Våre mest anbefalte ting å gjøre i Cidade Velha

Fra Praia: Banana Plantation Tour og Cuscuz Workshop

1. Fra Praia: Banana Plantation Tour og Cuscuz Workshop

Etter å ha blitt hentet fra overnattingsstedet ditt i byen Praia, kjører du innover til Santa Cruz. Ved ankomst til den største banan- og kokosnøttplantasjen i landet, tar du en tur inne i jordbruksmarkene mens din lokale reiseleder forklarer variantene av frukt og planter som er på plantasjen. Hvis tilgjengelig, for egen regning, kan du forfriske deg med ferskt kokosvann og økologisk dyrkede lokale bananer. Deretter drar du til den nærliggende byen Orgãos, hvor du vil bli hjertelig møtt av en vennlig lokal familie, som omfavner uovertruffen gjestfrihet på øya. Du vil ha muligheten til å hengi deg til lokal mat og avsløre Kapp Verdes gastronomiske hemmeligheter mens du nyter La Morabeza kreolsk. Lær hvordan du lager den lokale Cuscuz, en tradisjonell kake laget av maismel, og Fidjós, en deilig godbit laget av banan blandet med hvete. Etter workshopen vil du legge ut på en naturskjønn kjøretur gjennom steiner og daler, mens guiden din forteller lokal historie og fanger skjønnheten i omgivelsene, før du returnerer til overnattingsstedet ditt.

Praia: Bytur med Cidade Velha-besøk

2. Praia: Bytur med Cidade Velha-besøk

Bli hentet på overnattingsstedet ditt i Praia, og dra deretter mot det historiske sentrum av Plateau. Start vandreturen gjennom kolonibygningene til presidentpalasset, hovedtorget, det kommunale markedet (stengt på søndager) og finn et mangfold av lokale frukter og grønnsaker. Etterpå kan du utforske Kapp Verdes største suvenirmarked, Sucupira-markedet, og oppleve dagliglivet til Kapp Verde-familien. Gå videre til Cidade Velha, et UNESCOs verdensarvsted og den første byen bygget av europeere i Afrika sør for Sahara. Ved ankomst kan du ta en guidet spasertur på São Filipe-festningen, utforske ruinene av den første katedralen bygget av europeere i Afrika sør for Sahara, det tidligere slavemarkedet og den berømte banangaten med stråtakhusene. Reis tilbake i tid, lær historien fra eksperten din, gå på en svart sandstrand og møt lokale fiskere før en kort tur tilbake til Praia. Etter en minneverdig dag, avsluttes turen med en avlevering på overnattingsstedet ditt.

Santiago Island: Høydepunkter i Cidade Velha med lokal guide

3. Santiago Island: Høydepunkter i Cidade Velha med lokal guide

Oppdag essensen av Kapp Verde-kulturen på den historiske Cidade Velha, et UNESCOs verdensarvliste, på denne opplysende 3-timers turen. Nyt praktisk henting fra overnattingsstedet ditt før du begir deg ut på en fengslende guidet spasertur i Cidade Velhas historiske skatter. Ved ankomst kan du beundre den gamle São Filipe-festningen, en gang et viktig forsvar mot piratangrep. Utforsk ruinene av den første katedralen i Afrika sør for Sahara og nyt panoramautsikten over kolonibygninger fra Calhau fiskebukt. Avduk den gripende historien om slaveri på det tidligere slavemarkedet i Pillory og møt lokale fiskere. Reisen fortsetter til den fortryllende Banana Street, utsmykket med tradisjonelle stråtakhus, og fører deg til det bemerkelsesverdige klosteret São Francisco. Reis tilbake i tid, lær historien fra eksperten din, gå på en svart sandstrand og møt lokale fiskere før en kort tur tilbake til Praia. Etter en minneverdig dag avsluttes turen med en avlevering på overnattingsstedet ditt.

Santiago: Calabaceira Valley Trek og besøk til Cidade Velha

4. Santiago: Calabaceira Valley Trek og besøk til Cidade Velha

Etter å ha blitt hentet fra overnattingsstedet ditt i Praia, drar du mot den lille landsbyen Calabaceira. Start din 3-timers fottur fra toppen av dalen, med en oase av enorm vegetasjon som dukker opp i dens indre. Følg en enkel og tilgjengelig sti for enhver turgåer, og utforsk den grønne dalen som er kjent for både baobabtrærne nevnt av Charles Darwin og bruken som fluktvei for slaver under slaveri. Deretter kan du oppdage den lokale faunaen og floraen, og få muligheten til å oppleve produksjonen av et lokalt romproduserende destilleri. Der kan du komme i kontakt med lokale bønder og deres landbruksfelt med sukkerrør, mangotrær, kassava, banan og mer. Ankom Cidade Velha, et UNESCOs verdensarvsted, og besøk São Francisco-klosteret, Banana Street og Nossa Senhora do Rosario-kirken. Ta en pause til lunsj og nyt lokale herligheter i en typisk restaurant rett ved strandpromenaden. Etter lunsj kan du besøke det tidligere slavemarkedet, ruinene av Sé-katedralen og den kongelige festningen i São Filipe. Fra toppen kan du nyte en vakker utsikt over hele gamlebyen og finne ut om forsvarssystemet som brukes mot pirater. Turen avsluttes med avreise ved overnattingsstedet ditt i Praia.

4 timers guidet bytur Praia & Cidade Velha

5. 4 timers guidet bytur Praia & Cidade Velha

Utforsk gatene i Kapp Verdes hovedstad og kjenn historien bak den vakre arkitekturen og kjenn dens fargerike markeder og hovedhøydepunktene i Kapp Verdes hovedstad. Etter å ha besøkt Praia vil du kjøre 15 km til den første byen bygget av europeere i tropene sør for Sahara Her vil du besøke de viktigste religiøse og politiske monumentene i den første byen bygget av europeere i tropene sør for Sahara.

Fra Praia: Cidade Velha, Tarrafal og East Side Island Tour

6. Fra Praia: Cidade Velha, Tarrafal og East Side Island Tour

Legg ut på en herlig reise med en henting fra overnattingsstedet ditt, og ta deg bort til den fengslende Cidade Velha, et UNESCOs verdensarvsted. Fordyp deg i den rike historien under en guidet vandretur, utforsk den ikoniske São Filipe-festningen, det tidligere slavemarkedet og den sjarmerende banangaten med sine sjarmerende stråtakhus. Deretter kan du dra inn i hjertet av øya for å lære det lokale kjøkkenet med en imøtekommende familie, hvor du tilbereder den appetittvekkende Cape Verdean Couscous, en tradisjonell kake laget av maismel. Etter workshopen kan du reise gjennom de pittoreske fjellene, og ta fotostopp ved landsbyene Picos, Assomada og Serra Malagueta naturpark. La deg blende av en utrolig utsikt fra 1000 meter (3280 fot) over havet før du ankommer Santiagos vakreste strand, Tarrafal-stranden. Her kan du svømme og slappe av ved kysten omgitt av åser og palmer. Stopp for en deilig lunsj og kjør deretter langs den vakre østkystveien og, hvis tilgjengelig, for egen regning, forfrisk deg med ferskt kokosnøttvann på den største plantasjen i landet. Turen avsluttes med avreise ved overnattingsstedet ditt.

Naturvandring til Cidade Velha

7. Naturvandring til Cidade Velha

Hvis du er naturelsker, kan du utforske hele dalen og dens fauna og flora på en delt eller privat guidet fottur til Cidade Velha med transport fra Praia. Utforsk en av Santiago-øyas viktigste stier mens du er midt i naturen. Du vil beundre det største og eldste baobabtreet på Kapp Verde, som er 400 år gammelt. Du vil også vandre gjennom jordbruksområder og oppdage hvordan lokalbefolkningen håndterer sin enkle hverdag. Du får lære hvordan vi produserer grogue, som er Kapp Verdes nasjonaldrikk. Hvis du er glad i dyr, har du muligheten til å oppdage Kapp Verdes vakreste fugl, som også er et nasjonalsymbol. Mens vi vandrer i skyggen av banantrær, sukkerrør, mangotrær, kokospalmer, papayatrær og noen av avlingene som vokser, kan du føle den rene forbindelsen med moder natur. Vi har gleden av å avslutte vandringen i Cidade Velha, som er alle capeverdeaneres hjemsted, den første bosetningen der nasjonen vår ble født. Vandring: 4 km Opp: 0 m Ned: 200 m Vanskelighetsgrad: Middels

Santiago: Monte Tchota naturpark til Pico d'Antónia fottur

8. Santiago: Monte Tchota naturpark til Pico d'Antónia fottur

Dagen din begynner med kjøreturen til Rui Vaz, hvor turen starter. Klatre deretter gjennom naturparken Monte Txota. Ligger i 800 meters høyde og med eget mikroklima, er dette et av de kuleste stedene på øya med mye biologisk mangfold. Fortsett deretter mot Pico D'Antónia. Med en høyde på 1394 meter er dette det høyeste punktet på øya Santiago. Når du kommer nær toppen vil du nyte panoramautsikt over São Jorge-dalen, og muligens Maio Island og Fogo Island Volcano, hvis været tillater det. Turen din vil ta omtrent 5 til 6 timer, med et stopp for en liten piknik og utsikt over vakre landskap underveis. Ruten avsluttes med retur til Monte Txota naturpark og turen tilbake til hotellet ditt.

Tarrafal Bay båttur og stranddag

9. Tarrafal Bay båttur og stranddag

Ha en stressfri dag på Tarrafal Beach, et av de vakreste områdene på øya Santiago. Dagen din starter med henting fra Praia, Assomada eller Cidade Velha før du drar til Green Bay of Tarrafal. Dagens første opplevelse vil være en båttur til fyret. På dette morsomme eventyret på rundt 40 minutter kan du besøke Graciosa-fjellet og Ponta Preta-fyret, hvor du kan ta inn det storslåtte landskapet i bukten og synet av lokale fiskere som bringer fersk fisk til øya. Etter lunsj er det på tide å slappe av på Tarrafal Beach, en liten hvit sandstrand med krystallklart vann, omgitt av åser og kokospalmer. På sen ettermiddag kan du gå tilbake til det indre av øya, med den utrolige solnedgangen som reflekterer mellom dalene og fjellene.

Praia: Santiago Island Natural Park & Resistance Museum Tour

10. Praia: Santiago Island Natural Park & Resistance Museum Tour

Nyt en henting fra overnattingsstedet ditt eller havnen i Praia og reis mot Cidade Velha, et UNESCOs verdensarvliste. Ved ankomst kan du ta en guidet spasertur på São Filipe-festningen, det tidligere slavemarkedet og den berømte banangaten med stråtakhusene. Deretter kjører du gjennom fjellene med fotostopp ved landsbyene São Lourenço dos Órgãos, Picos, Assomada og Serra Malagueta naturpark. La deg blende av utrolig utsikt fra 1000 meter (3280 fot) over havet, ta en titt på noen endemiske arter før du ankommer den tidligere konsentrasjonsleiren Chão Bom, det nåværende motstandsmuseet. Her kan du lære om historien til de tidligere fangene som kjempet mot Salazar-regimet og ta en spasertur på monumentene. Etter det kan du stoppe for en deilig lunsj og deretter ta en naturskjønn kjøretur tilbake til Calheta og Santa Cruz. Nyt et fotostopp ved Valley of 1000 Palms i Pedra Badejo, kryss plantasjer og vakre vulkanske landskap før du blir satt av ved ditt første startpunkt.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Cidade Velha

14 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Utforsk området rundt Cidade Velha

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Cidade Velha

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Cidade Velha?

Flere reisetips for Cidade Velha

Vil du vite mer om aktiviteter i Cidade Velha? Trykk her for full oversikt