Legg til datoer

Domus Aurea

Domus Aurea: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Roma: Domus Aurea guidet gruppetur

1. Roma: Domus Aurea guidet gruppetur

Benytt deg av en unik mulighet til å utforske et av de mest eksklusive eldgamle stedene i Roma gjennom et spesielt guidet besøk til det overdådige Golden House of Nero . Opplev den storslåtte arkitekturen til den beryktede keiserens enorme palass, som var et levende symbol på hans enorme ego. Etter at en brann herjet hovedstaden i Romerriket i 64 e.Kr., lot keiseren sine arkitekter lage en enorm bolig over ulmende rester av den ødelagte byen. Det de kom opp med var fryktinngytende, med knapt troverdige høydepunkter inkludert en roterende spisestue åpen for stjernehimmelen og en massiv kunstig innsjø. I 68 e.Kr. innhentet keiserens onde måter ham og han ble tvunget til å begå selvmord. Neros enorme festplate ble bulldozert av hans etterfølgere i et forsøk på å slette minnet om den foraktede despoten nesten før malingen i det hele tatt hadde tørket. Hans kunstige innsjø ble også fylt ut, i stedet ble det flaviske amfiteateret reist bare noen år senere. Den fabelaktige Domus Aurea, med sin fantastiske rekke av romslige rom og skyhøye hvelv dekorert med fantastiske fresker, lå begravet og glemt i århundrer under jorden. Etter en lang og grundig restaurering er de gjenlevende rommene i Neros gyldne hus igjen åpne for besøkende. Når du går din spennende nedstigning inn i de skumle utgravde restene av Neros gyldne hus i dag, vil du reise tilbake i tid til romerrikets ekstravagante storhetstid. Lær alt om Neros fascinerende liv og tider i selskap med en guide.

Roma: Domus Aurea guidet fottur

2. Roma: Domus Aurea guidet fottur

Bli med en ekspertguide og oppdag Domus Aurea, eller Golden House, designet utelukkende for nytelse av keiser Nero. Hør om historien til stedet og dets tidligere rikdommer på en spasertur. Møt guiden din på møtepunktet og bytt ut kupongen din mot inngangsbilletter. Deretter går du inn i Domus Aurea og oppdag det som må ha vært en av de mest estetisk overveldende bygningene som noen gang er laget, hjem til luksus som mosaikk, marmormøbler og til og med en roterende spisestue. Nyt den 15 minutter lange introduksjonsvideoen som vil fortelle deg historien til Domus Aurea. Fordyp deg i historien gjennom 3D-visninger, som lar deg tydelig se hvordan Domus var i fortiden. Mens du går med den offisielle guiden din, kan du lære om ekstravagansen til Nero og det gylne huset, som inkluderte en kolossal 120 fots statue av Nero i vestibylen. Lund deg over historiene om luksus i et hus der alt var belagt med gull og utsmykket med edelstener, skjell og elfenben. Finn ut om innsjøen på stedet, jordene, vingårdene, beitemarkene og skogene fylt med alle slags ville og husdyr. På slutten av omvisningen vil du forstå hvorfor Nero var så fornøyd med huset, og erklærte: "Endelig begynner jeg å bo i et hus som er en mann verdig."

Roma: Omvisning på Forum Romanum, Palatinen og Circus Maximus

3. Roma: Omvisning på Forum Romanum, Palatinen og Circus Maximus

Kartlegg en kurs gjennom den arkeologiske stammebegynnelsen til Roma og utviklingen til et av de mektigste imperiene gjennom tidene. Start reisen din med å utforske en av de største triumfbuene i romersk historie: Konstantin den stores bue, før du bukter deg gjennom stedene til Forum Romanum. Gå langs stiene til de romerske borgerne og keiserne, og besøk bakken der legenden om Romulus og Remus etablerte grunnlaget for byen: Palatinerhøyden. Lær hvordan det senere ble et av de mest eksklusive områdene i det gamle Roma. Ta en nærmere titt på de arkeologiske ruinene i hjertet av imperiet. Hør om Vestal-jomfruene og se hagene deres og det hedenske tempelet til gudinnen Vesta de tjente. Lær om Basilica Julia og straffesystemet i Roma og dets effekter på kristendommen. Se tempelet til Castor og Pollux og Titusbuen og lær om plyndringen av Jerusalem. Senere kan du oppdage Senatets hus, hvor senatorer møttes for å avgjøre skjebnen til den romerske republikken og hvordan det kulminerte med drapet og kremeringen av Julius Caesar. Nyt en fantastisk utsikt over Colosseum og Circus Maximus og bli i Forum Romanum så lenge du ønsker på slutten av den offisielle turen. Under bestillingen din kan du velge alternativet for å utvide opplevelsen din i det gamle Roma ved å legge til en ekstra 30-minutters tur til Circus Maximus, og overvåke den fra den naturskjønne terrassen til Palatinerhøyden.

Roma: Domus Aurea, Neros gyldne hus guidetur

4. Roma: Domus Aurea, Neros gyldne hus guidetur

Oppdag Neros gyldne hus (Domus Aurea) arkeologisk restaurering takket være en ekspertguide, ny teknologi (VR OCULUS) og videofortelling. Disse nye teknologiene vil bli kombinert med en guidet omvisning på Domus Aureas nettsted. Neros gyldne hus (Domus Aurea) omvisning gir visuell innsikt i hvordan keiser Neros gyldne palass så ut for 2000 år siden. Det endelige resultatet vil være en sann tidsreise, en slags kognitiv og emosjonell kortslutning, noe virkelig nyskapende i de nye teknologiene som brukes på kulturarven

Privat spasertur i antikkens Roma

5. Privat spasertur i antikkens Roma

Opplev det beste av antikkens Roma på denne 3-timers guidede byvandringen. Sammen med en personlig guide utforsker du byens historiske høydepunkter og skjulte perler. Reiseplan: Begynn turen ved det ikoniske Colosseum. Gå opp til den andre ringen og få panoramautsikt over monumentets indre og det travle torget nedenfor. Her kan du se Venus- og Romatemplets kolossale base, restene av søylegangen og murene i fugleperspektiv. Se ut over den keiserlige gata Fora, den majestetiske Konstantinbuen, Palatinerhøyden og Via Triumphalis. Etter å ha forlatt Colosseum kan du ta en nærmere titt på Konstantinbuen og fortsette mot Velianhøyden. Gå gjennom den historiske Titusbuen, klatre opp til Palatinerhøyden - en av byens eldste deler - og gå gjennom en underjordisk tunnel i Domus Aurea. Når du kommer ut på torget på Forum, får du en fantastisk utsikt. Turen kulminerer på Forum Romanum, kjernen i antikkens offentlige liv. Oppdag Maxentius-basilikaen, Vestalinnenes hus, Antoninus' og Faustinas tempel og det ærverdige Cæsar-alteret.

Tilgjengelige aktiviteter

Flere reisetips for Domus Aurea

Vil du vite mer om aktiviteter i Domus Aurea? Trykk her for full oversikt