Det skjeve tårn i Pisa

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

De beste severdighetene i nærheten av Det skjeve tårn i Pisa

Fem morsomme fakta om Det skjeve tårnet i Pisa

Det skjeve tårnet i Pisa er så ikonisk at det er lett å glemme å tenke over hva den spesielle bygningen faktisk er. Om du ikke vet det, så er den faktisk klokketårnet til Pisas katedral. Og tårnets historie er minst like fascinerende som skjevheten.

 • Dårlig fundament

  1. Dårlig fundament

  Det skjeve tårnet i Pisa er skjevt fordi selve fundamentet er mykere på den ene siden enn på den andre. Problemet ble synlig allerede flere år før tårnet var bygget ferdig i 1372.

 • Ble reddet av krig

  2. Ble reddet av krig

  Byggingen ble forsinket fordi Pisa kriget mot sine naboer. Det gjorde at fundamentet fikk satt seg og ble solid. Dersom tårnet hadde blitt ferdig innenfor den tiden som opprinnelig var planlagt hadde tårnet veltet!

 • Ingen vet hvem arkitekten var

  3. Ingen vet hvem arkitekten var

  Tidligere trodde man det var brødrene Pisano som sto bak det skjeve tårnet. I dag tror forskere det er den gåtefulle Diotisalvi. Han pleide å signere sine bygg, men på det skjeve tårnet har han mystisk nok ikke satt sin signatur.

 • Galileos berømte eksperiment fant sannsynligvis ikke sted

  4. Galileos berømte eksperiment fant sannsynligvis ikke sted

  Historiene sier at Det skjeve tårnet i Pisa hjalp Galileo å bevise naturloven om det frie fall. Men Galileo omtaler aldri selv tårnet som en kilde og de fleste historikere tviler på at eksperimentet i tårnet noen gang fant sted.

 • Tysklands tårn er skjevere

  5. Tysklands tårn er skjevere

  Tårnet i Suurhusen er verdens mest utilsiktede skjeve bygning. Med tårnet til kirken Bad Frankenhausen tar tyskerne også andreplassen!

Planlegg besøket ditt

 • Når er det best å dra dit?

  Kom i midten av juni for å oppleve Pisas lysfestival. Festivalen starter 16. juni og avsluttes med San Ranieri-paraden den 17. juni. Når på dagen du bør komme avhenger veldig av hva du ønsker å få ut av turen. Morgenfugler kan unngå køene, men det er lurt å sjekke været da det blir ofte klarere ut over dagen.

 • Hvordan komme seg dit?

  Det er relativt lett å gå til Det skjeve tårnet i Pisa fra Pisa Sentralstasjon. Men det er også mulig å ta buss fra busstoppet utenfor Jolly Hotel, som ligger rett overfor sentralstasjonen. Pisa-bussen er sortert etter farger og ikke nummer. Se etter bussen med rødt skilt hvor det står LAM. Gå av på stoppet Torre.

 • Hvor mange trappetrinn er det til toppen?

  Du må være i relativt god form om du skal gå til toppen av Det skjeve tårnet. Om du er i tvil, kan du ta den nordvendte trappen til toppen, den har færre trinn (294 mot den andre trappen som har 296)!

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Åpningstider varierer etter sesongen og etter religiøse helligdager. Men vanlig åpningstid er fra kl. 10.00 til 17.00.
 • Pris
  Det koster 18 EUR å gå inn i tårnet.
 • Behøver jeg en guide?
  Det vil definitivt hjelpe. Det kan godt lønne seg å sjekke ut noen av våre bestselger-turer.
 • Hvordan komme seg dit?
  Det tar fem minutter å gå fra torget ved katedralen.
 • Flere tips
  *Ha på deg gode tursko og ta deg god tid når du skal gå de 296 trappetrinnene til toppen.
  *Du kan bestille billett til tårnet maks 20 dager på forhånd.

Flere reisetips for Det skjeve tårn i Pisa

Vil du vite mer om aktiviteter i Det skjeve tårn i Pisa? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Det skjeve tårn i Pisa

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 9 121 vurderinger

We enjoyed ourselves immensly. We were a little confused about the meeting point, but our guide, Roberto, kindly waited for us, until we found him. He was very informative and helpful. Simply said, we had a blast. He made our day! Highlight of the day was actually scaling the leaning tower.

Utmerket opplevelse med en utmerket guide

Vi hadde en grundig hyggelig tid. Guiden var perfekt for turen. Emilia var morsom, lidenskapelig og veldig kunnskapsrik. Hun introduserte alle slik at ingen følte seg keitete i en blandet gruppe. Maten og vinen var helt nydelig, og vertene var veldig oppmerksomme. Vi kjøpte 12 flasker!

Flott opplevelse, bedre enn forventet Til informasjon gikk vi rett til Pisatårnet. Beså oss der og deretter til katedralen og var der til vi var ferdige. Ikke noe tidspress

We had a great day visiting three cities, and had lunch and good wines at a beautiful farm. And our guide Laviniva was super!

Our guide Roberto was exelent with very good knowledge about the buildings at the Miracle Squere and the history of Pisa