Det gamle bytorget, Praha: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Praha: Inngangsbillett til gamle rådhuset og den astronomiske klokken

1. Praha: Inngangsbillett til gamle rådhuset og den astronomiske klokken

Det gamle rådhuset ligger på Gamlebytorget og ble etablert i 1338 som sete for Gamlebyens administrasjon. Komplekset består av 5 bygninger. Den dominerende delen av bygningen er et gotisk tårn med kapell og en unik astronomisk klokke, hvor de tolv apostlene roterer hver time mellom 09.00 og 23.00. Start omvisningen i første etasje, hvor statsrommene ligger. Fortsett til det gotiske kapellet til Jomfru Maria og seremonielle salene. Etterpå kan du bruke trappen som fører til tredje etasje til visningsgalleriet til det 70 meter høye tårnet og nyte den mest fantastiske utsikten over Praha. Et guidet besøk til det gamle rådhuset middelalderundergrunnen er inkludert i inngangsbilletten din, så pass på å ikke gå glipp av det!

Praha: Omvisning i gamlebyen, undergrunnen og i fangehull

2. Praha: Omvisning i gamlebyen, undergrunnen og i fangehull

Praha er kanskje kjent for sin vakre arkitektur, men det virkelige mysteriet ligger under byen. Dra bort fra folkemassene på denne omvisningen og utforsk en annen by – som eksisterer under de brosteinsbelagte gatene i gamlebyen. Guiden viser deg en del av den tsjekkiske hovedstad som ikke har forandret seg mye siden det 12. århundre. Når du besøker undergrunnen lærer du om den utrolige historien bak nettverket av rom, korridorer og kjellere som ligger under Praha. Under omvisningen får du også høre fortellinger om Praha i middelalderen. Den gang disse områdene fortsatt var i bruk og du oppdager hvordan livet var for innbyggerne på denne tiden. Du besøker dessuten et fangehull fra middelalderen, for å se en utstilling om tortur og henrettelser.

Praha: 24- eller 48-timers hop-on hop-off-buss med storbuss

3. Praha: 24- eller 48-timers hop-on hop-off-buss med storbuss

Unngå bryet med organiserte gruppeturer og utforsk Praha i ditt eget tempo med en kombinert 24- eller 48-timersbillett til hop-on hop-off-sightseeingbussen. Om bord på bussen får du utdelt hodetelefoner og en audioguide (tilgjengelig på 24 språk), og personalet om bord er alltid tilgjengelig for å hjelpe deg. Hør om Prahas fascinerende historie og se byens berømte landemerker. Utforsk de røde og grønne linjene i byen. Stoppestedene på den grønne linjen inkluderer: - Na Františku (i nærheten av industri- og handelsdepartementet), - Gamlebytorget, - Malostranské náměstí (ved siden av treenighetssøylen), - Jiráskovo náměstí (ved siden av Det dansende hus), - Václavské náměstí (på hjørnet av Jindřišská-gaten ved Duplex-klubben), - Hlavní nádraží (foran sentralbanestasjonen). Stoppesteder på den røde linjen inkluderer: - Praha slott - Dlabačov- Náměstí Kinských- Jiráskovo náměstí (ved siden av Det dansende hus), - I.P. Pavlova (på hjørnet av Sokolská-gaten)- Karlov (B. Němcové-gaten)- Hlavní nádraží (foran sentralbanestasjonen).

Praha: Omvisning til fots med spøkelser og legender

4. Praha: Omvisning til fots med spøkelser og legender

Liker du mystiske historier? Er du tiltrukket av skumle historier? Vil du bli kjent med Praha på en annen måte? Da har du kommet til rett sted! Du vil ikke kjede deg med oss! Våre guider vil introdusere deg til den fascinerende verden av gamle Praha-legender. De vil guide deg gjennom den eldste delen av Praha og avsløre dens mystiske hjørner. I de mørke smugene i Prahas gamleby vil du føle atmosfæren fra svunne tider, da Praha var en by med edle konger og riddere, men også et sted hvor det ikke var mangel på synder av alle slag. Og det stopper ikke ved teorien. Gjør deg klar for et ekte eventyr! Hos oss får du et personlig møte med noen av Prahas kjente spøkelser. Tror du ikke det? Tro det! Det er ikke for ingenting de sier at et sted i den eldste delen av Praha er det en terskel mellom to verdener. Mellom den synlige og den usynlige verden. Kom og kryss den med oss, kom og se inn i verden av gamle syndere, inn i verden til Prahas spøkelser. Men ingen trenger å være redd, for med oss vil vi le sammen med spøkelsene i Praha.

Praha: 3-timers omvisning på tysk i gamlebyen med slottet

5. Praha: 3-timers omvisning på tysk i gamlebyen med slottet

Dra ut på en spennende reise og oppdag hovedstaden i Tsjekkia. Hvis du besøker Praha for første gang og ønsker å få en oversikt over byen, er denne omvisningen et perfekt valg. Start omvisningen på torget i gamlebyen, hvor den gotiske kirken Týn ligger. Spaser langs de vakre gatene og passerer Estates teater og Univerzita Karlova. Deretter kan du se det gamle rådhuset med sin astronomiske klokke, hvor du kan beundre et mesterverk av gotisk vitenskap. Gå til fødestedet til Franz Kafka og oppdag det jødiske kvarteret. Se Maisel-synagogen og Pinkas-synagogens eksteriør, før du spaserer langs den gamle jødiske kirkegården. Deretter passerer du det nye rådhuset og Clementinum, og går videre til Karlsbroen. Kryss Karlsbroen til du kommer til trikkestasjonen Malostranské Náměsti. Derfra går du oppover til Praha slott. Vandre langs Royal Garden (besøk også insiden av hagen fra april til oktober) og gå forbi presidentkontoret og Hradčany-plassen hvor du kan nyte utsikten til den tyske ambassaden. Besøk de indre gårdsplassene til Praha slott og Golden Lane, gå forbi St. Vitus-katedralen. På slutten av Golden Lane vil du se Daliborka-tårnet som pleide å utgjøre en del av slottsmuren. Omvisningen avsluttes ved St. Wenceslas vingård.

Praha: Kveldsomvisning i gamlebyen med spøkelser og legender

6. Praha: Kveldsomvisning i gamlebyen med spøkelser og legender

Utforsk Prahas mørke fortid på en guidet tur gjennom trange brosteinsbelagte gater og svingete gater der mordere, alkymister, monstre og ånder en gang gikk. Lytt til mørke historier og hør om åndene som vandrer gjennom Gamlebyen. Unnslippe maset og støyen på torget i gamlebyen til en av de skumleste delene av Praha, en gang et hule av fattigdom, pest og magi. Oppdag et område som ofte blir oversett av reiseledere, men likevel fullt av historie, intriger og atmosfære. Hør historier om død og svik, mørke kunster og demoniske visjoner. Lær om de rastløse åndene som sies å streife rundt i den vakre arkitekturen i gamlebyen, og hvem vet, kanskje vil du til og med møte dem ansikt til ansikt, Ingen vil hoppe ut på deg for å prøve å skremme deg. På denne turen er det fokus på historiefortelling og ikke på spesialeffekter eller billige triks for å gjøre turen «skremmende». Ikke én av historiene er oppdiktet. Lær om mysteriene, legendene og historiene fra den mørkere siden av Prahas historie på en tur for både skeptikere og troende. Opplev samtidig en annen side av Praha enn de vanlige historiske turene.

Praha: Guidet fottur i gamlebyen og det jødiske kvarteret

7. Praha: Guidet fottur i gamlebyen og det jødiske kvarteret

Oppdag den jødiske arven til Praha på en guidet spasertur. Se den jødiske kirkegården, gamlebyen og forskjellige steder relatert til byens jødiske historie. Møt guiden din i nærheten av Maisel-synagogen. Herfra drar du til det jødiske kvarter, hvor guiden din forteller deg om jødenes historie i Praha. Etter at du har blitt kjent med byens jødiske kulturarv, blir du guidet rundt i de viktigste synagogene og den jødiske kirkegården. Dessuten får du se hvor forfatteren Franz Kafka pleide å sitte å skrive. I Prahas gamleby får du se historiske landemerker, som for eksempel den verdensberømte astronomiske klokken. Hør fascinerende historier om de viktige bygningene du ser.

Praha: Selvlysende minigolf med UV-lys

8. Praha: Selvlysende minigolf med UV-lys

Bli med på en av Prahas nyeste og mest unike attraksjoner- en runde med minigolf i mørket! Utfordre dine venner eller familie til et slag med selvlysende minigolf. Lokalet ligger i sentrum av Praha, nær de fleste andre turistattraksjoner og kun 10 minutters gange fra toget i gamlebyen. Banen har 19 hull og er opplyst av UV-lys som reflekterer dekorasjoner , hindringer, golfballer og golfkøller som også er UV-farget. Spill flere runder minigolf med ubegrenset tid, og oppdag gatekunstmalerier fra tsjekkisk historie og legender. Hvis du vil ha en pause fra minigolfen kan man slå seg ned og nyte noen drinker, eller test ut andre aktiviteter som er tilgjengelig som biljard, dart og flipperspill.

Praha: 3-timers tur til fots i gamlebyen og Borgen i Praha

9. Praha: 3-timers tur til fots i gamlebyen og Borgen i Praha

Oppdag høydepunktene i historiske Praha på en omvisning til fots. Besøk Borgen i Praha, torget i gamlebyen, St. Nicolas-kirken og Karlsbroen, blant andre ikoniske landemerker. Lytt mens guiden din maler et fargerikt bilde av hvordan Praha pleide å være og hvordan det har utviklet seg til den internasjonale byen den er i dag. Start omvisningen på kontoret tilaktivitetsleverandøren i Maiselova Street – et steinkast unna den berømte og imponerende astronomiske klokken. Lytt til guiden din som gir deg en historisk oversikt over gamlebyen. Deretter krysser du Karlsbroen med dens varierte statuer og skulpturer, og ser det rolige vannet i Vtlava-elven passere under deg. Ta deretter trikken opp til Praha slott for å lære om utviklingen av Karlsbroen og Borgen i Praha. Når du tar deg mot borgen, stopp for å se stedene til Hradcany, eller Castle District, og lær om dets fascinerende historie. Inne i borgen får du høre noen avsluttende anekdoter om Praha ledsaget av en utrolig utsikt over hele byen av Praha.

Praha: Omvisning på tysk i gamlebyen og det jødiske kvarter

10. Praha: Omvisning på tysk i gamlebyen og det jødiske kvarter

Legg ut på en omvisning til fots gjennom de historiske gatene i Praha. Lær historien bak hvert hjørne fra guiden din og besøk høydepunkter, inkludert det jødiske kvarteret og den imponerende astronomiske klokken. Start på torget i gamlebyen, som er stedet for Vår Frues Kirke før Týn og var tidligere den største markedsplassen i Praha. Ta en spasertur langs de pittoreske gatene ved de historiske teateret Stavovské divadlo og Karlsuniversitetet. Se det gamle rådhuset med den astronomiske klokken, og beundre et mesterverk av gotisk vitenskap. Gå til fødestedet til Franz Kafka og utforsk det jødiske kvarteret. Beundre Maisel og eksteriøret til Pinkas-synagogene, før du går forbi den gamle jødiske kirkegården. Se utsiden av New Town Hall og Clementinum, før du drar til Karlsbroen, hvor omvisningen avsluttes.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Det gamle bytorget, Praha

Alle aktiviteter

172 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Det gamle bytorget, Praha

Utforsk alle

Flere reisetips for Det gamle bytorget, Praha

Vil du vite mer om aktiviteter i Det gamle bytorget, Praha? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Det gamle bytorget, Praha

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 24 304 vurderinger

Jeg har reist rundt i Europa i 1 måned, så jeg har tatt mange turer i forskjellige land, men dagens var den beste med Carlos (på spansk, siden jeg ikke husker navnet hans, Checo). Carlos har tatt oss til å kjenne Praha på en eksepsjonell måte, virkelig en unik opplevelse, vi har gått mye og lyttet til historiene hans i mange hjørner av byen, alltid med en kombinasjon av hans egne minner, siden han er en innfødt tsjekker, dessuten har vi ikke bare lært om de mest turistrike stedene, men han har vist oss steder som vi aldri kunne ha satt pris på uten ham, eller som har større sjarm. Jeg anbefaler å besøke Praha med ja eller ja, du vil ikke angre på det, siden de vil ha en historie for hver passasje i Praha. Tusen takk Carlos ❤️

Tattyana var en utmerket guide, og den seks og en halv timers turen var godt satt sammen, kort busstur, gå rundt og ned fra slottet, stopp for kaffe i det jødiske kvarteret, kort spasertur til båttur hvor vi kunne sitte og ta en drink med utsikten, deretter en kort spasertur til restauranten for en god lunsj, og avslutter med en spasertur gjennom Gamlebytorget til Václavplassen. Og det var bare syv av oss i gruppen, noe som var en skikkelig bonus - de fleste gruppene vi så hadde 20 eller 30 personer. Alt i alt, til tross for litt regn, en utmerket tur.

En veldig interessant og personlig omvisning, som jeg gjerne anbefaler. Jeg likte spesielt kombinasjonen Old Town Tour + Praha slott. Det var timet så perfekt at vi så vaktskiftet på slottet og kunne se Golden Lane, som er gratis å besøke etter kl.

En håndterbar gruppe av forskjellige nasjoner med en individuell utforming av turen. Å stille spørsmål var tillatt og til og med oppmuntret. Ingen av de vanlige "drevne flokkene" med propper i øret.

Alt gikk etter planen. Bra buss med hyggelig sjåfør, flink guide, fin båttur.