Våre mest anbefalte ting å gjøre i Dresden

Dresden: Cruise på elven Elbe

1. Dresden: Cruise på elven Elbe

Oppdag Dresdens sjarm og historie på et båtcruise nedover Elbe. Se Elbedalens vakreste landemerker og den historiske gamlebyen i Dresden på dette sightseeingcruiset. Start ved Terrassenufer og oppdag de 3 Elbe-palassene: Albrechtsberg-palasset, Eckberg-palasset og Lingner-palasset. Dra til Loschwitz villa-kvarteret og passer 4 av de berømte Elbe-broene, inkludert Loschwitzbroen, kjærlig kjent som «Det blå underet».

Dresden: Semperoper-billetter og omvisning

2. Dresden: Semperoper-billetter og omvisning

I Dresdens praktfulle Semperoper kan du beundre praktfull italiensk renessansearkitetur, og utforske utsmykkede rom rekonstruert i original stil. Opplev akustikken i det fantastiske auditoriumet, og lær om den rike historien til denne enestående bygningen. Føl atmosfæren i en av verdens vakreste og mest prestisjefylte operahus - en uforglemmelig opplevelse. Du kan også bli med på daglige omvisninger i Semperoper når det ikke foregår øvelser eller konserter. Omvisningene er tilgjengelige på både engelsk og tysk.

Dresden: En omvisning med nattevakten i lanternelys

3. Dresden: En omvisning med nattevakten i lanternelys

Utforsk den vakre gamlebyen i Dresden med en historisk nattevakt. Nipp til en Schlummertrunk, en liten alkoholholdig drink, før du besøker de viktigste høydepunktene som Semper Oper, Dresden Frauenkirche og mer. Start omvisningen med å høre vekterens horn gjalle i de trange smugene, og lyset fra lykten hans som trenger gjennom mørket. Med hellebarden sin beskytter han de ærefulle innbyggerne, fra omstreifere og lyssky karakterer, selv i byens mørkeste hjørner. Se frem til en underholdende omvisning, med nifse historier og saftige anekdoter fra tidligere århundrer. Ta også en titt på de vakre severdighetene i byen. Se Semper operahus og det berømte Zwinger, gå over slottsplassen og få et glimt av Brühlschen Terrassen.

Dresden: 1-dagers hopp-på-hopp-av-busstur

4. Dresden: 1-dagers hopp-på-hopp-av-busstur

Opplev Dresden, hovedstaden i den vakre delstaten Sachsen, på en toetasjes buss og gå av så ofte du vil på et av de 22 holdeplassene for å se severdighetene der. Dra nytte av flere aktiviteter som følger med billetten din, for eksempel et kveldscruise, en nattevakttur eller en bytur for barn, samt inngangspenger til ulike monumenter. Begynn reisen ved hovedstoppet Postplatz/Zwinger eller et av de andre holdeplassene. Bestem selv om du vil være med på en sammenhengende 90-minutters bytur forbi Dresdens viktigste monumenter, eller velge å hoppe av bussen når som helst og se nærmere på den respektive attraksjonen eller monumentet. Besøk verdens vakreste meieributikk, Pfunds Dairy. Fortsett å nyte en guidet omvisning i Dresden Zwinger, et barokk bygningskompleks med hager som var en av de viktigste bygningene i sin tid. Et annet høydepunkt på utflukten din er besøket til Fürstenzug, et monumentalt bilde av en kavalkade på 23 000 keramiske fliser som anses som det største porselensbildet i verden. I tillegg kan du lytte til interessante forklaringer om den berømte Dresden Frauenkirche, som du vil bli kjent med under en utendørs tur. På solfylte dager kan du nyte en imponerende utsikt over historiske Dresden og Elben fra det åpne taket på bussen, en perfekt posisjon for å ta drømmende suvenirbilder.

Dresden: Elvecruise på Elbe til Pillnitzslottet

5. Dresden: Elvecruise på Elbe til Pillnitzslottet

Oppdag den historiske gamlebyen i Dresden om bord på et skip og beundre de vakreste stedene i Elbedalen. Start turen på Terrassenufer og se de tre berømte slottene Albrechtsberg, Eckberg og Lingnerslottet langs Elbe på vei til villakvartalet Loschwitz. Passer 4 berømte Elbe-broer, som har påvirket historien til byen frem til nå. Den mest minneverdige broen heter Blue Wonder, som har fått navnet sitt på grunn av fargen. Nyt utsikten over det imponerende Pillnitzslottet mens båten din er forankret i omtrent tjue minutter. Det ble bygget på 1700-tallet under kurfyrsten av Sachsen August Strong og er nå stedet for museet Kunstgewerbemuseum (museum for kunst og håndverk) samt museet Schlossmuseum (slottsmuseum).

Dresden: Vår Frue kirke Guidet omvisning i Galleri

6. Dresden: Vår Frue kirke Guidet omvisning i Galleri

Etter å ha møtt guiden din foran Our Lady Church, eller Frauenkirche, går du rett inn i den fantastiske strukturen for en grundig omvisning. Etter å ha blitt nesten fullstendig ødelagt av bombing under andre verdenskrig, ble ruinene av kirken stående i flere tiår. Etter gjenforeningen av Tyskland ble det imidlertid satt i gang en ambisiøs kampanje for å gjenoppbygge den. Etter over et tiår med konstruksjon basert på George Bährs opprinnelige planer fra 1720-tallet, ble Vår Frue kirke restaurert til sin tidligere prakt i 2005. Helt siden har det utsmykkede interiøret og den vidstrakte kuppelen lokket besøkende til å se dens strålende fortelling om gjenfødelse. Under omvisningen vil du få eksklusiv tilgang til kirkens galleri, og få utallige innsikter i strukturen som er representativ for Dresdens fremgang som helhet.

Dresden: Omvisning i gamlebyen og Semperoper

7. Dresden: Omvisning i gamlebyen og Semperoper

Ta en spasertur i Dresdens historiske gamleby, og gå inn i den verdensberømte Semperoper , sammen med en lokal guide. Utforsk Semperoper og opplev den storslåtte barokkarkitekturen og de rikt dekorerte rom, rekonstruert i den originale stilen. Deretter rusler du til Neumarkt i gamlebyen og utforsker andre høydepunkter som Zwinger, Dresden slott og Frauenkirche. Opplev en fascinerende omvisning i Semperoper for å se det vakre interiøret og den spennende arkitekturen i italiensk høyrenessansestil, rekonstruert etter de originale tegningene. Lær om den utrolige akustikken i det kunstneriske auditoriet med bakgrunnsinformasjon. Nyt en mangefasettert omvisning av dette fantastiske operahuset og fordyp deg i dets rike historie. Guidede besøk til Semperoper er mulig nesten hver dag, så fremt det ikke foregår forestillinger eller andre arrangementer. Deretter nyter du atmosfæren i gamlebyen i Dresden, mens du følger guiden din til kulturelle høydepunkter som Zwinger, Dresden slott, Frauenkirche (Vår Frues kirke) og den nyetablerte Neumarkt. Forfrisk deg med en kald jordbærpunsj (hvis alternativet er valgt). Hør om hvordan Dresden har jobbet hardt for å rekonstruere byens historiske severdigheter.

Dresden: Omvisning på Volkswagens bilfabrikk

8. Dresden: Omvisning på Volkswagens bilfabrikk

Dykk inn i det indre av Volkswagens bilfabrikk i Dresden på en omvisning. Nyt denne spennende muligheten til lære om hvordan disse bilene produseres, og finn ut mer om fremtiden for elbiler og digitalisering. Denne omvisningen tar deg med til samlebåndet og produksjonsområdet, for å se bilproduksjonen på nært hold. Guiden gir deg en fascinerende oversikt om hvordan elektriske biler lages og forklarer om kombinasjonen av kvalitetshåndverket og presisjonsarbeidet som kreves for å lage disse bilene.  Den kunnskapsrike guiden din svarer på alle dine spørsmål om hva fremtiden for elektroniske kjøretøyer er og gir deg spennende innsikt og utsikter knyttet til e-mobiliteten. Etter omvisningen har du mulighet til å utforske andre attraksjoner i nærheten, hvis du ønsker det.

Dresden: Inngangsbillett til Zwinger Museum

9. Dresden: Inngangsbillett til Zwinger Museum

Forhåndsbestill inngangsbilletten din til Zwinger i Dresden og få tilgang til Zwinger's Old Masters Picture Gallery, Sculpture Collection, Porcelain Collection og Royal Cabinet of Mathematical and Physical Instruments. Utforsk Dresden Zwingers ulike gallerier og samlinger og beundre et ensemble av hager og en fontene, regnet som en av Tysklands viktigste barokkarkitekturer. Navnet Zwinger refererer til den opprinnelige plasseringen av komplekset, mellom den indre og ytre festningsmuren.

Royal Castle Dresden: generell adgangsbillett

10. Royal Castle Dresden: generell adgangsbillett

Forhåndsbestill inngangsbilletten din til Residenzschloss, også kjent som Dresden slott eller kongeslottet, og bli kjent med dette historiske stedet. Berik opplevelsen din med en gratis lydguide for å hjelpe deg å forstå den tyske historien bak slottet. Med en enkeltbillett får du tilgang til Residenzschloss' Neues Grünes Gewölbe (New Green Vault), det tyrkiske kammeret, renessansefløyen og våpenhuset. Inngang til Historisches Grünes Gewölbe (Det historiske grønne hvelvet) er ikke inkludert. Utforsk videre offentlig tilgjengelige steder som det omfattende kunstbiblioteket, ulike forelesnings- og studiesaler, samt tårnet kjent som Hausmannsturm (tilgjengelig i sommermånedene), som gir besøkende som klatrer de 327 trinnene en spektakulær utsikt over Dresden.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Dresden
Med klassisk arkitektur og ruvende slott er Tysklands østlige hovedstad full av historiske perler.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Dresden

Alle aktiviteter

202 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 13

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Dresden

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Dresden

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Dresden?

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Dresden?

De beste dagsturene og utfluktene fra Dresden er:

Nasjonalpark Sächsische Schweiz

Hva er de beste tilbudene og rabattene på aktiviteter og attraksjoner i Dresden?

Flere reisetips for Dresden

Vil du vite mer om aktiviteter i Dresden? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Dresden

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 31 721 vurderinger

Vi bestilte denne ekskursjonen til bursdagen min, og jeg kunne ikke ha ønsket meg en bedre måte å tilbringe bursdagen min på! Guiden Joseph var helt fantastisk, han vet ALT om landet, historien, naturen, politikken... absolutt alt. Minivanen som vi reiste i var superren og komfortabel, og det var til og med en individuell snackpose for oss alle. Maten på restauranten hvor vi spiste lunsj var også fantastisk! Takk skal du ha!

Jeg var ikke sikker på om jeg ville gå eller ikke, men så fortalte vennen min meg at vi kan prøve, og jeg takket ham for dette hele dagen. Det er en fantastisk tur, turarrangørene var super herlige og støttende hele tiden, de ga oss ikke bare kunnskap og informasjon, men de lot oss føle historien og den naturlige informasjonen om den.