Colosseum
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter
Kjøp din billett nå

Colosseum: Opplevelser og billetter

Se alle opplevelser i Colosseum

Severdigheter i Roma

Se alle 1343 billetter og opplevelser

Colosseums historie

Aldri før har nytt og gammelt passet så godt sammen som i Roma. Lov at du ikke drar til Roma uten å se Colosseum! Det historiske suset slår i mot deg når du kommer inn og du kan fornemme hva slags makt dette stedet en gang utstrålte.

Når ble det bygget?

Når ble det bygget?

Byggingen av Colosseum ble startet av keiserne Vespasian og Titus, og sto ferdig 80 år f.Kr. Ferdigstillingen ble feiret i 100 dager med sermonier og leker.

Gladiatorkamper

Gladiatorkamper

Colosseum er en sportsarena og hadde plass til 50.000 tilskuere på den halvsirkelformede tribunen. Her kunne publikum se kamper mellom gladiatorer og ville dyr.

Morsomme fakta

Morsomme fakta

Colosseum er det største amfiteateret i verden og frem til 435 år f.Kr. ble det holdt gladiatorkamper her. Arrangementet var gratis for alle og ved inngangen ble det iscenesatt store sjøslag.

Hvordan kunne det overleve?

Hvordan kunne det overleve?

Colosseum ble bygget med sterkere materialer enn det som tidligere hadde vært vanlig for romerske amfiteater. Fundamentet ble laget av betong, søylene av travertin og fyllmateriale av tufa og en betongblanding.

Bak kulissene

Bak kulissene

Det meste av Colosseum står der fremdeles, selv om jordskjelv har ført til noen ødeleggelser. Du har muligheten til å gå i gladiatorenes fotspor i dette arkeologiske mesterverket og et besøk er absolutt å anbefale.

Colosseum: Våre tips

Inngang

Du kan bestille billetter (standardbilletter) på forhånd online. Billettene dekker alle de tre store monumentene i området: Colosseum, Forum Romanum, og Palatinerhøyden. Colosseum åpner klokken 08.30 om morgenen og stenger én time før solnedgang.

Turer

Hvis du vil oppleve mer enn å gå litt rundt, se og ta noen fine bilder, så anbefaler vi en guidet tur med en liten gruppe. Vi har prøvd og det er virkelig verdt det. En ekspert forteller om det gamle Romas historie, arkitektur, sport og ukjente fakta. Historiene puster liv i Colosseums murer på en helt annen måte. Besøket kan også kombineres med en guidet tur til Palatinerhøyden. Er du med på en guidet tur slipper du også å stå i kø.

Hvordan kommer man dit?

Metrostoppet Colosseo ligger langs Romas blå metrolinje, to stopp fra Termini. Du kan ikke unngå å se Colosseum når du kommer ut fra metroen.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Er åpent 7 dager i uka året rundt, fra klokken 08.30 - 18.15. Det er stengt 25. desember og 1. januar.
 • Pris
  En ordinær inngangsbillett koster 12 EUR.
 • Behøver jeg en guide?
  Anbefales på det sterkeste!
 • Hvordan komme seg dit?
  Gå av på metrostasjonen Colosseo. Selve Colosseum ligger like utenfor utgangen til stasjonen.
 • Flere tips
  Kom tidlig om morgenen for å unngå de største folkemassene!
  Husk å ha beskyttelse mot solen, for Colosseum er utendørs.

Hva folk sier om Colosseum

Samlet bedømmelse
4.4 / 5
basert på 85.113 vurderinger

Veldig praktisk for å få en oversikt over byen og de severdighetene vi ville ha med oss. Smart å bruke som fremkomstmiddel også. Mye bra informasjon man fikk underveis på bussen. Vi hadde også mulighet til å delta på flere gratis guidet fotturer, og vi deltok på én. Det var veldig bra! Anbefales. Vi skulle gjerne ha deltatt på flere men vi rakk ikke (de gikk bare én gang om dagen). Noen av de ansatte var veldig hyggelige og svarte på alt av spørsmål, mens andre var mer opptatt av å snakke med kolleger eller bekjente de møtte på. De prøvde å selge inngangsbiletter til severdigheter men de fant ut at de offisielle nettstedene til severdighetene solgte det samme til lavere pris. Sjekk dette først. Alt-i-alt var det veldig verdt det og vi sitter igjen med en følelse av at dette var genialt. Vi vil vurdere det for andre turer i andre store byer også.

Roma: Hopp på-hopp av-sightseeingbuss Vurdert av

We had a really nice time here, and our guide was amazing. His name is Matteo. He had alot of knowledge ad we could ask him about absolutely everything. The day was good, but unfortunately it began to rain alot! Got a bit wet, but the tour it self was really amazing. Would recommend it for everyone!

Vi var en liten gruppe på 10-12 personer og fikk god anledning til å spørre undervegs. Mektige bygg/ruiner og imponerande å få oppleve historien rundt. Informativ og hyggelig guide som tok seg god tid. Interessant og spennende historie som er verdt å få med seg.

Flott å kunne spasere forbi køen og rett til inngangen til Colosseum. Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden er flotte severdigheter, greit å kunne vandre rundt på egen hånd. Savnet ikke guide da vi har hatt guidet tur tidligere.

Vi hadde o ulike guider. En for Colloseum og en for Forum Romanum. Begge var dyktige. Det eneste jeg kunne tenke meg var å ha fått et kart i forkant over begge stedene.