Våre mest anbefalte ting å gjøre i Clifden

Connemara dagstur: 3 timers stopp i Connemara nasjonalpark

1. Connemara dagstur: 3 timers stopp i Connemara nasjonalpark

Oppdag alt Wild Atlantic Way har å tilby på en guidet heldagstur fra Galway. Gå gjennom sjarmerende landsbyer langs kysten og inn i hjertet av Connemara. Møt guiden din på Kinley Hostel tidlig på morgenen og hopp på det komfortable turkjøretøyet som tar deg gjennom Claddagh og Salthill, og langs kysten, gjennom Barna, Spiddal og Inverin. Lytt til underholdende historier om kulturen og historien til området fra din profesjonelle lokale guide og sjåfør. Gå langs Sky Road (Wild Atlantic Way - Signature Point) og nyt panoramautsikt over Atlanterhavet. Stopp i 3 timer ved Connemara nasjonalpark. Ta deg tid til å utforske de mer enn 3000 hektar med myr, fjell, gressletter og skoger. Gå tilbake til Galway og ta bilder underveis ved Kylemore Abbey og Quiet Man Bridge.

County Galway Killary Fjord 1,5-timers sightseeingcruise

2. County Galway Killary Fjord 1,5-timers sightseeingcruise

Nyt den uberørte prakten til Connemaras Killary Fjord på et 1,5-timers katamarancruise, og oppdag Irlands eneste fjord. Den spesialbygde Connemara Lady kan romme opptil 150 passasjerer, og tilbyr maksimal komfort og sikkerhet for alle passasjerer. Når du først er om bord, kan du nyte uforstyrret utsikt mens du forsiktig cruiser den 15 kilometer lange innløpet til Killary Fjord. Gå til toppdekket for å oppleve Irlands flotte utendørs og kjenne den kjølige luften i ansiktet ditt. Alternativt har Connemara Lady fulle barfasiliteter, og byssa serverer et bredt utvalg av varme og kalde måltider slik at du kan nyte et måltid, snacks eller drikke mens den naturlige skjønnheten til Killary flyter forbi.

Connemara dagstur. Inkluderer 3 timers stopp ved Kylemore Abbey.

3. Connemara dagstur. Inkluderer 3 timers stopp ved Kylemore Abbey.

Utforsk pittoreske små fiskerlandsbyer og besøk den praktfulle Kylemore Abbey. Start om morgenen og kjør kystveien gjennom landsbyene Connemara. Underveis vil din lokalt hentede og fullt trente sjåfør og guide underholde deg med fakta og historier fra de passerte områdene. Nyt et stopp på Peacockes Hotel for en te eller kaffe. Kjør gjennom myrlandskapet til den pittoreske fiskerlandsbyen Roundstone. Etter det er det videre til Derrygimlagh-mosen og Wild Atlantic Way. Få mest mulig ut av et 3 timers stopp ved kronjuvelen til Connemara, Kylemore Abbey. Nyt dette praktfulle slottet før du reiser tilbake til Galway via Inagh-dalen, inkludert et stopp på Quiet Man Bridge.

Fra Galway: Heldagstur til Castles of Connemara

4. Fra Galway: Heldagstur til Castles of Connemara

Besøk først Aughnanure Castle, et spesielt godt bevart eksempel på et irsk tårnhus. Finn restene av en bankettsal, et vakttårn, en uvanlig dobbel bawn og bastioner og tørr havn. Stopp i den sjarmerende landsbyen Oughterard med sin hyttepub med stråtak for en kort kaffepause. Fortsett med stopp ved Quiet Man Bridge og den legendariske Connemara Giant og videre gjennom den øde Inagh-dalen. Neste slottstopp er Kylemore Abbey, nå et benediktinerkloster. De neste timene er opp til deg å utforske dette romantiske klosteret, dets viktorianske inngjerdede hager og den gotiske kirken. Etter pausen drar du til hovedstaden Connemara, den fargerike markedsbyen Clifden. Underveis (hvis været tillater det), bli med på den berømte Sky Road (en del av Wild Atlantic Way) og se ruinene av Clifden-slottet og nyte panoramautsikten. Deretter kan du utforske Ballynahinch Castle og eiendomsområdet, inkludert den nylig restaurerte inngjerdede hagen. Til slutt, ta deg tilbake gjennom historieboklandsbyer. passerer grønne felt merket av tørre steinvegger, og se sauer, kyr, Connemara-ponnier og teppemyrer, før du returnerer til Galway City.

Togtur fra Dublin: 2-dagers West Coast Explorer

5. Togtur fra Dublin: 2-dagers West Coast Explorer

Dag 1 Sjekk inn Dublin Heuston stasjon (kundeservice) for kl. 07.00 avgang fra InterCity-toget til Limerick (frokost tilgjengelig). Vi blir med treneren vår her for en kort omvisning i Limerick City og deretter til Bunratty Castle og Folk Park (inngang inkludert). Deretter besøker vi de fantastiske Cliffs of Moher, Black Head, Burren og Galway Bay og overnatter i hjertet av Galway City (3-stjerners hotellovernatting - seng og full irsk frokost) Dag 2 Kl. 10:00 drar vi inn i storslåtte Connemara der John Ford filmet "The Quiet Man" i 1951, og tok inn Clifden, Kylemore Abbey (redusert adgangspris gjelder selve Abbey), Leenane og Killary Harbor eller Roundstone, Coral Beach and the Sky Vei. Se mange fantastiske ville Atlanterhavskysten. Vi returnerer til Galway for retur InterCity-toget til Dublin Heuston som ankommer kl. 21:00. Prisene er per person som deler - enkeltromstillegg gjelder Avgang daglig (mandag - lørdag)

Irland: 3-dagers West Coast Explorer Tour

6. Irland: 3-dagers West Coast Explorer Tour

Opplev skjønnheten til Irlands ville vestkyst på en 3-dagers tur som tar deg fra den dramatiske Maam-dalen til de vakre landsbyene The Burren. Nyt fantastisk kystutsikt på en klippetopptur ved Cliffs of Moher, se landingsstedet for den første transatlantiske flyturen, besøk Quiet Man Museum og mye mer. Du vil reise med en liten minibuss fra Dublin for en mer intim opplevelse. Dag 1 Du tar den raske veien fra Dublin vestover gjennom jordbruksland og torvmyrer i fylkene Kildare og Offally. Destinasjonene i dag er på Irlands dramatiske Atlanterhavskysten og målet er å komme deg dit så raskt som mulig! Det første stoppet er landsbyen Kinvara, hvor du har en sjanse til å beundre Dunguaire-slottet, som ligger på et steinete utspring med utsikt over Galway Bay. Herfra er det bare en kort kjøretur til The Burren, som er en av Irlands store naturskatter. Burren er et land med kalksteinsfortau, golde åssider, sjelden flora, tidlige kristne bosetninger og gamle steinmonumenter. Bruk noen timer på å utforske dette unike området, og stopp i en av de vakre lokale landsbyene for lunsj. Etter The Burren vil du ta turen til de fantastiske Cliffs of Moher, som faller nesten 700 fot rett inn i de brusende Atlanterhavsbølgene. Gå langs stiene på klippetoppen, se de mange sjøfuglene, eller besøk den prisbelønte miljøutstillingen. Herfra følger turen kystveien, og du vil ha en fantastisk utsikt over Galway Bay tilbake til selve Galway City, som er din base for de neste 2 nettene. Denne livlige studentbyen har ingen mangel på gode puber og restauranter! Dag 2 Galway ligger i utkanten av Connemara, som er området du vil utforske i dag. Reis innover i landet gjennom Maam-dalen til landsbyen Cong ved bredden av Lough Corrib. Det er her den klassiske filmen, The Quiet Man, ble laget. Besøk Quiet Man Museum eller Cong Abbey. Fortsett gjennom hjertet av Connemara og stopp for å besøke den vakre eiendommen og huset til Kylemore Abbey. Fortsetter du, vil du oppleve majesteten til Connemara nasjonalpark. Gå til Clifden, hvor den første transatlantiske flyturen landet, og kjør deretter langs Sky Road og nyt utsikten over Connemaras 12 Bens. Dag 3 Etter en avslappet start på dagen vil du forlate Galway og ta noen av bakveiene gjennom det sentrale Irland på vei tilbake til Dublin. Dagens første høydepunkt er det tidlige kristne stedet Clonmacnoise, med en samling av kirker, steinkors og runde tårn vakkert plassert på bredden av den mektige Shannon-elven. Etter lunsj i en lokal landsby fortsetter turen gjennom et område med unikt torvmyrlandskap som er typisk for denne delen av Irland. Guiden din vil forklare både dens miljømessige og økonomiske betydning for landet. Siste stopp på turen er Locke's Distillery, som sies å være det eldste lovlige destilleriet i verden. Prøv den lokale whiskyen og oppdag den sanne ånden til Irland! Herfra fortsetter du østover til Dublin, og ankommer rundt 19:00.

Fra Dublin: 5-dagerstur til Nord-Irlands atlanterhavskyst

7. Fra Dublin: 5-dagerstur til Nord-Irlands atlanterhavskyst

Nyt en naturskjønn tur i Eire og Nord-Irlands atlanterhavskyst på en 5-dagers pakketur fra Dublin. Bo i sjarmerende B&B-overnatting i Portrush, Donegal og Westport underveis. Gå til kanten av Europa på Achill Island, utforsk det nye Titanic Quarter i Belfast for å se hvor det skjebnesvangre skipet ble bygget, beundre det dramatiske geologiske underet Giant's Causeway og fordyp deg i gælisk kultur. Dag 1: Reis fra Dublin kl. 09.00 and dra nordover mor grensen til Nord-Irland. Herfra er det en kort reise til Belfast, som er berømt for sin industrielle fortid og turbulente historie. Etter en kort tur til noen av byens nøkkelområder, ankommer du det nyoppussede Titanic Quarter, hvor du vil få tid for lunsj og et besøk til det prisvinnende museet. På ettermiddagen kan du oppleve kontrasten mellom det travle sentrum og naturen i Antrim Coast og Glens. Følg deler av kysten fra Ballycastle til den verdensberømte Giant's Causeway. Beundre det fantastiske kystlandskapet før du sjekker inn på ditt overnattingssted i feriebyen Portrush. Dag 2: Dra til den befestede byen Derry, utpekt til en britisk kulturby i 2013. Nyt litt ledig tid til å utforske det gamle sentrum, og besøk et av de mange museene eller galleriene. Deretter krysser du grensen til republikken Irland og reiser til et av de mest avsidesliggende og uberørte områdene i landet. Utforsk Donegals dramatiske natur og gæliske kultur. Passeregjennom Glenveagh nasjonalpark og Errigal-fjellene, før du følger kysten gjennom tradisjonelle fiskelandsbyer. Stopp for naturturer langs veien, og nyt den lokale kulturen før du sjekker inn på ditt overnattingssted i Donegal. Dag 3: Reis sørover langs kysten fra Donegal til County Sligo og se graven til den berømte dikteren W.B. Yeats. Se fjellandskapet i Ben Bulben før du utforsker Sligo Town Carrowmore, stedet for den største samlingen med megalittiske graver i Irland. Fortsett vestover inn Mayo for å oppdage et område som er hardt rammet av den store potethungersnøden, som gjorde at mange emigrerte til Nord-Amerika. Kjør gjennom store områder av dyrket mark og myr mens du nyter panoramautsikten over de fjerne åsene. Vend tilbake til Atlanterhavskysten og Achill Island på kanten av Europa. Nyt freden og roen i det vakre området før du kjører til Westport for dine neste 2 overnattinger. Dag 4: Dagens reiseplan er væravhengig, og din guide vil råde deg til de beste tingene å se. Utforske de vakre husene og områdene i Kylemore Abbey eller beundre villmarken i Connemara nasjonalpark. Gå til Clifden og se hvor det første transatlantiske flyet landet. Andre alternativer inkluderer naturskjønne Sky Road og 12 Bens of Connemara. Vend tilbake til Westport for en kveld med fritid, og få sjansen til å prøve lokal sjømat i en av de mange gode restaurantene. Dag 5: Nyt en rolig start på dagen før du forlater Westport og går innover gjennom hjertet av Connemara. Besøk landsbyen Cong ved bredden av Lough Corrib og se hvor den klassiske filmen «The Quiet Man» ble filmet. Utforsk Cong Abbey, eller Quiet Man Museum, før du kjører gjennom Maam Valley til Galway. Nyt litt ledig tid for lunsj og til å utforske det pulserende sentrum. Vend tilbake til Dublin og stopp ved det gamle whiskeydestilleriet, Lockes Distillery, i Kilbeggan for å lære om Irlands yndlingsdrikk.

Flere reisetips for Clifden

Vil du vite mer om aktiviteter i Clifden? Trykk her for full oversikt