eksklusive, privateide øyer som eies av ulike investorer.

Jumeirah Beach

Jumeirah Beach

Solen i Dubai kan bli svært intens, og derfor er en tur på stranden en nødvendighet. Jumeirah Beach er den beste sandstranden i byen og de mange hotellene i nærheten har gjort stedet svært populært blant turister.

Dubai Creek

Dubai Creek

Dubai består av to byer, Deira i nord og Bur Dubai i sør. De deles av en 14 km lang vik med navnet Dubai Creek. Her har folk fisket fra dhowbåter i århundrer.

Dubai Museum

Dubai Museum

Dubai Museum ligger i Al-Fahidi-fortet, som ble bygget på 1700-tallet. Her kan du lære mer om hvordan Emiratene ekspanderte etter funn av olje, og se tradisjonelle, emiratiske musikkinstrumenter.

Dubai Mall

Dubai Mall

Denne byen er kjent for luksus og har selvfølgelig et storslagent kjøpesenter Inne i senteret finner du også en egen inngang til Burj Khalifa, en skøytebane, spillehall og en kino.

Dubai Marina

Dubai Marina

Når Dubai marina blir ferdig vil det være den største, menneskeskapte marinaen i verden der den strekker seg i 3 km langs Persiabukta. Her vil det være plass til over 12,000 fastboende og turister.

Dubai: Våre reisetips

Hvor mange dager bør du være i Dubai?

Med mindre du er arkitekt, vil tre til fire dager være nok til å se det meste i Dubai. Tenk nøye over når på året du reiser. Det kan bli ekstremt varmt fra mai til september, og for dem som ikke er vant til ørkenheten, kan det være en ubehagelig opplevelse.

Hvor bør du bo i Dubai?

Det er massevis av flotte hoteller å velge mellom i sentrum av Dubai. Har du et litt strammere reisebudsjett, trenger du ikke være redd for å miste opplevelser bare fordi du ikke sover luksuriøst nok. Du kan besøke luksushotellene uten å bo der. Bestill bord i restauranten i Burj Al-Arab, eller ta en ettermiddagsdrink på The Address Downtown Dubai med utsikt mot Burj Khalifa.

Vær oppmerksom på kulturforskjeller

Kommer du til Dubai for første gang lurer du kanskje på hvordan lovverket er her. Det viktigste er å alltid vise respekt, kle deg konservativt og dekk alltid til skuldrene. Å kjærtegne hverandre i offentligheten er sett på som forbudt og å drikke alkohol er ulovlig på offentlige steder, med unntak av et par barer.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Arabisk
 • Valuta
  Emiratarabisk dirham (AED)
 • Tidssone
  UTC (+04:00)
 • Landskode
  +971
 • Beste tiden å dra
  Det er best å reise hit om våren eller om høsten for da er heten mindre trykkende.

Aktiviteter og turer i Dubai

De mest populære attraksjonene i Dubai

Byer i De forente arabiske emirater

Flere reisetips for Dubai

Vil du vite mer om aktiviteter i Dubai? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Dubai

Et must å gjøre i Dubai! Virkelig helt fantastisk!

En fantastisk tur som anbefales på det sterkeste! Vi ble godt tatt vare på av Nasir Ijaz, som gjorde opplevelsen mye bedre. Når vi kom til sanddynene for å ta bilder og prøve sandboarding, var han en ivrig fotograf som byr på seg selv! Instruerte oss til hva vi kunne gjøre og sørget for at vi skulle ha noen gode bilder å ta med hjem igjen! Under kjøreturen sørget han alltid for å spørre om alle hadde det bra, slik at det ikke ble for mye for enkelte. En utrolig hyggelig fyr med masse energi! Her får man virkelig mye for pengene! Og turen er virkelig et must i Dubai :)

Flott opplevelse som er et must når man er i Dubai!

Selve opplevelsen var veldig bra og over all forventning! Betjeningen var meget hyggelige og behjelpelige helt til vi kom til 124. og 125. etg. Der stod det flere som skulle ta bilder av oss, og de tok ikke nei for et nei.. Et bilde kostet ca 600-700 kr og de prøver å tvinge det på deg etterpå. Det samme med souvenirene.. en liten kopi av Burj Kalifa i rimelig metall ca 15-20 cm høyt kostet også 600-700 kr. Ingen av kikkertene fungerte på tidspunktet vi var der. Selve bygget og informasjonen om hvordan det ble til var spektakulært og veldig interessant! Anbefales!

Veldig profesjonelle og dyktige sjåfører. Fantastisk utflukt for alle.

Vi hadde leid tre biler fordelt på 16 personer. Store og fine biler med ekstra veltesikring og dyktige sjåfører. Morsom opplevelse å kjøpre opp og ned store og små sanddyner (anbefaler Postafen om man har lett for å bli bilsyk). Midtveis i kjøringen hadde vi et stopp hvor vi kjørte/akte på sandboard (snowboard på sand) til glede for både store og små. Etter endt safari var det mulighet for ATW-kjøring og kamelridning mot ekstra betaling. Alt i alt en flott opplevelse for alle oss 16 som deltok i dette reisefølget, og et høydepunkt i vår ferie.

Absolutt noe å bruke en dag av ferien på

Flink guide, mange interessante opplysninger underveis, morsom stopp på Yas racingtrack. Kanskje unødvendig med stopp på supermarked rett før det, ellers passe pauser. Ved å spare første stopp kunne oppholdet i Abu Dhabi blitt noe lenger, kanskje fått gå langs marinaen og/eller stoppet ved innkjøringen til palasset for nærmere bilde av herligheten. Moskeen bar praktfull, verdt turen i seg selv!

Fantastisk utsikt, god atmosfære, mindre kø

Med denne billetten får man tilgang til etasje 148, her er det en rolig stemning og man kan nyte utsikten. Man får også VIP behandling på vei opp i form at man venter i en lounge og blir geleidet i en "fast track" forbi den gigantiske køen opp til 124 og 125 etasje. Gikk ned til 124-125 etterpå, her var det mye folk, trengsel og lyd.