Legg til datoer

Det jødiske museet i Berlin

Det jødiske museet i Berlin: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Berlin: Adgangsbillett til det jødiske museet i Berlin

1. Berlin: Adgangsbillett til det jødiske museet i Berlin

La det største jødiske museet i Europa imponere deg med sin symbolske arkitektur og eksepsjonelle utstillinger. Oppdag hvordan den sikksakkformede bygningen designet av Daniel Libeskind skaper sitt eget språk for jødisk historie i Tyskland, med skrå vegger, skarpe vinkler og gapende hull. Den nye kjerneutstillingen “Jødisk liv i Tyskland: Fortid & nåtid” strekker seg fra begynnelsen av tidlig middelalderen til i dag. Under den kronologiske turen er et stort rom viet til nasjonalsosialismen og tiden siden slutten av andre verdenskrig. Utstillingen veksler mellom historiske perioder og kulturell innsikt. Hva er hellig i jødedommen? Finnes det typisk jødisk kunst? Hvordan praktiserer mennesker jødedommen i dagens samfunn? Ved siden av skattene i museet har samlet inn, inkludert dagligdagse gjenstander og kunst, er det video- og lydinstallasjoner. Det er også interaktive stasjoner som gir overraskende innsikt. Museet ligger sentralt i det pulserende distriktet Berlin-Kreuzberg og gangavstand fra Checkpoint Charlie. Med din JMB-billett er du kvalifisert til å motta rabatt til den nærliggende Berlinische Galerie på dagen for museumsbesøket og de to påfølgende dagene. Berlinische Galerie ligger bare 5 minutters gange fra JMB. Spesialutstilling (billett kreves): Fra 25. januar til 1. mai 2023 er det vertskap for en spesialutstilling. JMBs «Paris Magnétique. 1905-1940» er den første storstilte utstillingen i Tyskland dedikert til jødiske kunstnere fra «École de Paris»(Paris-skolen). Gjennom ti deler og rundt 120 verk viser den hvordan flyktige, ofte marginaliserte, stillinger innenfor den parisiske avantgarden har formet dagens ideer om vestlig modernistisk kunst. Du kommer til å se verk av både berømte og mindre kjente kunstnere, inkludert Marc Chagall, Amedeo Modigliani, Chana Orloff, Sonia Delaunay, Jacques Lipchitz og andre.

Berlin Kreuzberg: Scavenger Hunt Self-Guided Tour

2. Berlin Kreuzberg: Scavenger Hunt Self-Guided Tour

Utforsk Berlin på egen hånd - bruk spillkort som fører deg til ulike steder rundt Kreuzberg. Nyt en mangfoldig tur som du kan forme etter dine behov. Løs små gåter og nyt fine historier. Velg hvor du vil dvele og nyt en interessant tur på en leken måte. Start ved Passionskirche ved Marheinekeplatz og fortsett til Bergmannstraße. Trass og mas, internasjonal mat og flere eksotiske herligheter venter på deg. I nærheten av Bergmannstraße, like bak Mehringdamm, lokker den populære Viktoriaparken. Der finner du også Kreuzberg, som den velkjente bydelen ble oppkalt etter. I 1821 ble nasjonalmonumentet (Nationaldenkmal), kronet av det prøyssiske «jernkorset», av Schinkel, innviet på det tidligere Tempelhof-fjellet (Tempelhofer Berg). Derfra kan du nyte en fantastisk utsikt over hele byen. Etterpå fortsetter du til Tempodrom med sin ekstraordinære og spektakulære arkitektur. På vei passerer du det jødiske museet og Prinzessinnengarten - et flott prosjekt midt i Kreuzberg. Slik fungerer spillet: Esken inneholder 16 forseglede og nummererte konvolutter. I disse finner du små oppgaver som må løses. Klare og entydige veibeskrivelser guider deg på vei gjennom byen. Løs gåtene og la deg guide til neste severdighet i Berlin. Detaljert bakgrunnsinformasjon om historien, nåværende bruk og mye mer er gitt for hvert severdighet. Du bestemmer selv når du vil starte din åtseledderjakt gjennom Berlin og også hvor lenge du dveler ved severdighetene. Nyt en gåtefull og ekstraordinær tur.

Berlin: Champagne Fine Dining-frokost i Kreuzberg

3. Berlin: Champagne Fine Dining-frokost i Kreuzberg

Få mest mulig ut av turen til Berlin og feir dagens viktigste måltid. Gå til en av byens mest populære frokostbarer i hjertet av Schoenberg, og start dagen med en luksuriøs to-retters frokost. Frokosten inkluderer to valgfrie retter fra menyen (unntatt kaviar-, hummer- og østersretter, som er underlagt en ekstra avgift). Høydepunkter på menyen inkluderer alle frokostklassikerne og noen overraskende nye favoritter. Mens du spiser kan du nyte champagne og kaffe, som er håndstekt i trendy Kreuzberg.

Berlin: Hopp over køen Jødisk museum privat guidet tur

4. Berlin: Hopp over køen Jødisk museum privat guidet tur

Etter Holocaust har antallet jøder som bor i Berlin sunket fra 173 000 til 9 000. Hør om de viktige hendelsene fra andre verdenskrig, en av historiens mørkeste perioder. Følg din 5-stjerner kvalifiserte guide og få denne spesielle opplevelsen av å utforske de viktige stedene og historiene. I løpet av en 2-timers tur besøk det jødiske museet og spar litt tid ved å unngå de lange køene med en hopp over køen-billett. Oppdag de fascinerende utstillingene som dokumenterer jødisk-tyske turbulente forhold og lær om den gripende historien og den fengslende jødiske kulturen. Beundre bygningens arkitektur som, rik på symboler, vekker refleksjoner og reiser spørsmål. Forleng turen til 4 timer, og etter et informativt besøk på museet, se Holocaust-minnesmerket. Kjent som minnesmerket for de myrdede jødene i Europa, består dette betydelige stedet av 2711 betongplater og beholder minnet om ufattelige hendelser fra fortiden. Besøk Terrorens topografi og oppdag de fascinerende innendørs- og utendørsutstillingene som viser historien til Gestapo, SS, Det tredje riket og mye mer. Velg 5-timers alternativ og få den mest helhetlige opplevelsen av å utforske dette emnet. Etter å ha oppdaget både museer og Holocaust-minnesmerket, kan du spasere rundt i Berlins jødiske kvarter. Se fra utsiden av den nye synagogen og hør om begivenhetene under Krystallnatten. Gå langs Oranienburgerstrasse, som tidligere var det viktigste jødiske området i Berlin. Utforsk den jødiske kirkegården og Hackesche Höfe, en labyrint av gårdsrom hvor mange jøder bodde og arbeidet. Gå forbi den tidligere jødiske jenteskolen og ta et øyeblikk til å se på "The Abandoned Room", et meningsfylt monument til minne om jødene som ble kastet ut av husene deres og aldri kom tilbake til dem.

Tilgjengelige aktiviteter

Flere reisetips for Det jødiske museet i Berlin

Vil du vite mer om aktiviteter i Det jødiske museet i Berlin? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Det jødiske museet i Berlin

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 926 vurderinger

Det skapte mange følelser i meg. Slike opplevelser bør gis til alle, men det var veldig særegne opplevelser. Et sted som forteller en historie som bør gå i arv fra generasjon til generasjon. Jeg tror disse to timene har beriket meg med et nytt teoretisk syn og utviklet meg følelsesmessig. Tusen takk for muligheten til å besøke museet gratis. Denne muligheten betyr mye for meg.

Et museum for rolig sightseeing, heller uten små barn. Interessant, symbolsk arkitektur pluss en hage (betongblokker). Alle ting (ryggsekker, vann) skal stå i garderoben. Parkering i nærheten langs gaten, i et boligområde. Jeg parkerte der på lørdag gratis og på EasyPark-applikasjonen viste det seg utenfor sonen (informasjon som det er gratis å sjekke). Ha en fin sightseeing