Opplevelser i
Dresden

Med klassisk arkitektur og ruvende slott er Tysklands østlige hovedstad full av historiske perler.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Få gratis kansellering inntil 24 timer før aktiviteten din starter og få full refusjon.

De ti beste severdighetene i Dresden

Dresden er berømt for sine rike kunstsamlinger, den vakre utsikten over elven, i tillegg til arkitektur fra barokken. Dresden byr på mange opplevelser og aktiviteter og er et essensielt stopp på enhver reise til Europa. Her er de ti beste severdighetene!

 • Semperoper

  1. Semperoper

  Dresdens storslåtte operahus og konserthall vil ikke skuffe! Med arkitektur i renessansestil og intrikate detaljer i interiøret er dette et sted man må besøke.

 • Dresden Frauenkirche

  2. Dresden Frauenkirche

  Vår Frue kirke er en av de mest gjenkjennelige kirker grunnet sin vakre kuppel og den historiske konstruksjonen. Den imponerende kirken har en 67 meter høy utkikksplattform hvor du kan se langt utover byens grenser.

 • Pillnitz slott

  3. Pillnitz slott

  Guider i historiske kostymer og skåling i champagne - høres ikke det morsomt ut? Reis tilbake i tid til det saksiske hoffet for en uforglemmelig opplevelse i en historisk setting.

 • Blaues Wunder

  4. Blaues Wunder

  Regnet som et arkitektonisk vidunder når den ble bygget, og omgitt av mange legender og historier fra 2.verdenskrig er den storslåtte broen Blaues Wunder verdt et besøk!

 • Zwinger

  5. Zwinger

  Det fantastiske østtyske palasset Zwinger er et syn for øyet. Kombiner besøket med en tur til Zwingergalleriet for å se samlingen av berømte mestere.

 • Dresden slott

  6. Dresden slott

  Dette slottet er en av de eldste bygningene i Dresden. Den tidligere kongelige residensen er bygget i en spennende blanding av arkitektoniske stilarter fra barokk til nyrenessanse.

 • Gemäldegalerie Alte Meister

  7. Gemäldegalerie Alte Meister

  Gemäldegalerie Alte Meister er et av de flotteste kunstgalleriene i Europa og viser noen av de største kunstverkene fra 1400 - 1700-tallet. Om du vil ha en dose kultur er dette stedet for deg!

 • 8. Asisi Panometer Dresden

  En moderne kreasjon fra 2006 inne i en gammel gassbeholder viser hvordan Dresden så ut i 1756.

 • Moritzburg slott

  9. Moritzburg slott

  For en pause fra byen kan du ta en tur ut til jaktmarkene som de saksiske kongene foretrakk, og det slående barokkpalasset.

 • Dresdner Kreuzkirche  

  10. Dresdner Kreuzkirche  

  Dresdner Kreuzkirche er visuelt slående og den største kirkebygningen i Sachsen. Det er også her hvor de berømte guttene i Dresdner Kreuzchor regelmessig holder konserter.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor mange dager bør jeg planlegge i Dresden?

  Med så mye å se og gjøre er det lett å bruke en hel uke i Dresden uten å gå tom for nye ting å gjøre. Om du er på en rundreise og vil ha et stopp i Dresden enten fra Berlin eller Praha vil 3 dager kunne dekke ditt behov.

 • Hvordan kommer man seg dit?

  Det er lett å komme seg til byen fra flyplassen Dresden-Klotzsche, med regelmessige busser og tog (S-Bahn, linje S2) inn til byen. Det er også veldig enkelt å komme med tog fra resten av Tyskland (Berlin, Frankfurt, München) og Praha, Budapest og Wroclaw.

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Tysk
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +49
 • Beste tiden å dra
  Våren er perfekt for et besøk med mildere temperaturer, lange soldager og mindre turister. Det er også fint å reise til Dresden rundt jul, da det er mange fanastiske julemarked.

Flere reisetips for Dresden

Vil du vite mer om aktiviteter i Dresden? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Dresden

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 23 905 vurderinger

Kjære Marcel, takk for en fantastisk begivenhetsrik dag. Alt var veldig godt organisert, din mors vinprodusentbit var virkelig fantastisk, veldig rikelig, kjærlig designet og god i smak. En stor takk igjen. Turgruppen vår var i veldig godt humør, og det ble enda bedre for hver vinsmaking. Takk også til faren din, som la merke til at en fin dråpe alltid var klar. Hei, Hei, Hei en veldig vellykket dag

Tusen takk for den vakre dagen - Marcel Beier fra Elbtal Tours Dresden har dyktig dekket opp koronarelaterte endringer i fraktplanen med små prosessendringer. Han ga oss en interessant og "drikkbar" dag med fantastisk solskinn. Vinprodusenten piknik var rikelig og velsmakende. Samlet sett er denne turen sterkt anbefalt; også for å unnslippe Corona monotonien som en Dresdener.

Når du overleverer billetter til dampskipet, trenger du ikke å stå i kø ved skranken S.Schifffahrt - reiselederen for vinturen var allerede på banken og ga oss billetter og annen reiseinformasjonstopp !!!

Flott utflukt med mye å se og lære om hjemmet vårt på dørstokken. Deilige viner for smaksprøver og en god matbit for forfriskninger i mellom. Så vellykket rundt!

Flott guide og alt var perfekt. Man ville aldri ha inntrykk av at dette er en masseproduksjon.