Det sixtinske kapell

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Høydepunkter i Det sixtinske kapell

Når man besøker Vatikanstaten får man det aller beste til slutt - Det sixtinske kapell. Den spektakulære kunsten som er laget av noen de mest berømte renessansekunstnerne vil overvelde deg. Her er en liste over noen høydepunkter.

 • Taket i Det sixtinske kapell

  1. Taket i Det sixtinske kapell

  Det sixtinske kapell er Michelangelos mesterverk. Taket er delt inn i ni ulike scener og skildrer skapelsesberetningen. Vi ser verden blir til fra lys til mørke, sol til måne og fra Adam til Eva.

 • «Adams skapelse»

  2. «Adams skapelse»

  Et av de mest berømte kunstverkene gjennom tidende er midtbildet i Det sixtinske kapell. Det er et freskomaleri som fremstiller øyeblikket da Gud gir Adam liv ved å berøre ham med sine egne fingre.

 • «Dommedag» av Michelangelo

  3. «Dommedag» av Michelangelo

  Over alteret kan man se Michelangelos freskomaleri som fremstiller dommedag. Interessant nok startet han på det 25 år etter at han malte taket og det tok ham fire år å gjøre det ferdig.

 • Den sørlige veggen: Historien om Moses

  4. Den sørlige veggen: Historien om Moses

  Her kan du se scener fra Moses' liv, blant annet hans reise gjennom Egypt, malt av noen av renessansens største kunstnere: Botticelli, Perugino og Rosselli.

 • Den nordlige veggen: Historien om Jesus

  5. Den nordlige veggen: Historien om Jesus

  Veggen til høyre for alteret er dekket av renessansemalerier som viser scener fra Jesu liv.

Planlegg besøket ditt

 • Hvorfor er Det sixtinske kapell viktig?

  Michelangelo begynte å male taket og alteret i 1508 og brukte mange år på utforme kunstverkene. Penselstrøk for penselstrøk forvandlet han rommet til et mesterverk. Med Goethes ord "Den som ikke har sett Det sixtinske kapell, aner ikke hva et menneske faktisk er i stand til å utrette". Du vil føle det som om veggene får liv i det du trår inn i kapellet!

 • Verdt å vite

  Shorts, korte skjørt eller armløse topper er ikke anbefalt; du må dekke til skuldre og knær for å slippe inn. Å ta bilder inne i kapellet er strengt forbudt.

 • Kan man kun besøke Det sixtinske kapell?

  Det sixtinske kapell ligger i Vatikanet og er en del av Vatikanmuseene. Eneste måten å få adgang til kapellet er gjennom museene. Besøket til kapellet er inkludert i museumsbilletten. Pass på, det finnes selgere som prøver å tilby falske billetter kun til Det sixtinske kapell.

 • Unngå køene

  4,5 millioner mennesker kommer hit hvert år, så å unngå at det er tett med folk er vanskelig. Når paven har audiens på søndager, er det ofte mindre folksomt i museene enn ellers. Det er en god idé å kjøpe billetter på nettet før du kommer. I tillegg kan du unngå kø ved å bli med på en guidet omvisning sammen med en liten gruppe.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Kapellet er stengt på søndager og på katolske helligdager. Åpningstidene kan variere, så sjekk dette på internett før du kommer. Da unngår du å bli skuffet.
 • Pris
  17 EUR for standard inngangsbillett.
 • Behøver jeg en guide?
  Helt klart dersom du gjerne vil vite og lære mer om kunsten. Det finnes billetter til små gruppeomvisninger. Du kan også besøke Vatikanmuseene som en del av ditt «Rome City Pass».
 • Hvordan komme seg dit?
  Vatikanstaten ligger inne i Roma. Ta buss nummer 49. Alternativt kan du ta den røde metrolinjen og gå av på metrostoppet Cipro.
 • Flere tips

  • Vær på vakt for lommetyver, spesielt om du reiser med kollektivtransport i rushtiden. Pass godt på vesker og verdisaker.

  • Husk å ta med en genser eller jakke med lange ermer, så du kan dekke deg til når du skal inn i Det sixtinske kapell.

Flere reisetips for Det sixtinske kapell

Vil du vite mer om aktiviteter i Det sixtinske kapell? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Det sixtinske kapell

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 103 709 vurderinger

The tour lasted 2.5 hours, and it was really interesting. Really like the tour, and the guide. It wasnt too crowded, so we could easily walk around. Our guide, Alessandra, was amazing! She had so much knowledge, and was really kind

Our guide, Ben, was amazing! He was very passionate in his story telling , welcomed questions and made sure everyone understood what he said. We are so glad we booked this tour and can recommend this to everyone Thank you!

Enkel å kjøpe. Vi ventet utenfor i 1,5 timer fordi billetten var fra kl 1300. Muligens kunne vi brukt den fra 1130 da vi booket?

Veldig kjekt å få oppleve de vakre bygningene og deres historie. Veldig kunnskapsrik og hyggelig guide.

Veldig bra. Instruktivt, lærerikt, excellent, kunnskapsrik guide, viste omsorg for alle.