Opplevelser i
Córdoba

Take a trip to the Middle Ages and discover grand architecture, flower-filled patios, and plenty of tapas.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Córdoba

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Córdoba?

Syv flotte severdigheter i Córdoba

Et besøk til Córdoba er en sjelden anledning til å se de fantastiske resultatene når spansk, islamsk og antikk romersk arkitektur kombineres. Med noen av de høyeste temperaturene i Spania er dette er flott sted å besøke om våren. Her er en oversikt over Córdobas beste aktiviteter og attraksjoner.

 • Moské-katedralen La Mesquita

  1. Moské-katedralen La Mesquita

  Dette er en av Córdobas mest berømte severdigheter, så reis hit tidlig for å unngå folkemengdene. Bygningen består av en katedral inne i en moské og de imponerende og luftige buegangene er et syn for øyet.

 • Alcázar

  2. Alcázar

  Det vakre spanske slottet Alcázar har flotte, svært velholdte hager med glitrende dammer og et maurisk badehus. Det er et nydelig sted å besøke på en varm dag, og inngangen til eiendommen og slottet koster 4.50 EUR.

 • Den romerske broen i Córdoba

  3. Den romerske broen i Córdoba

  Bygget tidlig i det første århundre f.v.t er denne broen over elven Guadalquivir en imponerende vitnesbyrd for romersk ingeniørkunst. Kryss broen eller ta bra bilder fra sørsiden!

 • Calahorra-tårnet

  4. Calahorra-tårnet

  Denne befestede porten ligger i den historiske delen av Córdoba og ble originalt bygget for å beskytte den romerske broen. For kun 4.50 EUR får du adgang til museet hvor du kan bli bedre kjent med Córdobas spennende historie.

 • Det romerske templet i Córdoba

  5. Det romerske templet i Córdoba

  Konstruksjonen av dette templet begynte under Keiser Claudius og tok hele 40 år! Bygget eksklusivt i marmor var det en gang det flotteste templet i imperiet!

 • San Pedro

  6. San Pedro

  Denne basilikaen ligger midt på en vakker plass i nabolaget med samme navn. Det er fullt av bra restauranter i nærheten og området syder av liv om kvelden.

 • Palacio de la Merced

  7. Palacio de la Merced

  Denne forseggjorte barokke bygningen er vårt siste tips på sightseeingrunden, men den er kanskje også det aller beste. Dette er virkelig en arkitektonisk perle som det er verdt å se. Ikke gå glipp av hagene!

Planlegg besøket ditt

 • Fotballgalskap

  Den spanske nasjonalsporten er definitivt fotball, og Córdoba FC er de lokale favorittene. Gjør litt research om laget før du reiser for å knytte flere bånd med de lokale!

 • Når bør jeg dra til Córdoba?

  Været er behagelig året rundt, men om du ikke liker det veldig varmt bør du unngå å komme hit i august. Du kan lett bruke et par dager her og leve den spanske livsstilen helt ut, men du kan også dra på sightseeing i Córdoba med en dagstur fra Granada, Madrid eller Sevilla.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Spansk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +34
 • Beste tiden å dra
  Våren og høsten er de beste sesongene å besøke Córdoba. Da er været varmt men komfortabelt, og det er perfekt for en sykkeltur eller gåtur for å oppleve hva byen har å by på!

Flere reisetips for Córdoba

Vil du vite mer om aktiviteter i Córdoba? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Córdoba

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 12 477 vurderinger

En stor opplevelse mye takket være en fantastisk guide

Moskeen er i selv seg uforglemmelig. Når så guiden vår snakket godt engelsk, var faglig på topp med en sterk formidlingsevne måtte omvisningen bli vellykket.

Fin opplevelse i en fremmed by

Fin måte å oppleve fremmede steder. Litt bryderi med nettbestilling/betaling. Litt for få avganger (venting)