Colosseum

Travel through 2000 years of history inside Rome’s most famous amphitheater.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Colosseums historie

Aldri før har nytt og gammelt passet så godt sammen som i Roma. Lov at du ikke drar til Roma uten å se Colosseum! Det historiske suset slår i mot deg når du kommer inn og du kan fornemme hva slags makt dette stedet en gang utstrålte.

 • Når ble det bygget?

  1. Når ble det bygget?

  Byggingen av Colosseum ble startet av keiserne Vespasian og Titus, og sto ferdig 80 år f.Kr. Ferdigstillingen ble feiret i 100 dager med sermonier og leker.

 • Gladiatorkamper

  2. Gladiatorkamper

  Colosseum er en sportsarena og hadde plass til 50.000 tilskuere på den halvsirkelformede tribunen. Her kunne publikum se kamper mellom gladiatorer og ville dyr.

 • Morsomme fakta

  3. Morsomme fakta

  Colosseum er det største amfiteateret i verden og frem til 435 år f.Kr. ble det holdt gladiatorkamper her. Arrangementet var gratis for alle og ved inngangen ble det iscenesatt store sjøslag.

 • Hvordan kunne det overleve?

  4. Hvordan kunne det overleve?

  Colosseum ble bygget med sterkere materialer enn det som tidligere hadde vært vanlig for romerske amfiteater. Fundamentet ble laget av betong, søylene av travertin og fyllmateriale av tufa og en betongblanding.

 • Bak kulissene

  5. Bak kulissene

  Det meste av Colosseum står der fremdeles, selv om jordskjelv har ført til noen ødeleggelser. Du har muligheten til å gå i gladiatorenes fotspor i dette arkeologiske mesterverket og et besøk er absolutt å anbefale.

Planlegg besøket ditt

 • Inngang

  Du kan bestille billetter (standardbilletter) på forhånd online. Billettene dekker alle de tre store monumentene i området: Colosseum, Forum Romanum, og Palatinerhøyden. Colosseum åpner klokken 08.30 om morgenen og stenger én time før solnedgang.

 • Turer

  Hvis du vil oppleve mer enn å gå litt rundt, se og ta noen fine bilder, så anbefaler vi en guidet tur med en liten gruppe. Vi har prøvd og det er virkelig verdt det. En ekspert forteller om det gamle Romas historie, arkitektur, sport og ukjente fakta. Historiene puster liv i Colosseums murer på en helt annen måte. Besøket kan også kombineres med en guidet tur til Palatinerhøyden. Er du med på en guidet tur slipper du også å stå i kø.

 • Hvordan kommer man dit?

  Metrostoppet Colosseo ligger langs Romas blå metrolinje, to stopp fra Termini. Du kan ikke unngå å se Colosseum når du kommer ut fra metroen.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Er åpent 7 dager i uka året rundt, fra klokken 08.30 - 18.15. Det er stengt 25. desember og 1. januar.
 • Pris
  En ordinær inngangsbillett koster 12 EUR.
 • Behøver jeg en guide?
  Anbefales på det sterkeste!
 • Hvordan komme seg dit?
  Gå av på metrostasjonen Colosseo. Selve Colosseum ligger like utenfor utgangen til stasjonen.
 • Flere tips
  Kom tidlig om morgenen for å unngå de største folkemassene!
  Husk å ha beskyttelse mot solen, for Colosseum er utendørs.

Flere reisetips for Colosseum

Vil du vite mer om aktiviteter i Colosseum? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Colosseum

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 102 458 vurderinger

The guide, Claudio Arcangeli, was excellent. He showed deep knowledge about Ancient Rome, the way of living, the governance, art and entertainment. He was also an excellent story teller that made us feel like participating the historic events. And last, but not least, he communicated in a light and humorous way with the group and made us feel welcome. Highly recommended!

Å besøke Roma om natten er bare imponerende og enda mer med en guide så flott som Gaëlle! Jeg anbefaler 100% å gjøre fra begynnelsen av oppholdet fordi Gaëlle gir mange gode råd og gode adresser. Turen var vakker en veldig god tid, vi kommer garantert tilbake!

Laura did a great job! She is engaging and has so much knowledge. My students and I were very happy with our tour.

Fantastic experience with a wonderful guide Who had Great historical knowledge. Abosolutely worth the price

Super vennlig guide. Mye latter med både guiden vår og resten av gruppen.