Våre mest anbefalte ting å gjøre i Delft

Delft: Kanalcruise med guidet kommentar

1. Delft: Kanalcruise med guidet kommentar

Bli kjent med Delft på best mulig måte ved å utforske det flere hundre år gamle kanalsystemet. Finn om en av de viktigste byene i nederlandsk 1600-tallshistorie, og beundre dens pittoreske bygninger og kanalhus. Under cruiset kan du se mange av byens høydepunkter og høre om historien deres fra et erfarent team av kapteiner og guider. Lær om byens patriotiske historie, det gamle sentrum, Delft Blue, Johannes Vermeer, East-Indian Trading Company og mye mer.

Delft: Besøk på Royal Delftblue porselensfabrikk og museum

2. Delft: Besøk på Royal Delftblue porselensfabrikk og museum

Royal Delft ble etablert i 1653, og er den siste gjenværende originale Delftblue fabrikken fra det 17. århundre, som fortsatt håndlager Delftblue-porselen etter en flere hundre år gammel tradisjon. Oppdag historien, håndverket og innovasjonen til denne fabrikken, som også er hoffleverandør, på en omvisningen. Royal Delft-opplevelsen tar deg med på en inspirerende reise gjennom en verden av flere hundre år med porselensproduksjon. Pensler rører forsiktig ved det hvite steingodset, mens andre steder helles leire i håndlagde former. På Royal Delft har håndverkere vært med på å skape det ikoniske Delftblue-porselenet i nesten 400 år. Beundre samlingen av både gamle og moderne Delftblue-porselen og opplev den autentisk produksjonen i fabrikken. I utstillingslokalet finner du det komplette utvalget av håndmalte klassiske og moderne produkter og suvenirer kan kjøpes. I 2018 feiret Royal Delft sitt 365-års jubileum. Årets høydepunkter var utstillingen «Nouveau Blue: Vision to realisation», som varte til 30. september og skapelsen av et Delftblue-flismaleri, laget av 365 mennesker i løpet av året. Som en avslutning på Delftblue-opplevelsen din kan du bli med på et av maleriverkstedene og oppdage de ferdigheter som trengs for å være håndverker på Royal Delft (må reserveres). Til slutt kan du suge inn atmosfæren i Brasserie1653 med utsikt over den vakre hagen, mens du nyter en kopp kaffe, høy te eller lunsj. Det er både lydguidede og vanlige omvisninger tilgjengelig på 8 språk. Royal Delft er lett tilgjengelig fra Amsterdam, Haag og  Rotterdam.

Fra Amsterdam: Heldagstur til Rotterdam, Delft og Haag

3. Fra Amsterdam: Heldagstur til Rotterdam, Delft og Haag

Se det beste av Holland på en dagstur som inkluderer et besøk til Rotterdam og den gamle havnen med de sjarmerende gule husene. Ta et elvecruise, besøk matmarkedet, stopp i Delft og få en omvisning av Haag. Begynn omvisningen med en kjøretur til Rotterdam, som er kjent for den moderne arkitekturen. Under byomvisningen vil du kjøre langs bredden av elven Maas til den gamle havnen og de bemerkelsesverdige gule kubehusene. Legg først ut på et fantastisk 1 time langt elvecruise og besøk deretter det berømte matmarkedet. Fortsett videre til Delft for lunsj (ikke inkludert) og et besøk til Royal Delft, den siste gjenværende nederlandske keramikkfabrikken fra 1600-tallet. Ta en bytur i Haag med buss, hvor du vil se de vakre parlamentshusene, arbeidspalasset til den nederlandske kongen og fredspalasset. Det siste stoppet, før du returnerer til Amsterdam, er den berømte miniatyrbyen Madurodam.

Delft: Entry Ticket for Vermeer Centrum Delft Museum

4. Delft: Entry Ticket for Vermeer Centrum Delft Museum

Bestill billetten din til Vermeer Centrum Delft Museum for å se reproduksjoner av Johannes Vermeer. Lær om den nederlandske barokkperioden malerens liv, teknikker og maleri på dette sjarmerende museet. Ankom Vermeer Centrum Delft, en tidligere Guild of St. Luke -bygning, og snakk med en frivillig for å lære om museet. Få en lydguide og dra til kjelleren hvor du vil se en kortfilm om Vermeer og Delft på 1600-tallet. Se deretter 37 reproduksjoner av Vermeer av malerier. Lær om kunstnerens liv og familie, samt byen han bodde i. Første etasje i museet er dedikert til Vermeers arbeidsmetode. Bruk en camera obscura til å leke med farger og perspektiver og gå bokstavelig talt inn i et Vermeer -maleri. I andre etasje av museet lærer du mer om kjærlighetsmeldingene i Vermeers malerier. I utstillingen "Love messages from Vermeer" forstår betydningen og symbolikken til visse objekter og detaljer i kunstnerens malerier. Avslutt besøket på museet med et besøk i gavebutikken.

Delft: Inngangsbillett til gamle og nye kirker

5. Delft: Inngangsbillett til gamle og nye kirker

Besøk to av de mest kjente kirkene i Nederland: 'Oude Kerk' og 'Nieuwe Kerk' i byen Delft. Begge er arkitektoniske vidundere fulle av historie og historier og kan besøkes med bare én billett Den nye kirken sto ferdig i 1655. Nesten hvert eneste medlem av kongefamilien siden Vilhelm av Oraniens død har blitt stedt til hvile her. Kirken er også kjent for spektakulær arkitektur, gigantisk pipeorgel og glassmalerier Den gamle kirken antas å ha blitt grunnlagt i 1246. Se det skjeve tårnet, som er 2 meter utenfor midten, og beundre dets karakteristiske glassmalerier. Det er også her du finner gravene til kjente nederlendere som maleren Vermeer.

Delft: Håndverksølsmaking i middelalderkjeller

6. Delft: Håndverksølsmaking i middelalderkjeller

Delfts Brouwhuis er hjemmet til Delftse Brouwers-bryggeriet, det yngste bryggeriet i Delft, i vakre historiske omgivelser. Under tilsyn av Archaeology Delft ble middelalderkjelleren fra 1300 gravd ut og undersøkt i 2019. Skår av et middelaldersk ølkrus blir til og med funnet og gjett hva? Kjelleren ser ut til å ha fungert som bryggeri tidligere. I denne 700 år gamle settingen for bybryggeriet i Delft flyter vakre lokale øl fra vannkokeren til glasset ditt. Bli overrasket på denne ølturen langs de lokale fire store: 4 håndverksøl fra Delftse Brouwers. Med litt flaks kan du se bryggeren på jobb i hans naturlige Delft-habitat. Ekte, håndlaget, ren smak. Disse 4 håndverksølene serveres med bayerske pretzels med en hjemmelaget osteøldipp og sennep.

Fra Amsterdam: Guidet tur til Rotterdam, Delft og Haag

7. Fra Amsterdam: Guidet tur til Rotterdam, Delft og Haag

Turen din begynner når du drar fra Amsterdam på bussen mot Rotterdam. Rotterdam er den nest største byen i Nederland og er ganske kjent for sin arkitektur og kommersielle havn. Se Rotterdams imponerende silhuett, banebrytende arkitektur, havner, verft og brygger. Etter havnecruiset fortsetter du byomvisningen din, som inkluderer et stopp ved den berømte markedshallen og kubehusene.  Ta deretter turen til den pittoreske byen Delft, fødestedet og det siste hvilestedet til den nederlandske mesteren Johannes Vermeer. Også kjent som prinsens by, er mange medlemmer av den nederlandske kongefamilien blitt begravd her i århundrer. Nyt litt ledig tid til lunsj (ikke inkludert) og oppdag Delfts kanalfylte historiske sentrum. Den er fullpakket med inspirerende historiske monumenter, inkludert den gamle kirken, den nye kirken og rådhuset. Besøk De Delftse Pauw, en fabrikk som spesialiserer seg på håndlaget Delft Blue-keramikk, som har vært det mest ettertraktede porselenet siden 1600-tallet.  Ta til slutt turen til Haag for en byomvisning. I tillegg til å være sete for den nederlandske regjeringen, er denne byen også hjemmet til den nederlandske kongefamilien, og er den tredje største byen i landet. Haag er der de fleste utenlandske ambassader i Nederland ligger, samt 150 internasjonale organisasjoner, deriblant Den internasjonale domstolen og Den internasjonale straffedomstolen. Stopp og ta bilder ved Fredspalasset, Mauritshuis (med verk av Vermeer, Rembrandt og Andy Warhol) og Binnenhof (møtestedet til den nederlandske regjeringen). Til slutt, velg å legge til et naturskjønn kanalcruise i Amsterdam og se noen av byens beste severdigheter, inkludert kanalhus fra gullalderen, Westerkerk og Anne Franks hus.

Delft: Escape Tour - Self-Guided Citygame

8. Delft: Escape Tour - Self-Guided Citygame

Røm fra 1500-tallets Delft under denne spennende turen. Bli kjent med Balthasar Gérard og hjelp ham med å finne Delfts hemmelige passasjer. Balthasar utarbeidet en plan for å komme nær den godt bevoktede Vilhelm den Tause. Og ja, Balthasar lyktes, hvoretter han nesten umiddelbart startet en intens krangel med ham. Faktisk gikk diskusjonen så ut av kontroll at Balthasar gjorde noe forferdelig. Han måtte flykte, raskt, før noen fikk vite om det. Hans eneste vei ut var den hemmelige passasjen ut av Delft! Velg starttidspunkt med lagkameratene dine, start når som helst dag eller natt. Ta deg gjennom byen, kryss av for oppgaver for å finne alle ledetrådene du trenger for å nå den hemmelige passasjen. Mens du søker etter ledetråder, kan du beundre de vakre severdighetene i byen. Gå mot Prinsenhof, beundre Museum Prinsenhof (tidligere kloster), og hold øye med de mange historiske bygningene i sentrum. Jobb raskt, og du og teamet ditt kan sette rekorden for den raskeste turen. Lykke til!

Delft: Museum Prinsenhof Inngangsbillett og lydguide

9. Delft: Museum Prinsenhof Inngangsbillett og lydguide

Museum Prinsenhof Delft tilbyr en unik mulighet til å utforske historien til Nederland, Delft og Delftware. Lær alt om historien til Delft og resten av landet mens du utforsker museet, i seg selv en bygning av stor historisk betydning. Museet ligger på stedet for noen av de mest dramatiske og konsekvensmessige hendelsene i nederlandsk historie, inkludert attentatet på William av Orange, den nederlandske nasjonens far. Kulehullene til attentatet er fortsatt synlige. Fra 10. februar 2023 - 4. juni 2023 kan du besøke den midlertidige utstillingen Vermeer's Delft. På 1600-tallet var Delft en grobunn for talent, hvor viktige nyvinninger fant sted. Johannes Vermeer (1632-1675) utviklet seg til å bli en maler i verdensklasse her. For første gang er Vemeers liv, hans nettverk og hans forhold til byen Delft det sentrale i en utstilling. På grunnlag av mer enn 100 gjenstander fra nederlandske og utenlandske samlinger, inkludert mesterverk av Delft-malere, gjenstander for brukskunst, kart, trykk, tegninger, bøker, biografiske dokumenter og annet arkivmateriale, et bilde av den travle byatmosfæren på det 17. århundre vil bli malt. Lær mer om de berømte innbyggerne i Delfts fortid, som den verdensberømte maleren Johannes Vermeer, Michiel van Mierevelt, Antoni van Leeuwenhoek og Hugo de Groot. Oppdag rollen som innbyggerne i Delft spilte i historien til Nederland og hvordan Delftware ble det globale merket det er i dag. Se noen vakre delftsvarer i museet ved siden av vakre malerier fra perioden kjent som "gullalderen".

Delft: Murder Mystery City Game med Remote Guide

10. Delft: Murder Mystery City Game med Remote Guide

Løs et drap og se samtidig alle høydepunktene i Delft sentrum. Spill dette unike spillet med en gruppe venner eller familien din. Du vil motta instruksjoner, fotoramme og svarskjema på forhånd via e-post. Du vil også motta et kart over byen der drapet fant sted. Senteret er delt inn i seksjoner hvor du må se etter et sted hvor du kan ta en gruppeselfie. Når du har funnet stedet, send en selfie via WhatsApp til spillinstruktøren din. Hvis stedet er riktig, vil de sende deg neste ledetråd om drapet. Når du går langs de fineste stedene i sentrum av byen, vil du samle flere og flere ledetråder om drapet. I løpet av spillet vil du ha nok tid til å gå inn på en kafé eller butikk som du passerer og til å beundre noen av høydepunktene i Delft.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Delft

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Delft

Alle aktiviteter

41 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 3

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Delft

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Delft

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Delft?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Delft er:

Flere reisetips for Delft

Vil du vite mer om aktiviteter i Delft? Trykk her for full oversikt